Makina Atolyesinde çalışırken bir kaç parça resimi çekerken S5700 dijital fotograf makinam bozuldu ve aşşağıdaki resimdeki gibi ekranda bir görüntü oluştu ve görüntü hiç gitmiyor.Fotograf çekiyorum fakat ekrandaki mor ve ötesi görüntü gitmiyor,bundan önce cektigim fotograflara fln da bakabiliyorum sorun yok.
Büyük ihtimalle Torna yüzünden oldu.(Torna:Mekanik parçaların silindirel işlemlerle işlenmesini sağlıyor) İçinde büyük bir AC motor var (yani mıknatıs ve bobin var) bu sorunu nasıl düzeltirim..?
inş.lensine bişey olmamıştır...
Canon makinamda benzer sorun oldu. (Çizgiler yatay olarak ekranın 1/4'ünü kaplıyordu.) Ben de önceden çekilmiş fotolarımı izleyebiliyor ama, çekemiyordum. Erkayalar'a gönderdim, (CCD arızası) garanti kapsamında olmadığı halde bedelsiz hallettiler.
Erkayalar ne oluyor hocam?
Arkadaşın makinesinin distrübitörü yani garantiye yollamış onlar da halletmiş bence sen de yolla yaparlar bence torna makinesinden de bahsetme bana kalırsa
benim tahminim söylesede boyle birşeye ihtimal vermezler zaten sen garantiye gönder kardeş (sonuçta torna tezgahında resim çekilmez diye bir ibare yoktur kullanım kılavuzunda)
Canon'un ithalatçısı Erkayalar. Torna'nın böyle bir arızaya neden olacağını hiç sanmam. Arıza görüntü sensöründe. Cihaz garantideyse zaten hiçbir açıklama yapmanıza gerek yok. Gönderin, 30 gün içinde halledemezlerse yenisini vermek zorundalar.
Kolay gelsin..
herkese teşekkürler
ccd manyetik ortamdan etkilenirmi yav ?
quote:
Orjinalden alıntı: ASİL01
ccd manyetik ortamdan etkilenirmi yav ?
Aslında Mantıken etkilenmiyor deniyor , ancak böyle bir söylenti / sorun bir çok kişilerde görünüyor ancak ben etkilenmediğinin kanısındayım ekran etkilenmiştir , aynı tvlerde olduğu gibi olay olmuş olabilir
LCD ekranda sorun yok, sensör arızalı.
Kaldı ki, bilinen tv'ler crt, manyetik alandan etkilenmeleri doğal. LCD'ler için bu durum geçersiz. (Saptırıcı bobinler yok!)
ccd'nin güçlü manyetik alandan etkilenmesi olası bence. en nihayetinde yarıiletkendir. zaten ekrandaki çizgilere bakılırsa CCDli algılayıcı üzerinde yönlü ve biraz da simetrik hasar oluşmuş olması anlamlı. (eğer gerçekten hasar algılayıcıdaysa tabi)
Tüm elektronik cihazlar güçlü manyetik alandan etkilenir çünkü manyetik alan iletkenler üzerinde akım oluşturur. Ama kameranın o kadar hassas olması ilginç.Büyük ihtimalle cihaz yapılır hocam,gönderin garantiye....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme