Şimdi Ara

Diablo II Nedir? Nedeğildir? + Diablo III (Sevenleri Yanlız Bırakmadı...D3 Yaptılar! )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
12.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gençler ben bir oyun oynamaya karar verirsem deli gibi araştırma yaparım...

Fan siteleri
    Hileleri,3.parti Yazılımları
    Online oyun ise her türlü açıkları
    Ve daha fazlası...

Bunlar aklıma ilk gelenlerdi bende Diablo II Lord Of Destruction 'a başlamaya karar verdim ve ufak bikaç bilgi vermemin size zor gelmeyeceği kanısına vardım

Diablo II Nedir?

Diablo 2, Blizzard'ın Hack And Slash türünde yaptığı bilgisayar oyunudur.

Oyun'a Başlamak İçin Ne Yapmalıyız?

İlk önce CD'sini alarak işe başlayabilirsiniz .Kurduktan sonra , Oyuna karakter seçilerek başlanır. Sorcerer (büyücü), Paladin (kutsal şövalye), Barbarian (Barbar), Necromancer(Ölüm büyücüsü), Amazon, eğer eklenti paketiniz Lord of Destruction de varsa Assasin (Suikastçi) veya Druid (Doğa büyücüsü) seçebileceğiniz karakter çeşitlerini meydana getiriyor.Tabii ki olmalı çünkü sistem gereksinimi

Single-Player PC System Requirements ( Tek başınıza oynarsanız minimum PC gereksinimi )
    Windows® 2000*, ME, XP, 95, 98 or NT 4.0 Service Pack 5 ( Genelimiz Xp kullanıyor bu demekki pek problem değil )
    Pentium® 233 or equivalent (yada eşdeğer (ne anlama geliyor anlamadım ama Genelimizin bilgisayarları p4 oluyor tam karışılığımı bilemiyorum tabi bu işi bilenler cevaplasın )
    64 MB RAM (Bizim işyerinde renksiz 1 karışlık monitor'e sahip eskiz bilgisayarlar var...Ram'leri 64mb Allah kimseye düşük ram'li bilgisayar vermesin )
    800MB available hard drive space (in addition to original Diablo II Multiplayer install). (800mb'lık boş alanınız vardır umarım burda okadar boş alan istediğini söylüyo)
    4X CD-ROM drive (CD-ROM cd'yi taktığımız dalga 4x olmalıymış ne alaka anlamadım gerçi )
    DirectX™ compatible video card (ekran kartınızın 16mb ve daha üstü olmalı burda yazmıyo başka kaynaklardan öğrendim )

Multiplayer PC System Requirements ( Çoklu oyunlarda PC gereksinimleri )

64 MB RAM ( Dediğim gibi )
    800MB available hard drive space (in addition to original Diablo II Multiplayer install).
    28.8 Kbps or faster modem (Adsl hakkında bişeyler diyo umarım önemli değildir çünkü anlamadım )
    Up to 8 Players: Over TCP/IP Network or Battle.net® (Requires low-latency Internet connection with support for 32-bit applications

Devamlı takip ettiğim bir siteden ufak alıntılar yaparak anlatıma devam edeceğim...

Alıntı yapacağım yazının sahibi olan Göksel Baki'ye teşekkür edelim hele
    Oyun klasikler arasında yer alıyodu (Değerli bi oyun manasında o yüzden yazdım )

quote:

BLIZZARD, eminim bu ismi birçoğunuz tanıyorsunuz. Piyasaya her zaman kaliteli oyunlar (Starcraft, Warcraft, World Of Warcraft gibi) süren bir yapımcıdır. Ama firma 1997 yılında FRP'cilere (aslında bilgisayarda FRP olmaz ama neyse, RPG diyelim) büyük bir kazık atmıştı. Sebebi Diablo adlı oyundu. Oyun hakkında yapılan reklamlarda şöyle olacak, böyle olacak (tam olarak hatırlayamıyorum) işte böyle RPG daha önce oynamadınız falan diye beklerken, karşımıza bol Actionlı az RPG'li (Hack'n Slash olarak tabir ettiğimiz) bir oyun çıktı. Diablo bu türde yapılan ilk oyun olan Crusader'e çok benziyordu. Hatta oynanış olarak nerdeyse aynısıydı. RPG'ciler büyük hayal kırıklığı yaşarken oyunun sevenleri de çok oldu. Bitirenler Battle.net server'ından multiplayer olarak oynamanın keyfini yaşamaya başladılar. Bir anda oyun listelerde 1 numaraya yerleşti ve yılın oyunu seçildi. Diablo artık oyun bir fenomen olmuştu.

Not:Yani çıktığında Fifa manyakları gibi her sene çok değişiklik yapıyolarmış gibi Fifa serisinin yenisini bekleyenler her yeni Fifa oyunu çıktığında ilk defa görüyorlarmış gibi sevinirler ya bizimkiler bu oyunu sevmemişler aynı diye... Üşenmedim sordum eskilere ne alaka? ne ayak? ne olduda sevmedin? "Ya arap gittim baktım oyuna bi adam elinde sopa koşturuyo sağa sola... Yok efendim fare öldürecem yok zombi ne uraşıcam yaaa...Adam 3 sene oynamış 90 level yapmışmış (Euheuheuhe biz göremedik) da falan da filan da öle bişeler ne kasıcam be arap bırak eylensin garibanlar..."Sonra gittim Cafe sahibi abimiz'le konuştum Yanlış anlamayın aynı mekan ama adamlar sağlam oyun manyağı Abi nolduda böle sapıttın Diablo falan oynayaraktan? "Oyun güzel,Stratejik gibi counter'a benziyo (neresi benziyosa...) ordan kaptırdık be olm "

hayatları bu yazıya dönelim...

quote:

Diablo'nun konusu kısaca; Tristram adlı kasabanın yakınlarında bulunan kilisede esrarengiz olaylar olmaktadır. Bir uğursuzluk sarmıştır kasabayı. Esrarengiz olayları çözmek için 3 savaşçıdan birini seçip kilise neler olup bittiğini öğrenmemiz gerekiyor. Bu 3 savaşçıyı tanıyalım.

Not : Klasiklerden bahsedildiğinden dolayı Diablo'nun ilk oyunu hakkında yazmış arkadaş... 3'den çok karakter seçebiliyoruz...Yazının başındada yazdım

quote:

Oyunda yaptığımız tek şey yaratık öldürerek experience kazanmak. Bu exp.'leri yeteneklerimize dağıtıp gelişebiliyoruz. Level atladığımızda ekranın sol alt köşesinde artı işareti çıkıyor. Puanlarımızı yeteneklerimize burada dağıtıyoruz.

Strength: Güç yeteneği. En yüksek güç skoru Fighter'da. Bu yetenek silahlar ve zırhlar için gerekli.
    Magic: Büyü yeteneği. En yüksek skor Sorcerer'da malum. Staff'ları ve scroll'ların kullanabilmesi gerekiyor.
    Dexterity: Çeviklik yeteneği. En yüksek skor son karakterimiz Rogue'da. Vuruş hızınıza etki eder.
    Vitality: Sağlık yeteneği. Arada bir buna da birkaç puan verin.

Not : Biraz özet gitmeye başlayacağım temel'i gösterdim

ayrıca ;
    Oyuna yeni sürümlerinde, yani Diablo II'de ve exp. pack'inde Görevler getirildi sadece fare kesip exp. toplamıyoruz
    ( En azından ben öyle biliyorum )

Şimdiki yazılar Can Arabacı abiden

quote:

Bir çoğunuzun bu kadar zaman hep single olarak oynadığı D2: LoD'un bir de multiplayer'ı var. Ve inanın ki single player'da aldığınız zevkin 10 katını alacaksınız multiplayer'dan!

LOD çıkalı baya uzun bir zaman oldu. (No Reklam )'da da bu oyun üstüne birçok inceleme ve strateji yazısı yazıldı. Ama dikkat ettim de bu yazıların neredeyse tümü single player içindi. Peki ya multiplayer oyuncuları ne olacaktı?

Can baba burda gaz'ı veriyo birazdan patlatacak bombayı

Önemli bir bölüm!

quote:

İsterseniz ilk önce multiplayer oynamak için yapmanız gerekenlere şöyle bir bakalım! İlk önce doğal olarak Diablo 2 ve daha da eğlenmek istiyorsanız Lord Of Destruction'ın tam sürümleri gerekli. Burada çoğu kişinin bana sorduğu bir şeyi açıklamak istiyorum. Herkes bana "LOD' un 1.09 patch'ini kuramıyorum. Neden acaba?" gibi sorular soruyor. Bunun için ilk önce D2(Diablo II) ve LOD'u silip baştan yükleyin. Crack yapmadan önce patch'i kurun. Patch'den sonra orijinal game.exe'nin bir yedeğini alın. (Diablo2 klasöründeki game.exe'nin... Böylece ileride yeni patch çıktığında tekrar silip baştan yüklemeniz gerekmez)

Önemli Bir Bölüm Daha

quote:

Normal D2 karakterleri LOD oyunlarına giremez; ama LOD sahibi biri D2 oyununa katılabilir. Bunun için karakterinizin LOD'a çevrilmemiş olması gerekiyor. Ya da yeni bir karakter yaratacaksanız karakterlerin altındaki expansion kutucuğundaki onay işaretini kaldırırsanız normal D2 oyununa girebilirsiniz (Assassin ve Druid'lerde bu kutucuklar kaldırılamaz! Yani bu karakterlerle normal D2 oynayamazsınız!)

Arkadaşlar Büyük bir çoğunluk burada Kopya CD kullanıyor...Bana "Aptal!" ya da " Yaa salağa bak yaaaa...." diyebilirsiniz ama En azından Sistemim ve Oyunlarımın Orjinal olmasına özen gösteriyorum...Sebebi "Kelle koltukta" iş yapmaktansa ki içimi rahat etmem daha önemli

Kopya oyun oynuyorsanız Kendi aranızdaki açılan yerlere Multi yapın

devam edelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khoala -- 1 Nisan 2007; 3:21:06 >

• Devam ediyoruzzzzz

Eğer Multiplayer yapıyonuz ve siz kuruyorsanız CS gibi düşünürsek makinanızın sistem gereksinimlerinde ufak bir oynama yapıyoruz ve sistem gereksinimleri şu şekilde değişiyor ;

2-4 Kişi için:

P III 800 mHz., 256 MB Ram, 10/100 Combo ethernet, IPX/SPX & TCP/IP network protokolü, Min. 16 MB 3D FX Ekran Kartı.

5-8 Kişi için:

Min. P III 800 mHz., 512 MB Ram, 10/100 Combo ethernet, IPX/SPX & TCP/IP network protokolü, Min. 16 MB 3D FX Ekran Kartı

Deminki yazıda yazdığım P4 makinalarla ilgili dediklerimde haklıymışım

buda Kullanıcı sistemi farklı kaynaktan aldım aynı ama belki tercihleriniz değişebilir...

Kullanıcı Sistemi:

Min. Celeron 500 mHz., 128 MB Ram, 10/100 Combo ethernet, IPX/SPX & TCP/IP network protokolü, Min. 16 MB 3D FX Ekran Kartı. (Her makine için bu sistem yeterlidir. Daha düşük konfigrasyonlarda takılma olur ve oyun kontrolünüz düşer.)

quote:

Oyunun Hikayesi:

Leoric isimli bir savaşçı Westmarch'ın güney krallığında Klandaras'a gelir. Burada halk onu çok sever ve onu kral ilan eder. Çok adaletli bir kraldır, doğruluk ve dini Zakarum'un kutsal savaşçısıdır ve Klandaras'ı karanlık güçlerden koruyabilecek güce sahiptir.

Bir saray ve Cathedral yapılmasını ister ve yer olarak Tristam kasabasının yakınlarındaki kadim günlerden kalmış bir manastırın yıkıntılarını seçer. Bütün yaşlılar kralı bu büyük güçler barındıran yıkıntılar hakkında defalarca uyarır, ama saray ve Cathedral yükselir ve bittiğinde krallığını ordan yönetir. Bir zaman sonra Kral Leoric değişmeye başlar ve kimseye güvenmez, danışmanlarının kuklası olur.

Komşu ülkeler, ülkesine saldıracak diye paranoyak olunca, ters bir tepki olarak; komşu ülkelere savaş açar. Savaşın başlamasından sonra biricik oğlu Albrecht kaybolur ve Kral akıl sağlığını yitirir. Kral oğlunun bulunması için Tristam kasabasına adamlarını yollar, katliyamdan çok az kasabalı sağ kalır.

Kral'ın çıldırdığı savaş meydanına gidince, Şovalye Lachdan, kralı durdurmak için saraya geri döner. Kral'dan tacını ister, ama Kral vermez ve Cathedral'ın derinliklerine kadar süren bir çatışma başlar. Şovalye, Kral'ı öldürmek zorunda kalır.

Kral son olarak Şovalye ve adamlarını lanetler ve onlardan bir daha haber gelmez. Bizde bu arada bu olanı araştırmaya gelen eskiden Tristam'ın yerlisi olan birini canlandırıyoruz. Buraya kadar Diablo'yu anlatmış olduk. Diablo'yu oynayıp bitirenler Lanchdan'ın zindanlarda nasıl bir Death Knight olup bizden yardım istediğini ve Hell-Fire'a kadar sürüp giden hikayeyi çok iyi bilir. Diablo ölüp Hikayemiz Diablo II'ye geçince Tristam'ın nasıl darma dağan olduğunu göreceğiz. Diablo'nun kardeşi Baal kardeşinin izinden giderek kendi küçük beyni ile insanlığı yok etmek ister. Horragoth'a kadar gelen Baal ve orduları burada Barbarlara karşı çetin bir savaş verir. Ancak Barbarlarda Baal ve onun yenilmez orduları karşısında fazla tutunamaz. Son Episode'da Barbar'ların düşen son kalesine Arerat Submit'in 3 güçlü Barbar Savaşçısını yenerek giriyor ve yine beklenen sona ulaşıp dünyayı kurtarıyoruz.

Not: Oyun hikayesi gereksiz bir kısım zaten bende bilmiyordum şimdi öğrendim

Biraz daha detayını ekleyeceğim kusura bakmayın uykum geldi

Şimdilik iyi geceler

• Diablo I'e ait bir resim
     Diablo II Nedir? Nedeğildir? + Diablo III (Sevenleri Yanlız Bırakmadı...D3 Yaptılar! )

Diablo I'e ait bir resim

Yatmadan önce iyi gelir diye ufak birkaç ekleme daha yapmak istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khoala -- 1 Nisan 2007; 5:14:45 >

• Diablo 3 beta (amatörler tarafından yapılan DIABLO III )

Beta 3: 31.4mb Download=Tıkla!
    Mirror=Tıkla!

Beta 3, to Beta 3.5: 16.4mb Download= Tıkla!
    Mirror=Tıkla!

Beta 3.5 fix: 202k Download= Tıkla!
    Mirror= Tıkla!

Beta 3 fix: 771k Download= Tıkla!
    Mirror=Tıkla!

Music Add-on: 147mb Download=Tıkla!

• quote:

Orjinalden alıntı: tycstar

Diablo II'ye ait bir resim

Bunlar Diablo I'in resimleri olması lazım.
    Canon EOS 550D | EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS | EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II
    Steam: HUNT3R1907 &amp; HUNT3R_1907 / Battle.net: Hunt3r1907#2436
    PSN: HUNTER_1907 (UK-PS3) &amp; HUNT3R__1907 (TR-PS4 Pro) / Game Center: HUNTER_1907

• olabilir emin değilim zaten eskilerini oynamadım...bulduğum kaynakta "D2" diye geçiyordu...

Hocam bu resimler Diablo II'den değil.Diablo I den galiba
    | İşlemci: İntel Core i7 4790k | Anakart: MSI Z97 Gaming 7 | Ekran Kartı: Asus Gtx1080 Tİ | Ram: 4*4=16 Gb 1600 Mhz Corsair Vengeance Pro | SSD: 128 Gb Samsung 850 Pro - 512 Gb Samsung 840 Pro - 480 Gb Sandisk SSD Plus | HDD: 2* 1 TB - 2 TB Seagate Baracuda HDD | TV Kartı : Prof 7500 USB | Kasa : Thermaltake X31 | İşlemci Soğutucu : Corsair Hydro Series H115i | Fan Kontrolcü : NZXT Sentry 3 | PSU : Corsair CX 750M | Monitör : LG 29

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diablo II [ANA KONU]
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • okadar yazı yazdım derledim toparladım bi resim hakkında konuşacaksanız resimleri kaldırırım tamam dedik yazdık oraya D1'den diye arkadaşda uyardı lütfen abartmayın

pc oyun bölmünde (frp/rpg bölümünde değil) ilk sayfada 4 tane diablo topiği var.

hala bu oyunu oynayanların olması buraya gelip bir şeyler yaziyor olması güzel.
    Eğer bir millet, iktidarda bulunan kişilerin alçaklığını, hırsızlığını, yalnızca kendi siyasi görüşünden olduğu için görmezden geliyorsa, o millet erdemini yitirmiştir. Erdemini yitiren millet, bir gün vatanını da yitirmeye mahkumdur. NICCOLO MACHIAVELLI

Battletag = dMbHeLL#2466
  • quote:

Orjinalden alıntı: Helldancer

Diablo III olarak bahsedilen oyundan 1-2 ss koyabilecek olan warmı?

yok çünkü blizzard bile tam resmi açıklamadı

bence gereksiz ama illaki oynamak isterseniz engelleyen yok
    sonuç olarak görüntüler aynı SS koymanın bi anlamı yok

yazanlarada çok teşekkürler
  • şimdi eski resimleri görünce anılarım depreşti valla, barbarian'ımı özledim... eline sağlık hocam güzel bir çalışma olmuş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxHound -- 2 Nisan 2007; 3:01:15 >

Diablo 3 beta (amatörler tarafından yapılan DIABLO III )

Beta 3: 31.4mb Download=Tıkla!
    Mirror=Tıkla!

Beta 3, to Beta 3.5: 16.4mb Download= Tıkla!
    Mirror=Tıkla!

Beta 3.5 fix: 202k Download= Tıkla!
    Mirror= Tıkla!

Beta 3 fix: 771k Download= Tıkla!
    Mirror=Tıkla!

Music Add-on: 147mb Download=Tıkla!

Bu tam olarak nedir acaba? Görüntü var mı?

• galiba değil o resimler kesinlikle Diablo I bu arada 3 ile ilgili haber falan yok ortada. Çıksa harika olur ama resmi haberi çıktıktan sonra en aşağı 2-3 sene sonra çıkartır blizzard alıştık wow'u karıştırmayın :)
    i5 2500k @4500mhz | MSI Z68A-GD65| Corsair Vengeance 2x4gb @1066mhz | MSI 6950 twin frozr3 2gb |Samsung 226BW| Enermax Chakra BigTower| Seagate 2x1tb hdd | Fsp Epsilon 700w| Samsung Dvd-Rw | __________________________________
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.