diğer ülkeleri gezsem hep aynı Ay'ı mı göreceğim?

diğer ülkeleri gezsem hep aynı Ay'ı mı göreceğim?
(En Son Oy Tarihi: 26.5.2025)
-
-
Aya benzer yüreğim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
uza
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet, insanlar daima hep ayın aynı yüzeyini görürler..Hangi ülkede olursan ol.. Geçenlerde bir yerde görülmeyen yüzeyinin fotosunu görmüştüm.
-
-
Aynı olacak çünkü bi kum tanesi gibisin. Büyük olduğuna bakma.
2.si zaten abd’de gündüz iken türkiye de gece
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yanlış cevap.
doğru cevap şu olacak:
kuzey yarım küre'deki ülkelerde Ay aynı bizim Türkiye'deki gibi görünür.
Güney yarım küre'deki ülkelerde ise Ay böyle görünmez, ters dönmüş olarak görünür.
Çakallık yapma işte; cevap yanlış değil doğru.. G.yarım küredeki insan da ters de olsa neticede ayın aynı yüzünü görüyor...Sen bizim cevaba deel de, kendi sorunun soruluş şekline bak. Bizim cevabın yanlış olması için senin sorunun, her ülkede ayın görünen yüzünü bu şekilde mi göreceğiz? şeklinde olmalıydı..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 25 Mayıs 2025; 17:20:32 > -
aynı yüzü mü görürler demedim. gördükleri şekil aynı mı dedim.
verdiğin örnek ülkeler, yani Yunanistan'a da gitsem Amerika'yada gitsem derken hep k.yarım küredeki ülkeleri örnek verdin.. yani anlaşılıyor ki konuya müdahil olanları şaşırtmak niyetiyle kasten hazırlanmış bir soru bu... mesela Yunanistan'a da gitsem Amerika'yada gitsem ve hatta güney afrikaya da gitsem şeklinde sorsaydın, işte o zaman haklı olurdun...
-
e o kadarcık şaşırtalım
evet konu dışı ahalisi, bunu bilmeyen çoktur ondan dolayı AP!quote:
Orijinalden alıntı: 01001101
yanlış cevap.
doğru cevap şu olacak:
kuzey yarım küre'deki ülkelerde Ay aynı bizim Türkiye'deki gibi görünür.
Güney yarım küre'deki ülkelerde ise Ay böyle görünmez, ters dönmüş olarak görünür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 26 Mayıs 2025; 9:35:0 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X