Şimdi Ara

dijital fotograf makinası tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    dijital fotograf makinalarında SD veya MMC kart takınca 1 saat ve üzeri video çekimi (kameraçekimi)
    mümkün oluyormu?
    bir tane 300 milyon civarında dijital fotograf makinası alacagım ama yukarıdaki sorumda belirttiğim üzere video çekimindede kullanmak istiyorum.Cep telefonlarında oldugu gibi mesela 6230 da kart video kayıtı için hiç bir işe yaramıyormuş.Bu olay fotograf makinalarındada oluyormu?
    alacagım makinada en aşagı 45 dk. görüntü kaydı yapan 300 milyon civarında bir fotograf makinası almayı düsünüyorum.Hangi markayı modeli önerirsiniz??

• merhabalar.
    fotograf makinası alırken pilli olmasınımı tercih edersiniz yoksa şarj edilebilir olanlarımı?
  • Video cekiminin uzun yada kisa sure olmasi kartin boyutuna gore degisiklik gosterir fakat makinaninda goruntuyu sikistirma orani, data'yi hangi formatta kaydettigi ,goruntunun pixel olarak boyutu ve kac fps de kaydedildigi dahada onemli olan olgulardir.
    Tabiki makinayi satin almadan once mutlaka sorman gereken soru video kaydederken surelimi yoksa hafiza karti boyutu kadarmi oldugu sorusudur.
    Piyasada cok kaliteli markalarin bile video cekimleri sinirli olabiliyor ozellikle dikkat...

senin yerinde olsam 300milyon civarindaki bir makinadan video cekiminde mukemmel bir kalite beklemem.
    gun isiginda iyi olabilir fakat ic mekanlarda ve gece cekimlerinde kalite yerlerde surunur.
    su anda piyasadaki kaliteli makinalar max 640x480 30fps avi ye destek veriyorlar bu makinalarin foto ve video cekim kaliteleri harika bu markalar arasinda canon,nikon,sony kalite konusunda basi ceken markalar.

su anda heryerde bulabilecegin canon power shot s410 3 dakika video cekimiyle sinirli ama kalitesi cok iyil 640x480 ve saniyede 20 kare kayit yapabiliyor ve fiyati 190usd+kdv. bu makinanin update edilerek video suresinin hafiza karti kadar olabilgigini duymustum.

ikinci secenek kodak EasyShare C340 bu makinada 512mb sd karta 2 tane 80dak 640x480 13fps avi kaydi yapabiliyor ve fiyatida 210usd + kdv birazdaha para verebilirsen 270usd + kdv ye kodak easyshare c360 var (video suresi ayni)

sony dsc-s600 bence degerlendirmen gereken makinalar arasinda 190eur fakat 6mp resim cekebildigi gibi 640x480 30fps hafiza karti kadar video cekimide yapabiliyor biraz eski model oldugu icin fiyati bir hayli dustu

bu modeller disinda da samsung, panasonic,nikon gibi iyi markalarda da butcene uygun video kaydi iyi dijital fotograf makinalari bulabilirsin

bence hafiza kartini 512 mb yada alacagin makina destekliyorsa 1gb al cunku acaba yerim kaldimi endisesi duymadan fotogref ve video cekemek guzel bir sey

quote:

Orjinalden alıntı: turkuaz003

merhabalar arkadaslar.
    dijital fotograf makinalarında SD veya MMC kart takınca 1 saat ve üzeri video çekimi (kameraçekimi)
    mümkün oluyormu?
    bir tane 300 milyon civarında dijital fotograf makinası alacagım ama yukarıdaki sorumda belirttiğim üzere video çekimindede kullanmak istiyorum.Cep telefonlarında oldugu gibi mesela 6230 da kart video kayıtı için hiç bir işe yaramıyormuş.Bu olay fotograf makinalarındada oluyormu?
    alacagım makinada en aşagı 45 dk. görüntü kaydı yapan 300 milyon civarında bir fotograf makinası almayı düsünüyorum.Hangi markayı modeli önerirsiniz??

• ben pilli olanini (AAAyada AA) tercih ederim piyasada 2600ma lik AA piller komik fiyatlara satiliyor (120 adet flasli foto cekebiliyorum makinam canon a520) ve artik bakkallarda bile dijital fotograf makinalari icin bir suru pil mevcut.
    fakat ozel lityum ion pilli bir makina alirsan pilin bitince sarj etmen gerekir
    ultra ince bir makina almayacaksan bence kalem pilli olan makinalari tercih etmelisin.

quote:

Orjinalden alıntı: turkuaz003

merhabalar.
    fotograf makinası alırken pilli olmasınımı tercih edersiniz yoksa şarj edilebilir olanlarımı?
  • Kesinlikle pilli olsun, bence aksini düşünme bile...
  • bence git hi8 yada o fiyata varsa digital8 formatlı kasetli kamera al binlerce kez daha fazla memnun kalırsın. emin ol bir çok makina seni kesinlikle tatmin etmeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReBeR -- 13 Şubat 2006 3:52:59 >
  • Dostum çekim yaptığın ayara ve alacağın hafıza kartının boyutuna göre çekim yapabilirsin. 1 Gb lık almak gerekecektir.

Şarjlımı pillimi dersen kesinlikle pilli derim. Şarjın ömrü 1 sene sonra düşer ama pille hayatta yarı yolda bırakmaz. Normal makinalar 2 pil alıyor. Sen yedekte iki pil daha bulundurdunmu iş tamamdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bildiğim kadarı ile Canon A410'ların kamera çekimi sessiz oluyor dikkat et!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.