Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (13559. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
30 Misafir (1 Mobil) - 29 Masaüstü1 Mobil
5 sn
349.799
Cevap
2.720
Favori
21.324.216
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
571 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hudson51

    @Onvious Sanmam hocam. EA, kendi çatısı altında çıkan bir oyuna para ve zaman verir doğrudur ama elinde makasla da başlarında her zaman bekler. Microsoft'u bu stüdyoları denetleme konusunda zamanında gömerlerdi ama en azından Microsoft böyle oyunları kendi şirket mantıklarına göre kesip biçmez iyi oyunlar çıkartırdı, hala da çıkartıyor. EA bu kasap mantığı ile kendi çatısı altında ki her projeyi mahfetti, hala da bu potansiyelleri var. Ama umarım ben haksız çıkarım da yeni Mass Effect ve Dragon Age oyunları iyi çıkarda hem EA hem de özellikle Bioware adına seviniriz çünkü onlarında EA mezarlığına gitmelerine çok üzülürüm.


    @The Frost It Takes Two oldukça iyi çıkacaktır hocam ama onun da sebebi Josef Fares'in inadı ve açıksözlülüğünden dolayıdır bence  

    direk detayli haber vardi. bioware 3-4 yil boyunca hic bir halt yapmamis her 2 oyun icinde.





    EA sadece lisans probleminden oturu oyunun adini anthem e cevirmis tek hatasi o. zaten oyundaki tek eglenceli mekanik (ucmak) EA den gelen yonetici sayesinde eklemis oyuna.


    https://kotaku.com/how-biowares-anthem-went-wrong-1833731964 (jason in baska yazilarida olmasi lazim anthem ve andromeda hakkinda)



    EA ilginc bir sekilde battlefront 2 rezaletinden sonra biraz toparlamaya basladi.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: SakuraiTomoki

    Anthem'i zamanında ekran kartının yanında hediye vermişlerdi. Hiç oynamak nasip olmadı. İyiki de oynamamışım yazık oldu oyuna potansiyeli çok iyi olabilecek bir oyunu mahvetti EA bu kaçıncı oldu artık yazık günah..

    Aslında jason schreier bu konuda yazı yazmıştı. Anthem deki asıl sorun BioWare'in plansız programsız oyun geliştirmesiymiş. Adamlar kervan yolda düzülür mantığıyla geliştirmişler, ki oyunun temel mekaniklerinden uçma mekaniği bile bi yerden sonra eklenmiş. EA fazla serbest bırakınca böyle olmuş diye hatırlıyorum.

    BioWare plansız programsız büyüyünce proje yönetimi de boka sarıyor. 250 kişi ile 1000 kişiyi yönetmek farklı cidden. Sonra oyun satmayınca EA satın alıyor gerisi zaten mezarlığa giden kasvetli yol.

    Aslında bu durumun benzerini CDPR da yaptı cyberpunk ile. Plansız programsız, ne yapmak istediğini bilmeden yapınca böyle oluyor oyunlar.

    Umarım sonları böyle olmaz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gye_Baek

    50 liradan satarlar büyük ihtimalle. Fazlası gereksiz olur.



    Alıntıları Göster

    Diyelim ki Control Steam key aldık DLC'leriyle beraber mi gelicek acaba?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onvious

    anthem iptal edilmis.


    studyo , dragon age ve mass effect odaklanmis durumda



    umarim bu 2 oyun da patlamaz

    Yerinde bir karar olmuş o oyunun toplarlanıp düzgün bir şekilde sunulma ihtimali yoktu. Bunu o haliyle bitiren biri için söylüyorum. Bence bu "game as service" olayına firmalar bir süre uzaktan baksa daha iyi olur. Ama paranın yüzü sıcak işte.

  • Anthem'in iptal edilmesine açıkcası üzüldüm çünkü bu tarz oyunları saatlerce oynayan birisiyim hatta oyun ilk çıktığında öyle oynamıştım ki tüm Javelinleri Legendary seviyesine kadar çıkarmış ve tüm Legendary itemleri elde etmiştim.Geçen ay tekrar yükleyip oynadım ve sunucularda oynayanlar azda olsa vardı bu haberden sonra onlarda artık kalmaz.Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] Yakında Outriders geliyor bakalım onun durumu nasıl olacak.Outriders demişken oyunun Demosu bu gün Steam'de indirilebilir olacak ve oyunun çıkış tarihi olan 1 Nisan'a kadar Demo sürümü oynanabilecek.Bulletstrom,Gears of War Judgment gibi yapımlardan tanıdığımız People Can Fly tarafından geliştiriliyor.Demo oyunun ilk 3 saatini,ilk görevini ve bossu içeriyor,ayrıca demo sınırlarında oyunun dünyasını gezebilecek ve tüm sınıfları deneyebileceğiz.Beklediğim oyunlardan birisi ama bu tür oyunların çıkış sürümleri sorunlu olabildiğinden dolayı demo oyun hakkında bir ön fikir elde etmek için iyi bir fırsat olacak.Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 





  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt

    Ben oyunu 70 saat oynayıp yapacak birşey bulamayınca bırakmıştım. Next sürümünün çıkacağını düşünüyordum. Çıkmaması üzdü. People can fly firmasının asıl hiti painkiller oyunuydu. Akılsız fps dediğimiz önüne geleni vur mantığıyla oynanan harika bir oyundu. Son oyunlarını bilmiyorum. Ama seyrettiğim trailer lardan pek etkilenmedim . Demo yapmaları kendilerine güvendiklerini gösterir. Bakalım iyi çıkarsa alırım. Ama anthem Marvel in son oyunu iyi gözüken fakat eksik oyunlardı. Bundan dolayı pek güvenim yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hımbıl'dan Train Simulator 2021 Tier 1 bundle aldım, hesabım incelemeye alındı Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 


    Muhtemelen bu Bundle'a özel koruma koymuşlar. Önceki sayfalarda alamayan arkadaşlar da varmış, sebebi bu muhtemelen, kartınız ya da Hımbıl'ın ödeme sistemi değil. Sanırım 1 kişinin 1'den fazla almasını istemiyorlar güncel bir oyun olduğu için. Çünkü kaç yıllık Hımbıl hesabımda ilk defa böyle bir şey başıma geliyor, şimdiye kadar istediğim her bundle'ı sorunsuz bir şekilde alabilmiştim Hımbıl'dan. Şimdi satın alımdan sonra benden telefon numarası isteyip ödememi ve hesabımı incelemeye aldılar. Bu arada GPay (Google Pay) ile aldım ve uzun zamandır GPay kullanıyorum Hımbıl'da. Sorun yaşayanlar eğer GPay kullanmıyorsa GPay ile de denemelerini tavsiye ederim.

  • Normalde yayıncı izleyen biri değilim, yeni çıkan oyunlar hakkında fikir sahibi olmak istisnası dışında. Ama Jahrein gündeme düştüğü için merak ettim ve baktım. Sonunda birileri Erzurum denen oyuna hak ettiği şeyleri söylemiş, duygularıma tercüman olmuş. Bu oyuna karşı o kadar çok milli oyunumuz, Türk oyunu desteklemeliyiz gibi argümanlar pompalanıyordu ki gına gelmişti. Cidden kalitesize kalitesiz diyen adama hasret kalmışız.



    Videoda oyun yapımcısı olan kişi Jahrein'e oyunu eleştirdiği için vatan, millet, din muhabbeti içeren ve tamamen bunları sömüren bir cevap vermiş ki cidden adamı tanımadan nefret ettim. Düzgün iş yapın destekleyelim. Kalitesiz yapımlara destek olmak onları kaliteli olmaya itmez, aksine başka yapımcıların da "Bunlar hiçbir şey yapmadan para kazandı biz de bu şekilde kazanabiliriz," diyerek kalitenin düşmesine sebep olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheryl Mason -- 25 Şubat 2021; 8:4:17 >




  • Ben bu şekilde drama dönmesine karşıyım. Medeni insanlar gibi 1v1 kafes dövüşü yapılarak çözüm bulunmalı diye düşünüyorum.

  • DDempseyRoll D kullanıcısına yanıt

    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

  • Bu olaya dün biraz baktım da özellikle Erzurum gibi amacı oyundan başka her şey olan bir saçmalığa normalde gülünüp geçilirdi ama yayıncıların oyunu gereksiz övüp geliştirici çocukların bir taraflarını kaldırması, Panda'nın bu olay üzerinden Jahrein dahil yayıncıların tamamına laf atması ortamı gerdi. Jahrein de müthiş 4 saatlik bir yayın yaparak meramını güzelce anlattı, gereken cevapları verdi.


    Erzurum ise konuşulmaya bile değmeyecek bir şey. Sırf bir şey Türk yapımı diye övmek destek vermek apayrı bir saçma iken birde bunu savunan insanların türediğini görmek de ayrı kahkaha atmama sebep oldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hudson51 kullanıcısına yanıt

    Eleştirince vatan haini diyen var hocam keşke mevzu sadece övme olsaydı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatan haini olmadığımız bi konu var mı? Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]  Erzurum milli duyguları sömürme amacıyla yapılmış olmayabilir ama şu an tek yaptığı milli duyguları sömürmek. Potentia da neredeyse her şey hazır satın almış ve 40tl bu kadar hazır alınan bi oyun için fazla, üstelik kaç tane hata bildirdik en basiti bile fixlenmedi. Sadece satın alınanları birleştirip piyasaya sürdüklerini düşünüyorum artık. Ronin'den umutluyum, acele etmiyorlar, 1.5 yıldır uğraşıyorlarmış ve geçen gün oyunun kendi yaptıkları müziklerini Spotify'a yüklediler, gerçekten bi emek olduğunu düşünüyorum.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cheryl Mason

    Normalde yayıncı izleyen biri değilim, yeni çıkan oyunlar hakkında fikir sahibi olmak istisnası dışında. Ama Jahrein gündeme düştüğü için merak ettim ve baktım. Sonunda birileri Erzurum denen oyuna hak ettiği şeyleri söylemiş, duygularıma tercüman olmuş. Bu oyuna karşı o kadar çok milli oyunumuz, Türk oyunu desteklemeliyiz gibi argümanlar pompalanıyordu ki gına gelmişti. Cidden kalitesize kalitesiz diyen adama hasret kalmışız.



    Videoda oyun yapımcısı olan kişi Jahrein'e oyunu eleştirdiği için vatan, millet, din muhabbeti içeren ve tamamen bunları sömüren bir cevap vermiş ki cidden adamı tanımadan nefret ettim. Düzgün iş yapın destekleyelim. Kalitesiz yapımlara destek olmak onları kaliteli olmaya itmez, aksine başka yapımcıların da "Bunlar hiçbir şey yapmadan para kazandı biz de bu şekilde kazanabiliriz," diyerek kalitenin düşmesine sebep olur.

    Ahmet'in başına zaten ne geliyorsa hep susmadığı, susamadığı, konuştuğu için geliyor. Tıpkı bizim (halkın) başımıza da ne geliyorsa aşırı "milliyetçilikten" ve aşırı "muhafazakarlıktan" geldiği gibi. Milliyetçiliği üzerinde bayrak olan ya da adında Türk, Yerli, Milli olan her şeyi savunmak; muhafazakarlığı da camii, din, Allah, kitap olan her şeyi savunmak sanıyoruz ve bunlar üzerinden insanların manevi duygularını sömürenleri göremiyoruz, görmek istemiyoruz. Ha bunları görüp insanları uyaranları da din düşmanı ve vatan haini olarak görüyoruz, orası da ayrı bir trajikomik durum. Çok kolay çünkü birini vatan haini olarak yaftalamak. Kimin vatansever, kimin vatan haini olduğuna birkaç dakikada karar verebiliyoruz.


    Levent (Levo) bu dramayı tek bir cümle ile çok güzel özetlemiş; "Bayrak ve camii olmasa %95 olumsuz yorum alacak oyun" İşte bu kadar basit. Ama camii ve bayrak olunca, bir de son yılların en popüler duygu sömürüsü sözcükleri olan "yerli ve milli" kavramları bir araya gelince ne yazık ki yumuşak bir şekilde eleştirmek ya da hiç eleştirmemek farz oluyor. Hele hele geliştiricinin Ahmet'e verdiği cevap tam bir fiyasko, zaten dünden beri 10 kere editledi yazısını, yazdıklarının yarısını sildi. Herif o kadar sorunlu ki, kendi potansiyel müşteri kitlesine küfür ve hakaret ettiğinin farkında değil, sırf Ahmet'e olan kızgınlığı yüzünden. Şimdi satsın elin gavuruna da görelim Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]  Benim de istek listemdeydi, geri çektim. Bu şekilde "şunu takip eden toksiktir" , "bunu takip eden oyunumu almasın" tarzı çocukça triplere girenlere ve alenen bir topluluğa hakaret/küfür edenlere 1 gram desteğim olmaz benim de. Türk oyun sektörü bunun gibilerin eline kalırsa/kaldıysa vay halimize.


    Tuna kısmına gelirsek, Ahmet ona hak ettiği cevabı Last of Us 2 videosuyla verdi, ki Tuna RDR2'yi oynamayı beceremediği için RDR2'ye sallamış biri, o günden sonra Tuna'ya karşı olan görüşlerim 180 derece değişmişti. İşte bunun adı iki yüzlülüktür. El alemin oyunu olunca vurun abalıya, öldürün; Türk oyunu olunca "ama böyle eleştirilir mi, yapıcı olmak lazım." Herifin kendisine ve müşteri kitlesine saygısı yok ki, biz herifin oyununa saygı duyalım. Herif şu oyun ile globale açıldım, Türkiye'yi temsil edeceğim diyor, güler misin ağlar mısın? Ayrıca eleştiri kaldıramayacaksan zaten kamuya açık iş yapmayacaksın. En büyük sorunlarımızdan biri de bu. Koca koca yerli firmalar bile yapıyor bunu.


    Her eleştiri yapıcı olacak, yumuşak olacak, olumlu taraflardan bahsedecek diye bir kural yok. Dünyada pek çok ünlü eleştirmen var, inceledikleri ürünlerin yalnızca olumsuz yönlerini yazan/söyleyen. (Hatta bu şekilde Amazon'da yazdıkları incelemeler ile ünlü olmuş kişiler var) Bunun sebebi de olumlu yönler zaten firmalar tarafından reklamlarda bahsediliyor. O yüzden dünya çapında ünlü olmuş birçok eleştirmen ürünlerin yalnızca olumsuz yönlerinden bahseder ki firma bir sonraki versiyonda bu hatasını düzeltsin, alacak kişi de aldığı ürünün hatalarını bilerek alsın diye. Ama bizdeki mantık ne? E abicim o kadar eleştiriyorsun, hiç mi iyi yanı yok? Ya da bu kadar sert eleştirilir mi? İyi yanları da çıkıp sen anlat eğer çok değer veriyorsan ya da ürün sahibi anlatsın.





  • Videoların tamamını izlemedim ama reklamın iyisi kötüsü olmaz diyerek anlaşıp birbirlerinin reklamını yapıyor olabilirler, ne olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aerolona

    Diyelim ki Control Steam key aldık DLC'leriyle beraber mi gelicek acaba?



    Alıntıları Göster

    Bilmiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah akıl fikir versin ne diyelim. Yayıncı, influencer tayfadan birkaç kişi bu tarz insanlara kemik atınca böyle oluyor demek yazık vallahi. Erzurum gibi saçma, Potentia gibi aşırma şeylere destek vereceklerine daha geçen gün Enis Kirazoğlunun övdüğü Pawn of the Dead'e destek verse bu gülünecek TR oyuncuları çok daha güzel oyunlar görürdük. Üstelik geliştirici de Twitter da baya aktif ve oyuncu geri dönüşlerine göre oyuna güzel güncelleme getiriyor.


    https://store.steampowered.com/app/890130/Pawn_of_the_Dead/


    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hudson51 -- 25 Şubat 2021; 20:0:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hudson51

    Allah akıl fikir versin ne diyelim. Yayıncı, influencer tayfadan birkaç kişi bu tarz insanlara kemik atınca böyle oluyor demek yazık vallahi. Erzurum gibi saçma, Potentia gibi aşırma şeylere destek vereceklerine daha geçen gün Enis Kirazoğlunun övdüğü Pawn of the Dead'e destek verse bu gülünecek TR oyuncuları çok daha güzel oyunlar görürdük. Üstelik geliştirici de Twitter da baya aktif ve oyuncu geri dönüşlerine göre oyuna güzel güncelleme getiriyor.


    https://store.steampowered.com/app/890130/Pawn_of_the_Dead/


    Bu oyunun geliştiricisi çok efendi bir arkadaş. Yerli ve milli, din-bayrak, değerlerimiz deyip ortalığı ayağa kaldırdığına da şahit olmadım.


    Oyun görsel olarak biraz zayıf gelebilir (arayüz ve kullanılan fontlar benim de gözümü yordu mesela) fakat orjinal sayılabilecek bir fikir ile piyasaya çıkmış. İçerisinde hem klasik satranç, hem de oyuna özgü farklı bir kuralın işlediği (ele geçirmeli) satranç modu var. Uzun sayılabilecek bir hikaye modu da cabası.


    Hani "yılın bağımsız yapımı" diyemeyiz elbette, ama destek olunacaksa dediğiniz gibi böyle yerli yapımlara destek olmak gerek.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: John Sheppard

    Hımbıl'dan Train Simulator 2021 Tier 1 bundle aldım, hesabım incelemeye alındı  


    Muhtemelen bu Bundle'a özel koruma koymuşlar. Önceki sayfalarda alamayan arkadaşlar da varmış, sebebi bu muhtemelen, kartınız ya da Hımbıl'ın ödeme sistemi değil. Sanırım 1 kişinin 1'den fazla almasını istemiyorlar güncel bir oyun olduğu için. Çünkü kaç yıllık Hımbıl hesabımda ilk defa böyle bir şey başıma geliyor, şimdiye kadar istediğim her bundle'ı sorunsuz bir şekilde alabilmiştim Hımbıl'dan. Şimdi satın alımdan sonra benden telefon numarası isteyip ödememi ve hesabımı incelemeye aldılar. Bu arada GPay (Google Pay) ile aldım ve uzun zamandır GPay kullanıyorum Hımbıl'da. Sorun yaşayanlar eğer GPay kullanmıyorsa GPay ile de denemelerini tavsiye ederim.

    Hocam oyun güncel değil, scam :). Adamlar oyunu 2009 yılında yapmışlar. Hep üstüne dlc getiriyorlar belki arada biraz visual update almıştır. Bende almadan önce bir bakayım dedim. O zaman farkettim.Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] 

    https://store.steampowered.com/app/24010/Train_Simulator_2021/





  • Eyvallah hocam, anında iptal ettim bende
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.