Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
829.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Örneğin gelecek yıl DGS' ye girsem, okuldan kaç puan geleceğine nereden bakabilirim acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nymphetaminê

quote:

Orijinalden alıntı: ismai1

quote:

Orijinalden alıntı: Nymphetaminê

Arkadaşlar okuldan gelen puanlar açıklanmış ama öğrenemedim ben sistemden , nasıl öğreneceğiz ?

3.19 ortalamayla ve bölüm birinciliğiyle mezun olmuştum . Bölüm birincisi oldugum için dgs den ek puan ne kadar gelir acaba ? 3.19 a 65 puan falan gelıyordu galıba

2012 dgsden itibaren bolum 1. ligi ise yaramiyor direk diploma puanina gore puan ekleniyor. Seninde aobp 60 kusur gelir tabi o puanda direk eklenmiyor bisi ile daha carpilip oyle ekleniyor dgs puanina.

hadi ya , teşekkürler . Ne ile çarpılıyor acaba ? hatırlıyor musun

Önlisans Başarı Puanı (ÖBP) nedir?
    Ön lisans akademik not ortalamaları (en yükseği
    100, en düşüğü 50 olarak değerlendirilerek) 0,8
    ile çarpılarak Önlisans Başarı Puanına (ÖBP)
    dönüştürülmektedir. Böylece, 50 olan en düşük
    akademik not ortalamasının ÖBP değeri 40, en
    yüksek 100 olan akademik ortalamanın da ÖBP
    değeri 80 olmaktadır. 50’nin altında olan
    akademik notlar 50 olarak değerlendirmeye
    alınmaktadır. Bu şekilde hesaplanan Önlisans
    Başarı Puanı (ÖBP), kılavuzda da belirtildiği gibi
    0,6 katsayı ile çarpılarak adayların yerleştirmede
    kullanılacak 2013-DGS yerleştirme puanları
    hesaplanmaktadır.
    Daha önce DGS`ye girip bir yükseköğretim
    programına yerleştirildiysem puanımda bir
    değişiklik olur mu?
    Evet. Örneğin, 2011-DGS’de bir yükseköğretim
    programına yerleştirilen adayların 2012-DGS’de
    ÖBP’leri 0,45 katsayısı ile çarpılacaktır. Yine aynı
    şekilde 2012-DGS’de bir yükseköğretim
    programına yerleştirilen adayların 2013-DGS’de
    ÖBP’leri 0,45 katsayısı ile çarpılacaktır.

yani 0.6 ile carpiliyor son olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismai1 -- 12 Temmuz 2013; 2:33:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rolex47

Arkadaşlar lisede kendi bölümümün 2 seneliğine bu sene gitmeyi planlıyorum şimdi ben 2 seneliğe gidip ordan dgs ile mühendisliğe geçmeyi planlıyorum yanlız bu dgs'ye girebilmek için okulda üstün başarı falan sağlamak gerekiyormuş çok yüksek mi olması gerek notlarımın yardımcı olurmusunuz lütfen tercihlerimi yapıcam ?????

notlarinin yuksek olmasi sadece sana dgs ek puan avantaji saglar. Ygs gibi dusun okul puani olarak ekleniyor. Dgsdede muh ler genelde en az 80 mat 70 mat yapmak gerekiyor bilgin olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismai1 -- 12 Temmuz 2013; 2:35:48 >
  • ismai1 kullanıcısına yanıt
    Yani sınava girebilmem için sadece okulu bitirmem gerekli öylemi hocam ?
  • quote:

Yani sınava girebilmem için sadece okulu bitirmem gerekli öylemi hocam ?

aynen oyle 2. siniftada girebiliyorsun. Mezun olamazsan kazansan dahi kayit yaptiramiyorsun.

• ismai1 kullanıcısına yanıt
    Bu saate üşenmeyip bilgilendirdiğin için çok sağol hocam sanırım bu sistem yeni geldi daha önceden böyle değildi ? Ayrıca bişi daha sorayım imkansız gibimi bu dgsyi kazanmak ? ben eskişehir anadolu ünv. sinin 2 yıllık bir bölümünü hedefliyorum ordan imalat-makine-otomotiv mühendisliklerine geçiş sağlanıyormuş bu dgs kurslarına dershanelerine gidip çalışsam falan çok mu zor ?
  • quote:

Bu saate üşenmeyip bilgilendirdiğin için çok sağol hocam sanırım bu sistem yeni geldi daha önceden böyle değildi ? Ayrıca bişi daha sorayım imkansız gibimi bu dgsyi kazanmak ? ben eskişehir anadolu ünv. sinin 2 yıllık bir bölümünü hedefliyorum ordan imalat-makine-otomotiv mühendisliklerine geçiş sağlanıyormuş bu dgs kurslarına dershanelerine gidip çalışsam falan çok mu zor ?

iyi bi dersaneye gidersen yapilabiliyor cok calisman lazim ama ekimde basladim ben mesela hic temellim yoktu suanki durumum gayet iyi olucak gibi. Calisirsan neden olmasin. Sadece matematik 1 sayisal mantik geometri var mattematikde turkcede ise dil bilgisi yok sadece okudugunu anlamaya dayali sorular var ve sozel mantik baska bisi yok.

• quote:

quote:

iyi bi dersaneye gidersen yapilabiliyor cok calisman lazim ama ekimde basladim ben mesela hic temellim yoktu suanki durumum gayet iyi olucak gibi. Calisirsan neden olmasin. Sadece matematik 1 sayisal mantik geometri var mattematikde turkcede ise dil bilgisi yok sadece okudugunu anlamaya dayali sorular var ve sozel mantik baska bisi yok.

Aslında tam bana göre tam benim yapabildiğim tarzda , peki son bi sorum hakkını helal et , şimdi bu yeni sisteme göre 2 yıllığı bitirdim ve dgs yi kazandım 4 yıllık üniversiteye 1 sınıftan mı başlıyorum yoksa 3 ten devam mı ediyorum ? Herkese iyi sahurlar bu arada

• quote:

quote:

quote:

Aslında tam bana göre tam benim yapabildiğim tarzda , peki son bi sorum hakkını helal et , şimdi bu yeni sisteme göre 2 yıllığı bitirdim ve dgs yi kazandım 4 yıllık üniversiteye 1 sınıftan mı başlıyorum yoksa 3 ten devam mı ediyorum ? Herkese iyi sahurlar bu arada

aldigin derslere ve gidicegin universiteye gore degisir 1 den baslar 2 dende 3 dende iyi geceler ben yatar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismai1 -- 12 Temmuz 2013; 3:39:59 >

• quote:

quote:

quote:

hocam 9 eylül bilgisayar programcılıgı gelebilir yüksek ihtimal, ordan dgs kazanıcak olursam benimde merak ettigim konu tekrar 1. sınıftan mı başlayacagım

iki sene boyunca programlı bir şekilde calısmak istiyorum bunun için dershaneler var mı acaba , nasıl hazırlanıyorsunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Geometry

hocam 9 eylül bilgisayar programcılıgı gelebilir yüksek ihtimal, ordan dgs kazanıcak olursam benimde merak ettigim konu tekrar 1. sınıftan mı başlayacagım

iki sene boyunca programlı bir şekilde calısmak istiyorum bunun için dershaneler var mı acaba , nasıl hazırlanıyorsunuz ?

Dokuz Eylül'e şimdi gidersen illa oradan devam edeceksin diye bir kaide yok. Puanına göre boğaziçine de gidebilirsin daha düşük bir üniversiteyede. Her üniversite 1. sınıftan başlatmıyor. Gideceğin okul senin myo'da aldığın derslere bakıyor. Aynı dersler varsa bunlardan muaf olup üst sınıftan başlayabiliyorsun. 2 sene düzenli çalışırsan çok iyi yerlere gidebilirsin ama 1. sınıfta hatta 2. sınıftada ganoyu yüksek tutmaya çalış sınavda okul puanının da güzel etkisi oluyor. Son sene de erken başlarsan çalışmaya ve düzenli çalışırsan istediğin yerlere gidebilirsin. Eğer mühendislik düşünüyorsan netleri fazla yapman gerek.

2012 - 2011 DGS'leri çözdüm bugün de 2010 DGS'yi çözeceğim. Nerdeyse 2 gündür hiç ders çalışma isteği yoktu. Bugün bi istek var içimde. Son 8 gün ama yine de matematik çalışmaya devam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

Dokuz Eylül'e şimdi gidersen illa oradan devam edeceksin diye bir kaide yok. Puanına göre boğaziçine de gidebilirsin daha düşük bir üniversiteyede. Her üniversite 1. sınıftan başlatmıyor. Gideceğin okul senin myo'da aldığın derslere bakıyor. Aynı dersler varsa bunlardan muaf olup üst sınıftan başlayabiliyorsun. 2 sene düzenli çalışırsan çok iyi yerlere gidebilirsin ama 1. sınıfta hatta 2. sınıftada ganoyu yüksek tutmaya çalış sınavda okul puanının da güzel etkisi oluyor. Son sene de erken başlarsan çalışmaya ve düzenli çalışırsan istediğin yerlere gidebilirsin. Eğer mühendislik düşünüyorsan netleri fazla yapman gerek.

2012 - 2011 DGS'leri çözdüm bugün de 2010 DGS'yi çözeceğim. Nerdeyse 2 gündür hiç ders çalışma isteği yoktu. Bugün bi istek var içimde. Son 8 gün ama yine de matematik çalışmaya devam.

Çevremde çok imkansız oldugu söyleniyor ,2 sene dgs'ye çalışacağına bir sene daha lys ye çalış falan diyorlar ama senede kaybetmek istemiyorum
    iki sene programlı bir şekilde kazanabilirim diyorum, okul puanımıda yüksek tutmam şartmış tabi, okul birinciliğine 80 puan geliyormuş

• quote:

quote:

quote:

Çevremde çok imkansız oldugu söyleniyor ,2 sene dgs'ye çalışacağına bir sene daha lys ye çalış falan diyorlar ama senede kaybetmek istemiyorum
    iki sene programlı bir şekilde kazanabilirim diyorum, okul puanımıda yüksek tutmam şartmış tabi, okul birinciliğine 80 puan geliyormuş

Salliyolarya imkansizmis carpim tablosunu bilmeyip 1 senede hazirlanarak bogazici makineye giden adam var dgs de ygsde sittin sene yapamazlar

• Vakıf üniversitesinde ingilizce elektrik elektronik mühendisliği zor olur mu beyler ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masdera

Vakıf üniversitesinde ingilizce elektrik elektronik mühendisliği zor olur mu beyler ?

Ing cok zorlar ama bana sorarsan ing olmayan bolume gitme o dil surekli karsina cikacak

• Bölüm sıralamaları belli oldumu acaba?Ben nereden bilicem bölümde kaçıncı olduğumu, kaç puan geldiğini
  • quote:

İmkansız olup olmadığını 9 gün sonra şahsen göreceğim kardeş. Ben fakülte kazanamadım. Dgs gibi bir şans vermişler bari son şans olarak onu kullanırız dedik ve gidip okulu bitirdik. 3,47 gano ile mezun oldum 70 öbp veriyor. 50 türkçe 30 matematik yaptım mı minimum 237 - 240 puan geliyor bu puana da işletme bölümüne geçiş yapabiliyorum bir aksilik çıkmazsa. 2012 ve 2011 dgs'leri çözdüm birazdan da 2010 'u çözeceğim türkçe netim 60'ın üzerinde geliyor. Ben minimum 50 türkçe hesapladım ama 10 net türkçe fazla yaptım mı puan 250'ye yaklaşıyor. Bu hesaplamalarıma göre sınavda da yapabilirsem ygs/lys ile gidemediğim batıdaki işletme fakültelerine geçiş yapabileceğim.

• quote:

quote:

İmkansız olup olmadığını 9 gün sonra şahsen göreceğim kardeş. Ben fakülte kazanamadım. Dgs gibi bir şans vermişler bari son şans olarak onu kullanırız dedik ve gidip okulu bitirdik. 3,47 gano ile mezun oldum 70 öbp veriyor. 50 türkçe 30 matematik yaptım mı minimum 237 - 240 puan geliyor bu puana da işletme bölümüne geçiş yapabiliyorum bir aksilik çıkmazsa. 2012 ve 2011 dgs'leri çözdüm birazdan da 2010 'u çözeceğim türkçe netim 60'ın üzerinde geliyor. Ben minimum 50 türkçe hesapladım ama 10 net türkçe fazla yaptım mı puan 250'ye yaklaşıyor. Bu hesaplamalarıma göre sınavda da yapabilirsem ygs/lys ile gidemediğim batıdaki işletme fakültelerine geçiş yapabileceğim.

huseyin takma kimseyi dgs bulunmaz bir velinimet hele bizim gibi ibf bölümlerine geçecekler için basit bile

• quote:

bide ben birşey sorayım.

okul birincisine ek puan var mı, bölüm birincisine ek puan var mı
    hangi myo oldugunun önemi var mı yani x myo sundan mezun olanın okul puanı daha çok veriyor gibi
  • Arkadaşlar son bir kaç yıla dikkat ettiğimde, kpss olan ve olmayan yıllara göre puanlar çok fark ediyor. En azından benim bölümümde. Kpss olmayan yılda

puanlar uçuyor. Kpss olan yıllarda puanlar düşüyor. Sizce de öyle mi ?
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.