Şimdi Ara

Diablo IV [ANA KONU] | Game Pass'e Geldi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
15.807
Cevap
407
Favori
668.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çöp 4
  • Porno Graffiti kullanıcısına yanıt
    Çöp 4 olmaz be şuan güzel görünüyor. Diablo 3 yılarca bekleyip çıkınca öyle bir içimize oturdu ki hata yapamazlar son sanşları. Boss savaşları heyecanlı doyurucu ve en önemlisi korkutucu olur inşallah.

    Azmodan savaşı nasıl bir rezaletti ya unutamıyorum, hatırladıkca diablo 3'e sövesim geliyor.
  • Çıkışta 5 karakter olacakmış biri paladin, templer tarzı karakter biride amazon, demon hunter gibi range bir karakter olur.
  • Tek atimlik kursunlari kaldi. D3 deki gibi bir cikis yaparlarsa diablo gelecegini bitirirler. atmosfer olarak ben basarili buldum ama oyun icerigi zenginlesmesi lazim, surekli ayni haritalarda gr veya rift donmek sıkıyor adamı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kamisama-

    Hayır anlamadığım kısım bunu bu şekilde piyasaya sürerken utanıp, sıkılmıyorlar mı ? Diablo 3'le aynı game engine ile yapılmış tamam da niye direk diablo 3'ü kopyalayıp üstüne sadece karanlık tema ekleyip oyunu piyasaya sürdünüz ? Barbar'ın oynanış videosuna bakarsanız skillerin çoğunluğu Diablo 3 ile aynı. En azından oynanış olarak farklı şeyler sunabilirlerdi.

    Olması gereken bunun Diablo 3'e büyük bir ek paket olarak gelip 30-40 dolar neyse o fiyata satılmasıydı. Ancak görüyorum ki büyük çoğunluk beğenmiş gibi duruyor. Cidden hiç kızmıyor musunuz 7 yılda böyle bir şey ortaya çıkardıkları için ?


    Daha da beteri 5 class var denilip sadece 3 tanesini göstermeleri. Diğerlerini de Diablo 3'te necromancer ile yaptıkları gibi paralı satacakları anlamına geliyor.


    "Runelar geldi uhuhuhu" yapanlar için de Diablo 2'deki gibi bir rune sitemi beklemeyin. Diablo 3'te gemlerin yerine uyduruk bir şey gelmiş o kadar.
    Anlayışınızla ilgili büyük problemleriniz var haberiniz olsun. Bilmediğiniz bir kaç şey söyleyeyim ki sonradan öğrendiğinizde şok geçirmeyin. Hani demişsiniz ya Diblo 3 ile aynı skiller diye. Sadece Diablo 3 ile aynı değil 2. ve 1. oyunuyla bile aynı o skiller. Hatta karakterler bile aynı ve hatta moblar bile aynı. Utanmaz herifler ismini bile aynı yapmışlar.

    Sizin gibi anlayışı sorunlu insanların yorum yapmaması gerekiyor bence.

    Grafik olarak nasıl bir yenilik bekliyordunuz? 2012 senesi ile 2019-20 senesi arasında bir uçurum yok. Hem grafik motoru aynı değil. Aynı olsa da bir çok oyuncu bunu sorun etmez.

    Cidden ilk versiyonunun 3 tane karakter ile oynanacağını, sonraki 2 karakterin ek paket ile geleceğine inanacak kadar saf olamazsınız değil mi? Eğer öyleyse oyun tarihinde ilk defa oyunun kendisi çıkmadan ek paketi duyurulmuş oluyor.

    Rune sistemi ile gem sisteminin aynı olduğunu anlamak/öğrenmek için oyunu saatlerce oynayıp en azından ilk zorluk seviyesini bitirmiş olmanız gerekiyor. Nerede nasıl oynadığınızı söyleyin de bizde oynayalım.

    Bu şekilde tutarsız eleştiri yapanları anlamıyorum. Post mu kasıyorsunuz? Eleştirilecek bir dünya nokta varken "skilleri bile bir önceki oyunun aynısı" diye eleştirmek saçmalığın dik alası.

    Size tavsiyem blizzard oyunlarından uzak durun. Bu kişilerin yaptıkları oyun serileri genelde bir birinin aynısı oluyor. Gidin EA oyunlarını oynayın. Onlar her sene yeni grafik motorlu yeni içerikli yep yeni oyunlar çıkarıyor.




  • diablo 3'ü yerin dibine sokanların oyunda 500+ saat harcadıklarını hatırlarsak diablo 4'ün satacağını varsayabiliriz. eleştiriler haklıydı ama artık insanlar oyunları deneyimlemeden algı üzerinden fikir sahibi de oluyor demek de yanlış olmaz. Onun dışında Blizzard yavaş yavaş ea ubisoft olma yoluna gittiği de açık. Mobil oyun duyurusundan sonra yaşadıkları fail yüzünden 4. oyunu çıkarıyor diye de düşünmüyor değilim.
  • Atmosferi tutturmuşlar bu sefer. Grafikler de fena gözükmüyor. Ama iş item çeşitliliğine ve skill talentlere gelince orada d3 ü andıran bir batırma sezdim. Şu zamanda poe gibi lost ark gibi oyunlar varken d2 nin bir kopyasını yapman seni bir yere taşımaz. Senin h&s'in büyük öncüsü olarak risk alman poe'yi dahi geçmen lazım. Bunu işte oyunda göremedim ben. Zaten poe, blizzard'dan ayrılmış north ekibi tarafından yapılmıştı diye hatırlıyorum. Poe dediğimiz oyun öyle efsane bir oyun da değil. Onun da eksiklikleri çok. Ama h&s için en detaylı item skill customization'ını içermesinden ötürü diğer eksiklikleri horgörülüyor(Kamera açısının biraz istenenden yukarıda olması, sıkıcılığı ve vuruş hissinin kötü olması gibi). D4 ekibi tepkilerden korktukları için yenilikten ziyade eskiye dönüş gibi bir oyun yapmayı amaçlıyor. Risk almadan büyük unutulmayan bir oyun inşa etmen çok zor. Diablo serisine bakarsanız item customization olarak d1-d2 geçişi gibi çıtayı her zaman yukarı taşıman gerekiyor. Bunun üstüne downgrade sayılabilecek d3 gelince insanlar bu yedikleri büyük kazığı unutmadılar. Aradıkları d2'nin üstüne koyan item customization'ını upgrade'ini poe'da bulunca(skill rune ve efsanevi büyüklükteki passive skill tree) h&s kitlesi oraya kaydı. Yani kısacası çok ümitlenip bel bağlamayın lore'u için almak istiyorsanız alın. Olur da customization'ı beklediğimizden iyi çıkarsa o zaman d2 gibi senelerce oynanır. Olmazsa o zaman ilk 1 ay oynanıp kenara atılır. Ama bana göre ilki düşük bir ihtimal. Önümüzde oyunun çıkmasına daha yıllar var. Zaman herşeyi gösterecek.

    Edit:Ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 2 Kasım 2019; 18:15:14 >




  • yaman01 Y kullanıcısına yanıt
    Evet "fan boy" olmanın ne demek olduğunu gösterdiğin için teşekkürler. Yaşın kaç bilmiyorum ancak uzun yıllardır Diablo serisini oynamış biriyim. Bu konuda da bir kaç şey söylemek hakkım diye düşünüyorum. "Diablo 3'le aynı game engine ile yapılmış tamam da niye direk diablo 3'ü kopyalayıp üstüne sadece karanlık tema ekleyip oyunu piyasaya sürdünüz?" buradan grafiklerin kötülenmesi ya da yenilik beklediğim algısı nasıl oluştu acaba ? Olay grafik olarak geliştirme beklemek değil zaten. Bu adamların 7 yıl gibi bir süreleri yok muydu bu işi yapmak için ? Vardı.

    Şuan gameplay olarak izlediğin videoları BlizzCon'da değil de ben yayın açıp izletmiş olsam Diablo 3'e yeni ek paket gelmiş der miydin demez miydin ? Olay da bu zaten. Adamların bu işe hiç vakit ve emek harcamadıklarını gösteriyor. Oyun temelinde zaten benzeyecek hack and slash / action rpg tarzında yapılabilecekler belli ancak bu şekilde değil.

    Şimdi bakıyoruz oyuna, combat sistemi aynı mı ? Aynı. Boss ve yaratık mekanikleri aynı mı ? Aynı. İtemazation olarak fark ne ? Set itemlara olan bağımlılığın azaltılması ve rune sistemi dışında aynı mı ? Aynı. Skill sistemi aynı mı ? Talent dışında aynı. Farklı olarak eklenmiş özellikler ne ? Mount ve open world/world evenlerin olması.

    Bunları göz önüne aldığında buna yeni bir oyun diyebilir misin ? Diablo 3'ün ilk çıkması gerektiği halini yapıp bunu yeni oyun olarak çıkarıp piyasaya sürmek oyuncuya hakarettir cidden. İlk yazıda da söylediğim gibi bunun Diablo 3'e ek paket olarak gelmesi gerekirdi. O zaman 1 kelime laf etmezdim.

    Neyse fan boyluk yapan birine ne söylesem boş zaten.




  • Diablo IV [ANA KONU] | Game Pass'e Geldi

    Hem diablo3 hemde ros hesaba sahibim ama toplasam 300 saat oyun sürem yok. Diablo 2 yi 2000-2004 yıllarında bıkmadan usanmadan oynamışlığım var. Derken bu yılın başında bu yavrucakla tanıştım bu oyununda başlangıcı inanılmaz sancılı oyun kesinlikle yeni oyuncuya ızdırap şekilde başlıyor YENİ OYUNCU DOSTU BİR OYUN DEĞİLDİR POE, ama oyunu öğrendiğiniz zaman başından kalkamıyorsunuz hele kendi karakter buildlerinizi yapabildiğiniz kadar öğrendiğinizde oyun 4x keyif vermeye başlıyor.

    Benim için poe d2 den sonra oynadığım en kaliteli arpg olarak geliyor. Oyunu bu kadar başarılı yapan şey bana göre 2 tane

    1. oyunda hayvani bir karakter yapılandırma durumu söz konusu assasin açıyorsun okçu oluyorsun itemleri gemleri talenti dizerek büyücü oluyorsun malee warrior oluyorsun oluyorsunda oluyorsun. Öyle vay ağam ben barbar açtım seve seve malee oynucam diye bir şart yok zaten talent ağacının tamamına hakim olmam aylarımı aldı

    2. oyunda 3 ayda bir yeni sezon geliyor öyle diablo 3 teki gibi traştan item kanat manat olan paragon vurduğunuz üfürükten sezonlar değil. Her sezonda oyun yapımcıları size yeni bir event sistemi sunuyor ve siz bu event leri oynayıp oyunda ilerliyorsunuz. Eğer gelen event ler oyuncular tarafından beğenilirse oyuna entegre ediliyor ve yeni sezonda eskide yapılmış event leride oyun içinde oynayabiliyorsunuz. Buda sezon başlangıçlarında oyunu baya canlı tutuyor hatta 4 sezondur oynuyorum her sezonun ilk 1 ayı inanılmaz eğlenceli ve trade olarak çok hareketli geçiyor (trade sistemi var düşürdüğünüz ganimeti al-sat yapabiliyorsunu)

    Çok şey istemiyorum biraz poe biraz lost ark dan güzel özellikleri araklasınlar oyun çabucak bitmesin ve belirli aralıklarla kendini yenilesin o kadar. world of warcraftta yaptıkları gibi blizzard wowda ne kadar eklenti beğenilen özellik varsa çoğunluğunu rakiplerinden araklamış çalmıştır (İlk arena combat sistemi guild wars isimli oyunda vardı wow tbc eklenti paketiyle kendine arenayı eklemiştir gibi...)




  • Orjinal ekipten neredeyse kimse kalmamış, ortada Blizzard diye bir şey kalmamış hatta Activison'ın sömüre sömüre zombiye dönüştürdügü bir şirket, adam gelmiş avukatlıgını yapıp oyunu begenmeyenlere hakaret ediyor tabi paşamla aynı zevki paylaşmamak büyük bir suç. Ortada Blizzard diye bir şey yok, fanboylugunu yaptıgınız firma Activision, oyun da tam bir Activision oyunu olacak ilk önce bunu bir bilin.

    25 kişilik ekip kısıtlı bütçeyle yaptıkları F2P oyunla D3'ün içinden geçmiş adam hala fanboyluk yapıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 2 Kasım 2019; 18:24:6 >
  • Bir şeyler söylemeye tabii ki hakkınız var fakat siz bir şey söylemiyorsunuz, direk bok atıyorsunuz.

    "Runelar geldi uhuhuhu" yapanlar için de Diablo 2'deki gibi bir rune sitemi beklemeyin. Diablo 3'te gemlerin yerine uyduruk bir şey gelmiş o kadar.

    Yukarıdaki cümleyi yazacak kadar oyun tecrübesini nereden kazandınız çok merak ediyorum gerçekten. Oyunun yapımcı ekibinde misiniz yoksa oyunu bir yerlerde oynadınız mı?
  • yaman01 Y kullanıcısına yanıt
    https://www.reddit.com/r/Diablo/comments/dqhojl/diablo_4_runeword_system_is_nothing_but_the_name/

    Oyunun çıkışına kadar illa ki geliştirecektir bu sistemi ona şüphe yok ancak Diablo 2'deki sistemi beklemeyin hiç bir şekilde. Konsol ve casual oyuncuya yönelik oyun yapmaya niyetli oldukları için hiç bir zaman o kadar komplike bir sistem gelmeyecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamisama- -- 2 Kasım 2019; 18:43:49 >
  • Diablo 2 dönemi fosil oyuncuları öyle bir oyun benzerini rüyalarında görürler.Devir değişti artık oyun alanların istekleri ve platformlar ile diablo2 dönemi arasında uçurumdan beter fark var.Koskoca firma o kadar salak değildir umarım diablo3 den aldıkları yorumlara göre aynı hataları yapmazlar.
  • offline mod yok & microtransactionlar mevcutmuş. 2 yıldan önce gelmeyecek oyun, "Not even 'Blizzard soon'" demişler çıkış tarihi için.
  • Rhego kullanıcısına yanıt
    diablo 4'den de bende bunu istiyorum, sanırım bunu vermeyecek blizzard
    napalım poe devam
  • bana kalırsa en akıllıca hamle her ne kadar çok eleştirilse de immortaldır. Mobil tarafında bir diablo çok daha fazla oynanır ve poe ile kapışmasına da gerek yok. Gerçi mobile yeni bir kaliteli h&s çıktı mı onu bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kamisama-

    https://www.reddit.com/r/Diablo/comments/dqhojl/diablo_4_runeword_system_is_nothing_but_the_name/

    Oyunun çıkışına kadar illa ki geliştirecektir bu sistemi ona şüphe yok ancak Diablo 2'deki sistemi beklemeyin hiç bir şekilde. Konsol ve casual oyuncuya yönelik oyun yapmaya niyetli oldukları için hiç bir zaman o kadar komplike bir sistem gelmeyecektir.
    O linkteki yazıyı yazan kim? Kaynağı kim? Neye dayanarak böyle bir şey yazıyor? O yazıyı yazan kişinin de yazdıkları tutarsız. Blizzard d2 deki "jewel" sistemine benzer bir sistem getirmek istese rune yerine direk jewel sistemini kullanır. Blizzard oyuna rune ekleyip "runoword yok" diyecek kadar kanına susamadı henüz (umarım). İlk zamanlarda runewordler kısıtlı/dandik olacaktır fakat ilerleyen zamanlarda daha iyileri gelecektir. Gelmezse de beraber yerin dibine gömeriz Blizzard'ı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C99111CD4

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    ?...???

    Begendigimiz oyunları yapan "tecrübesiz çocuklar" sadece kar amacı güdüp, mainstream ayagına oyunu olabilecek en basit hale getiren takım elbiseli adamlar degil de tam da oyunları gerçekten seven yaptıgı işe saygılı, tecrübesiz çocuklar oldukları için ortaya Diablo, Starcraft, Warcraft efsanelerini çıkardılar. Bu efsaneleri ortaya çıkaran şirket şu an mobil oyunlar, p2w kart oyunları, remakeler ve "do you guys not have phones"? vizyonundalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 2 Kasım 2019; 21:20:25 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.