Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (18025. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: imjohnnystark , Blackdik , emronr , VivaZ Daha Az
4 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 22 Misafir (6 Mobil) - 18 Masaüstü8 Mobil
5 sn
360.536
Cevap
2.789
Favori
22.742.486
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
594 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • Xbox gp konusunda 2026 senesine kadar kafam rahat olsa da bende en son ne oynadım diye bakıyorum koca bir hiç çıkıyor. En son bo6 multi oynuyorduk arkadaşlarla 1. Sezon bittikten sonra saldık, yani lol dışında gpin bir avantajını görmedim desem yeridir.

Ben yine de oyunları steam üzerinden toplamaya devam ediyorum. Doom mesela oyun gp de var single olmasına rağmen aldım. Bir tane çinli bir oyun var sekiro benziyor onu da aldım. Üstüne de stellar blade de yapıştırdım :evillol: Bunları alıp oynuyor musun diye soracaksanız hayır oynamıyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kaladin. kullanıcısına yanıt

Indiana Jones, Avowed, South of Midnight, Oblivion Remaster, Doom Dark Ages ile Game Pass sadece ilk üç ayda bile 2025'in parasını çıkardı :D

Edit: Muhtemelen 2025'in GOTY'si olacak Expedition 33 ve bence senenin en iyi indie'si olan Blue Prince'i de unutmuşum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hudson51 -- 20 Mayıs 2025; 12:0:47 >
  • Hudson51 kullanıcısına yanıt
    Valla ben kodların 6 aylık satıldığı dönemde 3 yılı 700₺ye, üstüne de 3 yıllık kod almıştım. Üzerine de bir kaç 100₺ ile ay ilave etmiştim ki hesaptan taş çatlasın 2.5-3k para harcamışımdır. :evillol:

Yani gamepass uygunluğunu yitirdiğinde benim steam hesabı aile paylaşımında çok iyi iş görecektir

• Kendimi asla sıkmam oyunları hızlı bitirmek için zevk alarak oynamayı tercih ederim o yüzden GP gibi sistemlerle işim yok aman para verdim oynamam lazım diye kendimi kısıtlamıyorum.

Uyguna düşünce al canın istediğin zaman oyna kafasında sıkılmadan gidiyorum. Tabii aynı tür oyunu da üst üste asla oynamam arada indie strateji fps tps açık dünya takılıyorum.

• Resident Evil'dan yakınan arkadaşlar oyun boyu Call of Duty gibi taraya taraya gideceklerini falan zannediyordu sanırım. Arkadaşlar bilmem farkında mısınız ama oyunun türü survival horror.

• Bilmeyen yada Oynamayı düşünen varsa;

STALKER eski oyunları Steam hesabınız'da mevcutsa ücretsiz direkman bugün çıkan "Enhanced Edition" sürümleri ekleniyor.

store.steampowered.com
    S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - Enhanced Edition - S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky Enhanced Edition is now on Steam! - Steam Haberleri
    https://store.steampowered.com/news/app/2427420/view/530972773595481337?l=turkish

For PC, to thank our loyal fans, owners of the original S.T.A.L.K.E.R. games get the Enhanced Editions free, and buyers of the Enhanced Editions receive the original versions included.

-----------------------------------

PC için, sadık hayranlarımıza teşekkür etmek için, orijinal S.T.A.L.K.E.R. oyunlarının sahipleri Gelişmiş Sürümleri ücretsiz alıyor ve Gelişmiş Sürümleri satın alanlar orijinal sürümleri de dahil olarak alıyor.

• Zebercet kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Ben Elden Ring ve DLC'sini yaklaşık 2 ayda bitirdim. Hızlı oynayıp bitirsem 1 ay falan sürerdi. Gerek yok. Artık oyunlara daha fazla para ödüyoruz. Tadını çıkararak oynamak daha iyi oluyor. Böylece oyunlardan alınan tatmin daha yüksek oluyor. Her oyunu çıktığında da oynamak zorunda değiliz. İstediğim fiyata inene kadar bekliyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dürüstİnsan kullanıcısına yanıt

Oyunu oynarken yaymak da bazen oyundan kopmaya sebep olabiliyor. "Ben neredeydim ne yapıyordum?" sorusunu sorabiliyorsun kendine. En son bıraktığındaki kafada bulunan şeylerle devam ettiğinde kafanda bulunanlar çok farklı olabiliyor. Bu da deneyimi örseliyor bana göre. Erken bitireceğim diye kasmak demeyelim de; oyunu konsantre şekilde, daha kısa zamanda, oyundan kopmadan oynamak en iyisi bana göre.

• r3ally kullanıcısına yanıt
    Oyuna göre de değişebilir. Mesela Elden Ring, RDR 2, Witcher 3 gibi oyunlar her zaman karşımıza çıkmıyor. Bu seviyedeki oyunları dediğim şekilde oynamak daha mantıklı. Çünkü ciddi emek var. Tabii kişinin kendi kararıdır.

• Tabii simdi yaymak var yaymak var. Mesela ben gunde ortalama 3 saat ayda 90 - 100 saat civari oyun oynayabiliyorum. Oynadigim en uzun soluklu oyunlardan biri olan Ac Valhallayi 1.5 ay gibi bir surede bitirmistim galiba 130 saatte. Bana gore yayabilmek budur mesela. Ama bazen bakiyorum oyunu bir yilda iki yilda bitirdim diyenler oluyor. O yaymak degil artik baska bir sey. Yani zaten o adam oyun oynayamiyor ki. Haftada on saat oyun oynayabilsem oyun oynuyorum demeye utanirim sahsen. Hatta gecen ekside biri Bloodborne'u 4 yilda mi ne bitirmis onu guzelleyerek anlatiyordu. Marifet de degil ki bu aferin mi bekliyor napiyorsa. Essegi baglasan oyunun basina 4 senede ne yapacagini ogrenir bitirir zaten. Ben cogu kavramin halen daha hep birbirine karistirildigini dusunuyorum. Oyunculugun da tipki kitap okumak film izlemek gibi gayet kendi icinde envai cesit faydasi olan bir altkultur oldugunu dusunuyorum. Oturup senelerce Cs 2 oynamak degil elbette onlar oyuncu falan da degil zaten de soylemek istedigimi anladiniz siz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zebercet kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinize katılıyorum

Last of us part 2'yi 24 küsür saat oynayıp bitirdim, yaklaşık 1.5 hafta falan sürdü her gün oynayamadım ama biraz biraz sürekli hikayeden kopmadan bitirdim. Çoğu bu tarz oyunu öyle yapıyorum ama the finals var mesela (cs go falan beni hiç sarmadı nedense, bi the finals keyif veriyor) onu da bazen 2 gün üst üste 3-4 el oynuyorum sonra ara veriyorum çünkü sıkıyor. 28 yaşındayım, son 4-5 yıldır bir oyuna 3-4 ay aralıksız tahammül edemiyorum, oyun süresini o kadar yayınca zaten kopuyorum. Her tarzın kendine bağlama süresi ayrı oluyor ama çeşitli türleri farklı zaman aralıklarında oynamak gerçekten kitap okumak gibi, sürekli polisiye okusam (ki 18'li yaşlarımda 4 kitap öyle üst üste okumuştum) artık anlamsız gelmeye başlıyor, devam etsem edemem, başka tür denesem çok sıkıldığım için denemek istemiyorum. Her türün ayrı ayrı verdiği keyif, öğreti var. Bazen hesap kitap yapacağım oyunlara yoğunlaşmak bile last of us'dan daha çok keyif verebiliyor.

• BlackBeasT kullanıcısına yanıt

merak ettiğim bu eski STALKER'lar bu güncellemeyle şu an görsel olarak gideri var mı ve en önemlisi bunlar açık dünya mıydı yoksa düz / lineer oyunlar mıydı? 60 yaş üstü sadece böyle FPS oynayan bir akrabam var, ingilizcesi de yok haritada bulamaz ne yapacağını, boşuna aldırmayayım adama tavsiye bekliyor benden :))

• Ben de bu vakitsizlik konusuna farklı bir açıdan değinmek istiyorum. Burada bilenler bilir, 2024'e kadar her indirimde kapış kapış oyunlar alıyorduk ucuzluktan. Sonra Steam TL desteğini kesince konudaki aktiflik büyük oranda azaldı. Steam indirimleri yerini Epic ve Xbox indirimlerine bırakı. Hatta yeni çıkacak adı sanı belli olmayan herhangi bir indie oyun Xbox'ta hatalı fiyattan satılınca kapış kapış alıyor yine buradaki çoğunluk. Ben kendi adıma bunu bırakalı uzun süre oldu. Steam'de 20 dolara satılan ve asla vakit ayırmayacağımı bildiğim herhangi bir oyun Xbox'ta 50 TL ise onu bile almaya tenezzül etmiyorum. Çünkü bu tarz 100 tane oyunu alsam ve her birinin oynama süresi 5 saat olsa diyelim, ben gidip 500 saat bunlara ayırmayacağım ki çok belli yani. Bu 100 oyun yerine gidip 2 tane yeni çıkan kaliteli AAA oyun aldığımda hem parasının hakkını verip oynuyorum, hem de zamanımı çok daha kaliteli bir şekilde harcıyorum. Burada da bazı arkadaşlar bir oyuna 2000 TL verilmez diyerek sayısız ucuz oyunu alarak bir kenara attıktan sonra çok daha fazla zarar ediyorlar. Üstelik aldığımı bitirmeliyim psikolojisi sanki oyun oynamıyorum, görev yapıyorum kafasına itiyor. Ücretsiz oyunlar da buna dahil. Geçen mesela Steam'de adında Castle geçen bir oyun ücretsiz olmuştu. İncelemesine baktım, karışık almış, atıyorum 50 kişi oylamış. Şimdi ben bunu neden kütüphaneme atayım ki?

Şunu da ekleyeyim, mesela Game Pass'den ayrılacak son oyunlar paylaşılmış. Hemen aceleyle o oyunları oynamak zorunda değilsiniz. Bırakın gitsinler. İlla oynamalıyım diyorsanız dişe dokunur bir oyun çıkıyor çoğu zaman. Remnant II olabilir. Diğerlerini sallayın gitsin, yetişmek zorunda değilsiniz.

Genel kanıya göre yaşamayıp bir şeyleri keşfetmek iyi hissettirir ama ben artık onu da bıraktım. Açıyorum bakıyorum metası 80'den düşük mü, pas. Bu sene deli gibi Avowed bekledim ve satışlarıyla puanları tatmin etmedi, 10 dakika oynadım saldım. Aynı şekilde AC Shadows'a baktım mesela, seriyi deli gibi sevmeme rağmen başta yapay zeka olmak üzere birçok şey yine eski oyunlarla aynı olduğu için vaktimi harcamaya tenezzül bile etmedim.

Kendimce vaktimi nasıl kaliteli harcarım diye düşünüp ona göre oynayacağım oyunları belirliyorum. Herkesin kapış kapış aldığı birçok ucuz oyunu alıp oynamayacağımı bildiğim için gidip mesela 1500 TL'ye KCD2 gibi bir şaheser alıp oynuyorum. Ben de önceki mesajlarda yazan arkadaşlar gibiydim. Ne zaman ki oynamayacağım oyunu dert etmeyi ve o oyuna para harcamayı bıraktım, kafam rahatladı. Bakıyorum, ben bunu çıktığı gün oynayabilirim diyorum ve alıyorum oyunu. Oynamayacaksam almıyorum, basit mantık. Tavsiye ederim sizlere de. Her şeyi almayın.

• Bu ETS 2 direksiyon seti falan olmadan oynamak sarar mı acaba? Bir de bunun paketleri olmadan sadece ana oyunu alsam ne kadar anlamı olur.

• Sen Aydınlatırsın Geceyi kullanıcısına yanıt

gamepad veya mouse ile oynayan da çok var, belki de o kitle daha fazladır. asıl soru sen öyle oynamaktan hoşlanır mısın, bunun cevabı için denemekten başka çaren yok. herkesin olaydan aldığı keyif farklı olabilir. ya demosunu indir dene ya da 2.5 dolar sadece ana oyunu alıp deneyebilirsin. en başta tutorial niyetiine hemen iş yaptırıyor zaten, test edebilirsin.

ana oyunda sadece almanya, çek cumhuriyeti vs orta avrupa var. ek paketler haritayı genişletir, modifiye parça getirir. sen önce oyunu dene sonra seversen harita ek paketi içeren bundle alırsın. ek paketlerin çoğu ıvır zıvır.

• Sen Aydınlatırsın Geceyi kullanıcısına yanıt

Arkada müzikle beraber veya sohbet ederken eğlenceli oluyor, asıl amaç oyunun içine çekilerek gerçekten oynayıp aracı sürmek vs. değil de odağımız farklı yöndeyken sakin sakin arka planda manzaraları seyretmek bence.

• The Frost kullanıcısına yanıt

Katılıyorum hocam. Ayrıca bu 3 yıllık gamepass üyeliği bana gereksiz geldiği için yılda 1 ay alıp hoşuma gidenleri oynuyorum yetiyor. Fırsat oyunları ve ücretsiz oyunları da seçerek kütüphaneye ekliyorum. İndie oyun almıyorum mesela artık. Humble paketinde hoşuma giden 3a oyun olursa indie oyun o şekilde almış oluyorum. Çok iyidir indie alırım orası ayrı... Geçen yıl epic ve steamden hiç oyun almamışım. Humble ve fanaticaldan birkaç oyun almıştım. Bu sene de Re 2,3,4,7 ve ghost of tsushima aldım. Birde tlou2 yada gow alırım belki başka oyun alacağımı düşünmüyorum. Konsolda oyun azdı o nedenle 3a oyunlar aldım. Çoğunu da oynadım sayılır.

Bu arada mod-konu-mesaj uyumsuzluğunu da vurgulamak isterim  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @EaGLe Power @Kaladin.

RoadCraft kullanıcı yorumları %40larda baya şaşırdım. oyun açılmıyor teknik sıkıntılı diyen de var, içeriğe kızan da gördüm. Denediniz mi? ayrıca bundle olarak alıp snowrunner'ı iade edince ne kadar geri iade ediyor? :)) bu işin de mi bug'ını bulduk :))

• quote:

Orijinalden alıntı: kasperd

@EaGLe Power @Kaladin.

RoadCraft kullanıcı yorumları %40larda baya şaşırdım. oyun açılmıyor teknik sıkıntılı diyen de var, içeriğe kızan da gördüm. Denediniz mi? ayrıca bundle olarak alıp snowrunner'ı iade edince ne kadar geri iade ediyor? :)) bu işin de mi bug'ını bulduk :))

Hocam bende sıkıntı yok 1060 6gb ile 40 fps orta ayarlarda oynuyorum.İnsanlar bu oyunu snowrunner 2 olarak gördükleri için beklentileri yüksek ama adamların öyle bir iddiası da yok.İlk harita bitti yan görevleri yapıyorum.Yani hocam snowrunner ne kadar ise o kadar iade alırsınız.Ama bu şekil 20 dolara geliyor standart edition.Ben Rebuild edition aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EaGLe Power -- 20 Mayıs 2025; 22:45:10 >

• phalantan kullanıcısına yanıt

Bunu Haziran için de yapabilir miyiz? Mayısı tam fiyattan almıştım aktif üyeliğim bulunuyor şu an  

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.