Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
830.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Burada da üniversiteler, puanlar, kontenjanlar,burs oranları vs. var 2012 yılı için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cém

Burda geçiş yapabileceğiniz bölümler;

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60304/h/2012tablo3yeni-baskihali.pdf

Burada da üniversiteler, puanlar, kontenjanlar,burs oranları vs. var 2012 yılı için.

http://osym.gov.tr/dosya/1-60793/h/dgs20121yerlestirmemaxminpuanlar.pdf

PDF lerde sorun mu var acaba?
    Tamam düzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OsmanlıHanedanı -- 26 Aralık 2012; 21:50:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Selam. Ekol hocada ve başka sitelerde permmutasyon, kombinasyon, olasılık konularının mat2 de olduğunu görüyorum. 2013 dgs de bu konular olacak mı?
  • herkeze mrb arkadaslar. birkaç sorum olucak..
    1-Mersin'de onerebileceginiz dgs kursu var mi?
    2-elektrik elektronik, elektronik ve haberlesme, makine, kontrol, imalat, meteoloji, uçak elektrik elektonik mühlerine gecme hakkim var. bunlardan hangi bolume gecmek digerlerine gore daha dusuk puan?
    3-ortalama kacar net yapmam lazim sayisal sozel?
    4-2.52 ortalama ile mezun oldum, sizce cok mu zor basarmam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PdA

herkeze mrb arkadaslar. birkaç sorum olucak..
    1-Mersin'de onerebileceginiz dgs kursu var mi?
    2-elektrik elektronik, elektronik ve haberlesme, makine, kontrol, imalat, meteoloji, uçak elektrik elektonik mühlerine gecme hakkim var. bunlardan hangi bolume gecmek digerlerine gore daha dusuk puan?
    3-ortalama kacar net yapmam lazim sayisal sozel?
    4-2.52 ortalama ile mezun oldum, sizce cok mu zor basarmam?

Önemli olan ortalama değil, mezun olduğun sınıf içerisindeki durumun. Sınıfın ortalaması senin ortalamandan düşükse şansın az değil.
  • Arkadaşlar içinizde memurluğu kazanıpta bir yandanda dgs ile mühendisliğe geçen var mı ???

Ben böyle birşey planlıyorum ama daha nereye atanacağım belli değil dgs kazanırsam okulla iş nasıl olacak bilemiyorum
  • Pazarlama bölümünün seçebileceği bölümlere Uluslararası İlişkiler & Çeko' yu ekleseler ...
  • bugün 2. deneme sınavını olduk açıkcası biraz moralim bozuldu türkçeden 63 net yaptım matematikten 5 net bu arada matematik sıfır düzeyde türkçemi epey arttırmışım ilk sınavda 50 civarı bir net yapmıştım bu arada konularda daha başlardayız matematikten daha obeb okeklerde türkçeden neredeyse yanlışımın hepsi sözel mantık sorularından hiç yapamıyorum gerçi daha o konulara gelmedik onları yapsam rahat 70 üstüne çıkacam birde matematikten tavsiye bekliyorum
    bu arada bu sene biryere yerleşmem için en az 75 türkçe 65 civarı matematik lazım benim hedefim türkçeyi full yapmak matematikten açıkcası 60 netin altına düşmek istemiyorum türkçe mantık soruları ve matematikten tavsiye istiyorum özellikle matematik nasıl çalışayım hoca derste anlatıyor iyi anlıyorum ama farklı bir soruda takılıp kalıyorum genelde dershanede hocalarda çok zor sorularda çözmüyor
    birde dershaneye giden arkadaşlar cevaplarsa iyi olur haftada kaç gün gidiyorsunuz ve kaç saat ders görüyorsunuz bizde haftanın 2 günü 4 saat matematik 2 sat türkçe ve 2 saatte geometri nedense bu bana az gibi geliyor zaman çok çabuk geçiyor ve hoca çok fazla örnek soru çözmüyor ayrıcada dershanedeki öğrencilerin seviyeside bence kötü yaptıkları netlere bakıyorum hele de haftasonu öğrencilerinin ne doğru düzgün türkçe yapabiliyorlar nede matematik sayısalcı bile en fazla 30-35 mat neti yapıyor biz hafta içi grubu daha başarılı

• quote:

Orijinalden alıntı: berrakk

bugün 2. deneme sınavını olduk açıkcası biraz moralim bozuldu türkçeden 63 net yaptım matematikten 5 net bu arada matematik sıfır düzeyde türkçemi epey arttırmışım ilk sınavda 50 civarı bir net yapmıştım bu arada konularda daha başlardayız matematikten daha obeb okeklerde türkçeden neredeyse yanlışımın hepsi sözel mantık sorularından hiç yapamıyorum gerçi daha o konulara gelmedik onları yapsam rahat 70 üstüne çıkacam birde matematikten tavsiye bekliyorum
    bu arada bu sene biryere yerleşmem için en az 75 türkçe 65 civarı matematik lazım benim hedefim türkçeyi full yapmak matematikten açıkcası 60 netin altına düşmek istemiyorum türkçe mantık soruları ve matematikten tavsiye istiyorum özellikle matematik nasıl çalışayım hoca derste anlatıyor iyi anlıyorum ama farklı bir soruda takılıp kalıyorum genelde dershanede hocalarda çok zor sorularda çözmüyor
    birde dershaneye giden arkadaşlar cevaplarsa iyi olur haftada kaç gün gidiyorsunuz ve kaç saat ders görüyorsunuz bizde haftanın 2 günü 4 saat matematik 2 sat türkçe ve 2 saatte geometri nedense bu bana az gibi geliyor zaman çok çabuk geçiyor ve hoca çok fazla örnek soru çözmüyor ayrıcada dershanedeki öğrencilerin seviyeside bence kötü yaptıkları netlere bakıyorum hele de haftasonu öğrencilerinin ne doğru düzgün türkçe yapabiliyorlar nede matematik sayısalcı bile en fazla 30-35 mat neti yapıyor biz hafta içi grubu daha başarılı

çalışmalarında başarılar dilerim. geçen sene benimde matematigim senin gibi 0 di, tek yaptigim iş bil iq nun matematik derslerini izlemek oldu. tabiki sadece izlemedim. FEM yayinlarinin ilk adim matematik soru bankasini aldim. bu kitabi ozellikle tavsiye ederim arkadasim. matematigi bu sayede yaptim. bu sene onlisans kpss de 30/25 mat 2012 ygs de 32/20 mat 2012 jana sinavinda 30/25 mat neti cikardim. tavsiyem söylemis oldugum kitabi alman. en basitten baslayip zorlasarak sorulari cozuyorsun.

ömrü hayatimda matematikten nefret ettigim kadar hicbir dersten nefret etmedim. artik diyorum ki kendime keşke tüm sorular matematik olsa..

bu arada bu dgs işini bende düşünüyorum fakat yaşım geçti gibi geliyor. 24 yaşını yil basinda tamamlicam. 25 te okula baslasam 30 da mezun olsam.. cok zor ve itici gorunuyor gozume. öyle bi çıkmazdayim ki Allah hepimizin yardimcisi olsun. bi yanim mühendis olmalisin diye bagiriyor, bir yanim issizsin herkezin gozunde daha ne kadar dusuceksin diyor.

Allah büyük..

• Durum vahim benimde denemede 29 mat net 53 türkçe net yaptım. Geçen gerçek dgs sınavında 60 türkçe net 24 matematik netim vardı. Bilmiyorum nolucak bakalım daha başındayız ama mimarlık mühendislik hukuk gibi iyi yerler için en az 65e 65 yapmak lazım oda en az yani. Keşke sağlık seksöründe bir myo bölümü okusaydım hemşirliğe 250-260 la alıyolar işim daha kolay olurdu sağlık sektöründe iş bulmakda daha kolay olurdu. Puff mimarlık istiyorum en az 295 almam lazım oda en az aslında 298-300 alsam süper olur iç mimarlık bile 280-290 puan oha.

• quote:

Orijinalden alıntı: PdA

quote:

bugün 2. deneme sınavını olduk açıkcası biraz moralim bozuldu türkçeden 63 net yaptım matematikten 5 net bu arada matematik sıfır düzeyde türkçemi epey arttırmışım ilk sınavda 50 civarı bir net yapmıştım bu arada konularda daha başlardayız matematikten daha obeb okeklerde türkçeden neredeyse yanlışımın hepsi sözel mantık sorularından hiç yapamıyorum gerçi daha o konulara gelmedik onları yapsam rahat 70 üstüne çıkacam birde matematikten tavsiye bekliyorum

çalışmalarında başarılar dilerim. geçen sene benimde matematigim senin gibi 0 di, tek yaptigim iş bil iq nun matematik derslerini izlemek oldu. tabiki sadece izlemedim. FEM yayinlarinin ilk adim matematik soru bankasini aldim. bu kitabi ozellikle tavsiye ederim arkadasim. matematigi bu sayede yaptim. bu sene onlisans kpss de 30/25 mat 2012 ygs de 32/20 mat 2012 jana sinavinda 30/25 mat neti cikardim. tavsiyem söylemis oldugum kitabi alman. en basitten baslayip zorlasarak sorulari cozuyorsun.

ömrü hayatimda matematikten nefret ettigim kadar hicbir dersten nefret etmedim. artik diyorum ki kendime keşke tüm sorular matematik olsa..

bu arada bu dgs işini bende düşünüyorum fakat yaşım geçti gibi geliyor. 24 yaşını yil basinda tamamlicam. 25 te okula baslasam 30 da mezun olsam.. cok zor ve itici gorunuyor gozume. öyle bi çıkmazdayim ki Allah hepimizin yardimcisi olsun. bi yanim mühendis olmalisin diye bagiriyor, bir yanim issizsin herkezin gozunde daha ne kadar dusuceksin diyor.

Allah büyük..

Öyle düşünme hakkaten okumanın yaşı yok kardeşim üstelik yaşın geçkinde değil tam okuma yaşı bende 30-35 yaşındasın sandım. Üstelik okulu iyi seçersen 1 den başlamazsın 3 den başlarsın alttanda derslerin olunca zorlanabilirsin işte 3. 4. sınıfı okursun belki bir yıl ekstradan alttan dersin kalırsa onları verirsin 28 yaşında mezun olursun.

• sınava çalışan arkadaşlar şu kitaplar iyi midir?

• 2001 yılında myo mezunu oldum.2010 yılında aöf işletmeye sınavsız kayıt oldum ve 2012 temmuzda mezun oldum ve işletme diplomamı aldım.Bir daha dgs'ye girme şansım var mı?
  • quote:

sen dgs.org berrakmısın :) rakibiz o isen eğer :)

• daha ne denemesi genel denemeden mi bahsediyorsunuz. Hele bi konular tamamlansın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizci81

2001 yılında myo mezunu oldum.2010 yılında aöf işletmeye sınavsız kayıt oldum ve 2012 temmuzda mezun oldum ve işletme diplomamı aldım.Bir daha dgs'ye girme şansım var mı?

Tabi istediğiniz kadar girebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 temmuza az kaldı :(

• arkadaşlar bu aralar finaller geldi ve hiç soru çözemiyorum .Ancak ara dönemde soru çözücem sanırım .Önerileriniz nedir .Günlük kaç soru çözmeliyim ? Arkadaşlar bilgisayar mühendisliği için kaç net yapmam ve okul puanımın kaç olması gerekiyor.

Çalışma konusunda önerilerinizi bekliyorum .7 ayda düzenli bir çalışma ile olabilir mi ? Çünkü hem dersler hem dgs olmuyor sanki .Önerebileceğiniz çalışma düzeni nasıl sizler nasıl çalışıyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NorveçliMühendis -- 2 Ocak 2013; 19:15:06 >
  • Derslerin stresi ayrı dgsnin ki ayrı, ikisi birleşince çok feci.Herhangi birindeki başarısızlık bünyede ağır hasarlara neden olabilir.Finallerim nasıl geçicek bakalım.Bu hafta sonu deneme olucaz ama saçmalığa bak yahu deneme yerine konu tarama testi olsak daha güzel olurdu.Çünkü ne kadar konu işledik ki?Netler artacak ama bu zamana kadar işlediğimiz konuların hepsinde ne kadar başarılıyız yine bilemiycez.Deneme olmasın demiyorum ama ktt yapmadılar hiç.belki haftasonu arkadaşlarala ortak karar alıp her ders için bide ktt isteriz.
  • Arkadaslar DGS ile İstanbul Aydin Universitesi tam burslu kazandim fakat okuldan pek memnun degilim, yatay gecisle baska bir okula gecmek istiyorum ama o zaman da bursum yaniyormus. Bu sene tekrar DGS'ye girip baska bir yeri burslu kazanmak istiyorum. Puanim en fazla ne kadar düşer bi bilgisi olan var mı ?

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.