Şimdi Ara

DIGITURK EN IYI NASIL IZLENİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Digitürk ü philips pf5331 ile en iyi nasıl izlerim? altın uçlu skart filan diyolar.doğrusu nedir?



  • ben de bugun taktirdim eve bu televizyondan. ben de merak ettim simdi. skart degistirince goruntu kalitesi degisiyo mu???
  • digiturk un verdigi 2 ytl lik scartlar ile 40-50 hatta 70 euroluk scart ların farkı olabilecegi bence cok acık :)

    farkı evet oluyor ve bence 4000-5000 ytl lik tv larda kaliteli scart kullanmak gerekli...
  • Öncelikle altın kaplama scart kablonun görüntüde "bir nebze" iyileştirme yaptığı bilgisini genel yorumlardan edinmiş olmakla beraber, yabancı forumlarda birçok kez, "gidip 100 Usd'ye kablo aldım, 5 Usd'lik kablodan farklı sonuç elde edemedim, en azından ben farkedemedim" diyenleri gördüm.

    Dolayısıyla, "eğer kablo pahalı ise tabi ki çok daha iyi görüntü verecektir" şeklinde yaklaşmamak gerekir.
    Teknik detayını bilmiyorum ama, belki sahip olunan Tv'ni scart girişinin bir özelliği ile alınan sonuçlar farklı olabilir.

    Ben de aslında deneme yapmak istiyorum, çünkü uydu alıcımdan standart scart kablo ile aldığı görüntüde "iyi kablo ile iyileştirilebilir" öğeler olduğunu seziyorum.
    Fakat bir kabloya 60-70 YTL verdikten sonra da, "Pek de farketmedi" demek istemem.
    Dolayısıyla şu an beklemedeyim. Belki bir arkadaşımdan altın kaplama scart kablo bulursam deneme yapabilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 20 Ekim 2006; 10:26:49 >




  • tabiki haklısınız.. ben fiyatı yuksek daha kalitelidir diye bir yaklasım kesinlikle yapmak istemiyorum ancak biri 20 yse 30 daha kalitelidir demek degil amacım.. 3-5 ytl ile 100 eur ya kadar cıkan fiyatlardan bahsediyoruz. bunların arasında kalite ve performans farkı olacagı cok acıkki pazarda boyle urunler satılıyor ve tavsiye ediliyor. yoksa herkes 5-10 ytl ye halleder isini.
  • hatta,
    aldiginiz cihazin maliyetinin %10 kadarini,
    kablo yatirimi icin yapin, sakinmayin deniyor.
  • tabii bu durumda digitürk için(philips receiver,eski tip,siyah,sanırım vestel reciver içinde durum aynı) altın uçlu scart kullanmaktan başka seçenek kalmıyor.bu işi deneyen arkadaş var mı buralarda acaba?şimdi sırada(benim için) kablolamaya yatırım yapmak var.ama arkadaşların söylediği gibi parayı verip "eeeeee?" demek de var işin ucunda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 20 Ekim 2006; 12:15:30 >
  • EliasGS,

    Siz de haklısınız; aradaki ciddi fiyat farkı kalite farkı oluşturmayacak olsa kablo üreticisi firmalar o fiyat seviyeleri ile piyasada tutunamazlar.

    Ben sadece bazı forumlarda (her kablo için değil tabi) çok yüksek maliyetli kablolar satın alındıktan sonra performanstan memnun kalınmadığı için (daha doğrusu fiyat farkına değmeyeceği düşünüldüğü için) iade edildiğini okumuştum. Dolayısıyla, kablo pahalı ise mutlaka fiyatının yüksek olduğu oranda kalite farkı yaratır ön düşüncesi oluşmasın diye bu şekilde görüş belirttim.

    Belki de örneğin 20 YTL'ye satılan altın kaplı scart ile 80 YTL'ye satılan altın kaplı scart arasında göze gözüken fark olmadığından bahsetmişlerdir.
  • Signore,

    farkı anlama konusunda ben de aynı kanıdayım.
    digiturkten sonucta cok kaliteki bir yayın olmadıgı surece, bu kadar ciddi bir yatırım yapmaya gerek yok scart kabloya ancak profigold un giris seviyelerinden bir scart farkı ortaya cıkarmaya yetecektir.
  • Ben Digitürk'ün yeni vestel receiver'ını profigold oxipure scart kablosu (50 Ytl'ye almıştım) ile LCD'nin 1'nolu RGB destekli scartına bağladım.(muhakkak RGB destekli olana bağlantı yapılmalı) Bu yolla bir iyileşme olduğu hissedilebiliyor. Özellikle yazılarda ve logolardaki gölgelenme çok azalıyor.

    Fakat, digitürk'ün mevcut bant genişliğinden çok fazla şey beklemek hayal olur.
  • Digiturk'un yanısıra normal uydu alıcılar ile altın kaplama scart tecrübesi olan arkadaşlar varsa, deneyimlerini öğrenmek isterim.

    Aslında benim aklımdan en başından beri component bağlantılı bir uydu alıcı almak geçiyor.
    Özellikle Philips 720SA'yı component ve scart ile bağladığımda, arada çok ciddi fark oluyor; ekranda scart ile simsiyah gözüken birçok alan, component
    kablo ile kendi rengine kavuşuyor.

    Tabi bu benim anlattığım dvd player ile yaşadığım tecrübe, normal kanallarda o kadar iyileşme olur mu bilemem.

    En iyisi, 30 dakikalığına da olsa ödünç component çıkışlu uydu alıcı bulmak
  • anlasildi, digiturk icin altin kaplama scart lazim.
    Peki bunun en makbul markasi nedir ?

    Sadece bu kablo yeter mi, yoksa TV goruntu/ses kalitesi icin baska kabloya da ihityac var mi ?

    selamlar
  • Arkadaşlar hepiniz haklısınız ama sadece altın kaplama scart yeterli değil, kullandığınız televizyonun kalitesine göre arkadaki dişi scart yuvasının kalitesi de önemli, scartı taktığımız yuvanın içindeki metal'in kalitesi düşük olduktan sonra kablonun hiçbir anlamı kalmaz. Burada önemli olan takılan scart'ın tüm uçları içerden bağlı olup RGB(Red Green Blue) çözümünü televizyona aktarması önemli olan.
  • Arkadaşlar ben hama nin altin kaplama 21 pin scart kablosunu aldım. Ve kesinlikle görüntü farkı yaşadım. Yani olumlu yönde. Tavsiye ederim. Yalnız tv nizinde iyi olması gerkli bence.
  • ben bugün teknosayı ve elektronikçileri dolaşacağım.bugün bir kablo alacağım kesin haber veririm
  • SAYIN SULOKAL BEY;
    RECEIVER ALACAGIM. ACABA HANGISINI ALSAM.. NE ONERIRSINIZ
  • evet nihayet bugün kendime adam gibi bir scart edindim.digitürkü altın kaplama aşağıdaki scartla bağladım.
    ne değişti?
    aslına bakarsanız değişim tamamen detaylarla ilgili.ancak görüntünün daha iyi olduğu bir gerçek.23 ytl vererek teknosa dan aldım.esasen çok büyük bir masraf da değil.
    hal böyle olunca bir de scart-compozite bağlantıyı denemek zorunda hissettim.bu kez sonuç umduğumdan daha iyi oldu(???)digitürkü artık bu bağlantıdan seyretmeyi düşünüyorum.çünkü alenen daha net.bunun sebebi digitürk receiverı mı anlayamadım açıkçası.(bu kabloyu ayrıca aldım 15ytl bir ucu scart,en alttaki resim,av-2 den bağladım)
    bir kez de scart-scart kabloyu dvd için denedim.(maalesef benim dvd geçen senenin teknolojisi,hdmi,dvi,component yok)işte bu zaman hakikaten çok şey değişti...özellikle siyah bölgelerde bayağı fark görülebiliyor

     DIGITURK EN IYI NASIL IZLENİR?


     DIGITURK EN IYI NASIL IZLENİR?


     DIGITURK EN IYI NASIL IZLENİR?


     DIGITURK EN IYI NASIL IZLENİR?


     DIGITURK EN IYI NASIL IZLENİR?


     DIGITURK EN IYI NASIL IZLENİR?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 21 Ekim 2006; 15:31:56 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.