Şimdi Ara

Diablo 3 - ROS tatmin etti mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
5.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Boqe

ben oyuna ticaret istiyorum, böyle legler, gemler falan satılmasın ama ticaret gelsin be abi

Ticaret istiyorsan başka oyun oynayacaksın kusura bakma. Zaten tüm olayı daha iyi itemlerle karakter geliştirmeye bağlı bir oyun. Ticaret bu oyuna yapılabilinecek en yanlış şey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shiuf

arkadaşlar adventure mod 70lvl'den sonra mı açılıyor? ben de şu an kapalı

Malthael'i öldürmen gerekiyor, yani act 5'i bitirmelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grommash

quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen

Temel sorun nedir sizce??

Kendi sebeplerimi sıralıyayım. Gerçi kendi sebeplerim diyorum ama bunlar esasen RMAH'dan sonra bir çok kişiyi oyundan bunaltan ikincil sebeplerdi ve maalesef yine çözülmeden exp. çıkarıldı.

1- Bu oyunun itemizasyonu çok yanlış. Eldiven mi buldun? Üstünde chc, chd, attack speed yoksa çöp. Silah mı buldun? Üstünde soket ve chd yoksa çöp. Aynı şekilde her slotun sağlaması gereken özellikler var ve bunları sağlamaz ise itemler çöp kategorisinde. Bu kadar dar pencerede çalışan itemizasyon oyunun bence esas baş belası. Mystic demeyin çünkü mystic de bunlara çare olmadı.

2- Oyunun genel olarak derinliği yok. D2 ile kıyaslarsanız skill/stat sistemi, horadric cube, rune kelimeleri ve benzer bir çok açıdan 13 senelik oyunun çok gerisinde. Mevcut rakiplerinden Path of Exile ile kıyaslarsanız zaten çocuk oyunu. Kendisinden çok çok daha ucuz olan Torchlight yine zorluk, karakter gelişimi, item sistemi gibi konularda Diablo'dan daha derin. Bu konularda bir değişiklik olması gerekiyordu ama yine bir şey göremedik.

3- Oyunda skill sistemi olmadığı için build çeşitliliği de yok. Sürekli yok sprint/ww barbar yok cm wizard yok bilmem ne bilmem ne gibi buildleri oynamak zorunda bırakılıyorsunuz. Çünkü bu buildler diğerlerine göre bariz iyi oluyorlar ve bunları oynamazsınız diğer insanların gerisine düşüyorsunuz. Mesela Torchlight bu konuda çok başarılı bir oyun. Hemen hemen bütün buildler verimlilik olarak birbirine yakın, oyun stilinize hangisi uyuyorsa onu seçip oynuyorsunuz.

Bu sebepler bana göre bu oyunu çok dar bir pencere hapseden şeyler. İsteyen kendi düşüncelerini yazabilir tabi. Oyunun tekrar parlaması için Rmah'ı kaldırmanın yanında bu sorunlar da çözülmeliydi, çözülmediğine göre daha da çözülmez. Yukarıda adını geçirdiğim oyunların birisi komple bedava diğeri ise indirim günlerde 7 TL civarı komik bir paraya düşüyor. Diablo ne kadar peki? Ek paket ile birlikte yaklaşık 220 TL. Arkadaşım kusura bakma da sen benden bu kadar çok para talep ediyorsan bana çoooook şeyler sunacaksın. Bu ek paket de bana Ah/Rmah'ın kaldırılması ve Diablo ortamına biraz daha uygun düşen bir act dışında doğru yapılmış hiç bir şey yok. Smart loot sistemi dedikleri sistem de bir sorunu çözerken başka bir sorun yarattı, şimdi de alt charlara hiç item düşmüyor. Şu an efsane, süper falan diyen arkadaşlar da hem oyunun yeni çıkmış olmasının hem de şu an item upgrade ederken gördükleri büyük rakamların gazında olan arkadaşlar. 3-4 hafta sonra eski hayıflanmalar tekrar başlayacaktır.

1-) chc chd ias yaninda elemental damage de var.. elemental damage critical kadar etkili...(criticalde critical sans tutarsa crit damage kadar vurursun.(400-500) ama elementalde ise her vurusun artiyor..) Sonra buna ek olarak,

2-path of exile beta doneminde oynamistim. Abi o grafikler nedir oyle. d2den daha smooth grafikler var ama karaktere bakis acisi cok kotu... oyunu oynarken midem bulaniyordu.. Grafigi agir olan oyunlarda oluyor..

3-)ww barbar oldu.. cm wizard evrimlesti.... ros oynamamissin belliki... MEsela benim buildim lightening uzerine kurulu. elemental damage aliyorum hemen hemen tum itemlerden... her vurusum crit gibi... Wizard icin konusayim, bu elemental damageler cok iyi durumda..

valla diablo 3 icin kesinlikle haklisin 60 dolara resmen beta oyunu kakaladilar.. diablo 3un ederi en fazla 10 dolar... ama ros icin tamamen farkli dusunuyorum. 40 dolar evet cok ama deger mi? benim icin kesinlikle deger...

• shruikan kullanıcısına yanıt
    nailbreaker 1h silah zaten.... onu mu sordun onu da anlamadim gerci..:D
  • dedehakan D kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim biliyorum ww barbarın öldüğünü. Sen orda benim anlatmak istediğim şeyi anlayamamışsın. Bir build gidiyor yerine başka build geliyor ve sonuçta ona bağımlı oluyorsun. Cm, ww isimler önemli değil.

Grafik meselesi benim için çok geri planda. Ben oyunun içeriğine ve sunduklarına bakarım. Ona bakarsan Torchlight'da çizgi film.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grommash

Güzel kardeşim biliyorum ww barbarın öldüğünü. Sen orda benim anlatmak istediğim şeyi anlayamamışsın. Bir build gidiyor yerine başka build geliyor ve sonuçta ona bağımlı oluyorsun. Cm, ww isimler önemli değil.

Grafik meselesi benim için çok geri planda. Ben oyunun içeriğine ve sunduklarına bakarım. Ona bakarsan Torchlight'da çizgi film.

bahsettiğiniz tek tip char olayı ros ile bitti neyse ki. artık neredeyse her act'ta farklı skill seçmek zorundasın.

skill çeşitliliği konusunda haklı olabilirsin ama "gerçekçilik" açısından aynı zamanda 7-8 skill kullanmakta olmaz. pasif'ler için poe'yi örnek vermeyeceğim çünkü wiz olarak başladığın yolculuğua barbar olarak devam edebiliyorsun.

• ROS'u sevmeyen bir insan Diablo serisini sevmiyor demektir zaten.
    Oyun tam olması gereken kıvama geldi.
  • Grommash kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bu yazdıklarım size cevaben değil, eleştiri hiç değil. Sadece oyun oynamaktan ne anladığı ve bu ek paketi neden bu kadar sevdiğimi izah etmek istedim.

30 yaşının üstünde zamanında D2'de oynamış birisi olarak yukarıda bahsettiğiniz bu derinliklerle uğraşmak istemiyorum. Elime hesap makinası alıp build yapmaya ayıracak vaktim yok, o zamanı oyunun içinde geçirmek daha önemli. Oyuna gireyim, keyifle oynayayım çıkayım... Temel amaç, keyifli vakit geçirmek onun için bir ek pakete 80 TL veriyoruz... Mekanlar, atmosfer, efektler, sesler, zorluk dengesi gibi oynamayı keyifli hale getiren oynanabilirliği arttıran ve uzatan faktörler benim için daha önemli. High end oyuncu değilim, hiç olmadım. Zamanım değerli, ayrıca eğlenmek için üretilmiş bir oyuna kafa patlatmak bana göre değil. Buda benim anlayışım. Buna rağmen adventure modu çok merak ediyorum. Yani benim gibi düşünenleri bile bitirdikten sonra oyunda tutabilme adına çaba sarf ediyorlar. Benim için oyun oynamak eğlenmek demek, eğlendiğim sürede kafamı minimum seviyede kullanmak istiyorum :) Ben muhasebeciyim, zaten akşama kadar envayı çeşit sorunla boğuşuyorum.

• Bekoitachi B kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım kimse cevap yazmamış 4gb kotan fazlasıyla idare eder için rahat olsun. Diablo interneti sadece save dosyaları için kullanmakta. 1 haftada 100 saat oynasan 300-400mb bile gideceğini pek sanmıyorum. Eğerki 3G de bağlantı yapabiliyorsan multiplayerda ara ara kasma olabilir ama kendi başına oynarken hiç bir sıkıntı çekmezsin.
  • 2 yıl bize ne çektirdin blizzard ama affettirdin kendini helal olsun sana...

• Bencede su anki hali cok iyi,is de saat sayiyorum eve gidip oynamak icin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: MucosS

Arkadaşım kimse cevap yazmamış 4gb kotan fazlasıyla idare eder için rahat olsun. Diablo interneti sadece save dosyaları için kullanmakta. 1 haftada 100 saat oynasan 300-400mb bile gideceğini pek sanmıyorum. Eğerki 3G de bağlantı yapabiliyorsan multiplayerda ara ara kasma olabilir ama kendi başına oynarken hiç bir sıkıntı çekmezsin.

Çok teşekkür ederim sağolasın bilgi için.1 hafta bu şekil idare edicem artık.

• Oyunu 2 gün önce aldım, aynı gece 1 saat oynayabildim, 62 lvl oldum..
    ROS muhteşem görünüyor.. Act 5 müziklerine hasta oldum..
    320m altınım var, craft vs için şimdilik yeter herhalde... 1 saatte bir tane sarı bracer düştü kullanabileceğim.. Bir de çift el kılıç düştü leg olarak, kırdım..
    WD oynuyorum, skilleri vs. çok inceleyemedim.
    Bu gece sabahlarım herhalde :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazar11 -- 28 Mart 2014; 13:25:00 >
  • İlk başlarda bende büyük bir heves ve heyecanla başlamıştım oynamaya. 70 olduktan sonra (70 olana kadar da torment 2 den experte kadar düşürdüm zorluğu) expertte elite farmlayamıyorum. İtem düşüyor ama çöp. Sabrım nereye kadar dayanacak bakalım.
  • D3 e kıyasla paket memnun edici ama D3 zaten her açıdan rezildi.

Efendim neler sıfırdan gelmiş bakalım;

Mystic,
    Bir miktar yeni legend.
    Adv modu
    Rift
    Legendlarda yüksek drop oranı.
    Bomboş paketi 40 euroya satmamak için elbetteki bir adet yeni sınıf ve bir bölüme ek olarak.
    Gece gündüz değişimi iyi bir atmosfer veriyor.

Peki neler hala sıkıcı ve ileride dah a da sıkıcı olacak bir de ona bakalım;

Eski eşyalar yeni özelliklerle gelmiş. yani hala eski eşyalar söz konusu.
    Smart drop denilen olay tam olmamış. WD ile oynarken yay düşüyor ana stat int. Mysticde değiştireyim desen random aralığı çok yüksek olduğu için bir türlü gelmeyebiliyor ve her değişimde altın miktarı artıyor.
    Hala soket sayıları standart.
    Kazanamadığın bir kumar var. Kumar dediğin arada kazandırır ki oynamaya devam edesin. Ama bunda hiç kazanamıyorsun.
    Adv modu tekrardan ibaret. Size farklı noktalar vermiyor. Sıklıkla aynı yerlere aynı görevlere attığı için ömrü kısa olacak.
    Oyun yeterli miktarda altın vermiyor. Gem yapma, sökme, mystic inanılmaz pahalı. Oyuna şu anda başlayan birinin bunlarla uğraşması mümkün değil.
    Sınıflar arası dengesizlik halen mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen

Öncelikle bu yazdıklarım size cevaben değil, eleştiri hiç değil. Sadece oyun oynamaktan ne anladığı ve bu ek paketi neden bu kadar sevdiğimi izah etmek istedim.

30 yaşının üstünde zamanında D2'de oynamış birisi olarak yukarıda bahsettiğiniz bu derinliklerle uğraşmak istemiyorum. Elime hesap makinası alıp build yapmaya ayıracak vaktim yok, o zamanı oyunun içinde geçirmek daha önemli. Oyuna gireyim, keyifle oynayayım çıkayım... Temel amaç, keyifli vakit geçirmek onun için bir ek pakete 80 TL veriyoruz... Mekanlar, atmosfer, efektler, sesler, zorluk dengesi gibi oynamayı keyifli hale getiren oynanabilirliği arttıran ve uzatan faktörler benim için daha önemli. High end oyuncu değilim, hiç olmadım. Zamanım değerli, ayrıca eğlenmek için üretilmiş bir oyuna kafa patlatmak bana göre değil. Buda benim anlayışım. Buna rağmen adventure modu çok merak ediyorum. Yani benim gibi düşünenleri bile bitirdikten sonra oyunda tutabilme adına çaba sarf ediyorlar. Benim için oyun oynamak eğlenmek demek, eğlendiğim sürede kafamı minimum seviyede kullanmak istiyorum :) Ben muhasebeciyim, zaten akşama kadar envayı çeşit sorunla boğuşuyorum.

Noktayı koymuşsun yorumunla sana yerden göğe kadar hak verdim.. Adventure mode una gelirsem cidden şok şaşırttı benide tamam çok zevkli olmasını bekliyordum ama bu kadarını değil.. Bir daha actlere dönüp farm yaparmıyım bilmiyorum .. Karakterimi daha güçlendirip act5 i tekrar oynarım sanırım.. Bu paketin ismi diablo 3 adventures mode olmalıydı :) çünkü çooook zevkli..

• quote:

Orijinalden alıntı: Nevi şahsına münhasır

D3 e kıyasla paket memnun edici ama D3 zaten her açıdan rezildi.

Efendim neler sıfırdan gelmiş bakalım;

Mystic,
    Bir miktar yeni legend.
    Adv modu
    Rift
    Legendlarda yüksek drop oranı.
    Bomboş paketi 40 euroya satmamak için elbetteki bir adet yeni sınıf ve bir bölüme ek olarak.
    Gece gündüz değişimi iyi bir atmosfer veriyor.

Peki neler hala sıkıcı ve ileride dah a da sıkıcı olacak bir de ona bakalım;

Eski eşyalar yeni özelliklerle gelmiş. yani hala eski eşyalar söz konusu.
    Smart drop denilen olay tam olmamış. WD ile oynarken yay düşüyor ana stat int. Mysticde değiştireyim desen random aralığı çok yüksek olduğu için bir türlü gelmeyebiliyor ve her değişimde altın miktarı artıyor.
    Hala soket sayıları standart.
    Kazanamadığın bir kumar var. Kumar dediğin arada kazandırır ki oynamaya devam edesin. Ama bunda hiç kazanamıyorsun.
    Adv modu tekrardan ibaret. Size farklı noktalar vermiyor. Sıklıkla aynı yerlere aynı görevlere attığı için ömrü kısa olacak.
    Oyun yeterli miktarda altın vermiyor. Gem yapma, sökme, mystic inanılmaz pahalı. Oyuna şu anda başlayan birinin bunlarla uğraşması mümkün değil.
    Sınıflar arası dengesizlik halen mevcut.

En temizi 1-2 ay beklemek lazım bence.bikaç ay sonra millet mızmızlanmaya başlarsa demek ki bi sorun var hala

• Nevi şahsına münhasır kullanıcısına yanıt
    negatif yanlarinda bir aciklama ekleyeyim

1-eski esyalar yeni ozellikle gelmis evet ama zaten eski esyalar legacy olarak sunuluyor... bunun negatif yani ne?

2-)smart drop'ta haklisiniz belkide katildigim tek nokta... Bunda benim dusuncem, sizin oynadiginiz charlar ile alakali. MEsela benim bir arkadasim var, oyuna barbarian ile basladi. sonra demon hunter acti sonra tekrar barbariana dondu. LEgendlar sadece str ve dex agirlikli... yani hesabinizda olan charlar ile alakali dusuyor... mesela hic intel itemi dusmedi ona:D... ben wizard ile oynarken birkac sefer str dustu. Bow plani dustu... yani bu oran sanki diger charlar ile oynadiginiz sureyle alakali

3-)soket sayilari standart olmasinda ne gibi bi sikinti var? yani 6 tane chestte taksan ne gibi bir avantajin olacak 3 tane taksan nolacak? sadece etkisi bir zorluk derecesi ustte oynama olacak.. build cesitliligi saglamayacak..(silahta gem sayisi artabilirdi ama... silaha farkli gemler takmak strateji degisikligi yapar.

4-)kumar derken oyundaki gamblerdan mi bahsediyorsun? O kadarda kotu degil.. ben ondan yuzuk filan aldim. icinden arti verenler cikti... bu biraz beklentiyle alakali. sey bekliyorsan +%10 damage olursa takarim yoksa takmam diyorsan. O zaman +9.9 kotu bir yuzuk olur...

5-)adv modu, evet tekrardan ibaret ama sonunda verdigi horadric chest odulu bir miktar tatminlik veriyor. oyunu oynuyorsun 5 tane oluyor. ben genelde stash'in bir tabi dolana kadar acmiyorum. sonra hepsini aciyorum... haritada iki tane yildiz oluyor.. ve buda benim icin tatmin edici.. omru kisa olabilir mi belki ama riftingde oldugu icin kisa sureli bir omur olacagini sanmiyorum

6-) altin konusuna da katilmiyorum. Zira yeni baslayan birisi 1 den 70 olana kadar 3m altin(enaz) toplar. ki bu miktara daha dusurdugu itemleri satarsa dahada cok katlanir... sonra adv mode ile her 5 gorevde 70k altin veriyor. 5 tane act var 70*5=350k. sonra onlari oynarken dusurdugu sarilari satar bi 350k da oradan kazanir.(bizler gidiyoruz direk materiale ceviriyoruz. ondan cok geliyor gibi gozukmuyor. Ama aslinda cok geliyor).Mysticten alacigimizi tutturmamiz zaman aliyor. belki ve gem craftlamamiz icin 2-3 sefer oynamamiz gerekiyor(yeni baslayanlar icin) ama bunlar oyunu oynamaya yonelten seyler. Yani mysticta tek seferde yapsaydik. O zaman oyunu sadece guzel gear dusurmek icin oynardik. Simdi hem altin, hem gear, hem material icin oynuyoruz.... Bu hareket bence oyunun omrunu uzatiyor..

7-) siniflar arasi ne gibi dengesizlik var? onceden ww barbar op idi(d3 donemi). Sonra ROS cikinca doctor OP diye dusunuyordum. Sonra wizarda gectim. wizardin OP oldugunu dusundum. Sonra crusader gectim. Ve crusader OP dedim... simdiyse wizardin oynamasi daha zevkli oldugyunu dusundugumden wizarda gectim... yani bence siniflar arasi dengesizlikler minimuma dusmus ve paragon puanlarin ortak olmasi nedeniyle istedigin chari oynayabiliyorsun. Bu da cok guzel bir hamle...

• Haftaiçi yeterli zamanı bulamadım. Daha yeni dün adventure mod a girebildim ve hayran kaldım. Kesinlikle mükemmel olmuş.
    Master seviyede hiç ölmeden oynayabiliyorum ama t1 de yatırıyorlar. Üstü başı düzeltip t1 de hemen yatmayacak kıvama gelebilirim umarım haftasonu.
  • Sorun şu ki Blizzard ne yaparsa yapsın insanlar mızmızlanmaya başlayacak. H&S oyununun kaderidir artık bu.

Devamlı yeni şeyler eklenmesi gerekir oyuna. Yani insanlara devamlı katecekleri bir yol sunman lazım.

Eğer bu yolu hızlı katettirirsen insanlar ilk başta çok sever ama çabuk sıkılır.

Eğer çok yavaş katedersen(dropları iyice azaltmak/daha az exp gibi) yine sıkılır.

Bundan sonra Blizzard'ın bu ikisinin ortasını bulup periyodik olarak yenilik getirmesi lazım oyuna.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.