Şimdi Ara

digital tv kartı alacam hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • açıkçası bu konu çok açıldı ama konu o hale geldiki ne için açıldığı bile unutuldu. neyse küçük bir bütçe yapabildim. pc üzerinden multivision ve polsattları çözebileceğim (softcam ile) en uygun uydu kart hangisi. ucuz ve kaliteli olacak. yardım edbilirseniz sevinirim.

• skystar 2
  • fazla alternatif yok zaten, skystar yada skyvision dan 1 i derim...
  • Skystar2 de iyi karttır gerçi bazı fırsatçılar şu anda 125-130 YTL civarına satıyorlar, dikkat etmek gerekiyor çünkü Skystar2 kolay bozulabilen ve hasar görebilen bir kart ve genellikle kısa devre durumlarında bazı sargı ve devreler hasar görebiliyor, sanırım bu tip arıza durumlarında üretici firma skystar2 kartını garantiye
    almıyor bu nedenden dolayı digital tv veya visionplus önerebilirim, ben sigma digital tv öneririm bayağıdır kullanıyorum fiyatı oldukça 75-80 YTL ve tuner kaliteside skystar2 den daha iyi, skystar2 ile çözülebilen bütün şifreli yayınları bununla da çözebiliyor.
  • ne kadar bu kartların fiyatları ayrıca neler gerekli başka bu konuda cahilim yoksa yeterlimi sadece kart
  • Çanak Anten ve LNB gerekiyor yayınları izleyebilmek için,

Piyasada çok miktarda ve değişik kalietlerde kartlar var tabi,

Skystar2 125-130 YTL, visinplus ve türevleri 110-120YTL, avermedia , pinnacle, pegasus ve digitaltv var,
    75 YTL var. ben prensip olarak silikon tuner kullanılan kartları tavsiye etmiyorum çünkü bu kartlar Türksat uydusunda düşük sembol değerli kanallarda problem çıkarabiliyor ve kanalları algılayamayabiliyor. Bende skystar2 ve sigma digitaltv var, şahsen skystar2 çok fazla program desteklemesine rağmen kolay hasar görüen bir kart genellikle kısa devreler sonunda tamamen bozulabiliyorve garanti sürecinde problemler doğabiliyor, tuner yapısı iyi olmasına rağmen sigma digitaltv türksat uydusunda çok daha iyi sonuç veriyor, valla ucuz ve kaliteli birşey arıyorsanız ben bunu öneriyorum. Çok çok kaliteli bir ürün istiyorsanız hardware kart öneririmbunlar da skystar1, technotrend veya hauppauge olabilir ama fiyatları 200-230 USD civarında.

Çanak anten ve LNB de kalitesine göre değişiyor Türksat için 90 lık bir anten yeterli olabiliyor 10-15 USD arasında bulursun marka filan da çok önemli değil ama kaliteli istersen ÖAS veya Bilsat alacaksın en azından paslanma olayından kurtulursun, Hotbird uydusu için ise kesinlikle kaliteli bir anten ve LNB öneriyorum. 25-30 USD, LNB lerde 6-10 USD arasında değişiyor.

• bilgi için teşekkürler zaten evde mevcut bir uydu var sanırım ek yapmam gereken kabloyu alıp karta talmak olacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bilgi için teşekkürler zaten evde mevcut bir uydu var sanırım ek yapmam gereken kabloyu alıp karta talmak olacak

O kadar basit değil arkadaşım bu normal bildiğimiz tipte anten bağlantısı değil çünkü, kablo üzerinden 13/18 volt ve 0-22 khz frekanslar gidiyor, receiver olsun uydu için pc kartı olsun uydu anteninin ucundaki LNB ye 13 volt vertikal yayınlar niçin 18 volt horizontal yayınlar için gçnderiyor ayrıca 22 khz verildiğinde LNB üst baant yayınlarını alabilecek konuma geliyor, sen o tek kabloyu bölüp hem receiverını açıp hem PC kartını kullanmaya kalktığında, LNB hangisini yapacak receiverdan aldığı voltajı mı değerlendirecek yoksa pC kartından gelen voltajı mı yoksa 22 KHz frekansını mı değerlendirecek. Böyle bir bağlantı yapıldığında receiverdan çıkan voltaj PC kartına geri dönüp kartın devrelerine hasar verebiliyor, ayrıca kabloyu çoğaltmak büyük risk taşıdığı gibi yukarıda anlattığım sebebplerden dolayı iki cihazda farklı kanalları da izlemen imkansız.

PC kartında veya receiverında karşılaşacağın arızalardan korunmak için yapman gereken iki çıkışlı LNB ile mevcut tekli LNB leri değiştirmen, bunu yaparsan güvenle iki ayrı cihazda istediğin kanalı izlersin. Bir de LNB leri değiştirdikten LNB lerin kablo bağlantılarını yağmurdan ve nemden korumak için silikon veya bantla sarman gerektiğini de unutma.

• teşekkürler arkadaşım demekki şimdi bunla uğraşacak durumum yok daha sonra inşallah sağolasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: sgerrard

Skystar2 de iyi karttır gerçi bazı fırsatçılar şu anda 125-130 YTL civarına satıyorlar, dikkat etmek gerekiyor çünkü Skystar2 kolay bozulabilen ve hasar görebilen bir kart ve genellikle kısa devre durumlarında bazı sargı ve devreler hasar görebiliyor, sanırım bu tip arıza durumlarında üretici firma skystar2 kartını garantiye
    almıyor bu nedenden dolayı digital tv veya visionplus önerebilirim, ben sigma digital tv öneririm bayağıdır kullanıyorum fiyatı oldukça 75-80 YTL ve tuner kaliteside skystar2 den daha iyi, skystar2 ile çözülebilen bütün şifreli yayınları bununla da çözebiliyor.

Haklisın bende SS2 var.. Altı aydan beri öylece yanık yanık yatıyor.SS2 olmasında ne olursa olsun!
  • benim ki yanık değil ama kanal geçişindeki yavaşlıktan dolayı bıkkınlık geldi.
  • ss2 önermiyorum. hiç önermedim. ss2den menfaati olanlar kusura bakmasın.

twinhan hayranıyımdır ve twinhanın en üst modeli skyvision öneririm. kendi eski skyvisionımı satıp yenisini almayı düşünüyorum. büyük tunerli. kanal geçişleri oldukça hızlı. kısadevre koruması var. motorlu çanak desteği var. satış sonrası desteği oldukça iyi.

ama isteyen istediği kartı alsıııııııııııııııın
  • teşekkürler. şu anda hardware bir karta ayıracak param yok fakat sigma bana uygun geldi. biraz araştırıcağım.. ayrıca bu sigmanın dosya kayıt (video) nasıl. örneğin eski inca kart ile 10 dk den fazla kayıt yaptığımda kilitleniyordu.
  • Valla kilitlenme olayının INCA'dan olacağını sanmıyorum, bence software uyumsuzluğu veya bilgisayarın zayıflığından olabilir bende gerek ss2 ile gerekse sigma digital yv ile bir sorun çıkmadı.
  • hardware kart derken ne demek istedin? yani ss2 yada sigma yada skyvision bunlar software kartlar.
  • hardware almak isterdim fakat sadece software param yetiyor. sigma da bana uygun geldi (software kart olarak) bunu demek istedim
  • arkadaşım ben skyvision kullanıyorum. memnunum ve öneririm. birde bir arkadaşım ss2 kullanıyor o da fena değil.
  • peki skyvisionda skystar 2 gibi çokca program desteğine sahipmi yada öbür sigma dediğiniz kart.
    yani alınca program desteği olmaz bi işe yaramaz zaten bu kartları alanlar genelde şifreli yayın kırmak için alıyorlar.
  • Bence La Conte şu an kullanıyorum mükemmel performansını çok beğeniyorum fiyatıda çok ucuz
  • hepsi de şifreli yayınları açma ve download desteğine sahip.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.