Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
830.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: s.h.a.

3,81 ortalama (76.2 öbp) 4 üzerinden türkçe:70 mat:70 netle hukuk fakültesine girebilirmiyim ?

okul puanın cok ıyı. Dıkeygecıs.org adresınden puan hespalama robotu var. Ordan puanı hesaplayıp. Gecen senelerın klavuzlarına bakabılırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu bayagi hareketlenmis ben 4.haftayi tamamlayacagim yarin dersanede antrenman 1-2 aldim kartezyen yesil ygs soru bankasi aldim ufaktan gidiyorum ocak sonu gibi isi birakip komple dgs ye odaklanmayi dusunuyorum

Mat sigirfi bende simfi (+) (-) ustasi oldum zamanla hersey olur aptal degilseniz eger inancinizi asla kaybetmeyin yeter

• Arkadaşlar uzaktan eğitim veren bir programda 2. sınıfdayım bu yıl mezun olmak istiyorum. 2. sınıftayken sınava giriş yapabiliyormuyum? Sınava girirsemde okuduğum bölümden mezun olmazsam sonrasında neler oluyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oBLoOd

Arkadaşlar uzaktan eğitim veren bir programda 2. sınıfdayım bu yıl mezun olmak istiyorum. 2. sınıftayken sınava giriş yapabiliyormuyum? Sınava girirsemde okuduğum bölümden mezun olmazsam sonrasında neler oluyor ?

sınava basvuru yapabılırsın. Sınava gırıp kazanırsan. Kazandıgın okula kayıt yaptırana kadar mezun durumda olman lazım. Aksı taktırde yerlestırmen yapılmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: beybozkurt

quote:

Arkadaşlar uzaktan eğitim veren bir programda 2. sınıfdayım bu yıl mezun olmak istiyorum. 2. sınıftayken sınava giriş yapabiliyormuyum? Sınava girirsemde okuduğum bölümden mezun olmazsam sonrasında neler oluyor ?

sınava basvuru yapabılırsın. Sınava gırıp kazanırsan. Kazandıgın okula kayıt yaptırana kadar mezun durumda olman lazım. Aksı taktırde yerlestırmen yapılmaz

Teşekkürler

İst. Avrupa yakası mecidiyeköy - 4.levent civarı en iyi değitimi verebildiğini düşündüğünüz Dershane var mıdır ?

Teşekkürler.

• hocam bulundugunuz yere yakın tasarı akademı varsa gıtmenızı tavsıye ederım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: beybozkurt

quote:

Teşekkürler

İst. Avrupa yakası mecidiyeköy - 4.levent civarı en iyi değitimi verebildiğini düşündüğünüz Dershane var mıdır ?

Teşekkürler.

DGs konuları çok basit. Dershaneye gitmek gerekli mi iyi düşünün derim.

• DGS basıt haklısın. Fakat sınavda sureyle yarısıyosun. Dershanede ders ıcerıgı yanında pratık yontemler anlatılıp bu uc saat nasıl daha ıı degerlendırılır egıtımıde verılıyor.

• Bu zamana kadar zaten bir sürü sınava girdik ve yapmamız ve yapmamamız gereken şeyleri hepimiz biliyoruz.Bu saatten sonra extra farklı seyler bence vermıyolar dershaneler.Tabi demek istemiyorum ki Dershaneye gitmeyın.Benimde imkanım olsa bende giderdim(Vartoda pek bir seçenek yok :) )Konuyu hocadan dinlemek anlamadıgın yeri sormak ve bilmediğğin problemleri beraber çözmek insana çok şey katıyor....
  • Arkadaslar 2013 dgs başvuruları ne zman baslıyor acaba ?

Birde dgs den özel üni den makine müh. devam etsek acaba direk 3 den mi başlıyoruz yoksa intibak dedikleri olay hala duruyo mu kalktı diye duymustum da_ 1 yıl hazırlıksız direk 3 mü yoksa 2 - 3 - 4 mü ? ona göre maddi olarak hesap yapmam lazımda ondan rahatsz ettim arkadaslr
  • eger yuksekokulda aldıgın derslerı saydırabılırsen 3 sınıftan baslarsın. Ama gıttıgın unıde hazırlık ıngılızce varsa 1 sene hazırlık 3-4 dıye devam edersın kı... Cogu unıde derslerı saydıramıyosun. Bu yuzden mınımum 4 max 5 sene unıversıtenın ılgılı bolumu okuyosun

• arkadas nerda kaldı bunun dikeyliği o zamn yaa buda bi bakıma emek hırsızlıgı neyse hakkımzda hayırlısı
  • arkadaşlar şu sorulara bakar mısınız?
    bugün ilk konuyu işledik ama yapamadıgım üç dört tane soru var biraz ayrıntılı olarak açıklarsanız sevinirim..
    sorular size kolay gelebilir ama benim gibi daha matematigi yeni yeni öğrenmeye çalışan biri için zor

1)ardışık 8 çift sayının en küçügü ile en büyügünün toplamı 34 olduguna göre bu sayıların toplamı kaçtır?

2) 1-2+3-4+5-6+....+2013 işleminin sonucu kaçtır?

3) A= 2+3+4+....+20 olduguna göre 6+12+18+....+120 toplamının A türünden degeri aşagıdakilerden hangisidir?

4)A=1.2+2.3+3.4+4.5+....+10.11 toplamındaki her bir terimin 1. çarpanı bir artırılırsa A kaç olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berrakk

arkadaşlar şu sorulara bakar mısınız?
    bugün ilk konuyu işledik ama yapamadıgım üç dört tane soru var biraz ayrıntılı olarak açıklarsanız sevinirim..
    sorular size kolay gelebilir ama benim gibi daha matematigi yeni yeni öğrenmeye çalışan biri için zor

1)ardışık 8 çift sayının en küçügü ile en büyügünün toplamı 34 olduguna göre bu sayıların toplamı kaçtır?

2) 1-2+3-4+5-6+....+2013 işleminin sonucu kaçtır?

3) A= 2+3+4+....+20 olduguna göre 6+12+18+....+120 toplamının A türünden degeri aşagıdakilerden hangisidir?

4)A=1.2+2.3+3.4+4.5+....+10.11 toplamındaki her bir terimin 1. çarpanı bir artırılırsa A kaç olur?

1. sorunun cevabı: Çift sayılar için formül var 8 çift sayı için

n+n+2+n+4+n+6+n+8+n+10+n+12+n+14

ilk sayı:n
    son sayı:n+14

n+n+14=34
    2n+14=34
    2n=20
    n=10 n i buldun yukarda formülde toplarsın artık :)

2. sorunun cevabı: ardışık sayma sayısı. Tek sayılar için formülleri var
    1+2+3+.....+n
    son sayıyı n olarak kabul ediyoruz...
    n=2013
    sonra tek sayılar için n.(n+1)/2 den 2013.2014/2
    çok abartılı çıkıyor 2013 olduguna emin misin?

3. sorunun cevabı:Bunun kısa yolu var mı bilmiyorum ama
    teker teker cevaplarını bulsan mesela A nın sonucu için 2+3+4+....+20 için çiftlerin formülleri

son sayıyı 2n olarak kabul ediyoruz...
    2n=20
    n=10

çift sayılar için formül n.(n+1) den 20.21=420 A'nın toplamı

diğerine gelelim

bunda Terim sayısı ve terimleri toplamı formüllerinden yapalım... Terim Sayısı= Son terim-İlk Terim/2+1 dir.
    120-6/2+1= 114/2+1=58
    Terim sayısını bulduk şimdi terimleri toplamı... Terimlerin toplamı= Terim SayısıxSon Terim+İlk Terim/2 dir...
    58x120+6/2=3654 A cinsinden olsa olsa A+3234
    olur. Şıkları bilsem yorum yapacağımda.Belki başka türlü yapılıyordur...

Son soruya gelelim...
    2.2+3.3+4.4+5.5+....+11.11 daha iyi anlaman için arttırılanı üstte yazdım...
    A= 1.2+2.3+3.4+4.5+...+10.11

yani fark 1.2+1.3+1.4+1.5+....+1.11 olur. Ortak parantezden gerçi 1 ortak almaya gerek yok gene de 1(2+3+4+5+....+11)
    parantez içindekiler tek tek artıyor. Yani formülleri son rakamı n kabul ediyoruz... n=11den n.(n+1)/2= 11.12/2=66 ama böyle formülleri kullanmak için
    tekli sayma sayıları 1 den başlamak zorundaydı. Parantez içindekinde 1 yok o yüzden buldugumuz sonuçtan 1i çıkarcaz. Çünkü 2 den başlamış...
    66-1=65 yani A 65 artar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan520 -- 29 Kasım 2012; 2:18:44 >

• arkadaşlar dgs düşünüyorum bugunden itibaren nasıl bi yol izlemeliyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.aydınlı

arkadaşlar dgs düşünüyorum bugunden itibaren nasıl bi yol izlemeliyim

çalışarak mesela

• quote:

Orijinalden alıntı: haylazromeo

quote:

çalışarak mesela

hangisinden başlıyım :D
  • quote:

quote:

quote:

çalışarak mesela

bir dersaneye yazıl mesela

• quote:

quote:

quote:

çalışarak mesela

alttaki arkadaş dershaneye yazıl demiş de gerek yok bence....
    düzenli çalışabileceksen dershane falan hikaye....

• beyler bende aöf 2 yıllık bıtırerek dgs ıle gecıs yapıcam hadı hayırlısı

2015 dgs de gorusuruz ıns
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.