Şimdi Ara

Dijital Saatler(imiz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu bölümde sadece dijital saatlerimizi biraz da kısaca marka, özellik ve yaklaşık fiyat bilgisi vererek paylaşalım diyorum. Böylece dijital saatlerle ilgili bir bilgi kaynağı olur. Hem herkes elinde olmayan ama merak ettiği başka marka ve modelleri tanıma fırsatı bulur.

İlk ben başlayayım. Bende iki tane dijital Casio var.

İlki Casio Protrek Serisinden PRG 40 modeli dağcı saati. Altimetre, Barometre, Sıcaklık, Pruva okuyuculu Dijital Pusula, 5 bağımsız alarm, kronometre (kronograf), otomatik ışık, 100 m WR gibi özellikleri var. Titanium Kordonlu, hafif ve büyük çaplı olmasına rağmen kola çok iyi oturuyor ve kullanımı da son derece rahat.

Peşin pazarlığa bağlı olarak fiyatı 350 - 550 tl arasında değişiyor. Ben 4 yıl önce 370 tl'ye 10 taksitle aldım.

Dijital Saatler(imiz)
     Dijital Saatler(imiz)

Temsili Fotoğraflar

Dijital Saatler(imiz)

Kolumda

İkinci saatim de bir Casio 3198. İki yıl önce çıkan bir model.

Gündelik kullanım için oldukça pratik özellikleri olan saatte, Alt bölümde dijital saat ve tarih, üst sağda analog şekilde tasarlanmış dijital saat, üst solda dünya haritası üzerindeki bulunulan saat diliminin coğrafi boylamında bulunan bölgeleri gösteren digital dünya haritası var.

Saatte, 31 farklı saat dilimini gösteren 48 farklı şehir saat özellikli dünya saatleri, tek seferlik ve günlük olarak ayarlanabilen birbirinden bağımsız 3 alarm, ikinci analog saat, kronometre, geri sayım, ışık, 10 yıl pil ömrü ve 100 m WR özellikleri var.

Bir pratik özelliğini belirtmekte fayda var.

Dünya saatleri içinden istenilen 3 farklı şehir atanarak, onlar sağ alttaki search tuşuyla pratik olarak gidilecek şekilde ayarlanabiliyor. O zaman alttaki dijital saat seçtiğiniz şehri gösteriyor ve üstteki analog dizaynlı dijital saat kendi saatiniz (home time) olarak kalmaya devam ediyor.

Bu saat te oldukça hafif ve ergonomik. Mağaza fiyatı 65 - 85 tl arası. Ben peşin 65 tl'ye aldım.

Dijital Saatler(imiz)

Temsili Fotoğraf

Dijital Saatler(imiz)

Kolumda

• bu saatten(bu andan) sonra dijital saat kullanacağımı hiç sanmıyorum . Ancak Casionun bir modeli vardı , irtifa,barometre ölçer gibi özellikleri olan bir saati vardı . Ancak o ,gerisi yalan benim için
     Dijital Saatler(imiz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 24 Ocak 2012; 7:31:01 >
  • Bende de hem dijital hemde analog olan bu saatten var 2 sene oldu alalı halen zevkle kullanırım modeli casio EFA-120L diye geçiyor

Saatte özellik olarak dünya saatleri, mineral bombeli cam, alarm, ısı ölçer -10 ve +60 derece, sesslizlik fonksiyonu, 3 yıl pil ömrü, ileri ve geri kronometre, 100 metre su geçirmezlik, ve kolunuzu kendinize doğru çevirince otomatik olarak yanan zemin aydınlatması mevcut, hem analog hem dijital kadran tasarım olarak gayet hoş olmuş,

Saat görünüş olarak spor bir tarza sahip ama klasik olarak ta takılabilir, kasası gayet kaliteli 38 mm çapı var fakat kordonu için aynı şeyi söyleyemem deri kordon kalitesi çok iyi değil fakat fiyat performans oranına bakarsak bu açığı kapatıyor piyasada 190 - 220 lira aralığında satılıyor, kutusundan türkçe kullanım kılavuzu çıkmıyor ama internetten indirebilirsiniz, kısacası iki yıldır çok sık kullanmıyorum ama taktığımda kendimi iyi hissettiğim bir saat, bileğiniz çok kalın değilse gayet iyi bir seçim olacaktır

Dijital Saatler(imiz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanky -- 23 Ocak 2012; 10:01:59 >

• Konu canlansın bakalım biraz. Sessiz-sedasız kalmış bu başlık.
    2-3 gün evvel Aydın otoyolundan bir kare. Otoyol sürat tahdidine uyuyoruz 120 km/saat limitini geçmiyoruz.

Dijital Saatler(imiz)
  • Protrek, Sea Pathfinder, Outgear'ın ve kimi top class G-Shock'ların üst düzey modellerine en ciddi ve dişli rakip (sonuçta sadece spor üstüne saat üretiyor) Suunto olabilir. Fiyatları daha pahalıdır, şekli şemali bozuktur ama tam bir tool-watch olarak kabul görür.
  • Protrek , G-Shock serisine göre daha oturaklı, malzeme kalitesi de daha iyi görünüyor. G-Shock alacak olsam aşağıda youtube vidyosu bulunan skycockpit alırım. Özellikle turuncu indexli olanı beni cezbediyor. Bildiğim kadarıyla mavi ve yeşil olanları da var ama turuncu bir başka.

Ancak digital saat denilince sade görüntüleri ve üst düzey malzeme kalitesi ile Suunto'lar bir numara.

Dijital Saatler(imiz)

• Mudman serisi...
    Isı ölçer, pusula, ay'ın durumu, kronometre, alarm, geri sayım, dünya saatleri, 200 mt su geçirmezlik, uyku modu, zemin aydınlatma, güneş enerjisi vs..
    350-400 arası...
    asıl olayı dayanıklılık su , çamur , toz a ve darbelere karşı...

Dijital Saatler(imiz)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  Dijital Saatler(imiz)

Sağlam ve ucuz.Herkese önerilir.
  • [simg]http://c1208.hizliresim.com/10/y/cfmc9.jpg[/simg]

1.5 yıl kullandım. pili bitti diye hb ye gönderdim. para iadesi aldım
  • CASİO A168W
    Dijital / pilli
    Çelik kordon
    Krom kaplanmış plastik kasa
    12/24 saat seçenekleri
    Otomatik takvim
    Kronometre
    Alarm (20 saniye)
    Saat başı sinyal
    Tam ekran mavi aydınlatma
    Water resist
    7 yıl pil ömrü
    2 yıl Casio Türkiye garantili
    37,5 x 33,5 x 9 mm / 58 gr
    Fiyatı 70 TL

Dedemden kalan yadigar otomatik Ricoh saati sürekli kullanamamamdan dolayı çok kahır çekecek ucuz dijital saat alma arayışına girmiştim ki çocukluğumda ve askerliğimde çok eziyet çeken F91W modeli aklıma geldi, öyle nette bakınırken sonra bu saatle karşılaştım ve biraz daha gösterişli durmasından dolayı da ibre bu saate kaydı. Gece gündüz takmayı planladığım için bayağı hor kullanacağım.

Saati 02-09-2012 tarihinde aldım, aslında internette 50 Tl’ye de satın alınabiliyor, biraz fazla para verdim ama görerek hemen satın almak istememden kaynaklandı.

Öğrendiğim kadarıyla bu modellerin tamamı çin yapımı, ama en azından içindeki mekanizma Japon yapımıdır diye avutuyorum kendimi. Halbuki F91W alsaydım Japon yapımı da bulabilirdim. A168W özellikleri bakımından F91W’nin biraz daha gelişmişi diyebiliriz.

F91W ekran aydınlatması yeşil renkte ve biraz zayıf ışığı var, A168W ise ekranın tamamı hoş bir mavi renkte aydınlatmalı. Işığı çok güzel gözüküyor.

Kasa çelikmiş gibi gözükse de ne yazık ki değil, anladığım kadarıyla plastik üzeri krom kaplama ve çizilmeye çok müsait dayanıksız bir yapısı var, 1 günde birkaç uzun çizik oluştu bile.

Kordon çelik ama kağıt gibi desem yalan olmaz, kağıt gibi olmasına rağmen nasıl da dayanıklı duruyor şaşırdım doğrusu, saat kesinlikle çok hafif, kolumda mı değil mi unutuyorum diyeceğim kadar hafif.

Saati satın alıp eve geldiğim gibi suyun altında birkaç dakika tuttum ve su testini başarıyla geçti.

Ayrıca saatin sağ alt tuşuna basılı tutunca Casio yazısı çıkıyor, sanırım orjinalliği bu yolla anlaşılıyormuş.

Alarm sesi ve saat başı sinyali rahatlıkla duyuluyor.

Son olarak klasikleşmiş bu saati tavsiye ediyorum ama keşke çin malı olmasaydı da Casio Japonya da çelik kasa ile üretseydi tam evladiyelik saat olurdu. Hatalı bilgi var ise affola.

Dijital Saatler(imiz)

• Yeni incelemeler için teşekkürler arkadaşlar. Böylelikle dijital saatlerle ilgili de güzel bir inceleme arşivimiz olur bu bölümde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.