Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (17700. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Dürüstİnsan , umityasar , umityasar
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 33 Misafir (5 Mobil) - 30 Masaüstü6 Mobil
5 sn
360.619
Cevap
2.790
Favori
22.757.009
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
594 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • Net bir şey söylemek zor, Twitter'da bu gibi haberleri paylaşan güvenilir sayfaları ve emülatörlerin Reddit sayfalarını takibe almak gerekiyor. Nintendo şimdiden savaşı başlattı: Bu yıl Pocketpair'a karşı patent davası açarak başladılar, şimdi de Ryujinx'e fişi çekmeleri için teklif sunuyorlar. Onların da başlarına bir şey gelme ihtimali var.

• Weirdusername kullanıcısına yanıt
    Bu kafayla gidişat hiç iyi değil. Milyar dolarlık şirketleri Çemişgezek Meslek Yüksek Okulu mezunları yönetiyor sanki :(

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Nasıl bir döneme geldik biz böyle?

Abicim, senin işin zaten müşterilerin taleplerini, isteklerini karşılamak değilmi? "Biz bunu yaptık; oynayıp seveceksiniz!" yaklaşımı, piyasadan habersiz ve kopuk olduğunuzu göstermez mi?

Değişen koşullara ve beklentilere kulak vermeyen, döneme uyum sağlayamayan şirketler arasına hızla koşuyorsun be kuzum.

Piyasanın nabzını tutun, oyuncuları dinleyin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yanfo kullanıcısına yanıt

Ya gerçekten çok komik.

Bir de bu tip açıklamalar aslında klasik ezik amerikalı açıklamaları ve tavırlarıdır.

Böyle kendini bi halt sanan ama beyinsiz, cahil amerikalı mavi veya beyaz yaka tavırları.

Bi ara Microsoft'ta Steve Balmer mı ne vardı o mal da böyleydi.

Herifi eleştiriyorlar, şunu mok gibi yapmışsın diyorlar, herif çıkıp "hayır bu dünyanın en güzel en iyi bilmemnesi" diyordu.

Şikayetler artınca postaladılar malı.

Herifler "Pazarlama" denen olgunun en büyük yanlışlarını yapmaktan çekinmiyorlar, çok komik dediğim bu.

Pazarlama dinamikleri çok önceleri değişti, 1900'lerin başındaki anlayış bu, Pazarlama okuyanlar daha net bileceklerdir.

"Ne üretirsem satarım" dayatmacılığını geçeli çok oldu, ve bunda firmaların "patlayışı" gibi dersler de var. Buna rağmen hala kendi istediklerini diretmek işin en büyük komedisi. Ne üretsem satarım işi artık günümüzde müşteri ihtiyaçlarına, beklenti ve isteklerine göre şekillenir vaziyette.

Hayır bir de zaten son dönemde linç kültürü arttı, insanların bu kadar grafiğe, senaryoya, bilmemneye karşı beklentileri çok arttı, hala sen "ortalama" bir ürün sunup, nasıl oyunculara laf atarsın ki?

Eh, böyle firmalar yakın zamanda çok barınamayacak merak etmeyin bu kafayla.

Kodak niye battı, Nokia niye battı bi bakın. Böyle mallıklar yüzünden... Ders almamakta ısrar edenler de bu mallıkların kurbanı olacaklar.

• Ormanci kullanıcısına yanıt

Oyun Star Wars evreninde geçince Ubisoft sanırım ne üretsem satarım kafasında takılmış olabilir. Activision ve EA da benzer kafadalar. Act ve EA benim çok sevdiğim çocukluğumun en iyi pc oyunlarını yapan firmalar olmalarına rağmen gidişatları çok kötü bunlarında.

EA Ubiye benzer şekilde Battlefield 5'te 'metal kollu' Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]  kadın karakter nedeniyle çok eleştirilmişti. EA da eleştirilere 'beğenmiyorsanız almayın' diye cevap vermişti. Yani inanılır gibi değil. Satışları çakıldı tabii ki.

Mantık çerçevesinde kadın yada zenci karakter oyunlarda olabilir. Mantık çerçevesi nedir? Yaptığın oyunda gerçekçilik üzerine kurgu varsa koyduğun karakter yaptığın oyunun gerçekçiliğine uygunsa koy. Call of duty vanguard oyununda Act mesela zenci komutan ve rus kadın koymuş. Olabilir bu olmaz gerçekçi değil diyemem. Karakterlerin hikayelerini anlatarak karakterleri oyuna yedirmişti ve ben beğenerek oynadım. Aynı şekilde Call of duty 3 oyununda da Fransa cephesinde kadın karakter vardı ve oyuna uygun gerçeklikteydi (kadın çok güzeldi beDijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] ). Bizim kurtuluş savaşımızda da kadın kahramanlarımız var ama robot kollu kadın asker 2.dünya savaşında yoktur yani Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] . Dünya savaşlarına robot kollu kadın asker koyarsan bunda eleştirilirsin, bende eleştiririm.

Ubisoft'un Star Wars oyunu da yapay zekadan nasibini almamış, 3A firmaya yakışmayan vasat bir oyun yapmış. Bir kadın tek yumrukla nasıl rakibini öldürebilir? Gerçekliği geçtim Star Wars evrenine de aykırı bir mekanik bu. Buglarına değinmiyorum bile berbat bir oyun.

Aynı şekilde Sony de ghost of yotei oyununa yönelik eleştirilere 'beğenmiyorsanız almayın' diye savunma yapmıştı. Bende bu oyunları almanın oyunculara hakaret olacağını düşünerek para verip almayı düşünmüyorum.

• Malum gruplar oyunu salarken if you like it buy it yazıyorlardı.Şimdi böyle olması lazım if you don't like it don't buy it.Ne demek beğenmiyorsanız almayın.Ben yaptım oldu kesin sesinizi der gibi..İşlerine baksınlar.Satışlar çakılıncada ağlıyorlar sonra...

• -Prometheus- kullanıcısına yanıt

şirketlerin kendilerini böyle bi bok sanmaları beni çok güldürüyor. götü ile inatlaşan donuna sıçar diye bi söz var.

müşteri ne isterse o olur, müşteri ile ters düşemezsin!

if you don't like it don't buy it. umarım bu düşünce boktan oyun şirketlerinde artarda hepsi batma yolunda ilerler ve kurtuluruz bu kafalardan.

Cyberpunk bok gibi çıksa da CD Projekt oyunu toparladı. Aynı şeyi Ubi yapar mı? Hayır! Ne gerek var oynasınlar işte :D

Ubisoft çok şerefsiz bir firma ya! CD Projekt'in kıymetini bilmemiz lazım

• fbyram kullanıcısına yanıt

Aynen öyle, SW muhabbeti sattırdı zaten, ki beklenti de çok yüksekti, niye batırıyorsun yani.

Hoş, ben keyifle oynuyorum hala, saçmalıklarını falan görmezden geliyorum da, yine de kör gözüne parmağım yaparak "size ne, ben çok iyi yaptım, anlamıyorsanız ne yapayım" demek Ajdar'ın yaptığı gibi bir şey oluyor yani Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

"Beğenmiyorsanız almayın, oynamayın" söylemini hem doğru buluyorum, hem yanlış.

Doğruluğu, her haltı linçlemeye meraklı, en ufak şeyi bahane edip gömmeye meraklı kitle için mesela.

Oynama kardeşim tamam, alma, bitti... Beğenmediysen iade et, vesaire, şu bu...

Yani bunu mesela souls-like türevi oyunlara durmaksızın sövenlere söyleyebiliriz gibi, atıyorum.. Anladık kardeşim sen sevmiyorsun. Ben de sevmiyorum da her fırsatta her konuda devamlı yazıp söylemiyorum. Kimisi böyle. Bu tür kişilere söylenebilir belki.

Ancak iş, oyunu yapan firma tarafından söylenince komik oluyor.

Beğenmiyorsan oynamayın, almayın...

E senin oyunu yapma amacın ne kardeşim? Almayın oynamayın demekle kendine çok güveniyorsan, yarın öbür gün hesap döner devran döner Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

Sattığın çoluk çocuk kitle de uyanır da almazsa kalırsın şap gibi.

• Yanfo kullanıcısına yanıt
    Muhalefet gibi olmasın geçenlerde bir araştırma yapılıyor oyuncular genel olarak 6 yıldan eski oyunları oynuyormuş, biz oyuncular hep yenilik istiyor ama eskiyi oynuyoruz 😀

• Ormanci kullanıcısına yanıt
    Oyun çıkışından önce tuekiyeden baya bir kişi oyunu deneyimlemek için ya stüdyoya gitti ya da uzaktan erişim ile deneyimledi, neredeyse tamamı sanki bir paragraftan çıkarcasına aynı konuları aynı eksikleri eleştirdi hepsi oyunu gömdü aklıma bazen düşüyor bu adamlar bu kadar gömmese bizdeki satışlar nasıl olurdu? Çoğu kişi oyunu oynamadı, bir çoğumuz ya inceleme ya da oynanış videolarından gördük, ben star wars fanıyım oynasam neler hissederdim diye düşünüyorum

• fbyram kullanıcısına yanıt
    Aslında star wars çizgi dizilerini izleyin stormtropperlar hep tek yumrukta yere serilir hatta dokunsan bile yere serildiği olmuştur, ayağı takılır bayılır kalır, yüksek sesten bile bayılan olur 😀
    Oyunu övmüyorum deneyimlemedim ama konu dışı olarak yazayım dedim

Ghost of tsushima'yı biraz oynadım oyunun başlarında bir dövüş tekniği için bir ustanın yanina gidiyorduk ve usta kadın çıkıyordu hatta karakterimiz şaşırıyordu kadin kılıç ustası mı olur diye, ben mi yanlış hatırlıyorum

• r0ket kullanıcısına yanıt
    Zamanında bu guillemot bey şirketin tüm hisseleri bir yatırım şirketi tarafından toplanmaya başlanınca ortalığı ayağa kaldırdı, elden gidiyoruz kurtarın bizi diye, millette ubisoft'un yanında durdu sonra firma hisse toplamaktan vazgeçti, tencent değil de onun gibi bir firmaydı, belkide o gün kurtulabilir mişiz 😀

Yıllardır aynı bayatlamış formülü skin değiştirip farklı isimle çıkarıyorum ondan oluyor diyemiyor tabii :) Alıcıları olması bile benim anlam veremediğim bir şey. Zevk renk meselesi bile diyemiyorum bazen. Öyle cins bir firma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 2 Ekim 2024; 14:4:21 >
  • Bu oyun sonuçta beğenen veya öven olacaktır hocam, yadırgamam ama dediğinizi anladım. Gerçekliğini çizgi diziden almış olabilir o zaman.

Ghost of Tsushima'yı ben oynamadım, kadın kılıç ustası var mı maalesef bilmiyorum Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

@ctntas Büyük firmalar genelde oyunlarını çıkardıktan sonra başka projelere yöneldikleri için fazla üstüne düşmüyorlar. Ubisoft'un AC Shadows oyunu son kurşunu olduğu için bozuk oyun çıkarma gibi bir lüksü yok. Onlarda bu durumun farkında olacaklar ki oyunun TGS etkinliğindeki tanıtımını iptal edip çıkış tarihini ileri bir tarihe atadılar. Ayrıca ön sipariş verenlere dlc hediyesi vereceklermiş. Borsada çakıldı adamlar. Büyük yatırımcıları borsadan çıkılmasını istiyormuş diye konuşuluyor. Beğenmeyen almasın yaklaşımı beni bu nedenle çok şaşırttı. Bu kafayla giderlerse batarlar. @Ormanci nın örnek verdiği pazarlamadaki ne üretirsem satarım anlayışına sahip bunlar. Farkında değiller ama bu dev firmaların oyun piyasasındaki yaşam eğrileri olgunluk döneminden gerileme dönemine 2015-16 sonrası çoktan girmiş bulunmaktadır. Capcom mesela bu dönemini RE7 ile öteledi ve kendine pazarda yerinin olduğunu gösterir nitelikte RE village, Moster Hunter serisini nintendo dışına taşıma RE4 Remake gibi güncel, oyuncuları memnun edecek projeler sundu. Yani bu eski dev firmaların yaklaşımı CD projekt red, Larian gibi oyuncuların isteklerini gözlemleyen profilde değil maalesef. 80-90 ve 2000lerde yaptıkları oyunlar çok beğenildiğinden, indie dediğimiz firmalar pek fazla bulunmadığından ve müşteri/firma iletişim hızı bu kadar çabuk olmadığından rahatlardı. Şimdi öyle değil ve bunlar birer dev oldular. Kurumsallaşmanın getirdiği bir hantallık var. Müşteri memnuniyetini gözardı ettikleri için bekledikleri kar düzeyine erişemiyorlar. Erişemezler de zaten.

• xanthin hocam vizyonlu davranıp ryujinx emulatörün fişi çekilmeden tüm konuları kaldırdı

• Dragon age veilguard xbox için hatalı fiyatdan çıkmış xboxu alan varsa hemen kapsın.Malesef pc için alınmıyor

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maestro725 -- 2 Ekim 2024; 15:11:46 >
  • Maestro725 kullanıcısına yanıt

255 lira mı o vay anasını Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

Güzel fiyatmış.

EA Play üyeliği ile de denenebilir.

EA Pro Mısır için 1.396 TL gibi bir şey bu arada, birkaç gün önce hesabı yükselttim.

Gamepass Ultimate sahipleri Xbox Cloud ile oynayabilir mi ?

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.