Şimdi Ara

-DH-Yeni i20/i20 Coupe/i20 Active-ANA KONU-GÜNCEL- (171. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.776
Cevap
68
Favori
212.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu akşam bayiden aldığım karta baktım 7500 km bakım yazmışlar. Götürsem mi bilmiyorum.

15000 km beklesem garanti açısından bir sıkıntı olur mu?
  • mirac53 kullanıcısına yanıt
    Şahin& doğan mı bu araba. Servise itiraz edin.kitapçıkta 15.000 km yada 1 yıl hangisi önce dolarsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • - Tickhi nickli arkadaş birimini litre olarak alma sebebinin sadece kendini avutmak olduğunu hatırlatmak isterim. Benzin ve lpg aynı fiyat olsa eyvallah haklısın. Fakat;
    Benzinin litre fiyatı 4.57 tl. 100 km de 6.5 litre yaksa 29.7 tl eder.
    Tüpün litre fiyatı 2.09 tl. 100 km de senin dediğin gibi 10 litre dahi yaksa (ki 10 değil en fazla 8 litre harcıyor) 20.9 tl eder.
    YANİ EN KÖTÜ SENARYODA BİLE BEN DAHA ÇOK LİTRE HARCIYORUM AMA SENDEN 9 TL KARDAYIM.

Bu hesaplama senin dedğin 10 litreden hesaplayınca oluyor. Gerçekte ise benim arabam 100 km de 17 tl yakıyor. Ayda bin km yol gittiğimi ve 30 tl benzim aldığımı varsayarsam (Kış aylarında bile ayda 20 tlden fazla almıyorum) kilometre başına 3 kuruş da benzin yakmış oluyorum. Yani ben km de en fazla 20 kuruş yakıyorum. Sen ise en az 30 kuruş yakıyorsun. 1000 km de yani ayda 100 tl daha az ödüyorum sana göre. Başka bir deyişle aynı parayı ödesek bile senden en az 500 km daha fazla geziyorum:) Ok?

Edit: Şimdi sen 1800 tl verdin lpg taktırdın onu hiç hesaba katmıyorsun diyen olur diye baştan yazayım tartışma uzamasın. Yukarıdaki fazladan yazılarak hesaplanmış sonuçta Bin km de 100 tl kar oluyor 18 bin km de kendini amorti ediyor. Ben Tüpü taktıralı 42 bin km oldu dolayısıyla ortalama 2400 tl kar etmiş bulunmaktayım. KISACASI ARKADAŞLAR BENİM GİBİ YILDA 20 BİN KM DEN FAZLA YOL YAPIYORSANIZ BİR AN BİLE DÜŞÜNMEYİN.
    Büyük harfler için kusura bakmayın :) Selametle. Hayırlı Ramazanlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerkartalfb -- 28 Haziran 2016; 1:46:56 >

• omerkartalfb O kullanıcısına yanıt
    Tüplü ve öfkeli

• Otomatik olan cok yakiyor ama manuel benzinli arac icin lpg gereksiz masraftir ve aracinizin orjinalligini de bozarsiniz. Agresif kullanim tarziniz varsa her turlu yakitta zaten cok yakacaktir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • misse06 M kullanıcısına yanıt
    Stepne???

• Birimini litreden hesaplayıncadan sonrasını okumadım neden diye sorarsan sende öğrenmiş olman için söyliyeyim. Bir aracın yakıtı Litre cinsinden ne yakıyor o önemlidir. Sen diyorsun 100 km de 17 tl yaktım yarın devalüasyon oldu lpg 5 tl benzin 8 tl oldu senin araba yarın 50 kuruş yakacak benim araba da 50 kuruş yakacak. Kuruş hesabı yalan hesap aracın yaktığı yakıta bakılır bugün 17 kuruş yakar yarın zam gelir 20 kuruş yakar ama araban hep 10 lt yakar bu yakıt tüketimi bilinci olmadığı için lpg takıp kar ettim sanıyorsunuz ama dediğim gibi etmiyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zcnyldz

Lpg taktıran arkadaşlar tanktan sonra bagajınızda yer kaldı mı? O sorunu nasıl çözdünüz?

Bagaj kalmıyor yada stepneyi evde balkona koyuyorlar lastik patlayınca eve jant üstünde gidiyorlardır. Şaka bir yana ben aracımı 7-8 kuruş için rezil etme taraftarı olmadığımı belirttim yararının psikolojik olduğunu aslında hiç bir karı olmadığını söyledim bunu söylediğim kişi de 1.2 aracına lpg taksam nasıl olur diyen arkadaştı siz lpg falan sattığınız için saldırı moduna geçtiniz. 1.4 otomatik kullanan adamın 12 13 Lt benzin ortalaması bu adama eyvallahta 1.2 araca kesinlikle gerek yok 2*2 = 4 Ha ben aracı rezil ederim garantiden çıkarırım umrumda olmaz kapalı garaja girmem idoyla karşıya geçmem dersen saygı duyarım. Öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki lpg nin dez avantajı yok takmayan keriz... Getirisinden çok götürüsü olan bir sistem her şeyiyle araca zarar ve orjinal yakıt sisteminden kat be kat ölüm riski taşıyan bir sistem. Bizim millet olarak bir şey olmazcı tutumumuzdan dolayı her şey mübah bize. Siz kendiniz bilirsiniz kendi işinize gelmediği zaman savunuyorsanız benim gibi savunmayanları da kabul edeceksiniz. LPG yi önermiyorum 1.2 motora çünkü gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tickhi

Birimini litreden hesaplayıncadan sonrasını okumadım neden diye sorarsan sende öğrenmiş olman için söyliyeyim. Bir aracın yakıtı Litre cinsinden ne yakıyor o önemlidir. Sen diyorsun 100 km de 17 tl yaktım yarın devalüasyon oldu lpg 5 tl benzin 8 tl oldu senin araba yarın 50 kuruş yakacak benim araba da 50 kuruş yakacak. Kuruş hesabı yalan hesap aracın yaktığı yakıta bakılır bugün 17 kuruş yakar yarın zam gelir 20 kuruş yakar ama araban hep 10 lt yakar bu yakıt tüketimi bilinci olmadığı için lpg takıp kar ettim sanıyorsunuz ama dediğim gibi etmiyorsunuz.

• Tickhi kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim, ne lpg satıyorum nede benzeri bir iş yapıyorum. Lgp yı savunduğum falan da yok. Çok basit bir soru sordum, sen direkt suçlamaya geçmişsin. Sakin ol öncelikle. İstanbul içi 30-32 kuruş yakarkende lpg taktirmayi dusunmuyorum ayrıca..

• quote:

Orijinalden alıntı: omerkartalfb

quote:

Orijinalden alıntı: Tickhi

Birimini litreden hesaplayıncadan sonrasını okumadım neden diye sorarsan sende öğrenmiş olman için söyliyeyim. Bir aracın yakıtı Litre cinsinden ne yakıyor o önemlidir. Sen diyorsun 100 km de 17 tl yaktım yarın devalüasyon oldu lpg 5 tl benzin 8 tl oldu senin araba yarın 50 kuruş yakacak benim araba da 50 kuruş yakacak. Kuruş hesabı yalan hesap aracın yaktığı yakıta bakılır bugün 17 kuruş yakar yarın zam gelir 20 kuruş yakar ama araban hep 10 lt yakar bu yakıt tüketimi bilinci olmadığı için lpg takıp kar ettim sanıyorsunuz ama dediğim gibi etmiyorsunuz.

zcnyldz kardeşim ben sana değil omerkartalfb ye söyledim yazdıklarımı baksana adam litre hesabı yapılmaz diyor lpg 5 lira olsa bile kilometrede 17 kuruş yakacağını sanan bir insana matematik öğretmeni öğretememiş biz mi öğreteceğiz LPG ahmaklıktır zaten İstanbulda 30 32 kuruş yakıyorsan dediğim gibi gerek yok LPG taktırmaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tickhi -- 29 Haziran 2016; 19:07:26 >

• Tilki kusura bakmada türkiyede 30 32 kuruş yakan araçların Alayında lpg var.neden bahsediyorsun sen

• Bügün yeni kasa jump donanım aracıma arka kapı hoparlör montajı yaptım. Arka kapılarda tesisat hazır sadece kablolar siyah bant ile sarılmış olduğu için ilk bakışta görünmüyor. Sony 1620 serisi hoparör tercih ettim ama ön kapılar gibi yüksek ses vermiyor fakat ayarlardan sesi biraz arkaya verince tatmin edeci montaj çok kolay.

• ***volkan*** * kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun. bende style paket aracıma sonradan orjinal navigasyon sistemi taktırdım malesef tweeterler çalışmıyor. Eskiden daha temiz ses alıyordum. Yani demem o ki sonradan yapılan iyileştirmeler ilk ve orjinalinin yerini tutmuyor malesef.

Tickhi nickli arkadaş sana da son kez cevap yazıyorum anlaşamıyoruz çünkü sen benzinde bin arabana insanlar lpg de binsin. Hakaret etme lpg taktıran insanlara :) Benzinin 2 tl mazotun 10 tl olduğu bir Dünya düşün. Kaç insan Arabası 7 litre değil de 5 litre yaksın diye dizel araba alır? Sanırım bi sen:)) hadi selametle.

• Lpg konusu baya uzamış gitmiş bir önceki aracım getz idi ve 3000km de lpg taktırdım 95000 km sorunsuz kullandım % 35 civarı az yakıyordu. Ankara için hesap
    1 lt benzin 4.48 tl
    1lt lpg 1.99 2.27 tl arası
    1 lt benzin yerine aracın 1.2 lt lpg yakması gerekir. 6 lt benzin yerine 7.2 lt lpg kullanmış oluruz. Yaklaşık 15 20 bin km de lpg kit fiyatı çıkar.
    bu arada yeni aracımda lpg var mı hayır 5 lt ortalama ve %5 indirim kartı ile şimdilik beni üzmüyor

• İyi günler
    Bende bir tane 2013 i20 1.4 90 lık dizel var
    Yakıtı biraz fazla sanırım
    Km 150 binde
    yakıtı 6 dan aşağıya inmedi
    Uzunyol şehiriçi karışık
    Hatta 6 olmadı bile
    Sizce normalmi

• Beyler şuan clio 3 2008 hb 1.5 dci var satacaz üstıne koyup i20 almayı düşünuyoruz 1.2 ile 1.4 arasinda performans farki varmi,ne kadar yakar yilda 8 bin civari km yapiyoruz,en boş paketinde park sensöru varmi,otomatik düşünuyoruz,yardimci olursaniz sevinirim en boş paket 1.2yi kaça aliriz sitedr fiyatlar pahali gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: lDirtyHandsl

Beyler şuan clio 3 2008 hb 1.5 dci var satacaz üstıne koyup i20 almayı düşünuyoruz 1.2 ile 1.4 arasinda performans farki varmi,ne kadar yakar yilda 8 bin civari km yapiyoruz,en boş paketinde park sensöru varmi,otomatik düşünuyoruz,yardimci olursaniz sevinirim en boş paket 1.2yi kaça aliriz sitedr fiyatlar pahali gibi

Araç ilk senesinde 7900km yol yapti, 2100tl benzin yedi, ortalama hiz 30km+ civari, cam tavanli model 1.2 elite.

• Merhaba arkadaşlar 2015 model yeni Hyundai i20 dizel style paket aracım var.Son 1 haftadır klimayı açınca çok ufaktan ön konsoldan ses geliyor.Çok az ıslık gibi değişik bir ses geliyor.Klimayı kapatınca kesiliyor.Klimanın hangi ayarında olursa olsun bu sesi yapıyor .Çok rahatsız edici değil ama neden yapar? Bir zararı varmıdır?
  • Konuya girip biraz fikir alayım dedim konu lpg konusuna dönmüş. Neyse orta yolu bulmaya çalışın aranızda. Arkadaşlar, bende 2012 model 1.4 jump otomatik vites i20 var. 38bin tl'ye alıcısı var bu fiyata satıp, 54bin tl'ye 2015 model 18000km otomatik 1.4 elit paket açılır cam tavan vs almak mantıklımı. Bide arkadaşlar ilanlarda start-stop özelliği belirtilmiş fakat bayideki bayan yok öyle bişey dedi kafam karıştı, elit paketin tam donanımı nedir acaba. Teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.