Bildirim
Dijital Klima olmazsa olmaz mıdır?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Dijital Klima olmazsa olmaz mıdır?
(En Son Oy Tarihi: 17.1.2023)
Giriş
-
Mercedesteki gibi sesli komut ile 25 dereceye ayarlatamadiktan sonra dijital manuel farki yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dijitalin tek artısı ayarladığın dereceye gelince duruyor oda iç sıcaklığı ölçen sensör sağlamsa genelde çabuk bozulurlar. Manuel de iyi iş görür azcık sıcakmı bastı aç 2. Kademede tamam sa elle kapat bir düğmeyi 2 den sıfıra getirmek kaç saniye 1 saniye bile değil ne gerek var dijitale
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hocam espri di mi?quote:
Orijinalden alıntı: TheCaliph_
Mercedesteki gibi sesli komut ile 25 dereceye ayarlatamadiktan sonra dijital manuel farki yok.
Tamam sesli komut guzel ama zaten araba da dugme elinizin altinda.
Manual otomatik arasinda cok fark var. Manuelde aciyorsunuz siz farkedene kadar ya terliyorsunuz ya usuyorsunuz. Ya da idael ayari bulamadiginiz icin 10dk de bir fanla oynyorusnuz vs. Otomatikte kendi ayarliyor.
Ayrica sesli komut bir cok aracta var telefon ve radyo icin. Kac kere radyoyu sesli komut ile degistirdiniz? -
Digital klima özellikle de küçük çocuğu olanlar, uzun yolculuğa çıkanlar vs için büyük kolaylık.
Neyi seçeceğimizi ihtiyaçlar belirler.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Dijital nedir ya? Millet de otomatik klimayi ekranı düğmesi var diye seviyor, şekil duruyor ya, dereceler falan yazıyor üstünde sol ayrı sağ ayrı Dijital glima hemi.
Otomatik klimayı yaz olur kış olur bahar olur istediğin derece alırsın, sistem içerideki sensörlerden gelen verilere göre fan hızından, akış yönüne, devirdaim mi yapacak dışarıdan mı havayı alacak herşeye kendisi karar verir. Arabayı yazdığın stabil derecede içerideki nemi dahi kontrol ederek ayarlar. Otele gidersin 22c auto yazar ya kumanda da o işte. Arabanın içi hep 22c ayarlamışsan 22 olur, 25 istersen 25 olur. Daha yaz kış hiç ellemezsin.
Fakat bizde otomatik klima bildiğimiz çevirmeli manuel sistemin sadece düğmelisi janjanlısı olduğu zannedildiği için adam yine kışın biner 30c'ye ayarlar, yazın 15c'ye düşürür, o tuş bu tuş yarım saat eller de eller. Böyle kullanacaksan hiç otomatik klimaya zahmet etme, bende sık klima kullanan biri olmadığım için otomatik aramam mesela. Fakat araçta sürekli belli bir iklim istiyorsan ve bunu zahmetsizce yapmak istiyorsan otomatik klima büyük konfordur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcohol06 -- 10 Eylül 2018; 21:10:51 >
-
Benim aracımda yok sesli komut, sadece AUX var ve dijital klima da var. Otomatik ama kime göre ? Benim sizle aynı dereceyi sevdiğimi kim söylemiş mesela yazın benim aracımda hep klima LOW'dadır. Kışın da 22-23 derecededir sizde de böyle mi ?quote:
Orijinalden alıntı: Hemican
Hocam espri di mi?
Tamam sesli komut guzel ama zaten araba da dugme elinizin altinda.
Manual otomatik arasinda cok fark var. Manuelde aciyorsunuz siz farkedene kadar ya terliyorsunuz ya usuyorsunuz. Ya da idael ayari bulamadiginiz icin 10dk de bir fanla oynyorusnuz vs. Otomatikte kendi ayarliyor.
Ayrica sesli komut bir cok aracta var telefon ve radyo icin. Kac kere radyoyu sesli komut ile degistirdiniz?
Alıntıları Göster
İkisinde de uğraşıyoruz sonuçta bir farkını göremedim. Dediğim gibi sesli komut olmadığı sürece elim gittikten sonra fark etmez bana.
-
Çift bölge lazım. O da dijitalde var sadece.
dijital demek otomatik demek değildir aynı zamanda yanlış olmasın. benim asx aracımda otomatik klima var ama görüntüsü manuel gibi. klima'da auto denen mod var o modda otomatik devreye giriyor.
bence dijital olmasa olmaz değil ama otomatik klima yazın oldukça yararlı... -
Dijital klima araçtaki olmazsa olmazlardandır. Çok büyük rahatlıktır. Ayrıca manuel klimada 4 kademe varken dijitalde en az bu 8 dir. İstediğin dereceye ayarlar uğraşıp durmadığın gibi çarpmazda...
Otomatik klimada kafasına göre bir derece belirlemiyor ki 18 derece mi istiyorsunuz 18 dereceye alırsınız yaz kış sabit tutar.quote:
Benim aracımda yok sesli komut, sadece AUX var ve dijital klima da var. Otomatik ama kime göre ? Benim sizle aynı dereceyi sevdiğimi kim söylemiş mesela yazın benim aracımda hep klima LOW'dadır. Kışın da 22-23 derecededir sizde de böyle mi ?
İkisinde de uğraşıyoruz sonuçta bir farkını göremedim. Dediğim gibi sesli komut olmadığı sürece elim gittikten sonra fark etmez bana.
Alıntıları Göster
22 derece mi istiyorsunuz 22 dereceye alırsınız yaz kış sabit tutar.
Otomatik klima büyük bir konfor sağlar çünkü istediğiniz dereceye 1 defa ayarlarsınız ve dışarıdaki hava ne olursa olsun hep o sıcaklıkta tutmaya çalışır. Manuel klima ise yolculuk boyunca sürekli ayar yapmanızı gerektirir.
Sizin araç ibiza cupra'ydı sanırım onda manuel klima mı var?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Gerek yok. Klima dediğin şeyin bir ağırlığı olmalı. Klima açmak ciddi bir olaydır. O klima kumandasını " çıt çıt çıt " diye çevirmeyilim. Diğer türlü zevk alamıyorum.
Hocam otomatikte de zaten istediginiz dereceyi seciyorsunuz. Otomatik olarak sizin istediginiz derecede tutuyor.quote:
Benim aracımda yok sesli komut, sadece AUX var ve dijital klima da var. Otomatik ama kime göre ? Benim sizle aynı dereceyi sevdiğimi kim söylemiş mesela yazın benim aracımda hep klima LOW'dadır. Kışın da 22-23 derecededir sizde de böyle mi ?
Alıntıları Göster
Yani otomatik kafasina gore derece belirlemiyor. 23 diyorsunuz o 23 te tutuyor.
Soyle ornek vereyim.
Disarisi 0 derece arabay bindiniz. Motor calisti en son klima orta seviye ve orta fanda kalmis basladi uflemeye ama soguk hava geliyor. heme uzanip kapatiyorsunuz. Sonra 5 dk geciyor hah motor isindi dur kaloriferi acim diyorsunuz. en sicak konuma alip fanida 4-5 yapip aciyorsunuz. ohhh isiniyorsunuz bir bakmissiniz terlemeey baslamissiniz. Hemen ortalara bir yere aliyorsunuz fan hizini yavaslatiyorsunuz. O da ya biraz sicak biraz soguk geliyor Sonra buyuk ihtimal ince bir ayar daha yapip yolunuza devam ediyorsunuz bir daha dokunmadan.
Otomatik klimada arabaya biniyorsunuz zaten en son 23 derecede kalmis. Motor isininca sicak uflemeye basliyor. icerisi 23 dereceye gelince fani yavaslatiyor ve icerisi surekli 23 derecede kaliyor.
Bu arada derece dediginize gore sizin arabada otomatik klima var zaten.
-
Evet dijital klima var ama derdimi anlatamadım kiquote:
Orijinalden alıntı: Acil Stop
Otomatik klimada kafasına göre bir derece belirlemiyor ki 18 derece mi istiyorsunuz 18 dereceye alırsınız yaz kış sabit tutar.
22 derece mi istiyorsunuz 22 dereceye alırsınız yaz kış sabit tutar.
Otomatik klima büyük bir konfor sağlar çünkü istediğiniz dereceye 1 defa ayarlarsınız ve dışarıdaki hava ne olursa olsun hep o sıcaklıkta tutmaya çalışır. Manuel klima ise yolculuk boyunca sürekli ayar yapmanızı gerektirir.
Sizin araç ibiza cupra'ydı sanırım onda manuel klima mı var?
Alıntıları GösterEvde bir tane de manuel klimaya sahip araç var. Hani ikisinin arasında offf ya keşke dijital olsaydı hiç demedim. Benim için gereksiz bunu demek istiyorum 1 saniyelik ve dikkat dağıtmayan bir olay için bilemedim yani olmasa da olurmuş.
Yani çocuklu aileler için gereklidir bunu bilemem ama tuşlu olduktan sonra benim için bir farkı yok. Dediğim gibi sizi bilemem.
-
Bence de olmazsa olmaz degil ama sesli komuta gore daha gerekli bir sey bence.
Belki ben sesli komuta alisamadim bilmiyorum ama son 6-7 yildir sesli komut var aracimda ve hic kullanmadim.
Su andakinde klima da ayarlaniyor onu da kullanmadim.
Hatta Siri vs. de kullanmiyorum.
Bakalim simdi Alexa deniyorum belki alisirim. -
mümkünse tabii ki dijital, yıl 2k19
Biri bana sadece auto tuşunun ne işe yaradığını söyleyebilir mi? Yaz ve kış basmali miyim? Ben auto aktif etmiyorum. 22 derecede ayarlı şu An fan düşük seviye elle fani ayarlayıp devam ediyorum. Zaten genelde kısa mesafe olduğundan içerisi istenilen dereceye gelmiyor bile
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hangisi bana kolaylık sağlıyorsa onu seçerim her zaman. Otomatik Klima olmazsa olmazdır aile otomobillerinde.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hangisi bana kolaylık sağlıyorsa onu seçerim her zaman. Otomatik Klima olmazsa olmazdır aile otomobillerinde.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
dijital demek otomatik demek değildir aynı zamanda yanlış olmasın. benim asx aracımda otomatik klima var ama görüntüsü manuel gibi. klima'da auto denen mod var o modda otomatik devreye giriyor.
bence dijital olmasa olmaz değil ama otomatik klima yazın oldukça yararlı... |
Hocam espri di mi?
Tamam sesli komut guzel ama zaten araba da dugme elinizin altinda. Manual otomatik arasinda cok fark var. Manuelde aciyorsunuz siz farkedene kadar ya terliyorsunuz ya usuyorsunuz. Ya da idael ayari bulamadiginiz icin 10dk de bir fanla oynyorusnuz vs. Otomatikte kendi ayarliyor. Ayrica sesli komut bir cok aracta var telefon ve radyo icin. Kac kere radyoyu sesli komut ile degistirdiniz? |
Dijitalin tek artısı ayarladığın dereceye gelince duruyor oda iç sıcaklığı ölçen sensör sağlamsa genelde çabuk bozulurlar. Manuel de iyi iş görür azcık sıcakmı bastı aç 2. Kademede tamam sa elle kapat bir düğmeyi 2 den sıfıra getirmek kaç saniye 1 saniye bile değil ne gerek var dijitale
|
Bir arabada asla aramadıgım 3 ozellik. Digital klima, far sensöru, yagmur sensöru. Gereksiz bence bu kadar da tembellesmemek lazim.
|
Benzer içerikler
- flexride şasi nedir
- 2. el araç iade şartları
- citroen c4 lastik basıncı
- dizel araç yağ değişimi kaç km
- adblue nedir
- id7 fiyat
- togg kampanya mart 2025
- kia ev4
- en ucuz engelli araç fiyatları 2024
- jetour türkiye
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X