Şimdi Ara

DGS ÇOK MU ZOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
115.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toplam 160 soru var. 80 mat ve 80 sözel soru var. Sınav süresi 180 dk. Daha önce girenler var mı?

• Bence YGS den daha kolay.Matematik soruları YGS den basit gibime geliyor.

DGS den 4 yıllga geçmek direk 4 yıllıga hazırlanmaktan cok daha basit bence.Hiç sene kaybı yapmadan DGS den geçmek lazım aslında.Benımle aynı sene ünv. kazanan arkadaşım vardı o 2 yıllık yerel yönetim kazanmıstı , bitirdiği sene DGS ile kamu yönetimine geçiş yaptı şuan 3.senesi ve seneye okulu bitecek.
  • quote:

Bence YGS den daha kolay.Matematik soruları YGS den basit gibime geliyor.

DGS den 4 yıllga geçmek direk 4 yıllıga hazırlanmaktan cok daha basit bence.Hiç sene kaybı yapmadan DGS den geçmek lazım aslında.Benımle aynı sene ünv. kazanan arkadaşım vardı o 2 yıllık yerel yönetim kazanmıstı , bitirdiği sene DGS ile kamu yönetimine geçiş yaptı şuan 3.senesi ve seneye okulu bitecek
    . İntibak olayı flan varmış eskiden ama şimdi kalkmış. Şimdi 2 sene okuduktan sonra dgs ye girip kazanırsan o bölümün 1.sınıfından başlıyormuşsun yani toplamda 2+4=6 yıl okumuş olcaksın bu durumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gothic10

quote:

DGS den 4 yıllga geçmek direk 4 yıllıga hazırlanmaktan cok daha basit bence.Hiç sene kaybı yapmadan DGS den geçmek lazım aslında.Benımle aynı sene ünv. kazanan arkadaşım vardı o 2 yıllık yerel yönetim kazanmıstı , bitirdiği sene DGS ile kamu yönetimine geçiş yaptı şuan 3.senesi ve seneye okulu bitecek
    . İntibak olayı flan varmış eskiden ama şimdi kalkmış. Şimdi 2 sene okuduktan sonra dgs ye girip kazanırsan o bölümün 1.sınıfından başlıyormuşsun yani toplamda 2+4=6 yıl okumuş olcaksın bu durumda.

yok hayır öyle bir olay. arkadaşım girdi direk 3.seneden devam ediyor şuan

• quote:

Arkadaşın ne zaman girdi? Kalktı diye duydum ben. Eğer kalkmadıysada intibak yılı var direk 3. sınıftan başlayamaz. 1 yıl o bölümün hazırlık derslerini alır buna intibak yılı denir.
  • İntibak olayını bende merak ettim. Resmi bir belge falan var mı?
  • quote:

İntibak olayını bende merak ettim. Resmi bir belge falan var mı?
    Belge hakkında bilgim yok ama intibak yılını kaldırdılar diye duydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gothic10 -- 30 Nisan 2012; 19:12:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende intibak olayını sınavdan geçemessen okuldan atılma gibi biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: materyalist deli

quote:

quote:

bi lafı mesnetsizce söyleyip geçmek kolay tabi.Arkadaşın hangi sene girdi bilmiyorum ama yök bu öğretim yılı başında intibak olayını kaldırdı.Direkt birinci sınıftan başlanıyor artık.Sadece ortak olan dersleri muaf edebiliyor okulunun yönetim kurulu.Bu tamamen okulun insiyatifine bağlı.İsterse hiçbir dersten muaf etmez normal ygs ile girenler gibi bütün dersleri aldırabilir dgs ile girenlere.

http://forum.memurlar.net/konu/1337769/

http://www.dikeygecis.org/forum/63689-intibak-kalkti-1-den-mi-baslayacagiz.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

quote:

quote:

quote:

bi lafı mesnetsizce söyleyip geçmek kolay tabi.Arkadaşın hangi sene girdi bilmiyorum ama yök bu öğretim yılı başında intibak olayını kaldırdı.Direkt birinci sınıftan başlanıyor artık.Sadece ortak olan dersleri muaf edebiliyor okulunun yönetim kurulu.Bu tamamen okulun insiyatifine bağlı.İsterse hiçbir dersten muaf etmez normal ygs ile girenler gibi bütün dersleri aldırabilir dgs ile girenlere.

lan olum kafan mı iyi? devam ediyor işte bu sene 3.sınıftan tövbe tövbe siz adamı dine sokarsınız yemin ediyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

Böyle bir şey olur mu? Eğitim sistemini son yıllarda iyice b.ka sardı. Kardeşim zaten 2 yıl okuyorsun. DGS sınavına girip 4 yıl okuyacağıma YGS-LYS kastırırım. 2 yıl erken biter böyle saçmalık görmedim.

• birinci sınıftan başlama veya bir ile ikinin karışımı bir program vermek okulun eğitim stratejisi ile ilgilidir. kurul belirler bunu. 3 sınıfdan bir ihtimal ders alabilirsin ama çok acı deneyimler yaşatır. 3 den başlama diye birşey yoktur ama. mühendislik fakültelerinde birden başlamayı şiddetle öneririm. İki sene meslek yüksek okulu okuduk neden birden başlayacağız diyen arkadaşlar olabilir mühendislik fakültesi için okuduğun iki senenin hiçbir anlamı yoktur senin 2 senede işlediğin konuyu bir ayda bile bitirebilirler. Ayrıyetten iki yıllıkda gördüğün kıytırık matematikle o dersleri verebileceğini sanıyorsan itina ile aklını alacaklardır hazır ol derim.Türevin anlamını bilmezken nasıl diferansiyel denklemler dersi verilir bilmiyorum. Calculus u yalayıp yutmadan mühendislik fakültesinde işiniz çok zor derim. Sözel vy eşit ağırlık için bir bilgim yok.
  • sınav kolaymış ama tam yapsan bile açıkta kalabiliyomuşun sanırım. ygs-lys daha mantıklı bence. dgs riskli biraz.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

lan olum kafan mı iyi? devam ediyor işte bu sene 3.sınıftan tövbe tövbe siz adamı dine sokarsınız yemin ediyorum

dine sokarsınız

• dgs ile bil.müh geçtim sorularınızı sorabilirsiniz.
  • kolaylık zorluk değilde çok az kontenjan açıyorlar asıl sorun bu.
  • kontejyanlar çok az ve tercihler sınavdan önce yapılıyor
  • Bilmeyenler başlamış sallamaya en iyisi ben gerçekleri yazayım...

1- bazı okullar 3ten başlatır bu doğrudur.ama bunlar alttan fark derlseri alırlar.dönemde size 10-15 ders veririr ki bunların hepsini geçmek zordur.dolayısıyla okul 3 yada 4seneye uzayabilir

2- okuldan atılmalar falan kalktığı için genellikle çoğu üniversiteler%98 1 sınıftan başlatır hazırlık varsa hazırlık okursun.

3- kontenjanlar çok azdır öss göre ama dgs öğrenciside başarılı değildir.Genelde meslek liselilerdir. rasyoonel sayıları bile bilmeyenler varç

4- dgs kazanmak şu bölümler için kekdir : iktisat işletme öğretmenlikler...vb bölümleri kazanmak çok kolaydır. (kazanamayan zaten okumasın)

mühendislikler özellikle inşaat,elektrik,bilgisayar bölümlerinin puanları yüksektir

5-intibakta atılma diye bir şey yok artık.

6- tavsiyem oturun adam akıllı çalışın 2 yıllık falan en son alternatifiniz olmalı.2 yıllıkta ortam falan bulamassınız.Adam akıllı bir şey öğrenemessiniz.
    maddi olarakta ailenize yük olursunuz (en az 10-15 bin tl)
    hadi 2 yıllık okudunuz dgs kazandınız tekrar 1 den başlamak koyar insana boşuna okumuş olursunuz 2 yıllığı emekleriniz boşa gider.

• artık öyle 3. sınıftan başlama gerçekten yok geçen sene hukuk kazanan bir arkadaş 1. sınıftan başladı sadece birkaç tane dersten muaf oldu
    mühendislikleri kazanmak geçekten zor hem aobp yüksek olacak hemde sınavda iyi netler çıkarmak zorundasınız ama imkansız da degil
  • quote:

Orijinalden alıntı: fordöngüsü

Bilmeyenler başlamış sallamaya en iyisi ben gerçekleri yazayım...

1- bazı okullar 3ten başlatır bu doğrudur.ama bunlar alttan fark derlseri alırlar.dönemde size 10-15 ders veririr ki bunların hepsini geçmek zordur.dolayısıyla okul 3 yada 4seneye uzayabilir

2- okuldan atılmalar falan kalktığı için genellikle çoğu üniversiteler%98 1 sınıftan başlatır hazırlık varsa hazırlık okursun.

3- kontenjanlar çok azdır öss göre ama dgs öğrenciside başarılı değildir.Genelde meslek liselilerdir. rasyoonel sayıları bile bilmeyenler varç

4- dgs kazanmak şu bölümler için kekdir : iktisat işletme öğretmenlikler...vb bölümleri kazanmak çok kolaydır. (kazanamayan zaten okumasın)

mühendislikler özellikle inşaat,elektrik,bilgisayar bölümlerinin puanları yüksektir

5-intibakta atılma diye bir şey yok artık.

6- tavsiyem oturun adam akıllı çalışın 2 yıllık falan en son alternatifiniz olmalı.2 yıllıkta ortam falan bulamassınız.Adam akıllı bir şey öğrenemessiniz.
    maddi olarakta ailenize yük olursunuz (en az 10-15 bin tl)
    hadi 2 yıllık okudunuz dgs kazandınız tekrar 1 den başlamak koyar insana boşuna okumuş olursunuz 2 yıllığı emekleriniz boşa gider.

Arkadaşın söylediklerine katılmakla beraber bazı ilaveler yapayım:

- ODTÜ, HACETTEPE, ANKARA üniversitelerini kazananlar direk 1. sınıftan başlarlar.
    Tabi hazırlık şartı varsa hazırlığı muafiyet sınavıyla geçmek şartıyla.

- DGS'yi kazandıracak kolaylık 2 yıllıktan mezun olurken aldığınız AÖBP'dir, 60 civarıysa sınavda fulle yakın yapmanız gerekiyor orta derece bir yer için.
    Eğer AÖBP'niz düşükse, sınavda kolay yapıldıysa kazanmanız çok zor. Sınav kolay oldumu kazanmayı belirleyen AÖBP olur. Sınav kolay oldumu herkes yapar, öyle bir sınav yani.

- 160 da 160 soru çözmek için epey hızlanmanız gerekiyor.
    Bolca deneme çözebilirsiniz, hızlı okuma eğitimi de paragraf sorularında epey zaman kazandırır.
    İntibak, Tasarı gibi kurumların Türkiye geneli denemelerini kaçırmayın derim.

- İntibak benzeri sistem var aslında ama yukarıda saydıklarım hariç diğerleri 2 yıllıktaki gördüğünüz derslerden
    hangilerini sayacaklarına kendileri karar veriyor, biraz da kazanmış olduğunuz bölümün danışman hocasının insafına kalmış.

Ders kodları ve krediler uyuşmazsa sorun çıkıyor genelde.

Bir de mesela Veritabanı programlama diye ders almışsınızdır fakat 2 yıllıktaki uygulama ağırlıklıdır,
    fakültedeki teorik ağırlıklı olduğundan saymayabilirler, işte bu durumda danışman hocanın insafı devreye giriyor.

- Eğer birçok dersinizi saymışlarsa 2 yıl(4 dönem) + 2 yaz okulu(yada bütünleme sınavları) ile okulu bitirebilirsiniz ama kasmanız lazım.
    ÖSS ile gelenler 4-5 ders alırken siz 7-8 ders alırsınız, bu durumda erken bitirebilirsiniz yada birçok dersten de kalabilirsiniz.
    Çünkü siz karışık olarak dersleri alırsınız.

ÖSS ile gelen belli bir sıraya göre ders alır. Mesela Analiz 2 dersini almadan diferansiyel denklemler dersini almaz.
    Fakat siz Analiz 1 alıyorken Diferansiyel Denklemler dersini alırsınız, bir de üstüne fen-edebiyat fakültesinde okuyorsanız mat-2 niz iyi değilse iyice zorlanacaksınız.

3. sınıftan başlatmaları iyi değil aslında. 1. 2. ve 3. sınıf derslerini aynı anda alma durumunda kalıyorsunuz. Sayılmayan bazı dersler yüzünden de alttan dersleriniz kalır. Ve görmediğiniz dersleri de alttan alırsınız, bu diğer dönemlerde de devam eder.

- Diğer bir sorun da siz DGS li olduğunuzdan 1. 2. ve 3. sınıftan dersleriniz varsa başlıyor. Ders çakışmaları oluyor, aynı anda birkaç derste birden olamayacağınıza göre hangi derse gireceğinizi seçmeniz lazım. Derslere devam zorunu da varsa devamsızlıktan dolayı finale girememe durumu da oluşabiliyor bu durumda.

Kısacası YGS/LYS ile kazanmaya çalışın. Kazanmak zordur ama okuması kolay. DGS ile kazanması diğerine göre kolaydır ama okuması zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virs -- 7 Mayıs 2012; 0:00:33 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.