Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (354. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
829.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 352353354355356
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Girenler hakkında bir yorum almak istedim sınav hakkında ne düşünüyorsunuz ? Lisansı bırakıp önlisans geçeceğim sonra dgs ile aşırı istediğim bölüme gideceğim ama 294-320 puan arası bir sonuç elde etmem gerekiyor. Matematiğim iyidir Türkçem daha iyi sizce yapmalı mıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thyron

Girenler hakkında bir yorum almak istedim sınav hakkında ne düşünüyorsunuz ? Lisansı bırakıp önlisans geçeceğim sonra dgs ile aşırı istediğim bölüme gideceğim ama 294-320 puan arası bir sonuç elde etmem gerekiyor. Matematiğim iyidir Türkçem daha iyi sizce yapmalı mıyım

Değmez bence,DGS her geçen gün daha da zor bi sınav oluyor.OSYM alışagelmiş soru kalıplarının dışına çıkmış.Zaman zaten büyük bi problem,hüsrana da uğrayabilirsiniz.Bence macera aramaya gerek yok
  • İstan üni veya atatürk üni açık öğretimleriyle beraber dgs ile geçtiğim analu aöf okuyabilirim demi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albatros86

Arkadaşlar 35 doğru 4 yanlış ile sayisal kac puan gelir , bu puan hesaplama siteleri dogru mu hesaplıyor bilginiz varmı ? ( 3.19 ortalama)

Geçtiğimiz senelerde girmiş olan varsa o sitelerin doğruluğunu merak ediyorum ?

• Aşağıda vereceğim site güvenilirdir. Google'ı açın ve 2016 dgs sonuçları diye aratın, oradaki netleri girin. ÖSYM ile birebir aynı hesaplıyor.

https://dgs-puan.hesaplama.net/
  • Arkadaşlar puan hesaplama motorunu amacına uygun olarak kullanmanızı öneririm. Puan hesaplama motorları tek bir amaç için yapılır siz o yıl için yapılan motora o yılın sınavını kendinize deneme sınavı şeklinde girdiğinizde yaptığınız netlere ve puana bakıp haaa demekki gerçek sınava girseymişim şuraya yerleşecekmişim demeniz için puan hesaplama motoru yapılır. Deneme netlerini motora girip çıkarım yapmak 2017 DGS netlerinizi 2016 DGS puan hesaplama motoruna girip çıkarım yapmak doğru değildir

• 2018 DGS hazırlananlar bir whatsapp grubu kuralım. Bana mesaj atabilirsiniz.
  • _A_L_İ_ kullanıcısına yanıt
    Bunun en guzel kaniti 2015 e gore 2016 da ozel universitelerin taban puanlarinin 15-20 puan degismesi.. bu degisimden dolayi yanlis tercihle acikta kaldim dogru.tercih yapmaya ozen gosterilmeli..

Istanbul uni yuzde elli burslu veya tercih burslu mimarlik muhendisliklerden hangi okullara girebilirim 245 puanla? Ortalama ve kesin gelir diyebileceginiz okullar var mi arkadaslar bu puanlara?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi affetmeyeci -- 28 Temmuz 2017; 15:6:53 >
  • Sadece puanlar değil eski kontenjanlardan da eser yok artık. Kontenjanlar aşırı düştü.
  • affetmeyeci kullanıcısına yanıt
    Birebir aynı çıksa da yanlış olurdu farketmez hocam. Tesadüf olurdu. Yani bu konularda çok farklı platformlarda öyle yanlışlar görüyormki herkesi tek tek uyarasım geliyor o da mümkün değil. Heyecanınızı anlıyorum sınavdan çıkmış olarak ne durumda olduğunuzu çok merak ediyorsunuz ve çoğunuz tahmini veya gerçek netleriniz ile ilgili çıkarım yapmak istiyorsunuz . Şu netleri yaptım kaç puan alırım sorusu malesef en temel yanlış soru. Diyelim o netleri yaptın bende sana 290 puan alırsın dedim (ki bu kimse diyemez) ne yapacaksın şimdi ? 2016 DGS taban puanlarda istediğin bölüm 300 ise karamsarlığa kapılacak 280 ise sevinecek misin? İkisini de yapsan yanlış olur. Şu anda elimizde tahmini veya gerçek netlerinize göre kıyas yapabileceğimiz hiçbir veri yok o yüzden kim hangi netle kaç puan alır ne sıralaması olur tahmin bile edemeyiz. Diyelim ÖSYM puanları ve sıralamaları açıkladı. Sen sınavda 20. Oldun sayısal alanda ve Boğaziçi elektrik elektronik müh hedefliyosun kesin yerleşirsin diyen bir babayiğit olabilir mi bu ülkede? Boğaziçi elektrik elektronik müh kontenjanı 4 belki senin önündeki 19 kişiden 4 ü orayı yazacak ve sen 20.olup derece yapmana rağmen yerleşmeyeceksin. Bakın sıralamalar açıklandığında bile belirsizlik var. Şimdiki durumu siz düşünün. sıralamalar açıklanınca yapacağınız şey çok basit hedeflediğiniz yerlerin geçen yılki sıralamalarına bakıp ( bakın puan demiyorum sıralama diyorum) 3 aşağı 5 yukarı tahmin edip şura gelebilir şura gelmeyebilir diyip tercih yapıp beklemeye geçeceksiniz.

Sıralamalar paylaşılmıyo ki burda sadece puanlar var
    http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/DGS/YRMAXMINP17102016.pdf

• quote:

Orijinalden alıntı: radko

Sıralamalar paylaşılmıyo ki burda sadece puanlar var
    http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/DGS/YRMAXMINP17102016.pdf

Evet malesef ÖSYM nin en büyük vurdumduymazlıklarından biri de budur. Bizim forumda her yıl şöyle bir konu açılır örneğin 2016 için ; 2016 DGS Sonuçlarınız orada format şu dur 2016 DGS puanınız sayısal netiniz sözel netiniz Öbp biz ve sıralamanız herkes bu formata göre sonucunu yazar bizde hangi sıralama hangi puana karşılık gelmiş biliriz. Bir sonraki yıl da bu verilerden en önemli bilgi olan sıralama bilgisine bakarız ve tercih döneminde arkadaşlara yardımcı oluruz. Ama malesef önceki mesajlarımda belirttiğim gibi forumumuz güncelleme yapılırken veri kaybına uğradı ve şu an 2015 yılına geri döndü . O yüzden bu konu yok. Bir de eskiden Google listesi yapılırdı forum aracılığı ile . DGS ile ilgili tüm platformlardan sınava girenlerin sıralama bilgileri toplanıp listeye bölümü ile birlikte eklenirdi. Sayısaldaki İlk 1000 deki arkadaşlar önünde hangi bölümden kaç kişi var görürdü az çok . ÖSYM için çok kolay olan şeyi biz binbir zorlukla kendi imkanlarımızla yapmaya çalışırdık. Onlarda utanmadan o kurumda çalışıp maaş alırlar.

O yüzden sizde hedeflediğiniz üniversite ve bölümlerin geçen yılki sıralama bilgilerini kendi imkanlarınızla bulmaya çalışacaksınız malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_L_İ_ -- 28 Temmuz 2017; 15:50:33 >

Kesinlikle sordugum soru yanlis.Ama dedigin gibi heyecan ve baski cok fazla.hissediliyor ki dgs ye genel balis acisi artik son sans gibidir coguna gore..Bu baskinin 50 gun surmesi sonra sonuclardan sonra bir 10 gun daha belirsizligin olmasi inanilmaz rahatsiz edici bir durum ki benim bekledigim net 30 35 arasi iken ilk bini ilk uc bini hedefleyenlerin su an ki psikolojisini dusunemiyorum.. Osym nin eksiklikleri oyle cok ki her sinavda yaptigi yanlislar oyle cok ki bunlar konusulmali ben guzelce tatilimi yapabileyim yada kafam rahat isime gidip geleyim.. Ovunuyorlar YGS LYS su kadar gunde aciklandi diye.. bi yandan DGS 50 gunde aciklanacak gercekten hic hos degil.. sinava giren kisi sayisi ve srnin de dedigin gibi siralamalar kontenjanlar gozden gecirilmeli, hakkimizda hayirlisi..

Ee o zaman neye göre sıralamaya göre tercih yapın diyosunuz görmediğimiz sıralamayı nasıl baz alcaz?

• Lisans bölümünde okurken açık öğretimden ikinci üniversite olarak bilgisayarla ilgili bir bölüme gidip dgs ile bilgisayar mühendisliğine geçme şansım var mı arkadaşlar bilgisi olan var mı? Kısacası açık öğretimden dgs ile bilgisayar mühendisliğine geçebiliyor muyuz?

• radko kullanıcısına yanıt
    Kendi imkanlarınızla bulmaya çalışacaksınız dedim işte. Örneğin Google'a yazıp Facebook sayfalarından birinde yakalayabilirsiniz belki.

Mantığı yok ki ösym bize puana göre tercih yapma imkanı tanımış biz neden arka kapıdan yapalım tercihi öyle daha sağlıklı olsa ösym lys gibi sıralamaları verir zaten

• radko kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım puana göre tercih yapmanın mantıksızlığını kaç mesajdır paylaşıyorum neye göre puanla yapmak mantıklıymış ? ÖSYM puanları verdi sıralamayı vermedi diye puanla yapmak mı mantıklı ? Her yıl yapılan aynı netlerle farklı puanlar alınır bir önceki sayfadaki arkadaşın örneği gibi . Sen şimdi bu mantıkla mı tercih yapacan ?
    Netten aradım valla baya ama hiç dgs ile alan yerlerin sıralamalarına dair bir şey bulamadım açıkçası.Böyle bir şey bulabileceğimize emin misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jr_swish

Netten aradım valla baya ama hiç dgs ile alan yerlerin sıralamalarına dair bir şey bulamadım açıkçası.Böyle bir şey bulabileceğimize emin misiniz?

Hadi onu da bana yaptırdınız. :)

Sayısal

www.dgsli.org
    2016 DGS Sayısal Sıralaması
    http://www.dgsli.org/forum/konu-2016-dgs-sayisal-siralamasi.html

Eşit ağırlık

www.dgsli.org
    2016 DGS Eşit Ağırlık Sıralaması
    http://www.dgsli.org/forum/konu-2016-dgs-esit-agirlik-siralamasi.html

Sözel

• 
Sayfa: önceki 352353354355356
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.