Şimdi Ara

Digiturk Modül [ANA KONU] (147. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.451
Cevap
95
Favori
225.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Modülün görüntü kalitesine hiçbir etkisi yok tv nin yerleşik uydu alıcısı iyiyse digitürk kutularından daha iyi bir görüntü izlersiniz, bende yaklaşık 2 yıldır modüllü izliyorum hiç takılma donma vs yaşamadım tv Sony bravia

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Modul kullanıyorum ve boyle bir yazı ile karşı karşıyayım ne yapmam lazım başına gelen yada çözümünü bilen varmı? Müşteri hizmetleri kanallarımı tarartırdı ama yine aynı yazı var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eko.ekrem kullanıcısına yanıt

Kanal listesini komple silip tkgs ile temiz bir bir kanal listesi çekip deneyin.

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt

Hocam cevabınız için teşekkür ederim ama baştan kanal kurulumu yaptım yine de olmadı. Diğer digi kanalları çalışıyor hatta 4 k kanalı bile aktif. Müşteri temsilcisi bilgisiz modül konusunda ne yapacağını bilmiyor. Siz de boyle bir sorun oldumu bu şekildemi çözdünüz

Yok bende hiç olmadı böyle bir durum.

Tkgs listesini kullanıyorum tkgs ayarını esnekte bırakıp kanal listesini kendime göre düzenliyorum, lg benim televizyonum.

Uydu ayarlarında digitürk seçeneği var mı?

Anladım hocam benim tv de samsung tkgs yok bunda . Turksat kananl arama frekansını deniyim birde

Tkgs olmaması kötü olmuş tkgs olsaydı güncel kanal frekanslarıyla kanal listesi yüklenirdi, frekans değişirse de otomatik arka planda güncelleniyor.

Siz mecburen türksat kanal tarama frekanslarıyla tarama yapmalısınız ve güncel frekanslarla kanalları listeye eklemelisiniz sonra kanalları kendinize göre düzenlersiniz.  

Aynı durum bende de oldu. Tekrar otomatik aramadan yaptım. Kanal silşnecektir uyarısı oldu ama silinmedi. Kendi sıralamam kaldı. Ama bu uyarı gözüken ben 1 2 3 4 kanallarında servis kullanılamıyor yazıyor. Diğer kanallar açık 4K dahil.

GÜNCELLEME: 12073 27500 V YATAY FREKANSINI TEKRAR TARATTIM MANUEL ARAMADA. Beinsport 1 ve 3 açıldı. 2 ve 4 servis kullanılamıyor diyor. Ara ara deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetblk67 -- 4 Ağustos 2025; 21:43:56 >
    Türksat otomatik şebeke frekansını deneme bence. Manuel olarak bölgene göre en yüksek sinyal gücüne ait paketleri tek tek gir derim. Otomatik şebeke aramada bein1 de 50 seviyesi geldi, araştırdım diğer frekansı girdim sinyal seviyesi 90 olan frekansı ekledim.

Birde dahili uydu alıcılı tvler harixi uydu gibi kuvvetli olmadığı için en yüksek sinyal güçteki frekansları eklemek önemli.

Aynı yazı bende de geldi nasıl bir saçmalık bu

• ferhatyilmaz_ F kullanıcısına yanıt

Aynı hata bende de var şuan maalesef..

• Çözebilen var mı bu mevzuyu

• ferhatyilmaz_ F kullanıcısına yanıt
    Ben aşağıdaki frekansları manuel olarak girdim listenin sonuna kanallar geldi ama hangi frekanstan çıktılar bilmiyorum

digiturk için aktif tp ler şuan
    11265 V DVB-S2/8PSK 30000 3/4
    11305 V DVB-S2/8PSK 30000 3/4
    11345 V DVB-S/QPSK 29750 5/6
    12073 V DVB-S2/8PSK 27500 3/4
    12379 H DVB-S/QPSK 30000 3/4

• Geçen ay türksat uydusu digitürk tp'lerinde bazı değişiklikler olmuş normalde türksat 3A üzerinde yayın yapan beinsports kanalları türksat 4A üzerinde de test yayınlarına başlamış, bugün itibariyle türksat 3A yayınları kesilmiş, yayınlar tamamiyle 4A'dan devam ediyor. Yukarda bahsedilen uyarıyı görüyorsanız çok yüksek ihtimalle Türksat 3A'daki eski frekanslara ayarlıdır televizyonunuz.

beinsport kanallarının güncel frekansları;

beinsports 1 ve beinsports 3 için güncel frekans bilgisi 12073 V DVB-S2/8PSK 27500 3/4 MPEG-4/HD Irdeto TÜRKSAT 4A

beinsports 2 ve beinsports 4 için güncel frekans bilgisi 11265 V DVB-S2/8PSK 30000 3/4 MPEG-4/HD Irdeto TÜRKSAT 5B

beinsports 5 için güncel frekans bilgisi 11345 V DVB-S/QPSK 29750 5/6 MPEG-4/HD Irdeto TÜRKSAT 5B

TKGS kullananların frekansları bir süre önce otomatik olarak güncellenmiş, tkgs olmayanlar manuel tarama yapmalıdır yukardaki frekanslar ile. Kutu kullananların da frekansları otomatik güncelleniyor ama aynı hatayı alan varsa menüden kolay kurulum yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 4 Ağustos 2025; 22:58:45 >

• İnşallah görüntü kalitesine de etki eder çoğu ulusal kanal beinlerden daha kaliteli görüntüye sahip

• susu5611 S kullanıcısına yanıt

Frekansların bitrate genişliklerini chatgpt'ye hesaplattırdığımda yeni frekansların 2 kata yakın bir bitrate genişliği sunduğu görülüyor, tabi bu bant genişliği sadece bu kanallara ait değil digitürk'ün kendisine ait başka kanalları da mevcut onlar da paylaşıyor, maçlarda anlarız artık durumu ben çok bir mucize beklemiyorum.

TÜRKSAT 3A eski frekans 11676 V

• Modülasyon: DVB-S / QPSK → 2 bit/sembol
    • Symbol Rate: 24444 ksymbols/s
    • FEC: 3/4

📊 Bitrate Hesabı:

Bitrate=24444×2×34=36666 kbps=36.67 Mbps\text{Bitrate} = 24444 \times 2 \times \frac{3}{4} = 36666 \, \text{kbps} = \boxed{36.67 \, \text{Mbps}}

Bitrate=24444×2×43​=36666kbps=36.67Mbps​

TÜRKSAT 4A yeni frekans 12073 V

• Modülasyon: DVB-S2 / 8PSK → 3 bit/sembol
    • Symbol Rate: 27500 ksymbols/s
    • FEC: 3/4

📊 Bitrate Hesabı:

Bitrate=27500×3×34=61875 kbps=61.88 Mbps\text{Bitrate} = 27500 \times 3 \times \frac{3}{4} = 61875 \, \text{kbps} = \boxed{61.88 \, \text{Mbps}}

Bitrate=27500×3×43​=61875kbps=61.88Mbps​

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 4 Ağustos 2025; 22:37:2 >

Ben bunlar üzerinden gittiğim de sinyal kalitesi çok düşüyor…11676 da hiç açılmıyor bein…

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Dediğin frekansları girince beinsports 2 ve 4 de geldi. İnşallah görüntü kalitesine de etki eder bu değişiklikler

• MertBurak kullanıcısına yanıt

Aslında 4A'dan daha güçlü sinyal almanız lazım ilginç bir durum.

• bein sports 5 yeni frekansını bilen var mı ? 1,2,3,4 yeni frekans ile geldi ama 5te sinyal yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.