Şimdi Ara

Digitürk'e 5+1 ev sinema sistemini nasıl bağlayabilirim.[SS]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vestel slım 10 sub 5+1 ev sinema sistemim var.Bunu digitürk'e bağlamak istiyorum.Digitürk'ü aradım yardım almak için ''Ses sisteminde optical çıkış olması lazım'' dediler.Fakat ses sisteminde optikal çıkış yok.Bunu bir aygıt veya kablo ile bağlyabilir miyim?Acil yardımı ihtiyacım var!!!
     Digitürk'e 5+1 ev sinema sistemini nasıl bağlayabilirim.[SS] Digitürk'e 5+1 ev sinema sistemini nasıl bağlayabilirim.[SS] Digitürk'e 5+1 ev sinema sistemini nasıl bağlayabilirim.[SS] Digitürk'e 5+1 ev sinema sistemini nasıl bağlayabilirim.[SS]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakantr22 -- 30 Aralık 2013; 16:57:23 >

• buna olmaz o, ya çevirici(bi hayli pahalı) alacaksın ya da yeni ses sistemi eğer dijital sesi istiyorsan. tabi değecek mi sorusunu da sorman lazım. izleyeceğin yayın 5.1 ses içeriyor mu?
  • Çevirici dediğin cihazın markası ne yazabilir misin?Fiyatı nedir?5+1 i çalıştırabilir miyiz?
  • Şuanda galiba sessistemini normal TV ve CD girişiniden kullanıyorsunuz gibi görünüyor. Uydunun arkasında skart çıkışı varya-- oraya daha değişik aparat ile Tv ye ve sessisstemine bağlıyabilirsiniz aynı şekilde.http://www.depodijital.com/SCART-IN-OUT-SWITCHLI-ADAPTOR,PR-685.html
    bu aparatı uydu alıcısının arkasına takıyorsunuz,, sarı çıkışı- Tv AV video girişine. kırmızı ve beyazı ise sessisteminin CD-Aux-Tv girişine bağlıyorsunuz tamamdır.
    Tv niz tüplü tv mi,, skart ile bağlamışsınız,, eğer tv nizin arkasında Audıo-out çıkışı varsa sesi oradanda alabilirsiniz..
  • Hakantr22 H kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın çevirici dediği ürün "digital to analog converter" diye geçer. Türkiye'de sadece aşağıdaki ürün var.
    http://www.playvision.com.tr/playvision-hda-51a-decoder.php

Digitürkün arkasındaki yada tv'nn arkasındaki optik ses çıkışından sesi bu dekodere iletip sesi elinizdeki Vestel ses sitemine uygun olacak şekilde analog ses sinyaline çevirir. Bağlantı ile ilgili detaylar verdiğim linkte mevcut, oradan inceleyebilirsiniz.

Fakat eğer sadece digitürk bağlayacaksanız boşuna masraf yapmayın. Bildiğim kadarıyla Digitürk Dolby ibaresi olsa da 2.0 yayın yapıyor. En azından bendeki Digitürk plus ve bir önceki kutuda ( ki sizinki ile aynı) 5.1 yayın yok. Ha daha üst model bir kutu ve özel sinema kanallarında 5.1 ses yayını varsa bilemiyorum. Yani sırf digitürk için masraf etmeyin. Ama amacım Tv'nin verdiği sesten daha iyi bir ses almak derseniz EMİNFIRTINA arkadaşın önerdiği çözüm işinizi görecektir.

• Hakantr22 H kullanıcısına yanıt
    merhaba.sorununuzu çözdünüzmü bilmiyorum fakat benim evde uyguladığım sistem ;tv-ses sistemi arasına ses kablosu bağlantısı yapmak oldu.sonra dvd-ses sisteminin kumandasından çıkışı tv olarak ayarlamak oldu.bende evde sony davdz bilmem kaç diye eski bir dvd 5.1 var ondada optik çıkış yok.ben ses alıyorum sistemden.
    saygılar.
  • bağlayabilirsin bende de var ben bağladım sorun çıkmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar.
    Link açılmıyor. LCD ye bağlantı için gerekli kabloları da aldım. Ekteki fotoğrafta tüm detaylar var.
    Logitech 5+1 X540 model ses sistemim fakat ses alamadım. 5+1 pc ye bağlayınca çalışıyor, lcdye gelince sus pus.
    Yardımınızı rica edeceğim.

Lcd modeli ise : LG 32LM611S
    Ses sistemi : Logitech 5+1 X540

Kullandığım kablolar , yaptığım bağlantı ektedir.

■ ■ fotoğraf neden ekleyemiyorum caba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enenengin -- 22 Ekim 2017; 21:37:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.