Şimdi Ara

DIABLO 3 ABARTILIYOR DİYENLERİN KONUSU (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
5.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MangekyouSharingan

    quote:

    Orijinalden alıntı: natrium

    GW2 diyenler olmuş konuda ben de onlara itafen bir şey söyleyim. SWTOR dahi silemedi WoW'u GW2 mi silecek? Üstelik StarWars hayranı milyonlarca insan varken. Hayal dünyasında yaşamaya gerek yok, Blizzard bir oyun yaparsa onu ancak kendisi siler piyasadan. Oyun piyasasını baştan yaratan belli oyunlar var, bu oyunların pastasının en büyük payını Blizzard almış durumda.
    MMORPG> Ultima sonrasında WoW
    FPS> CS 1.6
    RPG> SC, WC
    RPG+Kolidor sistemi> DotA(WC altyapısı olduğunu hatırlatayım)
    bu yazdığım türlerdeki oyunlara rakip daha gelmedi.

    RPG+Kolidor sistemi lafından kastın RTS galiba

    Gerçek zamanlı strateji evet.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kagore

    Çivi çiviyi söker arkadaş. Hakket söker. Troll'e troll olacan.

    quote:

    neden BioWare tartışılmıyor


    Tartışılıyor ya hacı

    http://www.computerandvideogames.com/339821/mass-effect-3s-ending-did-bioware-blow-it/

    Bazılarımız görememiş.

    Bioware döver kırar süper bu adamlar hakket oyuncularına karşı adil davranıyorlar demi

    Tabi ki öyle Blizzard ' ın öğrenmesi lazım

    http://www.youtube.com/watch?v=QyL9jYFa8Wk

    Bioware o kadar süper mega seksi firmadır ki;

    Bir internet memesini bu kadar ciddiyetle karşılar ve ardından adamı forumda meme kullandı diye oyundan forumdan her bişiden banlar. Böyle aptalca gerizekalıca (diye nitelendiriyor sevgili oyun sever abimiz force) birşeyi blizzardda yapmalı katılıyorum ki forumlarda adaplı buzinis diliyle konuşulup tartışılsın. Adamın kullandığı meme de şudur " I am 12 and what is this?". Oyunlarımız +13 tür oynamanız yasak diye banlarlar kısacası.

    Süperdir Bioware çok önem verir böyle şeylere. Bayılırız.

    Lore yazarları da çok iyidir onların, gamerlardan anlarlar ki onlara nerdrage bile aşılar bu amcalar. Saçma sapan şeyler söyler;

    "Games almost always include a way to "button through" dialogue without paying attention, because they understand that some players don't enjoy listening to dialogue and they don't want to stop their fun. Yet they persist in practically coming into your living room and forcing you to play through the combats even if you're a player who only enjoys the dialogue." [ yorum : teyze bu oyun, oynıcaz bunu interaktif film mi bu? ]

    Buna millet gülüp dalga geçince, twitterına sen neden burdasın bacım diye ağır sövünce (Bunu tasvip etmiyorum şayet troll işidir zannımca) sonra müşterilerine " fucking moron " diye hitap edip ortama rezil bile olur bu amcalar.

    bknz :http://www.destructoid.com/bioware-writer-s-vagina-versus-the-internet-222206.phtml

    birde şöyle süperlerdir kendi oyunları hakkında çalışanları propaganda yapıp batırırlar;

    bknz :http://www.ripten.com/2011/03/15/bioware-employee-caught-in-a-review-scandal-over-dragon-age-ii/

    Bu tür süper şeyler yaptıktan sonra merak ediyorum zamanında diablo kadar deli olduğum Baldurs Gate ve Icewind Dale i nasıl yaptı ? Olur böyle randomize şeyler sanırım.

    Şu cevabı şöyle bitireyim bir vidyo ile favori dizimin vidyosuyla izin verin sevgili troll kardeşlerim;

    http://www.youtube.com/watch?v=a8Sg8xtDH8U

    Adama özür diletir böyle "fucking moron" demeler memeler kardeş rezil olursun mazallah.

    Demek ki ?

    O kadar güvenmiycen kendine.

    veya arkasında fanboyluk yaptığın firmaya.

    Not : Bu konuda bu kadar agresif bir kişilikle trollük yapmamın sebebi fanboyluğumdandır ne kadar pandalarla wowa devam etmiyorsamda. Ayrıca belkide vardır Blizzardın böyle olayları ama bu kadar düşük ve enteresan olaylar olduğunu sanmıyorum.

    Ayrıca hakkat ibretlik bir paylaşımdır gösteriniz , göze sokunuz.

    Konuyu dagitmak gibi olmasin ama, Bioware'in Hepler olayinda morona moronlugunu bildirerek calisanina sahip cikmasi, davranis kurallarinin kolesi olup kurumsal ikiyuzluluk yapmasindan daha cesurca bence. Verdigin makalede de belirtildigi gibi:
    "Because that's what gamers do, if this behavior is to be believed. Attack individuals en masse, forgetting they are people, and then acting betrayed when their victims have the nerve to bite back."




  • Yani kurumdan bir çalışanın kendini ordaki birkaç veletle aynı konuma koyup sövmesi Bioware in cesurca sahip cıkmasina mı denk geliyor ?

    Ha bunu söyleyen ahmak kurumdan biri Bioware in reputasyonunu daha da bu şekilde aşağı çekmesi mi mantıklı ?

    Veya Hepler davasının bu moronluğu doğurduğunu kabul edip yapılan yorumları temizlemesi, sosyal net medya da yapılmış ise gerekli organları kapatıp olayı yatıştırması mı daha mantıklı ?

    Kişisel düşünceleri dile getirmek tabi ki özgürlük ama kalkıpta göztepeyi sevenler derneğine üye iken ksk ya da bayılıyorum ben diye topluluğa seslenmek ahmaklık.

    Bir kere ayıya taşı fırlatmışsın kardeş, kalıp cesurca daha da mahvolacağına;

    Adam gibi kadının yarattığı mantıksız troll ve sövüş dalgasını yatıştırmak için olgunca sineye çekeceksin.

    İşte bu yüzden şirket reputasyonunu böyle kıytırık şeyler için yerin dibine gömen Bioware bir Blizzard asla olamaz.

    Oyun oynuyoruz nihayetinde bazısı kırık torrent indirme bazısı raflarda CE. Bazıları kalitesiyle duruşuyla gönül kazanmakta bazıları yaptığı abzürtlükle kendi işine çomak sokmakta.

    Ayrıca en son noktada ticaret bu sen kalkıp kendi fanına cesurca söversen o duyumlar yayılır market payı kaybedersin.

    Ticarette duygusal davranan ile mantıkla ilerleyen arasında görüldüğü üzre dağlar kadar fark olur.

    Not : Günde belkide binlerce blizzard oyuncusu forumlarda orda burda "fuckin blizz" diye post açar nerfe söver tasarımcıya dizayn ekibine söver. Sahtekar der o der bu der. Ghostcrawlera kişisel hakaret eder oynadığı classı nerfledi diye, veya birkaç değişimi sevmedi diye. Sen böyle şeyleri kendine muhattap edecek kadar alçalıp o adamın seviyesine inersen zaten bu piyasada o kadar profesyonel değilsindir. Daha önce blizzardın bu kadar büyük bir boyutta bir fiyaskoyla çalkalandığınıda görmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagore -- 17 Nisan 2012; 2:51:43 >




  • Hadi la ordan alayınızı yerler tek kral Bethesda başka da lafım yok

    Şaka tabi atlamayın hemen. Asıl amaç firmalar arası itiş kakışlara dikkat çekmek değildi ama Diablo'yu diabloya küfrederek beklemek de sıktı. Hala bekliyor musunuz siz sahi? Ben kendi açtığım konuya bile haftalar oldu bakmadım. O kadar kayıtsız ilgisizim olaya. Arada bu firmalar arası atışmalar güzel magazin gündemi oldu... Yaşayın. "Bir konunun sonsuza kadar up kalmasını istiyorsan olayı magazine ve itiş kakışa sür" stratejisi bir kez daha işledi, işlediği görüldü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thunderwatcher

    Hadi la ordan alayınızı yerler tek kral Bethesda başka da lafım yok

    Şaka tabi atlamayın hemen. Asıl amaç firmalar arası itiş kakışlara dikkat çekmek değildi ama Diablo'yu diabloya küfrederek beklemek de sıktı. Hala bekliyor musunuz siz sahi? Ben kendi açtığım konuya bile haftalar oldu bakmadım. O kadar kayıtsız ilgisizim olaya. Arada bu firmalar arası atışmalar güzel magazin gündemi oldu... Yaşayın. "Bir konunun sonsuza kadar up kalmasını istiyorsan olayı magazine ve itiş kakışa sür" stratejisi bir kez daha işledi, işlediği görüldü.

    Komik olan seninde benimde kendizime bir nebze bile yaramayacak olan bir konuda saçma sapan konuşmaya itmemiz.

    Ha benim için bir zevk senin içinde öyleymiş.

    Ama skor tablosunuda eklemek lazım kıyıya köşeye. Abzürt ve manasız olsada.

    İnsan egosu bu tatmini zor.




  • Keşke sizin söylediğiniz kadar kolay olsa bu işler. Öncelikle Hepler'ın fikrini paylaşmasında bir yanlış görmüyorum. Oyuncu olduğunuza göre Amerikan oyuncu ortamını da biliyorsunuzdur; bütün gün forum forum dolaşıp beğenmediği her şeye küfreden teenager dolu bir ortamda twitter gibi efektif organlar varken böyle bir şeyin önünü kesemezsiniz. Hepler da kesemedi, söz konusu "fucking moron" da kesemedi. Şimdi ağlıyor her sheltered Amerikalı zihniyetin ağlayacağı gibi "Ailemi tehdit ediyorlar" diye.
    Elbette ideal bir dünyada "Arkadaşlar lütfen seviyemizi koruyalım, canımsınız" tarzı yaklaşabilirdi Flynn olaya, ama maalesef bu adamlar bundan anlar gerçeği hakim bu durumda. Siz alttan aldıkça tepenize biner trollar. Yani evet, ideal değil ama cesurca.
    Bu arada Bioware fan falan değilim, sadece bu olay hakkında yorum yapmak istedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: salvo

    Keşke sizin söylediğiniz kadar kolay olsa bu işler. Öncelikle Hepler'ın fikrini paylaşmasında bir yanlış görmüyorum. Oyuncu olduğunuza göre Amerikan oyuncu ortamını da biliyorsunuzdur; bütün gün forum forum dolaşıp beğenmediği her şeye küfreden teenager dolu bir ortamda twitter gibi efektif organlar varken böyle bir şeyin önünü kesemezsiniz. Hepler da kesemedi, söz konusu "fucking moron" da kesemedi. Şimdi ağlıyor her sheltered Amerikalı zihniyetin ağlayacağı gibi "Ailemi tehdit ediyorlar" diye.
    Elbette ideal bir dünyada "Arkadaşlar lütfen seviyemizi koruyalım, canımsınız" tarzı yaklaşabilirdi Flynn olaya, ama maalesef bu adamlar bundan anlar gerçeği hakim bu durumda. Siz alttan aldıkça tepenize biner trollar. Yani evet, ideal değil ama cesurca.
    Bu arada Bioware fan falan değilim, sadece bu olay hakkında yorum yapmak istedim.

    Tabi ki daha önce söylediğim gibi fikrini söylemekte özgür ve bunda bir yanlış yok sadece düşüncesizce ve mantıksızca içeriğinde zaten kimseyi karşısına almakta istemiyor ama böyle bir şeyin yaratacağı silsileyi düşünmeden bu lafları etmiş. Bu etki tepki olayına bir nevi örnek olarak kıyaslandığında çok küçük kalan ve belkide farklı kulvarda kalan, bu forumlarda görebileceğiniz "turks very sad" muhabbeti var. Bu bnetteki postta en ufak bir düşünce yapısının dünya çapında getireceği ırkçılık bazı bazı kin ve nefreti açıkca ortaya sermekte. Malesef artık bu amerikalı teenagerlarıda aşmış her yaştan insanın ne kadar gaddar ve agresif bir yapıda olabileceğini gösteriyor.

    Şimdu bu şartlar altında incelersek internetin karanlık yüzüne bir firma çalışanı olarak temsil ettiğinin bir firma olduğunu unutup yangına körükle gitmesi 2 şeye neden olur;

    1- Firma seviyesi ve reputasyonu düşer.

    2- Olayları daha da büyük ve rezil hale getirir.

    Çünki böyle durumlarda vereceğiniz agresif tek bir tepki size karşı daha fazla agresif bir kalabalık kazandırır. Bu durum laçka olmuş bir durum o yüzden yapılacak şahsımca düşündüğüm en güzel hareket bu kadının adının unutulması için bir nevi her yerden elini eteğini çekmek sosyal net medya organlarından uzaklaştırmak. Seviye koruyalımada gerek yok. Bioware in borusunun öttüğü forumlar ve ortamlardada direk böyle postları sildirmek veya silmek eğer yapabiliyorsa postlayanları banlamak. Çünki troll olan şahıs veya serserilik yapmaya gelen bir şahıs karşısında Flynn in ortaya koyduğu gibi bir tepki almadıkça saçmalar bağırır havlar ve sonunda hiç muhattap göremeyince mevzunun zevki kalmadığından dolayı gider.

    Ama siz böyle bir ahmaklık yapıp direkten şahsa "fucking moron" diye hitap eder firmayı o denli bir trollün seviyesine çekerseniz, hoş sonuçları ortada. 1000 tane daha troll çekersiniz.

    Doğasında var bu insanın firmayla muhattap olup trash talk yapacak ve bundan dolayı kendini bir şey sanacak çok boş insan var. Kapınıza yığılırlar.

    Özet olarak bana göre bioware in yarattığı bu sosyal iki vakada firma olduğunu unutması saçma sapan davranmasından başka birşey değildir. Şahsımca hiçbir doğrusu olamaz.

    21. yüzyıl sosyal traji komedisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagore -- 17 Nisan 2012; 13:08:49 >




  • Diablo 1 özgün senaryosu, oynanışı, müzikleri ve atmosferiyle mükemmel, casual dostu bir oyundu. Elbette 16 sene sonra çıkacak versiyonu bizi heyecanlandıracak. D2'ye 2009 - 2011 arasında gelen yamalar bile sitelerde gündem olabiliyordu . Yani bunu %100 D3'e karşılık gelen bir popülarite olarak değerlendirmeniz yanlış.

    Bir de Bioware ve Bethesda'ya nasıl geldiniz anlamadım. Bu firmaların diablo alternatifi oyunu varda ben mi bilmiyorum?
  • Tabii, Flynn'in ilk sert yaniti degil bu. bakis acinizi anliyorum ama ben bahsettiginiz sansur rotasini cok da onaylamiyorum, bakin troll'un uzerine gidince nasil da aglamaya sizlamaya basladi. Bu insanlar ozlerinde herkes gibi, hatta cokca, ozguvensiz ve sorunlu insanlar. Ben internet ortaminin bu derece dingonun ahiri olmaya terk edilmesini de yanlis buluyorum. Bakin size bir ornek vereyim. Yillar boyunca Soulseek'in Turk odasinda hayatimda duymadigim kufurleri herkese saydiran tipler vardi. Soru bile soramazdiniz ekmek banmali, hosafli kufurler yemeden. Ortam bu lsd kafali tiplere kalmisken bir gun orada sessiz sessiz duran diger kisilerin canina tak etti. Oyle bir ayaklandik ki ben orada oldugum sure boyunca bir daha kufur bile duymadim. Yani demem o ki internet diyip gecmemek lazim, saygisiz davranisi karsiliksz birakmamak lazim genelde. Yoksa bu troller bakteri gibi cogala cogala elini attigi konunun fonksiyonunu bozar. Internet ortamini reelden cok farkli gormemek lazim. Bakin Aylin Aslim olayina, kadina karsi ayaklanma baslatmaya calisti bizzat kendini troll olarak tanimlayan bir seviyesiz yaratik. Ne oldu, olaya avukatlar karisinca hepsi sut dokmus kedi gibi yuvasina kacti. Tepkisiz kalmayi dogru bulmuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salvo -- 20 Nisan 2012; 8:35:22 >




  • Evet trol sevmiyoruz, adabımızı da bozmuyoruz. "Blizzard resmen sçtı batırdı" demek başkaaaaa, kurumların ya da kişilerin yedi cedlerini olaya karıştırmak başka. Blizzard'a kızgınım, Blizzard'ın tüm sülalesine de kızgınım ama orada kalır. Öteye gitmez. Gitmemelidir. Bunun dışında spor müsabakası gibi düşünün: kartlık faul yapmadığınız sürece oyunu biraz sertleştirmekte sakınca yoktur. Adamlar bir oyunu lansmanından 10 sene sonra çıkartıyorlarsa sertleşmeye hakkımız vardır. Ne diyecektik yani gidip ağlayacak mıydık kapılarında "aaabiii nooolur çıkartın artık!" diye? Yok öyle bir olay. Kızmak, tepki göstermek haktır. Bunu dalga geçerek de yapabilirsiniz, görüş bildirerek de yapabilirsiniz, başka (rakip) firmaları örnek göstererek de... Blizzard, Bioware, Bethesda, vs... birbirinden ayrı düşünülemez çünkü farklı türlerde oyun yaparken dahi RAKİPTİRLER. Sonuçta ortada bir oyun pazarı var, müşteri sayısı ve sektörün cirosu belli. Bundan pasta kapmaya çalışıyor herkes. Ben Blizzard'ın icraatlarını beğenmediğim için pastadan pay kapmayı hak etmediklerini düşünüyor ve anti-lobi yapıyorum kendimce. Bir taş atımlık da olsa tepkisiz kalmaktan iyidir. En azından vicdanım rahat. Çünkü eğri oturup doğru konuşalım: alemin kralı olsa bir oyun 8 senede çıkmaz... Hele bir de "aceleye getirmiyoruz çünkü mükemmel olsun istiyoruz" falan demiyorlar mı ıyyyy Oyun içi videolarda gördük işte ne kadar mükemmel olduğunu... Cırt. Bu durumda Blizzard'a söylenebilecek tek bir şey var: "Bu kadar ıkındınız çıka çıka bu mu çıktı yani?"... Buraya kadar trollük yok. İsteyen dava edebilir tek bir suç unsuru yok, düşünce özgürlüğümü kullanıyorum.

    Durduk yere içimdeki blizzard gıcıklığı kabardı... Gideyim birazcık akıl sağlığı için simcity falan takılayım ben... Selametle...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: thunderwatcher

    Evet trol sevmiyoruz, adabımızı da bozmuyoruz. "Blizzard resmen sçtı batırdı" demek başkaaaaa, kurumların ya da kişilerin yedi cedlerini olaya karıştırmak başka. Blizzard'a kızgınım, Blizzard'ın tüm sülalesine de kızgınım ama orada kalır. Öteye gitmez. Gitmemelidir. Bunun dışında spor müsabakası gibi düşünün: kartlık faul yapmadığınız sürece oyunu biraz sertleştirmekte sakınca yoktur. Adamlar bir oyunu lansmanından 10 sene sonra çıkartıyorlarsa sertleşmeye hakkımız vardır. Ne diyecektik yani gidip ağlayacak mıydık kapılarında "aaabiii nooolur çıkartın artık!" diye? Yok öyle bir olay. Kızmak, tepki göstermek haktır. Bunu dalga geçerek de yapabilirsiniz, görüş bildirerek de yapabilirsiniz, başka (rakip) firmaları örnek göstererek de... Blizzard, Bioware, Bethesda, vs... birbirinden ayrı düşünülemez çünkü farklı türlerde oyun yaparken dahi RAKİPTİRLER. Sonuçta ortada bir oyun pazarı var, müşteri sayısı ve sektörün cirosu belli. Bundan pasta kapmaya çalışıyor herkes. Ben Blizzard'ın icraatlarını beğenmediğim için pastadan pay kapmayı hak etmediklerini düşünüyor ve anti-lobi yapıyorum kendimce. Bir taş atımlık da olsa tepkisiz kalmaktan iyidir. En azından vicdanım rahat. Çünkü eğri oturup doğru konuşalım: alemin kralı olsa bir oyun 8 senede çıkmaz... Hele bir de "aceleye getirmiyoruz çünkü mükemmel olsun istiyoruz" falan demiyorlar mı ıyyyy Oyun içi videolarda gördük işte ne kadar mükemmel olduğunu... Cırt. Bu durumda Blizzard'a söylenebilecek tek bir şey var: "Bu kadar ıkındınız çıka çıka bu mu çıktı yani?"... Buraya kadar trollük yok. İsteyen dava edebilir tek bir suç unsuru yok, düşünce özgürlüğümü kullanıyorum.

    Durduk yere içimdeki blizzard gıcıklığı kabardı... Gideyim birazcık akıl sağlığı için simcity falan takılayım ben... Selametle...

    Valla moruk bu post bekleleni vermedi :(

    Değer verdiğine tepki gösterirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagore -- 20 Nisan 2012; 20:39:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kagore

    quote:

    Orijinalden alıntı: thunderwatcher

    Evet trol sevmiyoruz, adabımızı da bozmuyoruz. "Blizzard resmen sçtı batırdı" demek başkaaaaa, kurumların ya da kişilerin yedi cedlerini olaya karıştırmak başka. Blizzard'a kızgınım, Blizzard'ın tüm sülalesine de kızgınım ama orada kalır. Öteye gitmez. Gitmemelidir. Bunun dışında spor müsabakası gibi düşünün: kartlık faul yapmadığınız sürece oyunu biraz sertleştirmekte sakınca yoktur. Adamlar bir oyunu lansmanından 10 sene sonra çıkartıyorlarsa sertleşmeye hakkımız vardır. Ne diyecektik yani gidip ağlayacak mıydık kapılarında "aaabiii nooolur çıkartın artık!" diye? Yok öyle bir olay. Kızmak, tepki göstermek haktır. Bunu dalga geçerek de yapabilirsiniz, görüş bildirerek de yapabilirsiniz, başka (rakip) firmaları örnek göstererek de... Blizzard, Bioware, Bethesda, vs... birbirinden ayrı düşünülemez çünkü farklı türlerde oyun yaparken dahi RAKİPTİRLER. Sonuçta ortada bir oyun pazarı var, müşteri sayısı ve sektörün cirosu belli. Bundan pasta kapmaya çalışıyor herkes. Ben Blizzard'ın icraatlarını beğenmediğim için pastadan pay kapmayı hak etmediklerini düşünüyor ve anti-lobi yapıyorum kendimce. Bir taş atımlık da olsa tepkisiz kalmaktan iyidir. En azından vicdanım rahat. Çünkü eğri oturup doğru konuşalım: alemin kralı olsa bir oyun 8 senede çıkmaz... Hele bir de "aceleye getirmiyoruz çünkü mükemmel olsun istiyoruz" falan demiyorlar mı ıyyyy Oyun içi videolarda gördük işte ne kadar mükemmel olduğunu... Cırt. Bu durumda Blizzard'a söylenebilecek tek bir şey var: "Bu kadar ıkındınız çıka çıka bu mu çıktı yani?"... Buraya kadar trollük yok. İsteyen dava edebilir tek bir suç unsuru yok, düşünce özgürlüğümü kullanıyorum.

    Durduk yere içimdeki blizzard gıcıklığı kabardı... Gideyim birazcık akıl sağlığı için simcity falan takılayım ben... Selametle...

    Valla moruk bu post bekleleni vermedi :(

    Değer verdiğine tepki gösterirsin.


    Oyun çıksın o zaman gör sen postları. Haklısın biraz sıkıldım bu mevzudan..




  • Ne oynayacaksın ? Barbar mı , wizard mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metabor

    quote:

    Orijinalden alıntı: broodofqueen

    quote:

    Orijinalden alıntı: archVillain

    Madem konu üstte. Arkadaşlar bana teker teker Diablo 3'te beğenmediğiniz, sıkıntı ettiğiniz durumları açıklarmısınız? İlk sayfayı oku demeyin, tüm bu konunun amacının ''onlar 10 senedir bekletiyor bizi, Diablo 3 abartılıyor!!!'' ve daha oyunun senaryosu bile çok belli değilken ''bu oyunda senaryo yok iyice gerilemiş bla bla bla'' diyebileceğinize ihtimal vermiyorumda o yüzden. Mantıklı bir kişi bu söylemlerin objektif olmadığını, hatta Blizz fanları aksine anti-Blizz odaklı bir çeşit fanatik, taraftar kitlesi yorumları olduğunu anlar.

    10 yıldır bekletmekmi sıkıntı? 10 yıldır bekliyorsa oyunun şuan kötü olması ne alakadır efenim? Üstüne senaryosu çok az belli. Neye göre hack&slash bu ama böyle b.k gibi senaryo olmaz diyorsunuz?

    Gerçekten nedir sıknıtı? Anlatın lütfen. Ben öyle Diablo 3 abartılıyor diyorsunuz diye gözüm kapalı saldırmam lakin mantıklı sebepler bekliyorum.

    Asıl sorun Troll olmaları. Tek çözüm bloklamak ve cevap vermemek. Boşuna yormuşsun kendini. Tek amaçları polemik.

    senaryo hakkında yorum yapmam, eski oyunlarda çok iyiydi, bu oyunda nasıl olacak bilmiyorum.

    ben kendi açımdan neden abartılıyor yazayım:

    1) günümüzdeki 'modayı' devam ettirip wow + japon animesi karışımı biraz torchlight'la harmanlanmış kötü renk paleti. 1 yıl önceye göre görüntülerde, grafiklerde de pek bir değişiklik yok, yetersiz bence. grafikten kastım 'crysis iyidir' tarzı deği, renk paleti seçimi.

    2) eski gotik havadan fazlasıyla uzaklaşmış olması. path of exile'ı gördüm, eski dark rpg havasını çok iyi vermişler, küçük bir firma için çok başarılı buldum. kaldı ki blizzard çook çok büyük firma ve o firma artık bence eski blizzard değil, oyunları gittikçe 'genele' hitap eder oldu. nasıl anlatsam eski oyunlarında starcraft 1'de de diablo'larda da daha sert bir hava vardı, bundan uzaklaşmışlar. (yapımcılar değişti)

    3) necro nerde? paladin nerde?

    4) 1 ay sonra oyun çıkacak, ama tahminimce kendi istedikleri tarihten erken piyasaya sürüyorlar (bizim için geç ). yakın zamanda patch gelebilir, sadece tahmin.

    bunlar benim yorumlarım, günümüzde artık 'karanlık rpg' tercih edilmiyor, bu konuda bir şey yapamam. ama benim anlamadığım insanlar neden konu blizzard olunca körü körüne eleştirmeden savunmaya geçiyor. ben de adamların oyunlarını oynuyorum ama kendim için yetersiz gördüğüm şeyleri eleştiriyorum bu da gayet doğal.

    diablo 3 diablo 3 dediniz bak noldu şimdi? error 37! tahmin ettiğim gibi çok kısa zamanda patch de çıkarmışlar, onun dışında yukarıda yazdığım maddelerle ilgili görüşleri beklemekteyim. diablo 1 ve 2 iyiydi de...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3qzotix

    quote:

    Orijinalden alıntı: thunderwatcher

    Oh oh reyting reyting! Yardırın yorumları gari. Çıktı da güzel kardeşim 10 sene oldu. Bu bir rekor olsa gerek. Lansmandan 10 sene sonra oyun çıkartmak. Ayrıca çıktı da sizin içinize sindi mi çıkan iş? Diablo 2'ye kalay çekip sunmuşlar ve bunun için 10 sene mi harcamışlar? Kusura bakmayın böyle bir amatörlük olamaz. Kötü niyet arıyorum arkasında. Blizzard ofisinde bir gün:

    -"Hacı?.. Şu oyuna baksak mı biraz ya bak 8 sene oldu millet bekliyor çıkacak diye"
    -"Sallaaaaa akşama yengen gelcek uğraşamam şimdi diablo miyablo"...

    Bende böyle canlandı olay. Oturmuş harıl harıl programlama yapan, "oğlum mıçtık yetiştiremiycez oyunu çıkış tarihine" diye saçını başını yolan endişeli yüzler gelmedi. Donut eşliğinde kahve içip pes - skyrim falan oynayan tipler geliyor gözümün önüne daha çok.

    NOT: Oyunda benden esirgedikleri tüm eğlenceyi yaptıkları dandik işle dalga geçerek yaşamaya yemin ettim.

    Seviyorsan git konuş bence...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.