Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (12967. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
39 Misafir - 39 Masaüstü
5 sn
349.734
Cevap
2.720
Favori
21.317.474
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
570 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VenomSV

    Nasıl gerçekleşti peki takas biraz bilgilendirebilir misin? İlk defa kullanacağım için soruyorum. İlk önce siz mi gönderdiniz oyunları?
    Evet ilk önce ben linkleri gönderdim. Adamın + oyu fazla olduğu için güvendim açıkçası. O da anında Steam'den takas teklifini yaptı. Gelen itemleri sattım ve 180 TL civarı bakiyem oldu.
  • The Frost kullanıcısına yanıt
    Tamamdır teşekkür ediyorum hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VenomSV

    Tamamdır teşekkür ediyorum hocam.
    Rica ederim. :)
  • arkadaşlar bu iki bundleyi nasıl 65 tl aldınız yol gösterebilirmisiniz
  • Sayenizde takas işine de girdik
    Sadece Gang Beasts oyununa 3 TF2 key verdiler. Diğer oyunların parası çıktı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jr.Harden kullanıcısına yanıt
    Birinci oyunu 30 saatten fazla oynamış biri olarak çok sevdiğimi söyleyebilirim. Bir dlc dışında ve bir tanesi yarım kalmıştı oyunu bitirmiştim. Güzeldir ama 2’den sonra 1’e geçmek basıl bir etki bırakır bilmem. Şahsen ben böyle bir şeyi yaşasam her türlü keyif alırdım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmanlı06

    arkadaşlar bu iki bundleyi nasıl 65 tl aldınız yol gösterebilirmisiniz
    arkadaşlar yokmu yardım edecek
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Gang beasts nasil hocam. Alinir mi su an guzel oyun mu. Tf2 nedir. Team fortress zaten bedava degil mi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • denoboicreamer kullanıcısına yanıt
    Oyunu bilmiyorum hocam. Humble double fine bundle'da olan bir oyun. Konuda geçen steamtrades muhabbetine kapılıp Team Fortress 2 kasa anahtarı ile takas yaptım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 10 Ağustos 2020; 1:23:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kingdom come deliveriance'nin intikamını aldık mı şimdi beyler
    takascılar humble bundle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yemin ediyorum covid gibi yayıldık Steam Trades'e.
  • Alanlar niye alıyor diye düşündünüz mü? Büyük çoğunluğu bu oyunları G2A ve türevi sitelerde okutup çok daha fazla para kazanıyorlar. Örneğin Gang Beasts'e 3 TF2 key veriliyor denmiş. TF2 key 18₺ ediyor, fee düşünce ~15₺ yapar. Yani 15x3'den kazancınız ~45₺ steam wallet. Gang Beast'ın G2A fiyatı ise 10,66€ yani yaklaşık 90₺. Tabi satıcıdan bir miktar kesinti oluyor ama en az net 1,5 kat kâr ediyorlar. Bu örnek sadece Gang Beast üzerindendi. Ticaret konuşma olayına girersek işin içinden çıkamayız. Çok farklı parametreler var. Adamlar bunu meslek olarak yapıyor. Bir konuşma başlatmak değil sadece bilgi vermek istedim.

    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BST_06

    Kingdom come deliveriance'nin intikamını aldık mı şimdi beyler
    takascılar humble bundle


    Harbiden Kingdom Come'ın intikamı gibi oldu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: XanthiN

    Alanlar niye alıyor diye düşündünüz mü? Büyük çoğunluğu bu oyunları G2A ve türevi sitelerde okutup çok daha fazla para kazanıyorlar. Örneğin Gang Beasts'e 3 TF2 key veriliyor denmiş. TF2 key 18₺ ediyor, fee düşünce ~15₺ yapar. Yani 15x3'den kazancınız ~45₺ steam wallet. Gang Beast'ın G2A fiyatı ise 10,66€ yani yaklaşık 90₺. Tabi satıcıdan bir miktar kesinti oluyor ama en az net 1,5 kat kâr ediyorlar. Bu örnek sadece Gang Beast üzerindendi. Ticaret konuşma olayına girersek işin içinden çıkamayız. Çok farklı parametreler var. Adamlar bunu meslek olarak yapıyor. Bir konuşma başlatmak değil sadece bilgi vermek istedim.

    Aman hocam forumca bir de G2A vurgunu yapmayalım. Bir gün DH örgütü diye haberlere falan çıkacağız diye korkuyorum.




  • Beyler Double Fine ve bu ayin Choice oyunlarina trade icin yuklenenlere ince bir tavsiyem oyunlari ilk verdiginiz kisiye dikkat edin, oyunlari verirsiniz, karsiligini alamazsiniz, bir yerde hakkinizi arayamazsiniz adamin 1000 tane pozitif yorumu vardir kimse 2 3 tane negatif yoruma bakmaz arada kaynar gidersiniz kimse sizi dikkate almaz dolandirildiginizla kalirsiniz para kazanicam derken eldeki paradan olursunuz dikkatli olun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impakt -- 10 Ağustos 2020; 1:42:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Frost kullanıcısına yanıt
    Yok G2A'nın kapısı kapalı, artık eskisi kadar kolay değil G2A'da satabilmek. Sağlam bir verification süreci var; yeni hesaplar kimlik belgesi ve türevi belgeler teslim ederek "Individual seller" olarak başlıyor, satışlar arttıktan sonra orda dur diyip "Business seller" olarak kaydolmanı istiyorlar. Bunun için ise Company name, Registration number, Tax number ve ikametkah dahil çeşitli belgeler istiyorlar, yani olay ticarileşiyor.

    Ben sadece insanlar olayın aslını görsün istedim. Görüldüğü gibi adam sadece Gang Beast'den o parayı çıkarıyor, tabi piyasa fiyatı artar azalır bilemem. Önemli parametrelere bağlı büyük ticaretler var demek istiyorum. Bu oyunların çoğu Humble Bundle tarafından sağlanıyor ve gift link ile yapılan işlemler gayet takip edilebilir. Humble şartnamesinde açıkça oyunların sadece kişisel kullanım için olduğunu belirtmiş. Humble eğer cadı avına çıkarsa çok fazla kişinin canı yanacak (hem alan hem satan). Steam ile ortak bir süreç yürütüp ticari faaliyet içinde olduğu tespit edilen oyunlar iptal edilirse (revoke) ortalık çok fena karışır. Ortalığı bu kadar dağıtmayı göze alırlar mı bilmiyorum ama Humble'ın son dönemde aldığı kararlar ve uyguladığı politikalar ile kıpırdandığını görmemek için kör olmak gerekiyor. Tek kelime: Risk!

    Bu konu hakkında önceki alakalı mesajlarım:
    -https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144956276
    -https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144956682
    -https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144960071
    -https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144961036



    Şu yazılanları biri kolay kolay açıklamaz. Sen kimsin diyenler için, bir ara trade yaptım:

    Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU]
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Impakt kullanıcısına yanıt
    Bin tane pozitif yorumu olan zaten takas yapmıyor ki hocam. Orası artık şansa kalmış bence. Ben ilk defa kullanayım dedim siteyi kimse yanaşmıyor takasa falan.
  • VenomSV kullanıcısına yanıt
    Arz talep meselesi şuan bu bundle TL fiyatinin avantajli olmasi ve + olarak 1 ay Humble Choice vermesinden dolayi alan ve satmaya calisan insan sayisi artti, bu artan sayi alici tarafindan hepsi alinirsa okey ama alici da bunu goruyo ve 5 tane lazimsa kendisine 25 tane almiyor, potansiyel dolandiricilar bundle girisinin arttigini goruyo ve hepsi icin olanak doguyo, her yeni uye karsiya guvenmek zorunda oldugu icin ya herro ya merro diyerek karsiya ilk olarak teslimati yapiyo, bunu gectim insanlar bir yerden sonra almak istemeyecegi icin alanlarin cogunun elinde kalma ihtimali yuksek yani istedigi fiyata satamayacak.

    O yuzden bir malin fiyati 10 ise 100e satarken veya bir malin fiyati 100 ise 10a alirken 1000 kere dusunmelisiniz. 12 tf2 key alacakken 60 TL zarara girmiyim misali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Impakt kullanıcısına yanıt
    Ben zaten satmaktan çok keyler elimde kalırsa kendim kullanırım diyerek satın aldım. Kardeşim için hesap açtım ve aslında ona satın almış oldum. Olur da satarsam bir daha alacağım zaten aylık bundle'deki oyunları. Zaten ne oyun oynamaya nede bunlarla uğraşacak vaktim yok bu ara.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Frost

    Aman hocam forumca bir de G2A vurgunu yapmayalım. Bir gün DH örgütü diye haberlere falan çıkacağız diye korkuyorum.

    Alıntıları Göster
    G2A'de artık zaten önüne gelen satış yapamıyor, Seller Account olman lazım bildiğim kadarıyla. Onun için de G2A'e bazı belgeler, bilgiler falan gönderiyorsun. En son böyleydi, şu an durumlar nedir bilmiyorum ama çok gevşettiklerini sanmıyorum.

    G2A'de satış yapabilsen bile, 3-5 kuruş kar edicem diye zarar edebiliyorsun, başıma geldiği için biliyorum. Daha G2A'de Seller Account şartı gelmeden önce yani herkes ilan açıp satış yapabiliyorken, HumbleBundle'dan kalan oyunları satıyordum. Insurgency oyunu da çok revaçtaydı, ben de HumbleBundle'dan ucuza Insurgency alıp, G2A'de satıyordum. 10'dan fazla key sattım, yarısına "Invalid Key" diye Dispute açıp iptal ettirdiler. Giden sadece oyun keyinin parası olsa iyi, G2A'de sipariş iptal edilse de satıcıdan "Transaction Fee" yi her halükarda alıyor, yani hem oyun anahtarına harcadığın para + transaction fee ile zararın katbekat artıyor.

    G2A ile iletişime geçtim, benden key'lerin alındığı yer ile ilgili ekran görüntüleri istediler. HumbleBundle sitesinde Purchases ve Keys sayfalarının ekran görüntülerini attım, 2 gün sonra tekrar döndüler, orijinal fatura ve HumbleBundle emailini de istediler, HumbleBundle'dan gelen emaili direkt forward'ladım bunlara, 2 gün sonra tekrar döndüler, "maalesef yapabileceğimiz bir şey yok" diye. Ben de cevap yazdım, 10'dan fazla key sattım, hepsi aynı tarihlerde alınma, ekran görüntüleri ve fatura emailiyle birlikte gönderdim size, daha ne istiyorsunuz, isterseniz HumbleBundle hesap bilgilerimi de vereyim girin bakın diye, neymiş efendim key'lerin daha önce kullanıp kullanılmadığını tespit edemiyorlarmış (Steam'e soramıyorlar tabi), Buyer Protection kurallarını vs yazıp başlarından savdılar beni.

    O günden sonra ne satış yaptım, ne alışveriş yaptım, ki arada alışveriş yaptığım bir yerdi. Özellikle Uplay ve Origin oyunları için uygun oluyordu. Benim olayların üzerinden çok geçmeden de G2A ve Kinguin ile ilgili bir sürü olumsuz haber çıkmaya başladı oyun medyasında. Steam direkt tüm grey market sitelerini banladığını açıkladı (chatte o sitelerin linkini atınca direkt siliyor) ve Support bölümünden çalışmayan key'ler ile ilgili hiçbir şekilde destek vermeyeceğini açıkladı. Bilenler vardır, Jahrein diye bir Twitch yayıncısı var, orada çalışıyordu, ayrılmak zorunda kaldı falan. Bunlar çok kısa bir süre içerisinde oldu, yaklaşık 5-6 ay içerisinde.

    Artık G2A ve Kinguin'in esameleri bile okunmuyor, eskiden her yerde reklamları çıkardı, yeni bir oyun çıksın hep bu sitelerin linkleri paylaşılırdı. Beter olsunlar, hem alıcı hem satıcı çok insanı mağdur etmişlerdi. Trader'ların bizden aldıkları key'leri G2A'de satıyorlar ama kaçı satılıyordur muamma. Bu sitelerin güvenilir olmadığını duymayan kalmamıştır artık, fiyat karşılaştırma sitelerinde bile çıkmıyorlar, ya da "riskli siteler" diye ayrı bir yerde çıkıyorlar. Google'ın da aramalar da çıkarmaması lazım ama neden yapmıyorlar bilmiyorum, muhtemelen deli gibi reklam aldıkları için. Ama şöyle 3-5 oyunda bir arama yapayım dedim, G2A ve Kinguin ilk sayfalarda bende hiç çıkmıyor, genelde 2. ve 3. sayfalarda çıkıyorlar ama başka grey market siteleri ilk sayfada çıkıyor hala.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 10 Ağustos 2020; 2:18:36 >




  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.