Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (14236. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: akakom Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 20 Misafir - 21 Masaüstü
5 sn
364.537
Cevap
2.825
Favori
23.715.828
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
603 oy
Öne Çıkar
Giriş

teşekkürler

Intel i9 12900F 2.40Ghz 30Mb 16 Çekirdek 1700P/MSI Pro Z790-P Wi-Fi Intel LGA1700 DDR5 ATX Anakart/Revenge Nitro Cold 300 Intel / Amd Destekli Argb Fanlı Infinite Panel Cpu Işlemci 360mm Sıvı Soğutma Sistemi/Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16) 6000MHz/ Galax RTX 4080 Super SG 1-Click OC /SAMSUNG 860 EVO 500 GB 2.5" SATA3 SSD 550/520/KINGSTON HYPERX FURY 120 GB SSD/Seagate Barracuda 3tb 3.5" 7200rpm 64mb/Kingston 1TB NV2 Gen4x4 NVMe M.2 SSD/Asus TUF Gaming GT502 Beyaz ATX Kasa/HIGH POWER 850W 80 GOLD 14CM FAN TAM MODULER GUC KAYNAGI/ASUS TUF Gaming VG279QM1A 27 inç 280Hz 1ms Full HD Adaptive Sync Fast IPS Gaming Monitör
  • 2 hafta önce aldığım Rdr2 ve birkaç farklı oyunu iade edince bir sonraki indirimler için 200 lira gibi bir bütçem oldu. Oyun önerilerine açığım. Rpg olur. Oynanış kasan oyunlar olur (Ori, Hades). Lineer hikaye oyunu istemiyorum. Önerecekseniz de hikayesi dışında bir albenisi olsun, oynanış olsun hikaye dışında yapacak şeyler olsun (Just Cause, Yakuza 0).
    Dying Light platinum mu alayım enhanced yeter mi?

Edit: Bu arada Persona 4 ve Final Fantasy X/X-2 hakkında yorumu olan var mı? Daha önce hiç bu tarz sıra tabanlı jrpg oynamadım ama ilgimi çekiyorlar. Sıra tabanlı dövüşten pek hazzetmeyen biri sevebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Einar Solberg -- 13 Aralık 2021; 11:9:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Dying Light için Enhanced yeterli. 6 lira bir şey değil derseniz geneli kozmetik DLC içeren Platinum versiyon da alınabilir.

Hikayesi dışında albenisi olan oyun diyorsanız Days Gone, Far Cry gibi açık dünyaya sahip olup serbest bir şekilde aktivite yapabileceğiniz oyunlara bakabilirsiniz.

CPU AMD Ryzen 7 5700x3D CPU Cooler Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB GPU PowerColor Red Devil Radeon RX 7800 XT ANAKART Gigabyte B550 Aorus Elite V2 RAM Kingston 32GB (4x8GB) Fury 3600Mhz CL17 DDR4 DISK 1 WD_BLACK SN850 500GB NVMe PCIe 4.0 DISK 2 Samsung 870 EVO 1TB 2.5" DISK 3 WD 3.5" 1 TB SATA III KASA Corsair 3000D Airflow White PSU FSP Hydro GT PRO ATX3.0 (PCIe5.0) 850W MONITOR Acer ‎Nitro XV272UVbmiiprzx KLAVYE MCHOSE G98 Pro MOUSE MCHOSE L7 Ultra SES SISTEMI Logitech Z120 KULAKLIK MCHOSE V9 Pro
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt
    RDR2'yi iade ettiğiniz için RDR2 öneririm hocam. Kalan parayla da Dying Light 2 Platinum. :) Enhanced yeter aslında ama Platinum bayağı uyguna geliyor. Oyunda güzel silahlar üretmenize ve skin değiştirmenize yarar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Daha önce Dying Light oynamadıysanız Platinum Edition almanızı tavsiye ederim. Eskiden Enchanched Edition 29 liraydı, şimdi Platinum Edition o fiyatta ve daha fazla içerik içeriyor. Platinum Edition çıkmadan önce almıştım ben oyunu. Eğer almamış olsaydım Platinumu tercih ederdim. Oyunda Türkçe dil ve altyazı desteği bulunmakta. Hikayesi de güzel, fena sayılmaz yani. Oynanışı da sarıyor. Ayrıca Co-op oynanılabilir. Bu fiyata kaçmaz ama kış indirimlerini de bekleyebilirsiniz. Belki biraz daha düşer.

@The Frost @Venomstr

• byJuck kullanıcısına yanıt
    Çekebiliyoruz hocam. Uygulamanın ana sayfasında zaten direkt "Para Gönder" kısmı var. Onu seçip "Hesaba Para Gönder" kısmından IBAN girip parayı çekebilirsiniz. :)

İlk PC'mde oynardım. DX 280 mi deydi. 2 mb ram, 80 mb hard disk. Çok kral oyundu çok.

Battlenet : cangok#2306
    Xbox : JohnGox#5759
    Steam : cangoktr
  • Bugün Dolar 14,75'i Euro 16,65'i gördü dostlar. Bu kış indirimlerinde Steam ve Epic'ten istek listenizdeki oyunları üçe beşe bakmadan almaya bakın. Başka çaremiz kalmadı. 2022 biz oyuncular için hem çok zor geçecek hem de Steam gibi platformlar döviz kurunu güncelleyecektir.

Sadece oyuncular mı bence yeme içme de dahil her alanda zor geçecek. Umarım herşey düzelir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Rdr2 beni sarmadı, videolarını da izledim bana göre değil. Npcleri iyi, fizikleri, grafikleri çok iyi, random encounterlar hoş falan bunlar benim için pastaya ek şeyler. Ana nitelikleri hoşuma gitmedi, oyundan çok interaktif film gibi. Avcılık, balık tutmak vesaire gibi şeyler de ilgimi çekmedi. Yazın çok büyük boşluğum olmadıkça alıp oynayacağımı sanmıyorum.

• Ben zamlanır diye geçenlerde God of War ve Dying Light 2 aldım iyi ki aldım diyorum en ucuz bizde. Bundan sonra çoğu oyun zamlı çıkıcaktır affetmezler sonuçta Steam bir yere kadar, geliştirici firmalar TR'ye özel fiyatlandırma yapmayabilir. Square Enix Forspoken ile 700TL den sanırım şimdiye kadar en yüksek Steam de gördüğüm oyunlardan biri.

her an zamlanır korkusu ne yazık ki çoğu kişide vardır artık ben dahil öyle bir duruma getirdiler bugün aldığın x ürün yarın artacağının garantisi yok artık.

XCOM 2'nin War of the Chosen DLC'sini aldım 35 TL'ye. XCOM 2'nin kendisi kadar oynanış sunuyor, saat bazlı düşünürsek resmen bedava. Bu tür durumları kaçırmamak lazım.

Öneri: Oyunların ne kadar saat sürdüğüne almadan önce bakmak isteyen varsa "howlongtobeat" sitesine göz atabilir, sadece oyunlar da değil DLC'ler için vs. çeşitli tempolarda bitirildiğinde ne kadar sürdüğü yazıyor.

Mafia Def. Edition dediğiniz tabire uyuyor, 10 saat civarı oynayarak bitiriyorsunuz ve dönüp tekrar oynamazsınız sanırım o yüzden verilen paraya değmiyor gibi geliyor. Mesela Mass Effect LE alıp zorlarsanız -3 oyun ve DLC'ler olarak düşünürsek- 100+ saat gömersiniz, böyle oyunlara 200-250 TL'ler değiyor.

Döviz bazlı mantık yürütenlerin ise şu anki şartlarda istedikleri oyunları almaları gerekiyor, geç kalınmadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bandow -- 13 Aralık 2021; 13:36:1 >
    PC Bileşenleri: ROG Strix B550-E Gaming / Ryzen 5 3600X / Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 3000MHz / MSI GTX 1080 Gaming X / TD500 Mesh White / Corsair RM750x / ASUS MQ248QR Ekipmanlar: Logitech G102 / Corsair K70 LUX RGB / Steelseries QCK Heavy / Steelseries Arctis 1 Wireless

• Apple 17 TL olarak baz alıyor doları.

Katar ile yapılan swap anlaşmasında Dolar kuru 2022 için 24 TL olarak baz alındığı ortaya çıkalı 14 saat oldu.

30 TL olur 2022 de dolar.

• Muhtemelen ekonomide mucizeler gerçekleşmedikçe oyun oynadığımız son dönemeçler bunlar. Oyun fiyatları korkutuyor elbet ama donanım fiyatları kabuslar gördürüyor. Donanım olarak elde şu an alınmış ne varsa o, donanım update yapamayacak duruma çoktan geldik pek çoğumuz. Eldeki gpu lar, işlemciler, diskler vs donanımlarımız güncel teknolojilerin ciddi seviyede gerisinde kalmaya başladığı anda oyun hobimizle vedalaşmaya başlayacağız demektir. Ben orta direk maaşlı çalışan bir vatandaş olarak zaten yıllardır dişimden tırnağımdan arttırdığımla, evladiyelik taksitlere girerek, kredi kartlarını kökleyerek anca ucundan kıyısından güncel oyun teknolojisini yakalayabiliyordum ama artik patronum bir sabah kalkıp bana yüzde yüz falan zam yapmadıkça ya da hiç tanımadığım mısırdaki zengin paşa dedemden miras kalmadıkça donanım yükseltmek imkansız gibi. Elimde iyi denilebilecek bir kasa ve monitör var, artık beni ne kadar götürürse o kadar devam derim oyunculuğa. Eldeki kasa teklemeye başladığımda da artık kendime daha hesaplı hobiler bulmak zorunda olduğumu düşünüyorum. Bu bahsettiğim durumu çocukluğumdan beri tanıdıgım, oyun oynamayı sevdiğini bildiğim çevrendeki birçok arkadaşım da yaşadı. Zamanla pes ettiler bıraktılar bu işleri. Ben inatla dayanıyordum ama olacak gibi değil maalesef. Oyunculuk üzülerek belirtiyorum ki ülkemiz vatandaşları için ziyadesiyle lükse kaçan bir hobi oluyor maalesef...

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.