Şimdi Ara

-DH-Yeni i20/i20 Coupe/i20 Active-ANA KONU-GÜNCEL- (170. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.776
Cevap
68
Favori
212.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: comanchee

Siz zaten hem bu terbiye düzeyiniz ile patlatmışsınız ya kafayı. bu paranoya ile öleceksiniz diye doğalgazda kullanmıyorsunuzdur herhalde.yada vapura binmiyorsunuzdur batar diye.neyse anlamak istemeyen anlamaz.onca mühendis mallık edip LPG sistemi yapmış.biz türkler hemen not verdik patlar çatlar diye.

bukadar sinirlenmene gerek yoktu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu konu anlamsız yerlere kaydı. Ben demiyorum lpg kullanılmaz kullanan kullansın ben sıfır araca gidip 2.0 lt 2.5lt 3.0 Lt araca zaten yakmıyor gerek yok demedim. i20 ye 1.2 motora gereksiz zaten araba maksimum 30 kuruş yakıyor ne gerek var dedim. Aldığın arabayı rezil etmeye deldirmeye fabrika garantisinden çıkarmaya kapalı garajlara girememe hızlı feribota girememe sıkıntısını çekmeye değmez diyorum. 2000 tl ye 10 depo benzin alır 8 bin 9 bin km yol gidersin gezmiyorsan ne gerek var 2 liraya yakıt alıyorum diye sadece kendini psikolojik olarak rahatlatırsın başkada bir şey yapmazsın. Tucson konusundada yazdım araba yakıyor 8-9 lt 120bin tl verip 6-7 bin tl ye lpg takalım çok yakan diyenler var kardeşim alma o zaman yani 120 bin lira verirken çok gelmiyorda 2 lira fazla verincemi çok geliyor depoyu doldururken. Saçmalıktan başka bir şey değil. Fabrikadan çıkan yakıt sistemi ile sonradan delinip takılan yakıt sistemi arasında dağlar kadar güvenlik farkı var. deldir motoru bir sızıntıda yak kendinide arabanıda. LPG şahin doğanın yakıtı neden dersen o araçların yaktığı benzin haramdır yüz binlerce liralık araç alıp lpg taktırmak ahmaklıktan başka bir şey değil kimse kusura bakmasın.

• comanchee kullanıcısına yanıt
    Farzedelim ki dediğiniz oldu arabayı ilk çalıştırdıklarında uçar gider fabrikadan araba kutulanıp çıkmıyor test edilip kontrol edilip çıkıyor. Yani dediğiniz durum imkansız ötesi. Ama LPG de bu söz konusu değil daha takarken yakarsınız arabayı kimse de arkasında durmaz yanınca.
  • Konu lpg tartışmasına döndü.
    Birbirinizi ikna edeceğinizi mi sanıyorsunuz, diyelim ki ettiniz size ne kazandıracak ?
    Bırakın isteyen istediğine inansın.
  • Arkadaslar konu başlığıyla alakasiz şeyleri tartismayalim ltf.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu zaten bir arkadaşın i20 sine lpg taksam ne olur / ne olmaz sorusundan çıktı konu başlığına göre konuşucaksak Hyundai i20 üretildi bitti konu kapansın o zaman.
  • Tickhi kullanıcısına yanıt
    Aslında arkadaşlar haklı konu gereksiz uzadı.neticede taktırmamakta sizin tercihiniz.

• Konu gereksiz uzamış cevap yazmayacaktım ama arkadaşın birisi lpg taktırmaya ahmaklık demiş ona hitaben yazayım.
    Türkiye'de motoru tam uyumlu olan i20 gibi bir aracın varsa landirenzo kitli bir lpg taktırmak ahmaklık aksine akıllılıktır.
    İlk sayfalarda mesajlarımı bulabilirsiniz aracı ilk alanlardanım 3 binde lpg taktırdım şu an 46 binde. Araçta en ufak bir sorun olmadı. 20 tl lik lpg ile 125 km yol gidebiliyorsunuz.
    Taktırmak isteyen arkadaşlar taktırsın derim aracın çekişinde zaten problem olmuyor. Yeni i20 ler 5 bin devire kadar bağırmıyor malum. 3-4 bin bandında istediğiniz yokuşu çıkarsınız lpg ile ki benzinli araç için max tork ort 4 binde elde edilir dolayısıyla motoru çok yormuş olmayacaksınız.
    Selametle herkese kazasız belasız sürüşler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yeni kasa jump donanım aracında arka kapılara hoparlör taktıran var mı tesisat hazır mı yoksa kablo çekmek mi lazım

• arkadaşlar benzinli 1.2 araç için ilk bakım kaç km' de yapılmalıdır?

http://upload.social-hyundai.com/Hyundai_Periyodik_Bakim_Tablosu.pdf

adresinde 15.000 km deniliyor fakat aracı satın aldığımda bayi 7.500 km bakıma sokmanız lazım demişti. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim
  • mirac53 kullanıcısına yanıt
    1 yıl yada 15.000 km de bir.

• İlk bakım 15.000 de yaptırılıyor

• mirac53 kullanıcısına yanıt
    Öyle dememiştir bayi. 3000 km veya 3 ay sonra gelin aracı bir kontrol edelim demişlerdir. Bana öyle dediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: omerkartalfb

Konu gereksiz uzamış cevap yazmayacaktım ama arkadaşın birisi lpg taktırmaya ahmaklık demiş ona hitaben yazayım.
    Türkiye'de motoru tam uyumlu olan i20 gibi bir aracın varsa landirenzo kitli bir lpg taktırmak ahmaklık aksine akıllılıktır.
    İlk sayfalarda mesajlarımı bulabilirsiniz aracı ilk alanlardanım 3 binde lpg taktırdım şu an 46 binde. Araçta en ufak bir sorun olmadı. 20 tl lik lpg ile 125 km yol gidebiliyorsunuz.
    Taktırmak isteyen arkadaşlar taktırsın derim aracın çekişinde zaten problem olmuyor. Yeni i20 ler 5 bin devire kadar bağırmıyor malum. 3-4 bin bandında istediğiniz yokuşu çıkarsınız lpg ile ki benzinli araç için max tork ort 4 binde elde edilir dolayısıyla motoru çok yormuş olmayacaksınız.
    Selametle herkese kazasız belasız sürüşler.

1.2 araçla 10 litre yakıt yakıyorsun o zaman ortalama ben senden daha fazla yol yapıyorum benzinde boşuna takmışsın lpg yi.

• Omer kartal yorumun gayet güzel olmuş. Tilki kardes sen benzinli aracını kullanmaya devam et Lpgli araçtan nasıl olurda daha az yakar aracın. Dün aracım lpg taktırdım ankara mocan da brc test amaçlı 50tl lik gazla 285km yol yaptım benzinle 50tl yle 160km yapıyodum. Benzinli araç kullanimi kerizlik kendi adıma. Performans aynı düşünenlere tavsiye ederim

• misse06 M kullanıcısına yanıt
    Şaka bir yanada ben dizelde 355 km yol yapıyım 50 liraya

Tüplü yeni kasa sürdümde araç iyi dayı kullanıyor ilçede işini rahat görüyor

• Lpg taktıran arkadaşlar tanktan sonra bagajınızda yer kaldı mı? O sorunu nasıl çözdünüz?

• quote:

Orijinalden alıntı: misse06

Omer kartal yorumun gayet güzel olmuş. Tilki kardes sen benzinli aracını kullanmaya devam et Lpgli araçtan nasıl olurda daha az yakar aracın. Dün aracım lpg taktırdım ankara mocan da brc test amaçlı 50tl lik gazla 285km yol yaptım benzinle 50tl yle 160km yapıyodum. Benzinli araç kullanimi kerizlik kendi adıma. Performans aynı düşünenlere tavsiye ederim

ben 50 tl ile 220km yapıyorum sen aradaki farkı zaten lpg + benzin alarak çıkarıyorsun sen ucuza gittim sanıyorsun ama lpg yakerken benzinide yakıyorsun. 50 tl ile 25 lt gaz alırsın sen 25 lt ile 285 km yapıyorsan baştan zarardasın. 10 lt den fazla yakıyorsunuz 100km de haberiniz yok motoru gebertmenizde cabası Euro 6 motor subab lara değil her yere zarar veriyor lpg sen kullanır satarsın ama alan alırmı lpg li yüksek km aracı satarken görürsün.

• Ne 10lt yakmasindan bahsediyorsun sen.7.0lt lpg tüketimim var 100kmde kmde 14krs civarı yakıyor.sen ezbere konuşmaktan vazgeç. 50tl lik benzinle 220km yol nasıl gidiyorsun. Ya matematiğin zayıf sayılarla aran iyi değil yada devamli rampa aşağı iniyosun bidaha cikmiyosun

• Simit tank duymadınmi hiç sen

• 
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.