ABD'den ithal edilen 2 kilometre menzilli gece görüş radarları yaz aylarında kontrollere başlayacakmış.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, okulların tatil olmasıyla birlikte şehirlerarası kara yollarında trafik yoğunluğunun artacağını söyledi. Yaz aylarında kazaların genellikle aşırı hız, dikkatsizlik ve hatalı sollamadan kaynaklandığını ifade eden yetkililer, bu dönemde kazaların en aza indirilmesi için güvenlik güçlerinin yoğun bir çalışma içine girdiğini anlattı.
Yetkililer, özellikle radar uygulamasının yeni alınan cihazlarla gece saatlerinde de yapılabileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"ABD'den alınan gece görüş radarlarındaki parça eksikliği önümüzdeki dönemde giderilecek. Radarlar, büyük ihtimalle yaz aylarındaki kontrollerde kullanılacak. Ülke genelinde trafiğin yoğun olduğu kara yollarında gece görüş radarları konuşlandırılacak. Yaklaşık 2 kilometre menzilli radarlar sayesinde gece aşırı hızdan meydana gelen trafik kazalarının en aza indirilmesi hedefleniyor.”
(Hürriyet internet sitesinden alıntı yaptım, neredeyse tüm sitelerde mevcut zaten haber)
Güzel bir şey, kötü değil, sonuçta bizim iyiliğimiz için yapılan çalışmalar.
Şehirlerarası yolların ayrılması, ikişer şerit olması, asfaltın uluslararası standartlara yakın olması, radar cihazlarının olması bizim hayatta kalmamız için önlemler.
Benim tek isteğim ayrılmış yollarda hızın 110 sınırına artık getirilmesi. Her haftasonu İstanbul'dan Gelibolu'ya gidiş geliş 550 km yol yapıyoruz. Yollar ayrılmış, sıkıntı yok, bütün yol 90-100 giderken bir ara gerek sollama, gerek dalgınlıkla kazara 105 ile gidiyosun, çat radara giriyosun.
Yani 180-200 giden ve tehlikeli kullanan kişi radarı görüp veya bir şekilde yavaşlayıp radardan 90 ile geçip tekrar aynı hızlarla trafiği tehlikeye düşürürken, her daim 90-100 giden benim gibi birisine ceza yemek biraz sıkıcı geliyor.
Umarım hız limitleri günün koşullarına göre uyarlanır (yollar, araçlar, çevre düzenlemeleri vs.), biz de hem güvenli, hem hız limitlerini aşmaya zorlanmayacak şekilde seyahat edebiliriz.
hız limitlerinin bölgelere göre revize edilmesinden ve gizli radar uygulamasından yanayım.... Hemde ortalama 300 km lik bir yolda en az 10 tane olmalı....
quote:
Orijinalden alıntı: Onur__
radarlar sayesinde gece aşırı hızdan meydana gelen trafik kazalarının en aza indirilmesi hedefleniyor.”
Bu lafa kimse inanmaz bence keşke dedikleri gibi olsa ...
gece , istisnalar olmakla birlikte pek süratli gidilmiyor zaten .
Bu çalışmaların neresi bizim iyiliğimiz için?Radar,kamera gibi para getiren aletler için hiçbir masraftan kaçmazken yola 2 karış asfalt atmaktan acizler.Gece radarı alır,kameralı radar kurar niye ceza yazmak için.Sanki memleketin her yeri radar olsa hız yapıp kazadan ölen olmayacak.
İyi bir uygulama , aşırı hız olayına bir an önce çare bulunmalı bence.Kazaların biraz olsun azaltılması bile önemli çünkü..
Her köşe başına bir radar, kampanyası düzenlemek lazım.
İbreyi 170 Km. takmış emmim, suçsuz iki kişinin de yaralanmasına sebep olmuş.
Ben kurban bayramına giderken Osmancık(Çorum)'da gece 23 sularında 112 km hızla radar cezası yedim. Yani her yerde olmazsa bile gece radarı var. Tamam yüksek hızlarda gitmeyelim, ama benim ceza yediğim yol duble yol, aracım imzamdaki ve ben bayır aşağı gidiyorum. Buda bana çok mantıklı gelmiyor. Bence hız sınırları sabit değilde, yollara göre değişkenlik göstersin, o zaman yapılan kontroller daha kabul edilebilir hale gelir.
Hız limiti 110 olsun her yer radar olsun
+1
Hatta bence radarlar daha sık ve yerleri değişken olmalı.
quote:
Orijinalden alıntı: Whisper911
hız limitlerinin bölgelere göre revize edilmesinden ve gizli radar uygulamasından yanayım.... Hemde ortalama 300 km lik bir yolda en az 10 tane olmalı....
Radarlar arttırılmalıdır. Ayrıca EDS denen kolpa yerine, gerçekten işe yarayan ve kırmızıdan geçince cezayı yapıştıran uygulama kesinleşmeli. Yahu en basitinden İBB'nin Symbol'leri hepimizin toplamından fazla kırmızıda geçiyorlar, makas atıyorlar. Bunun yanında karanlık şehirlerarası yollarda tapagaz giden şirket araçları da büyük tehlike oluşturuyorlar.
birak bu ayakları devlet baba radar koyacakmış da kazalar azalacakmış hikaye anlatıyor çok da umrundaydı sanki devletin insanların can güvenliği, hee eğer bu kadar ciddi düşünüyorsa temelden yapılması gereken çok daha önemli işler var onları yaptığında zaten radar falan gerek olmaz, ama o zamanda kasaya -yada cebe, nereye giriyorsa artık- para girmez bu yüzden de kısır döngü böyle uzar gider
Sollama sırasında zaten bildiğim üzere hız aşımı göz ardı ediliyor. Diğer taraftan duble yollarda ben de hız limitlerinin arttırılması gerektiğini düşünüyorum. Radar falan iyi hoşta biraz da yolların asfaltları için para ayırsalar. Bizde bir yol yapıyorlar. Çok geçmiyor yol tekrar eski haline dönüyor. En azından bür kere yapıp düzgün yapsalar. Bir de radarların hepsinden önce uyarı tabelesı var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: byatunga Bir de radarların hepsinden önce uyarı tabelesı var mı?
Gunduz yapilanlarda var ancak gece uygulamalarina hic rast gelmedigim icin cevap veremeyecegim. Ama olmasi gerekir sanirim. Yani bunun gunduzu gecesi yoktur diye dusunuyorum.
Farlardan iyi de yansir sanirim onlar, dolayisiyla gece de tabelalar gorulebilir.
Akıtın vatandaşın parasını Amerika'ya
her 3 km ye bir radar cihazı koymalı. 90 ı geçene çatır çatır ceza kesilmeli, bir gün için de aynı kişiye 18 tane aşırı hız dan ceza kesilmeli icabında...vs cezasını silah zoruyla ödetmeli, ödemeyeni hapse atmalı, abartıyorum, idam etmeli. inanınki, 1 hafta içerisinde bu ülkede hiç kimse trafik kazalarından ölmez. ölmez. radar cihazları çok değil, kısa süre içinde kendini amortiler. (ilk bvaşta kesilen cezalartdan, sonrada ölümlü kazaların olmamasından dolayı amortiler) bakın bu kadar basit bu kadar ölümler aaanında bıçak gibi kesilir. ama bunu yapacak iktidar ve irade yok işte.
Bence güzel bir uygulama
Hatta bence; Radar cezalarını artırıp adım başı radar koysunlar. Her radarda ayrı ceza kessinler. Toplanan paralar hürmetine akaryakıttaki vergiyi azaltsınlar (bu madde fantezi oldu)
Vergide indirim değil o kadar yatırım yaptık diye her zamanki gibi bindirim yaparlar diye düşünüyorum :)
Buarada radar cihazlarından, radar cihazlı polis otolarından ve memurlarından, çevirmeyi yapan polis otolarından ve memurlarından vs. vs. gider yüksek olacağı için ben de kısa mesafelerle ve belirli olmayan yerlere kamera konulması taraftarıyım eds nev'i (tabi bilemiyorum maliyetini, uygulanabilirliğini ama)
Mantıklı olur gibime geldi. Elektrik direklerine veya ne bileyim açıkça gözükmeyecek yerlere ve farklı (yani bir yolun 1.kmsi, 10. kmsi, 12. kmsi, 30.kmsi gibi sabit olmayan) aralıklarla konulsa, insanlar ister istemez bütün yol boyunca sınırlarda gitmiş olacaktır diye düşünüyorum.
ABD'de yolda 70mp/h yazıyorsa üzerinde gideni bulmak zor, herkes paşa paşa aynı hızda gidiyor çünkü çıktığınız anda sağda solda gözükmeyecek şekilde pusuda yatan polis arabası çıkıp 1 dakika sonra arkanızda bitip emdiğiniz sütü burnunuzdan getirebiliyor :) Bu riski kimse göze almak istemez tabiki. Bir de işin mahkeme ve ceza boyutu var tabi.
Ama ne yapalım, bizde seve seve olmuyorsa ittire ittire de olsa bu tarz şeyler yapılmalı diye düşünüyorum.
Yalova Bursa arasında gece Radarı var haberiniz olsun. Tekirdağ Keşan Gelibolu yolu üzerindede var.