Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (352. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
829.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 350351352353354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçen senede 50 gün civarında açıklanmıştı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Eyvallah :)
    İşin yoksa boş boş bekle şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luganoguz -- 24 Temmuz 2017; 13:52:22 >
  • Bari soru-cevaplar açıklansada az çok kaç alcağımızı tahmin ederiz

• quote:

Orijinalden alıntı: PowerShot58

Sınava giren biri olarak genel 2017 DGS değerlendirmem;

- Sınav zordu (Laf olsun diye değil her yıl giderek çıtayı yükseltiyorlar. Daha karmaşık daha eleyici sorular ekleniyor. Her yıl daha çok kişiyi eleyelim çabası var sanki)

- Soru tipleri artık eski çıkmış soruları çözüp girenleri aaa bu ne lan denecek duruma gelmiş. Önceki senelerle alakasız tamamen kendine özgü la şunuda ekleyek 10 dk daha kaybederler düşüncesiyle seçilmiş.

- En büyük sorun yine zamandı. Sınavı hazırlayan adamları oturt başına bu kadar sürede sınavı bitirsinler anlından öpücem ben onları.

- Uzun lafın kısası seneye inşallah

+1 geçen seneyle alakası olmayan sorular ve daha eleyici sorular koymuşlar . Eğer seneye bundan daha zor olucaksa kaldırsınlar dgs yi ygs den bir farkı kalmadı çünkü.

• Gec aciklanmasinin mantigini gormuyorum.tatilde mi kurum? Gecen sene de aciklanmadi diye kafayi yedik boyle bir sacmalik yok.binlerce insan resmen magdur ediliyor.gecen sene puani degisenler oldu.50 gunluk surede bile bi isi duzgun berecemediler.Yillardir da OSYM sinavlari bi guvensizlik icinde gerceklesiyor.BI yerde sikinti yasatiyor su kurum.ya sinavda ya tercih de ya yerlestirmese... Sonucum ne olursa olsun sinav kagidimi gormeye gidecegim, herkese de oneririm.

Simdi uc kisi cikip; TUS var LYS var O var BU var tek bi sinavla ugrasmiyolar, demesin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radko

Bence değil intibak ve yediiklim yeterliydi

Dostum yediiklim çözmedim ama intibak en kolay deneme.
  • sınava giren biri olarak.

teknik bölüm mezunuyum 26 matematik 44 türkçe işaretledim.makine mühendisliği olsun da neresi olursa olsun havasındayım.

matematik sorularına gelince ilk sayfada 3. soru olan köklü sayı sorusunda hayvan gibi uğraştım ama yaptım.temel kavram soruları iyidi. sadece bana koyan abc basamak sorusuydu çünkü basamak kavramlarına çok hakimdim yapamadım. fazla çalışamadım dgsye ama problemler baya zordu.

türkçeye gelirsek ulan dedim 20 türkçe yapar bitiririm bu işi deyip yola çıktım 44 tane işaretledim. paragraflar bana kolay ve anlaşılır geldi (3-4 soru haricinde). sözel mantığa zaten bakmadım.

inşallah hepimiz için hayırlı bir sınav olur.

• Geçen yıl matematiğe kıyasla,

temel kavramlar zor
    cebir zor
    problemler zor
    mantık kolay
    geometri kolay

Devlet düşünenler için geçen yıl puanlarında çok değişme olmaz. Ama özel üniversitelerde inanılmaz zamlar yapılmış bu yıl o yüzden puanlar düşecektir. En dandik apartman üniversitesi 25 binden başlıyor %50 burslu oda ve çoğu ingilizce.

Ben 2016 yılında 21 net yapıp bir yer kazanamamıştım.

Bu yıl 25 net bekliyorum. Netimin artmasının sebebi az da olsa ders çalışmamdı.

Dgs'yi artık evden kazanmak için en zor denemeleri bile çözmek gerekiyor.

Her yıl bu adamlara nasıl vole vururuz diye uğraşan insanlar var.

Önümüzdeki yıl girmeyi düşünenler zor denemelere alışsın yoksa daha kötü sonuçlar alacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sChAdOw -- 24 Temmuz 2017; 17:21:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radko

Ben şanslıydım boy 2 ege ünide girdim sınıf klimalıydı buzhane gbi,geçmiş olsun

hocam sanliymissiniz vallaha ya simdi agustosa kadar stres yapicam makine muh icin 37 net lazim 44 isaretledim az yanlis cikar (2-3 sorudan supheliyim )

• daha sorular bile yayınlanmadı galiba, eskiden enfazla ertesi gün yayınlanırdı.
  • CeSiN kullanıcısına yanıt
    Sınav akşamı yayınlamştı geçen sene, uzun serüven bizi bekliyor gözüken

• heyecandan uyuyamıyorum keşke sorular açıklansa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcfreakky

2016 taban puanlari ve tercih yapan aday sayisi

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/DGS/YRMAXMINP17102016.pdf

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/DGS/YRSayBil17102016.pdf

Hocam emeğiniz için teşekkür ederim.

• ALt tarafi 6 soru yayinliyorlar bari daha fazla olsa

• mcfreakky M kullanıcısına yanıt
    Hepsi açıklanıo artık

• radko kullanıcısına yanıt
    Gecen dgs ye bakarak soylemistim.hepsini acikliyorlarsa cok iyi tabi :)

• Soruların tamamı sınava girenlere bir süreliğine açıklanıyor. Kamuoyuna yüzde 10 u açıklanıyor.

• Gecen yil Dgs ile AOF konaklama isletmeciligine kayit yaptirdim. Bu yil sinava tekrar girdim. Puanim kirilir mi ?

Bilgisi olanlardan rica ediyorum.

• Mali ghostenduro M kullanıcısına yanıt
    Evet kırılır.
  • _A_L_İ_ kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler.. bize haksizlik oldu demek.. bizden onceki sene sinava bile girmeden kayit yaptirdi herkes 😔

• 
Sayfa: önceki 350351352353354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.