Şimdi Ara

Dijital Fotoğraf Makinelerinde %20 ÖTV Sürprizi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fotoğraf makinesi alacaklar acele etsin. Aşağıdaki haberi sizinle paylaşmak istedim...

Dijital kameralar da, 1 Temmuz’dan itibaren yüzde 20’lik özel tüketim vergisi kapsamına alınacak.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    Güncelleme: 10:30 TSİ 25 Haziran 2008 Çarşamba

ANKARA - Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile özel tüketim vergisinde (ÖTV) 4 sayılı listede değişikliğe gidildi.
    Yeni düzenlemeyle beyaz eşya, elektronik eşya, kozmetik ürünleri, hayvar ve tabancanın da aralarında bulunduğu ürünler arasına dijital kameralar da eklendi. Buna göre, 1 Temmuz’dan itibaren parfümler, kıymetli taşlar, televizyon kameraları ve görüntü kaydedici kameraların yanı sıra dijital kameralardan da yüzde 20 oranında ÖTV alınacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, hareketli unsurları kaydeden kameralı fotoğraf makinaları da bu kapsamda değerlendirilecek.

SATIŞLAR ARTTI, KAPSAMA GİRDİ
    Son dönemde dijital kamera satışlarında büyük bir artış görüldüğünü kaydeden bir yetkili, “Bu tarzdaki diğer ürünler zaten ÖTV kapsamındaydı. Kanun değişikliği sırasında, dijital kameralar da ÖTV listesine dahil edildi” dedi.

Söz konusu yasa, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında yapılacak harcamalara kaynak sağlamak amacıyla benzine litre başına 1,5 YKr, motorin türlerine de litre başına 1 YKr zam yapılması, otomobil satışlarında asgari ÖTV uygulaması ve bunun yanı sıra vergilerde bir çok alanda yeni düzenlemeleri de

• Hiç şaşırmıyorum, Kullandığın su kadar ÇİŞ parası alan bir Ülke de yaşıyoruz. Yakında, bunları yapanlara yol-su elektrik olarak geri gelecekte bari iş işten geçmeden PAPAZI bulsalar......
    quote:

Orjinalden alıntı: melih06

Fotoğraf makinesi alacaklar acele etsin. Aşağıdaki haberi sizinle paylaşmak istedim...

Dijital kameralar da, 1 Temmuz�dan itibaren yüzde 20�lik özel tüketim vergisi kapsamına alınacak.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR

ANKARA - Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete�de yayımlanan Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile özel tüketim vergisinde (ÖTV) 4 sayılı listede değişikliğe gidildi.
    Yeni düzenlemeyle beyaz eşya, elektronik eşya, kozmetik ürünleri, hayvar ve tabancanın da aralarında bulunduğu ürünler arasına dijital kameralar da eklendi. Buna göre, 1 Temmuz�dan itibaren parfümler, kıymetli taşlar, televizyon kameraları ve görüntü kaydedici kameraların yanı sıra dijital kameralardan da yüzde 20 oranında ÖTV alınacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, hareketli unsurları kaydeden kameralı fotoğraf makinaları da bu kapsamda değerlendirilecek.

Son dönemde dijital kamera satışlarında büyük bir artış görüldüğünü kaydeden bir yetkili, �Bu tarzdaki diğer ürünler zaten ÖTV kapsamındaydı. Kanun değişikliği sırasında, dijital kameralar da ÖTV listesine dahil edildi� dedi.

Söz konusu yasa, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında yapılacak harcamalara kaynak sağlamak amacıyla benzine litre başına 1,5 YKr, motorin türlerine de litre başına 1 YKr zam yapılması, otomobil satışlarında asgari ÖTV uygulaması ve bunun yanı sıra vergilerde bir çok alanda yeni düzenlemeleri de

• quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Hiç şaşırmıyorum, Kullandığın su kadar ÇİŞ parası alan bir Ülke de yaşıyoruz. Yakında, bunları yapanlara yol-su elektrik olarak geri gelecekte bari iş işten geçmeden PAPAZI bulsalar......
    quote:

Orjinalden alıntı: melih06

Fotoğraf makinesi alacaklar acele etsin. Aşağıdaki haberi sizinle paylaşmak istedim...

Dijital kameralar da, 1 Temmuz�dan itibaren yüzde 20�lik özel tüketim vergisi kapsamına alınacak.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR

ANKARA - Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete�de yayımlanan Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile özel tüketim vergisinde (ÖTV) 4 sayılı listede değişikliğe gidildi.
    Yeni düzenlemeyle beyaz eşya, elektronik eşya, kozmetik ürünleri, hayvar ve tabancanın da aralarında bulunduğu ürünler arasına dijital kameralar da eklendi. Buna göre, 1 Temmuz�dan itibaren parfümler, kıymetli taşlar, televizyon kameraları ve görüntü kaydedici kameraların yanı sıra dijital kameralardan da yüzde 20 oranında ÖTV alınacak.

Son dönemde dijital kamera satışlarında büyük bir artış görüldüğünü kaydeden bir yetkili, �Bu tarzdaki diğer ürünler zaten ÖTV kapsamındaydı. Kanun değişikliği sırasında, dijital kameralar da ÖTV listesine dahil edildi� dedi.

Amin

• Spot ürünlerinde fiyatları artar şimdi
  • Zaten hergün yeni bir süprizle uyanıyoruz. Bakalım yarın ne gibi bir süprizleri olacak
  • Yakında aldığımız havadan da vergi alınacak, artık hızlı yürüyenler ve koşanlardan çok alırlar heralde hiç birşey üretmeyen ve sadece elde edilmiş kazanımları satan zihin, vatandaşın sırtından hiç inmeyecek galiba , dünyanın en pahalı benzini, dünyanın en pahalı iletişimi (cep), dünyanın en pahalı interneti veeee demekki dünyanın en pahalı Fotoğraf makinaları bizim olacak, yaşasın, yola devam !!!!!!!!!!!!!!

• slr alacak makineyi zaten zar zor bulabilecekken üstüne kaymak oldu bu haber

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Parası olana yaşamak helal.Yazıklar olsun
  • Hela vergisi ne zaman cikacak acaba

• saçma. bi o kalmıştı almadıkları vergi. yakında don vergiside alınacak. herkes şimdiden donunu alsın yoksa donsuz kalacaz
  • Yok mu zannettiniz? Kullanılan belediye suyu bedeli kadar ATIK SU altında ÇİŞ vergisi vermiyormuyuz? Ankara Adliye Sarayı' nda bile Hela, JETON' la, Bastır mangırı, yap çişini. Hela işletmeciliği sosyal sigortalarda iş kolu numarası var. İnsan B...Çişinden para kazanıp iş kolu haline getiren bana Bir AB ülkesi gösterene bir sıkım İPANA BEDAVA.....
    quote:

Orjinalden alıntı: kingss

Hela vergisi ne zaman cikacak acaba

• Bipekkan abi Yunanistan'da sokaklarda tek kişilik kulube gibi tuvaletler var. Parayi atiyon ,ding ediyo kapi aciliyo
    hatta fotosunu cekmiştim

Bu vergi olayi harbien tam komedi ulkemizde.
    http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=15979687846
    Burada gsm ,benzin ,araba fiyatlarindaki vergileri yazmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mboyaci -- 25 Haziran 2008; 18:03:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mboyaci

Bipekkan abi Yunanistan'da sokaklarda tek kişilik kulube gibi tuvaletler var. Parayi atiyon ,ding ediyo kapi aciliyo
    hatta fotosunu cekmiştim

Bu vergi olayi harbien tam komedi ulkemizde.
    http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=15979687846
    Burada gsm ,benzin ,araba fiyatlarindaki vergileri yazmiştim.

parayı attın kapı açıldı,içeri girdin,ihtiyacını giderdin.ya çıkmak istediğinde kapı açılmazsa ne yapıcan...Kaldın helada

• hiçbirşey üretemeyen bi montaj ülkesi için herşey lüx tüketim malıdır...............bizde ne yazıkki iş adamı yok (üretici)....tüccarlar var(para için çalışan)....en kolay nasıl para kazanılır onu düşünüyorlar üretmek, bir şeyleri var etmek, en güzeli ürettigi şeyin üstüne ismini yazmak kadar güzel birşey varmıdırki şu dünyada ...yazık çok yazık...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mcebi001

hiçbirşey üretemeyen bi montaj ülkesi için herşey lüx tüketim malıdır...............bizde ne yazıkki iş adamı yok (üretici)....tüccarlar var(para için çalışan)....en kolay nasıl para kazanılır onu düşünüyorlar üretmek, bir şeyleri var etmek, en güzeli ürettigi şeyin üstüne ismini yazmak kadar güzel birşey varmıdırki şu dünyada ...yazık çok yazık...

Üretici olsa bile herkez almaktan çekiniyor adam gibi yapmıyorlarki birşeyi ben şahsen türk malı birşey almamaya dikkat ediyorum.
  • Arkadaşlar,
    Bu gün Vatan Gazetesinde bu konu ile ilgili çok detaylı bir haber var. Nikon ve Canon'un Tr distribitörleri bazı açıklamaları var var ama satışların düşeceği konusu hariç hiçbir düşüncelerine de katılmıyorum. Neden? Bu konu yaklaşık 1.5 aydır biliniyordu. Gerek fısıltı gazetesi, gerekse Bakanlık içindeki PİYON' ları yoluyla, Benzine yapılacak 1-1.5 Ykrş' luk zam paketinin içine her zaman olduğu gibi artık olağan hale getirilmiş alakalı alakasız binbir nesnenin sokulacağını firmalar ÇOK İYİ biliyorlardı ve ellerinde kalması muhtemel ya eski model yada satılamıyacağını, gidemiyeceği düşündükleri modeller için fiyat kırmak suretiyle, hem de mevsimsiz kampanyalara başlanmıştı. Ne zaman ki depoları iyi kötü temizlediler, kanunun yürürlüğe gireceğine son 4 gün kala feryadı bastılar. Utanmadan, sıkılmadan bu adamlar Başbakan' lığa gerekirse gideceklermiş, Leasing olayı gibi bir olay olmasın diyeceklermiş. Yoksa devlette KDV' den zarar edermiş, satışlar %30-40 düşecekmiş vs. vs. Utanmaz arlanmazlar zaten yurt dışına göre makineleri millete %80-%120 fazlasına satıyorlar. Ne fark eder %100-%140 fazlasına satarsınız. Nasıl olsa depo raflarını temizlediniz. Birde bu arada utanmadan devletin koyduğu KDV nedeniyle şu an zaten %14-15 gibi bir fazla fiyata sattıklarını iddia ediyorlar. Sanki başka ülkelerde KDV benzeri VAT-Mwt-Steuer-TAX gibi vergiler YOK. Nasıl olsa hepsi biliyor ve farkındalar, canım ülkemde koşa koşa bu fahiş fiyatlara alanlar var, Ne demişti fiziği TIFIL, kendi BÖYÜK rahmetli bir devlet adamımız, "ALIŞIRLAR, ALIŞIRLAR BUNA DA ALIŞIRLAR ! ! !" Bende biliyorum ALIŞACAKLAR....
    Haberin Linki:
    http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=26.06.2008&Newsid=186130&Categoryid=2
    Kısaca. Ben olsam, KESİNLİKLE bu son 4 günde hiç bir şey almaz ve bunu yıl sonuna kadar da UYGULARDIM, Bu arada satışların SIFIRA inmesine yardımcı olacak herşeyi de yapardım. Ama tek başına da olmaz bu işler. Bu yaştan sonra da DON KISCHOT(Quichote)' luğa da soyunamam.... Sancho Pansa' lığa da alışamadık bir türlü.....

• http://resim.donanimhaber.com/m_23992191/mpage_1/key_//tm.htm#23992191
    bundan bir 10 gün kadar önce ben bu konuyu açmıştım
  • Peki arkadaşlar bu durumda mevcut fiyatların üzerine %20 zam mı gelecek yani ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: shimoda

Peki arkadaşlar bu durumda mevcut fiyatların üzerine %20 zam mı gelecek yani ?

Doğal olarak artacak, faturalı alırsanız tabiki.
  • Kişisel olarak dışarıdan getirilenlerde o kadar büyük bir artış olacağını hiç düşünmüyorum. Aradaki fark dahada artacağımdan daha çok tercih edilecek hale gelecel. Gazetedeki haberde bizzat distribitörler rakkamsal olarak ne olacağını zaten açıklamışlar. Hangi aklıevel 100 Dolarlık makineye 360 YTL öder ki? Üstelik doğru dürüst işlemeyen 2 yıllık garanti içinde değeceğini hiç düşünmnüyorum....
    quote:

Orjinalden alıntı: shimoda

Peki arkadaşlar bu durumda mevcut fiyatların üzerine %20 zam mı gelecek yani ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.