Şimdi Ara

Dıbıdıp dıbıdıp dıbıdıp sesi niçin çıkar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar niçin bir hoparlörün yanında iken cep telefonu çaldığında dıbıdıp dıbıdıp sesi çıkar ve bir monitörün yanında iken neden monitör titremeye başlar.

• Cep telefonu çok güçlü frekans yaydığından dolayı........
  • telefonun yaydığı sinyaller, bu cihazları bilmedigim bir sekilde etkiliyor sanirim anfilerine dokunuyor
  • birde şu durum var her telefondan aynı dıbıbıpı dıbıdıbıpıd sesi çıkmıyor galiba telefondan telefonada fark ediyor belkide polifonikler 64 kanaldan dıbıbıpı dıbıdıbıpıd sesi çıkarıyordur

• cep telefonu bekleme konumundayken devamli baz istasyonlarina sinyal gondererek aktif oldugunu bildirir ve bu durumda gonderilen sinyal minimum seviyede tutulur. calarken sinyal seviyesi maximumdadir ve konusma basladiginda yine baz istasyonuna olan uzakliga gore ayarlanir. sonuc olarak bekleme konumu, konusma ve calma durumlarinda en cok sinyal calarken yayilir. 900MHz normalde hoparlorlerde kuvvetlendirilecek sinyal bandinda degildir ama bu sirada olusan harmonikler anfide kuvvetlendirilir.
    monitorun titremesine gelince bu kullandigin monitorun pek kaliteli olmadiginin yani manyetik korumasinin yeterli olmadiginin gostergesidir.
  • herkese sevgiler saygılar arkadaşlar.Yeni dıbıdıplar ile tekrar buluşmak dileğiyle
  • Dıbıdıptan anladığım benim bir elektronik alete yakın olduğunda duyduğun ses ..
    Bu ses Aletin yaydığı radyasyondanda olabilir bilgi alış-verişi gerçekleşiyo olmasındanda olabilir...
    Radyo frekansında bulunmasındanda olabilir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • opampla ilgili bir deneyi yaparken osiloskopla da ölçüm yapıyorduk ve cep telefonu çalmaya başlayınca osiloskoptaki görüntü bayaaa bi değişmişti,sanırım elektronik aletlerdeki amplifier lar da cep telden gelen sinyali böyle yükseltiyor.
  • bu ses telden çıkmıyoki çevresinde bulunan elektronik cihazlardan çıkıyo ne bilim bi müzik seti bi televizyon gibi..
  • Etraftaki aletler sadece duyarlı aletler olduğundan o sesi çıakrırlar bu sesin nedeni çalışmakta bilgi transferi yada bağlantı yapmakta olan cihazdır..
  • 2 olayında açıklaması çok basit Manyetik alanı etkilemesi ile oluyor. Hoparlör manyetik alan oluşması ile titreme hareketi yaparak ses vermektedir. Telefon da yakında olduğu zaman bu manyetik alanı etkilemektedir. Monitör ise elektronların manyetik alan vasıtasıyla belirli bir noktaya elektron tabancasıyla gönderilmesi ile görüntü verir. Telefonda bu manyetik alanı etkiler ve elektronlar yönünü etkileşimin gücüne bağlı olarak değiştirirler. (titreme olayı). Bu tamamen benim yorumum. Ben Elektronik müh falan değilim(gıda müh'üm) ama fizik lab. 'da osiloskoplar ile uğraşmıştık. Az buçuk aklımda kalanları yazdım buraya :)
  • Cep telefonu çalınca hoparlör ona ilgi göstermeni kıskanıp bu dıbıdıp seslerini çıkarır. Çözümü; ikisinden birini seçicen
  • Merhaba arkadaşlar...

DIDIDIP olayı çok komplike bir sorundur aslında ve işin doğrusu şudur. EMC (Electro magnetic compatibility) olarak tanımlanan 89/336/EEC nolu Avrupa Birliği direktifine göre tüm elektronik cihazlar, insan, çevre ve diğer cihazlara zarar vermeden uyum içinde çalışmalıdır. Eğer cep telefonun ve kullandığın kolonlar yada hoparlör CE markası taşıyorsa istediğin kadar birbirlerine yaklaştır DIDIDIPLAMAZ.

Anlaşıldığı kadarıyla kullandığınız hoparlör CE markalı değil. Aynı sorun eskiden monitör ve TV'ye yaklaştırılan cep telefonlarında da görülürdü ancak CE markalamasının yaygınlaşması sonucu yeni üretilen tüm CE markalı cihazlar birbirlerini etkilemeden mutlu mesut çalışabilirler.

Bir ek bilgi daha 2006 yılından itibaren uçaklarda cep telefonunuzu rahatlıkla kullanabileceksiniz zira uçaklarda yer alan tüm elektronik parçalar EMC testlerinden geçirilecektir.

Ben CE markalaması konusunda çalışan bir uzmanım bu konuda yardıma ihtiyacı olan direk de yazabilir.

Saygılar

Koray EREN
    korayeren@superonline.com

• quote:

Orjinalden alıntı: koraye66

Merhaba arkadaşlar...

DIDIDIP olayı çok komplike bir sorundur aslında ve işin doğrusu şudur. EMC (Electro magnetic compatibility) olarak tanımlanan 89/336/EEC nolu Avrupa Birliği direktifine göre tüm elektronik cihazlar, insan, çevre ve diğer cihazlara zarar vermeden uyum içinde çalışmalıdır. Eğer cep telefonun ve kullandığın kolonlar yada hoparlör CE markası taşıyorsa istediğin kadar birbirlerine yaklaştır DIDIDIPLAMAZ.

Anlaşıldığı kadarıyla kullandığınız hoparlör CE markalı değil. Aynı sorun eskiden monitör ve TV'ye yaklaştırılan cep telefonlarında da görülürdü ancak CE markalamasının yaygınlaşması sonucu yeni üretilen tüm CE markalı cihazlar birbirlerini etkilemeden mutlu mesut çalışabilirler.

Bir ek bilgi daha 2006 yılından itibaren uçaklarda cep telefonunuzu rahatlıkla kullanabileceksiniz zira uçaklarda yer alan tüm elektronik parçalar EMC testlerinden geçirilecektir.

Ben CE markalaması konusunda çalışan bir uzmanım bu konuda yardıma ihtiyacı olan direk de yazabilir.

Saygılar

Koray EREN
    korayeren@superonline.com

benim philips 107p5 monitörümde de CE yazıyo ama cep tel. çalınca titriyo.

mesela VW bir araba almayada üretilmiş,cep tel çalınca ondaki müzik sistemi de dıdıtlıyo yani VW nin müzik sistemi de mi CE uyumsuz?

• dıbıdıp dıbıdıp dıbıdıp
  • Mesele o kadar basit değil. Monitörde CE yazıyordur ancak Philips bu monitörü kendisi üretmiyor bildiğiniz üzre tamamen OEM üretim. OEM (fason) üretim sırasında onay sırasında kullanılan bazı componentler farklılık gösterir. Bu genellikle maliyetleri düşürme adına yapılan çalışmalardan kaynaklanır. Monitör ana kart üzerindeki bir tek sargılı elemanın (trafo) yada filtrenin değiştirilmesi (tip ya da üretici firma gibi) EMC ayarlarından sapmaya yol açar. Monitörün titreşerek yatayda geçme yapmasının sebebi budur.

Evet özetle aynı şey VW içinde geçerlidir. Ancak motorlu kara taşıtlarında CE'den ayrı E Mark uygulaması vardır. E Mark taşıt içerisindeki parçaların birbiri ile uyumunu esas alır. Verdiğin örnekten gidersek; VW'in radyosunu üreten firma mutlaka CE almıştır ancak taşıtlar için E mark uygulaması doğrultusunda değişiklik yapmış olabilir. Çünkü araç içerisinde güvenlik tedbirleri sizin cep telefonunuzun DIDIDIPlamasından daha önemlidir, aynen uçaklarda olduğu gibi.

Bu arada ben VW araçları oldum olası hiç sevmedim, sevemedim....

Saygılar

• radyasyon olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: awaonnet

herkese sevgiler saygılar arkadaşlar.Yeni dıbıdıplar ile tekrar buluşmak dileğiyle

dıbı dıbııı dıbııı dıp dıp
  • aslında oldukça aydınlatıcı oldu şöyleki hiç birimiz bu konuda net bir bilgiye sahip değiliz biz bunu hak ediyoruz hepimizin elektronik aletleti dıbı dıbııı dıbııı dıp dıp lamaya mahkum CE nin bununla ne ilgisi var hala çözebilmiş değilim birde her alet her telefondan etkilenmiyor telefondami OEM yahu benim bilgisayarımda arabamdaki mp3 playerimda kesinlikle etkilenmiyor dıbdı dbıdd dıbbıpb yapmıyor bir sorun olurmu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.