Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
830.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: beybozkurt

quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

Ya beyler şöyle bi olay varmı hani bugün öyle konuşuluyodu sınıftada bilmediğimden sormak istedim.
    Mesela biri elektrik mezunu dgs ile elektriği değilde zooloji gibi bi yeri seçiyor.Orada da zaten çoğu dersten muaf oluyomuş (olmaması lazım ama öyle bişeyler duydum eksik duymuşta olabilirim) ve kalan derslerden de ortalamanın üstüne çıkarsan yatay geçiş yapabiliyomuşsun.Ciddi ciddi konuşuyorlardı bana olmaz gibi geldi hani elektrik olmasında inşaat olsun ama dgsde de seçilecek yerler bölümle ilgili olması gerekiyor diye biliyorum.Elektrik mezunuysan elektrikle ilgili bölümleri seçebiliyosun yani.
    Birde aranızda askerlik tecili yapan varmı?

o dedıgın tuhaf bısı arastırmak lazım. Ama bolumu sayısalsa gecılebılmesı muhtemel gıbı gozukuyo. Sorarız rehberlıkcılere. Bu arada bende tecıl ettırcem askerlıgı bu hafta yada haftaya. Okulda henuz dıplomalar basılmamıs. Gecıcı mezunıyet belgesı alıp gıtcem bakalım

Kardeş dgs klavuzu na bakacaksın onun dışında bölüm seçmek diye birşey yok. Eğerki ben seçerim diyorsan sahne senin :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Ya beyler şöyle bi olay varmı hani bugün öyle konuşuluyodu sınıftada bilmediğimden sormak istedim.
    Mesela biri elektrik mezunu dgs ile elektriği değilde zooloji gibi bi yeri seçiyor.Orada da zaten çoğu dersten muaf oluyomuş (olmaması lazım ama öyle bişeyler duydum eksik duymuşta olabilirim) ve kalan derslerden de ortalamanın üstüne çıkarsan yatay geçiş yapabiliyomuşsun.Ciddi ciddi konuşuyorlardı bana olmaz gibi geldi hani elektrik olmasında inşaat olsun ama dgsde de seçilecek yerler bölümle ilgili olması gerekiyor diye biliyorum.Elektrik mezunuysan elektrikle ilgili bölümleri seçebiliyosun yani.
    Birde aranızda askerlik tecili yapan varmı?

Hayır öyle öss gibi alandışı bir yer seçeyim diye birşey yok.Bölümün nerelere girebiliyorsa oraları seçersin sadece.Öyle birşey olsaydı ben hukuka girerdim.

ben iibf 1. sınıfım....
    yine iibf"den bi bölüm tercih edebilirim heralde?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• deneme almayı düşünüyorum hangi yayınları öneriyorsunuz soruları gerçekten kaliteli olsun
    şuan matematigim yok ama en azından türkçeyi çözerim kendimi geliştirmem lazım türkçeyi nekadar kısa zamanda bitirirsem okadar iyi
    özellikle eşit ağırlıkçılar türkçeyi nekadar zamanda çözüyorsunuz
  • @berrakk bence mat çalış derim. EA isen sözeli zaten yapabildiğini varsayıyorum.Bence şimdiden türkçe çözmen vakit kaybı.Onun yerin kitap oku bence.soruların çoğu bilindiği üzere cümlede anlam paragrafta anlam. Kitap okumanın burda yararlı olacagını düşünüyorum ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: beybozkurt

@berrakk bence mat çalış derim. EA isen sözeli zaten yapabildiğini varsayıyorum.Bence şimdiden türkçe çözmen vakit kaybı.Onun yerin kitap oku bence.soruların çoğu bilindiği üzere cümlede anlam paragrafta anlam. Kitap okumanın burda yararlı olacagını düşünüyorum ;)

zaten matematige ağırlık verecem temelim sıfır ama tek başıma çalışamıyorum dershane salı günü başlayacak bu hafta sadece seviye belirlemek için bir sınav yaptılar ama dershaneyle ilgili ilk izlenimim pek iyi degil neden derseniz zaten sınıfta 10-11 kişi felanız fazla kalabalık degil bu iyi ama sınav yapacaz dediler bir öğretmen mi görevli mi bilemiyorum gelip kağıtları dağıttı 3 saat süreniz var deyip çıkıp gitti bir daha sınıfa uğramadı sınavın süresi bitti düşün hoca ortalıkta yok çoğu hala soru çözmeye devam ediyordu arkamda oturan iki kişi vardı oturdular birlikte soru çözdüler yan taraftan gürültü geliyordu ilk izlenimim pek iyi degil dedigim dershanede fem akademi yani bende konsantre olamadım 60 türkçe netim var türkçede kolaydı yani çoğu dikkat etmedigimden gitti mat 14 tane işaretlemiştim 5 netim çıktı bana sınavda 65 mat 75 üstü türkçe lazım türkçeyi bir şekilde yaparız da matematigi ne yapacaz
    kitap bence şuan için zaman kaybı onun yerine bol bol türkçe sorusu çözmek daha faydalı diye düşünüyorum ağırlgı matematige verecek olsamda hergün düzenli türkçe sorusu çözmek lazım hız kazanmak için bu önemli
    matematigi iyi olan arkadaşlar varsa bir şey soracam genel olarak hep sınavdaki soruların kolay oldugu söyleniyor özellikle matematigin

• günlük kaç saatinizi dgs için ayırıyorsunuz ve sayısal sözel günde toplam kaç soru çözüyorsunuz (ort. olarak)
    bu senenin puanlarına baktım da 302 ve 307 var bunun içinde sanırım şuan pcnin başında bile olmamam lazım
  • quote:

günlük kaç saatinizi dgs için ayırıyorsunuz ve sayısal sözel günde toplam kaç soru çözüyorsunuz (ort. olarak)
    bu senenin puanlarına baktım da 302 ve 307 var bunun içinde sanırım şuan pcnin başında bile olmamam lazım

artık rekabet çok fazla o yüzden elimizden gelenin en iyisini yapmamız lazım bende dershane tam olarak başlayınca foruma felan girmeyi tamamen bırakıp sınava odaklanacam çünkü her geçen yıl sınavı kazanmak daha da zorlaşıyor hele ki bu obp den sonra 1 sene gerçekten emek verip hedefimizden uzaklaşmadan sabırla çalışmamız lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: berrakk

quote:

günlük kaç saatinizi dgs için ayırıyorsunuz ve sayısal sözel günde toplam kaç soru çözüyorsunuz (ort. olarak)

artık rekabet çok fazla o yüzden elimizden gelenin en iyisini yapmamız lazım bende dershane tam olarak başlayınca foruma felan girmeyi tamamen bırakıp sınava odaklanacam çünkü her geçen yıl sınavı kazanmak daha da zorlaşıyor hele ki bu obp den sonra 1 sene gerçekten emek verip hedefimizden uzaklaşmadan sabırla çalışmamız lazım

çok çalışmak gerek oğrası bi gerçek her ne kadar bunu sınav olarak görmeyenler olmasına rağmen 300puanın üstüne çıkmakda kolay değil.
    banada mezunları işi kolay gibi geliyo en azından okulun stresini de çekmiyorlar.Ben çok stresliyim, bi dersten olaki kalırsam naneyi yedik.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berrakk

quote:

çok çalışmak gerek oğrası bi gerçek her ne kadar bunu sınav olarak görmeyenler olmasına rağmen 300puanın üstüne çıkmakda kolay değil.
    banada mezunları işi kolay gibi geliyo en azından okulun stresini de çekmiyorlar.Ben çok stresliyim, bi dersten olaki kalırsam naneyi yedik.

ben 1 dersten kaldım işte bahar döneminde sadece onun sınavına girecem ama stres olmuyorum ilk önceligim dgs ondan iyi puan alamazsam mezun olmanın pek anlamı yok eger dgs istedigim puanı alırsam bütünlemede de olsa o 1 dersi veririm
    bize metamatikten tiyo verin arkadaşlar nasıl çalışmamız lazım

• konu calıs test coz. Yapamadıgını sor ve tekrar calıs ;)

• valla bendeki stresi tahmin etmek zor sınav gününe ve mezun olana kadar da devam eder bu hayırlısı artık bu kadar sıkıntıya değer umarım.
    beybozkurt hocam çok basit anlatmışın ama ya :D O kadar kolaymı o iş :)))
  • Dershaneye gidiyorum bende :) Bakalım ne yapacağız..
  • @aeson01 kardesım konu calısıp test cozmekten baska bı onerı yok yanı.d hanı plan program tarafı ayrı tabı. Fakat konuları ole kolay bı sekılde ogrenmekte bıldıgın uzre kolay ve cabuk olmuyor. Oturup calısıp kafa patlatcaksın bu boyledır yanı varmı aklında bısı hanı sole yapsak daha ıı olur dedıgın bısı?

• @warrıorangel kardes hayırlı olsun bakalım :) nasıl gıdıyo calısmalar.

• Arkadaşlar konuyu okudum.Ben 2 yıllık Paramedik mezunuyum.Acil durum ve afet yönetimi veya Hemşirelik bölümüne dgs ile geçiş yapmak istiyorrum.İlk tercihim Afet yönetimi 2011 de 268 gibi bir puanla kapatmış.
    Bölümümde sınıfta 4. oldum.
    Sınava ilk defa gireceğim.Meslek lise çkıkışlı oldugum için mat çok yeterli değil.15 net falan anca yapabilirim heralde.Ama türkçeme güveniyorum 60 net rahat görürüm.
    Muşa atandım bu sene.Kursa gitme imkanım malesefki yok.
    Kpss için gittiğim kursta da bana hocam antremanlarla mat kitabını önerdi.o kitabı almayı düşünüyorum.Yanında Dgs için hangi yayınların(konu anlatımlı Çözümlü) kitabını önerirsiniz.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...
  • mat temel ıcın o kıtap ıdeal. Ben tasarının dgs konu konu anlatımlısını kullanıyorum ve ıntıbak soru bankasını bu uc kıtap senın ısıne yarayacagını tahmın edıyorum.

• Peki 270 puan için tahmini ne kadar mat yapmam gerekli?
  • 3,81 ortalama (76.2 öbp) 4 üzerinden türkçe:70 mat:70 netle hukuk fakültesine girebilirmiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.h.a. -- 24 Kasım 2012; 15:56:16 >
  • Arkadaşlar geometri geliştirmek için ne önerirsiniz dershanedeki hoca çok iyi anlatıyorda ben hayatımda ilk kez gördüğüm için zorlanıyorum.Tekrarda etmiyorum. Soruya baktığımda neyin nerden geldiğini nasıl olacağını anlamıyorum ne önerirsiniz?Allah tan eşit ağırlıktayım diyorum zaten 50 mat net yetiyo 10 geometri sorusuna hiç bakmam falan o hale geldim.Ayrıca önceden tecrübeliler dershanelerde konu anlatımları hangi ay bitiyo biliyormusunuz?
  • antramanlarla geometrı var. Karekok geometrı 0 var. Bu kıtaplarla temel atıp geometrıye olan ufkunu acabılırsın. Ayrıca sınavda geometrının standart sapması yuksek oldugu ıcın geo onemlı

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.