Şimdi Ara

Fotoğraf makinesi almak istiyorum. Yakın/Makro çekimleri iyi olmali.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir fotoğrafçı Nikon D90 önerdi. Araştırıyorum da teknik bilgilerini çok bilmediğimden yardım almak istiyorum. Bilen biri varsa anlativersin yakın çekim yapmak için hangi özellik olmalı makinede. Fiyat 1000-1200tl arası olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Nikon d90 tarzı makineleri almakla iş bitmiyor. Yakın çekim/macro çekebilmek için önüne uygun bir lens takmalısınız. En az sigma 17-70mm gibi.
  • makro çekim için lens önemli hocam.11-24 24-70 gibi düşük ölçekli bir lens işinizi görecektir makro çekimlerde
  • Yakın çekim derken doğada gezerken çiçek,kelebek çekimlerinden bahsediliyor sanırım. 17-70mm lensler ile olacak iş değil.O tür lensler ancak gerektiğinde belli açılarda size büyütme verir genelde 1:2 ve daha üstüdür. 70mm macro veya 100mm macro gibi 1:1 büyütme oranına sahip gerçek makro lensler almanız lazım.
  • o civarı sony rx100 falan satıyorlar. kompak makineler daha iyi bir tercih olur. slr alırsanız yakınalşamk için pahalı lens almak gerekir. hem ağır hem pahalı. bence kompak model bakın.
  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Benim Fujifilm makinem var. 7sene oluyor alalı. Zamanla yıprandı çok kaliteli fotoğraflari vardı. Kompakt makinelerde kalite hangi özelliğinden anlaşılır? Yani slr almak istiyordum ama dediğiniz gibi ayrı lens al falan zahmetli ve pahalı gelecek. Oneriniz var mı ? MP önemli midir ? Makro çekim için hangi özellikler olmalı makinede ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    aynen çiçek böcek resimleri için. aslında istediğim özellik manuel odaklama. çünkü otomatik odaklama her zaman istediğim gibi olmuyor. her hangi bir kompakt modelde manuel odaklama özelliği bulabilir miyim ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Efrasyab19

    aynen çiçek böcek resimleri için. aslında istediğim özellik manuel odaklama. çünkü otomatik odaklama her zaman istediğim gibi olmuyor. her hangi bir kompakt modelde manuel odaklama özelliği bulabilir miyim ?

    Manuel odakla makro çalışmak istiyorsan en güzeli ucuz aynasızlardan yada d-slr bir tane al, eski filmli makina lensi tak ucuzdur o da, güncel bir makro lens 1.000 lira üzeridir mesela çok iyi filmli makina makro lensi Vivitar 55mm. F2.8 makro lens sanırım 400-500 TL aralığında bulunur.

    Şuradan da bu lens ile neler çekilmiş bakabilirsiniz :https://www.flickr.com/groups/vivitar55mmf28macro/pool/

    Hangi gövdeye takılır ? canon 600D'den tut da bugüne kadar hepsine (Belki çok eski ve bulunmaz diye Canon 450D'yi falan demiyorum)
    Sony Nex-5'lere falan, Samsung NX300, Nx3000 falan , Olympus PEN E-PM2, OM-D'lere

    Ayrıca mesela şu makro lens. Bakınız kaç para 175 TL !https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-cosina-100mm-f3.5-fd-mc-macro-lens-446809085/detay

    Şuradan da bu lensin puanına ve lensle çekilmiş örnek fotolara bakınız :https://www.pentaxforums.com/userreviews/cosina-100mm-f1-3-5-mc-makro.html

    2.elde 750-800 liralara Samsung NX300'ler var mesela. Sensör başarımı çok iyidir. Giriş seviyesi Canon'lar 600D'den 760D'ye kadar hepsinden daha öndedir. https://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Canon-EOS-760D-versus-Nikon-D3300-versus-Samsung-NX-300___1011_928_851



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 14 Haziran 2017; 1:59:7 >




  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Manuel odak için veya makro çekim için lens almak gerekli mı ? Çünkü bunlar benim için pahalı olacak. Yani sadece tek parca makine alsam istediğimi bulamaz miyim? Çünkü manuel odak benim telefonumda bile var ona benzer özellik bulabilir miyim fotoğraf makinelerinde de ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • manuel odaklama ile makro cekmek cok zordur.



    bir de manuel lensler ile hic olmaz.



    galiba sen sabit lensli makinelerden ariyorsun forumda multimatom adli kullanicinin postlarini ve konularini incele istersen bi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali bey amca kullanıcısına yanıt
    Bakayım sagol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl !!! Manuel makro lens ile makro hiç olmaz !

    Bunlar ne o zaman ? Abstract türü fotoğraf mı çekmişler bu arkadaşlar ?
    https://www.flickr.com/groups/vivitar55mmf28macro/pool/
    https://www.flickr.com/groups/cosina/pool/
    https://www.flickr.com/groups/1947821@N20/pool/

    Hiç mi olmamış bunlar makro fotoğrafı yani ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 14 Haziran 2017; 22:54:40 >




  • Canon serisini incelemen çok daha sağlıklı olacaktır. İlla sıfırını almana gerek yok. İkinci elde de çok temiz ürünler var. Ben 6d ye geçtim. Biraz daha eski modellerinin ikinci elini 1000 Lira civarında bulabilirsin.
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Evet bunlar çok güzel fotoğraflar. Ama bunlar için epey ekipman almak gerekiyor. Sanırım ben istediğim özelliği normal bir makinede de bulabilirim. Makro iyi olmalı dedim ama profesyonel olmasına gerek yok lenslerle de uğraşmak istemiyorum. Yani hazır ayarlı kaliteli bir makine arıyorum aslında. Zaten sadece makro çekim yapmayacağım. Her şey insan doğa gökyüzü ev...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akte A kullanıcısına yanıt
    Fotoğraf makineleri hassas olduğu için ikinci el düşünmüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.