Şimdi Ara

Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar Bölüm Kuralları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
10.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dijital Fotoğraf/Baskı, Dijital Video Bölüm Kuralları:

    1- Arama Yapın: Bölümümüz içerisinde bir konu açmadan önce, mümkünse forumumuz içerisinde bir ARAMA yapın. Böylece konu hakkında daha önceden açılmış olan konulara ya da mesajlara süratle ulaşarak, çok daha kısa sürede bilgi sahibi olabileceğiniz gibi konu/topic kirliliği de yapmamış olursunuz. Ayrıca bölüm içerisindeki üst konulardan da faydalanabilirsiniz. Arama yapılamdan açılan konularınız kilitlenecek ya da silinecektir.

    2- Fotoğraf Ekleme: Konu içerisine fotoğraf eklerken, ekeleyeceğiniz fotoğrafı ya da fotoğrafları küçük ön izleme vererek forumumuz içerisine upload edin. Fotoğraflarınızı daha büyük ölçülerde sergilemek istiyorsanız resim upload sitelerinden yararlanın. Ancak fotoğrafınızın önerilen: 640X480 - max :800X600 çözünürlüğünde olmasına özen gösterin. Çözünürlüğü büyük olan fotoğraflar dial-up ve kotalı ADSL kullanıcılarını zorlamakta, sayfanın açılmasını geciktirmekte ve forum çerçeve sınırını taşırmaktadır. Bu şekilde sergilenen fotoğraflar uyarılmadan silinecektir. Eğer çok büyük çözünürlükte fotoğraf sergilemek istiyorsanız, yine resim upload sitelerinden yararlanarak sadece link verin. Ekleyeceğiniz fotoğrafların genel ahlak kuralları çerçevesinde olmasına özen gösterin.

    3- Doğru Konu Başlığı Seçin - Yeterli Açıklama Yapın:
    a-) Bölüm içerisinde açacağınız konularda "İmdaat", "Yardım", "Kararsız Kaldım", "Acele Cevap" vb konu başlıkları kullanmayın. Bu şekilde kullancağınız başlıklar hem mesajınızın daha az kişi tarafından okunmasına sebep olacak, hem de arama yapılırken konuya ulaşımı güçleştirecektir. Bu sebeple konu başlığının, açmış olduğunuz konu ile bağlantılı olmasına özen gösterin.

    b-) Açacağınız konu içerisinde Ör: "1000YTL param var, hangi fotoğraf makinesini satın alayım ?" gibi açıklamadan uzak sorular sormayın..! Bu şekilde sorulan sorulara ya da istenen yardımlara gelen cevaplar sizleri daha da büyük bir çıkmaza sokabilir. Bunun yerine öncelikle ne tür çekimler yapacağınızı, hangi boyutlarda baskılar alacağınızı ve maddi olanaklarınız dahilinde üst konulardan da yararlanarak en fazla 3-4 makineden oluşak bir seçim listesi belirlemeniz, yardımcı olmaya çalışan üyelerin işini kolaylaştıracağı gibi sizin için en doğru fotoğraf makinesinin seçilmesinde büyük fayda sağlayacaktır. Aynı durum diğer alt bölümlerimizde açacağınız ürün tercihine yönelik konular için de geçerlidir.

    c-) Açacağınız konu başlıklarının "Dijital Fotoğraf Makinaları ve Video Kameralar" bölümümüz ile ilgili olmasına özen gösterin. Açacağınız, ör:yazılımlar, ikinci el satışı/alımı ile ilgili ya da bayram/yeni yıl tebrik mesajlarınızlarınızı içeren konularınızı, forumumuz içerisindeki doğru konu başlıkları altına açın. Bu şekilde yanlış bölüm altına açılan konularınız, size haber vermeden taşınabilir ya da silinebilir.

    4- Mesajlar - Yorumlar:
    a) Açılan konu içerisine hiç bir zaman "+1" ya da benzeri sadece smile'laran oluşan yorumlarda bulunmayın. Açılan konuya ya da konunun takibinde, konu hakkında yeni bir şey ilave etmeyecekseniz hiç bir şey yazmayın.

    b) Üst üste iki veya daha fazla mesaj yazmaktan kaçının. Bunun yerine, yazdığınız en son mesaj üzerinde bulunan
    butonunu kullanarak mesajınızı değiştirin ya da ek yapın.

    c) Mesajlarınızı sürekli olarak büyük harf kullanarak yazmaktan kaçının. Sürekli olarak büyük harf kullanmanın "bağırmak" anlamına geldiğini unutmayın.

    Bu şekilde kirlilik yaratan mesajlarınız silinecek, tekrarında ise ceza alacaksınız.

    5- Saygılı olun: Konu içerisinde saygı kurallarını hiçe sayarak hakaret, küfür, aşağılama, sataşma, kışkırtma ve benzeri içerikli kişi ya da firma haklarını rencide edici mesajlar kesinlikle yasaktır. Bu şekilde bir mesaj ile karşılaştığınızda konunun veya mesajın sağ üst köşesinde bulunan şikayet butonunu
    kullanın. Şikayet butonunu kullanmak yerine siz de hakaret eden üyeye cevap verirseniz, aynı şekilde cezalandırılacağınızı unutmayın..!

    6- Reklam: Üyelerin imzalarında ya da konu içerisinde herhangi bir sitenin reklamını yapması kesinlikle yasaktır.

    7- Çift Nick: Forumumuz içerisinde çift nick kullanımı kesinlikle yasaktır. Ceza alan üyelerin farklı bir nick ile giriş yaptığında, eski ve yeni nicklerini kaybedeceklerini unutmayın.

    8- Yasa Dışı: Forumumuz içerisinde hack, crack, serial number, key-gen, cd-key, adult, warez ve benzeri yasa dışı konuların "PM'ler de dahil olmak üzere" tartışılması ya da paylaşılması kesinlikle yasaktır.

    9- İmza Kuralları: Belirleyeceğiniz imzalarınızı, imza kuralları çereçevesinde düzenleyin.Kural dışı imzalarınız uyarılmadan silinecek ve tekrarında cezalandırılacaksınız. İmza kuralları için BURAYA TIKLAYIN

    10- Forumumuz hakkında önerileriniz, eleştirileriniz ve şikayetleriniz için lütfen BURAYA TIKLAYARAK ulaşacağınız bölüm altında fikirlerinizi belirtin. Bunun için bölüm içerisinde başka konular açmayın.

    * Bölüm içerisindeki tüm kullanıcıların yukarıdaki kuralları okumuş ve kabul etmiş olduğu var sayılır, mevcut kurallara uyulmaması halinde, üyelere en az 1 hafta ceza verilecek ya da süresiz olarak Donanım Haber Forumlarından uzaklaştırılacaklardır..!
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.