Şimdi Ara

Diana Build - S3 MidLane (14.03.2013)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
4
Favori
7.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba,uzun zamandır hazırlamayı düşündüğüm rehberi sizlere sunmak istiyorum.Oyuna S2'nin son çeyreğinde başladım.O yüzden çok tecrübeli bir oyuncu değilim henüz.Rehberimize geçelim.

Skill'lerimiz ;

Crescent Strike - Diana'nın bıçağını savurarak ortaya çıkardığı ay enerjisi, bir bölgeye hasar verdikten sonra patlar. Ay ışığı dezavantajının etkisindeki rakipleri açığa çıkartır.

Ay Işığı'yla vurulmuş rakipleri etkileyerek, 3 saniyeliğine ortaya çıkarır.

Pale Cascade - Diana'nın yarattığı üç küre, etrafında döner ve rakiplere temas ettiğinde patlayarak alan etkili hasar verir. Diana ayrıca hasarı emen geçici bir kalkan elde eder. Üç kürenin de patlaması halinde bu kalkan yenilenir.

Moonfall - Diana yakındaki tüm rakipleri kendine çeker ve yavaşlatır.

Lunar Rush - Diana bir rakibin yanına ışınlanır ve ona büyü hasarı verir. Ay Işığı'nın etkisindeki bir hedefe ışınlanmak için kullanılırsa, Ay Koşusu'nun bekleme süresi olmaz.

Moonsilver Blade(Passive) - Saldırı Hızı sağlar. Her üç saldırıdan biri yakındaki rakipleri biçerek onlara ilave büyü hasarı verir.

Zayıf Rakipleri

-Fizz : Melee bir rakip.Pale Cascade ve Crescent Strike ile çok rahat farm yapıp kolaylıkla üstünlük kurabilirsiniz.Size karşı çok zorlanıcaktır.
    -Katarina : Ultisini Moonfall ile bozabiliyoruz.Lanede yine etkili olacağımız bir rakip.
    -Akali : Akali 6 olana kadar pasif kalan bir şampiyon.Bu sizin için çok büyük bir avantaj olucaktır.Ayrıca Akali'nin W skilli sizi pek etkilemicektir.Moonfall ve Pale Cascade'i kullanabiliriz.

Güçlü Rakipleri

+Ryze : En belalı rakibiniz desem yeridir.Snare'i sayesinde sizi oldukça zorlayacaktır ve çok tanky olduğu için avantajınız pek kalmayacak ayrıca da Ryze oldukça iyi farm yapabilen bir şampiyondur.
    +Mordekaiser : Pasifi sizi çok zorlayacaktır.Ama bir Ryze kadar sizi korkutmasın.İyi bir jungler yardımıyla alt edebilirsiniz.
    +Viktor : W'su ile sizi oldukça zorlar ve kendine shield sağladığı için avantajınız kaybolabilir.Oldukça güçlü de damage'e sahip iyi oynayan Viktor'dan korkmak gerek.

Önerdiğim itemler bölümüne geçmeden birkaç artı ve eksi özelliklerini yazmak istiyorum.

+Tanky bir APC.
    +Gap-Closer.
    +Düşük CDR.
    +Lane'inde oldukça güçlü.
    +Çok iyi bir skillsete sahip oynamak çok hoş.
    +Melee bir şampiyon olsa da çok kolay farm yapar.

-Her zaman blue almalısınız rakip counter jungleda başarılıysa sizi etkileyecektir.
    -Kaçma mekanizması hiç yok bu yönüyle Darius'a benzetiyorum ikisinde de kaçış mekaniği Flash spelli.(Q'nuzu wraithlere atıp ultinizlede kurtulma imkanı var)
    -Early game'de çok zayıf olmasa da sağlam harras yerse çok zorlanabilirsiniz.
    -Assasin bir APC mutlaka focus alıcaksınız.

Taktik

Early game'de fazla agresif oynamayın.Açıkçası kendi tarzım budur genelde rakibin hamlelerini beklerim ayrıca oyun başında mana sorunu da yaşamak istemem.Tahminen 8. dakikada 2.blue gelicektir almanız çok iyi olucaktır.Rakibinize göre oynamaya çalışın eğer avantajlıysanız rakibi Q+W+R+E+R ile rahatsız etmeye başlayın.Dive konusunda eğer eminseniz tereddüt etmeyin W skillimiz dive'ı kolaylaştırıcaktır.Lanede harras yiyorsanız pushlamayı bırakıp kitlemeye çalışın böylece jungleda rahat destek sağlar.Eğer rahatsanız midi çok pushlayıp Jungler'ınızla birlikte lane'e ganke gidebilirsiniz.Mümkün olduğunca wraithleri de kesin 1 dakika da re-spawn oluyorlar.Önemli noktalara geçiyim.Teamfightlar.Burda takımındaki tank biraz önemli Amumu,Malph gibi championlarla oynuyorsanız yakın durun ve ultilerini atınca adc'ye Q atıp eritmeye çalışın.Normal bir durumda ise takımı bekleyin.Teamfight başlayınca adc'ye gitmeye çalışın.Eğer çok riskli bölgede kaldıysanız direk Zhonya'nızı kullanın.Eğer karşınıza counter'ınız geldiyse biraz pasif kalmak yararlı olacaktır.Ward konusunda ben wardları genelde kendi ve rakip Wraith'lere atıyorum.Rakip wraitlere atma sebebim daha çok gözlemlemek bu şekilde baya f.blood almıştım.Kendi jungle'a atma sebebim ise rakip counter jungle geldiğinde önlem alabilirsin hem de sizin jungle'dan bot lane'e dolaşabilirler böylece engel olabilirsiniz.

İtemler

Starting Itemlerimiz :

: Flask yine iş görür. (Kristal Matara/Crystalline Flask)
    : Alternatif olarak yine potlarla başlanabilir sizin oyununuza bağlı.(Can İksiri/Healt Potion)

Core Itemlerimiz :

: Pasifi sayesinde sizin için çok kullanışlı bir item ayrıca sağladığı mres ile sizi daha dayanıklı yapıcaktır.(Cehennem Asası/Abysall Scepter)
    : Aktif özelliği üzerinize alıcağınız focustan kurtulmanızı sağlar ayrıca sağladığı armor ve ability power oldukça iyi.(Zhonya'nın Kum Saati/Zhonya's Hourglass)
    : S2'de haunting guise alıp late game'de Rylai alırdım ancak bu sezon bu item oldukça iyi oldu hem fiyat hem de işlevselliği oldukça iyi.(Liandry'nin Eziyeti/Liandry's Torment)
    : Early Game'in core itemi Diana için.Sağladığı özellikler ideal.Oyun ortada gidiyorsa kesinlikle alınmalı.(Doran'ın Yüzüğü/Doran's Ring)
    : Bence core item diyebilirim oldukça güzel oluyor cdr ve as sayesinde güzel işler çıkartabiliyoruz.(Nashor'un Dişi/Nashor's Tooth)

Alternatiflerimiz :

: Söylememe gerek yok sanırım.(Sihirbaz Pabuçları/Sorcerers Shoes)
    : Sağladığı MS ve Sheen sizin için iyi olacaktır.(Lich Boğan/Lich Bane)
    : Focus alacağınız için oyun sonu kritik bir item olacak.(Koruyucu Melek/Guardian Angel)
    : Karşıda çok fazla cc varsa bu item alınabilir.Early'de olmasa da late game'de almanızı öneririm tenacity sizin için önemli olucak.(Merkür'ün Adımları/Mercury Shoes)
    : Rabadon'u Diana'ya çok fazla kasmadıysam almayı tercih etmiyorum eğer iyi kastıysanız ve rahatsanız kesinlikle alabilirsiniz böylece oyunu fazla uzatmazsınız.(Rabaddon'un Şapkası/Rabaddon Deathcap)
    : League of Warmog zorunluluğu. (Warmog'un Zırhı/Warmog's Armor)
    : Rylai'yi S2'de kullanırdım ama Liandry'den sonra almayı tercih etmiyorum yine de alınabilinir bir itemdir.(Rylai'nin Kristal Asası/Rylai's Scepter)
    : Malum moda bir item oldu.Diana içinde kullanılabilir apcler için ayakta kalmak için uygundur.(Güneşateşi Pelerini/Sunfire Cape)
    : Alınabilir bir itemdir fakat tercih etmiyorum.(Asırlık Sopa/Rod of Ages)
    : S3'le popüler bir item oldu kullanılabilir cdr,manareg ve ap için uygun.(Morellonomikon/Morellonomikon)

Skill Sıralamamız

Q-W-Q-E-Q-R-Q-W-Q-W-R-W-W-E-E-R-E-E

Summoner Spells

: İyi tp kullanacağınızı düşünüyorsanız alın düzgün bir zamanlamayla bota tp atıp jungler'ınızla veya tek başınıza yardım edersiniz.

Kendi Kullandığım Masteries ve Runes

Masteries

Runes

Son Bölüm

Runes konusunda isterseniz Seals'ları Armor yapabilirsiniz ve Quint'lerden ikisini veya hepsini MS kullanabilirsiniz.Şimdilik size aktarabileceklerim bu kadar.Çok fazla oyuna giremediğimden video falan koyamıyorum.İlerde güncellersem videoda eklemeyi düşünüyorum.Önerileriniz/Hatalarım varsa belirtirseniz sevinirim.Herkese iyi forumlar.

Düzenlemeler
    *Spell'ler eklendi.
    *Starting Itemler ve Core Itemler düzenlendi.
    *Alternatif itemler düzenlendi.
    *Alternatif yeni item eklendi.
    *Taktik bölümü eklendi.(Devam edebilir)
    *Resimler Düzenlendi.
    *RoA ve Nashor eklendi.
    *Viktor eklendi.
    *Resimler düzenlendi.
    *Starting itemler değişti.
    *Morello eklendi.
    *Spell'e tp eklendi.
    *Itemlerin Türkçe/İngilizce isimleri eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi illfeel -- 14 Mart 2013; 23:25:01 >

• Eline sağlık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk rabadon çıkarım diana oynarsam
  • Guardian Angel yerine Banshee's Veil daha iyi bence, malum flashdan baska kacma skill imiz yok 1 stuna bakariz sonra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben jungle dışında tercih etmiyorum

Not:Asla ve asla mid oynamadığımı belirteyim
  • Ne oynardım şu Diana'yı bee. Efsaneyi yaraladılar öldüremediler hala!
  • anlatım güzel olmuş eline sağlık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eline sağlık.
  • Bence rabadonsuz diana pek düşünülemez. Ama sen daha tanky gitmişsin. RoAyıda tavsiye ederim. Neyse ben karışmıyım. Güzel olmuş ellerine sağlık.

• Zamanı gelmişti. Eline sağlık, güzel olmuş. Ben Guard. Angel yerine Rabadon alıyorum Lich Bane'den sonra. Bir de Liandry yerine Nashor's Tooth tercih edilebilir. Atk speed ile pasif çok etkili oluyor. Hatta tam yazayım; M.res bot, Rod of Age(yada Rylai), Lich bane, Rabadon, Zhonya, Nashor's Tooth. Bu itemlerden biri m.pen için Void Staff ile değiştirilebilir eğer karşı takım mres kasarsa. Yalnız hepsi s2 itemi. Preseasonda pek oynamadım çünkü.
    Bir de mümkünse resim veya video güzel olur, kuru olmuş biraz
  • Teşekkürler yorumlar için.Rabaddon kasılmaya bağlı biraz.Eğer iyi gidiyorsanız zaten kesinlikle alın diye belirttim.Ama oyun normal düzeyde ve ortada gidiyosa almayla uğraşmayın.Banshee'yi hiç almadım.Zaten stun vs. için tenacity bot ve zhonya yeterli olur.

EDIT : Range buff geldi sanırım bugün oynadım baya iyiydi durum tek şikayetim ulti range sorunuydu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi illfeel -- 24 Ocak 2013; 22:32:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sir balık

Zamanı gelmişti. Eline sağlık, güzel olmuş. Ben Guard. Angel yerine Rabadon alıyorum Lich Bane'den sonra. Bir de Liandry yerine Nashor's Tooth tercih edilebilir. Atk speed ile pasif çok etkili oluyor. Hatta tam yazayım; M.res bot, Rod of Age(yada Rylai), Lich bane, Rabadon, Zhonya, Nashor's Tooth. Bu itemlerden biri m.pen için Void Staff ile değiştirilebilir eğer karşı takım mres kasarsa. Yalnız hepsi s2 itemi. Preseasonda pek oynamadım çünkü.
    Bir de mümkünse resim veya video güzel olur, kuru olmuş biraz

Abyysal'siz Diana dusunemiyorum. RoA bence faydali olmuyor.Rylai alabilirsin.Rabaddon ve Void'de alinabilir itemler tercih meselesi ama ben daha cok tanky kasmayi seviyorum.TFta apc yada adc ye focus olcagimdan erimek istemiyorum.Nashor ise rakipte cc varsa zorlanirsin.

UP yorumlarinizi bekliyoruum.

• Eline sağlık.
  • Ben Diana'nın pasifinden yararlanmak için Nashor's Tooth alıyorum çok da işe yarıyor

Onun dışında buildim :

Büyü botu
    Rabadon
    Lich Bane
    Nashor's tooth
    Zhonya
    Rylai
  • Bence rod of ages diana için cok etkili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luxio -- 25 Ocak 2013; 15:44:08 >
  • Range buff geldi mi hiç farketmedim hala ultinin rangesi Q rangeden kısa
  • kaçma mekanizması darius kadar çaresiz değil bence. Mesela jungle yaratıklarına q+r yaparak çok ölümden kurtulduğum olmuştur. Rehberin ve emeğin için tşkler.
  • diana oynamıyorum. oynayınca free win oluyor. bıkmakta istemiyorum bu herodan o yüzden ben almıyım emeğin için sağol
  • Eline sağlık
  • Bence güzel olmuş. Teraziye tıkladım. Eşit seviyede bilgisi olan iki kişinin (Ya da bir kişinin aynı anda iki farklı hero ile karşı karşıya) oynadığını düşünürsek Katarina vs Diana'da 6 level sonrası Diana neredeyse tüm savaşları alır, diyebiliriz sanırım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.