dünyada çalkalanmamış , aşağı yukarı top gibi fırlatılmamış tek değer kaldı oda altın.
kimi görüşler borsalardaki bu operasyon sonrası, tüm dayak yiyenler, para kaybedenler, stop loss işletenler, mor çatı sığınma evi yada hastane olarak gördükleri Altına sığındılar, hemde tepeden.
şimdi sarı kıza tecavüze yeltenme olacaktır aynı vampirler tarafından.
bunun ilk sortisi fedin altın satacağı muhabbeti dolaştırılarak başlandı , 2. hamleleri ne olacak çıkar kokusu yakında,
ancak bu saldırıların sarı kızın 2 abisinin ekarte edilerek olması lazım,
1-)amerikanın elinde 8 bin ton altın olduğu varsayılıyor, buda yaklaşık yanılmıyorsam 500 milyar dolar ediyor, önceki açıklanan deklare edilen paketlere bakarsak, bu tutar yangının üstüne dökülen 1 bardak su etkisi yapar
2-)tüm dünyanın ihtiyaç duyduğu ve çinin bas bas yeni rezerv para oluşturalım çağrısına (haklı olarak sadece abd hamuduyla götürsün istemiyor, pastadan pay almak istiyor) kimse kulak asmıyor ve doların geleceği hepten belirsizleşiyor, bu durumda sarı kız adı konulmamış rezerv para olarak ortaya çıkıyor.
ancak kaldıraç oranlarının altında kaldırılması ve 1'e getirilmesi , 2 anlam taşıyor bence, skinypupy arkadaşımızın bahsettiği çok hızlı ve seri yükselişe delalet eder, yada ağa para babalarının sarı kıza kaldıraçsız, kimsenin karşı koyamayacağı paralarla saldırıya geçip indirmek olabilir diye düşünüyorum, böylece sarı kızı yere serip alın size gayri resmi rezerv paranız , dolar sürünüyorsa bunu toprağa gömdüm mesajı geçmek isteyebilirler.
olaki bunu yaptılar ve altında operasyon başladı diyelim, altının arkasında asya durmak isteyecektir ama güçleri yetmeyebilir,
bu oyunu tek bozacak şey fiziksel altına yönelmek, istedikleri kadar altın kağıtlarını ucuzlatsınlar (zaten bu altın kağıtlarının karşılıklarının olmadığını bu forumdaki değerli kalemler çok güzel yazdılar geçmiş sayfalarda),
o zaman sanalla reel karşı karşıya gelecek, altın hesabı açmak isteseniz 1200 1400 dolardan açacaklar ancak 1700 dolara fiziksel altın almak isteseniz bulamayacaksınız, sadece altının hamilerinin benim adım tatar ramazan ben bu oyunu bozarım dirayetini göstermeleri yeterli.
çünkü şöyle bir durum var, mesela iş bankasından altın hesabı açıyorsunuz, altın %100 değer kazanıyor, iş bankası bu farkı kendi değil yurt dışındaki baba bankalardan anlaşması gereği alıyor, olaki kriz ağırlaşır, bu teminatı veren büyük kuruluşlardan yada bankalardan 1 yada 1 kaç tanesi cortlarsa ne olacak? sen 100 tl'den açmışsın zamanında altn hesabını, olmuş altın 200 lira, iş bankası bu farkı sana veremeyeceğinden, paranı almak istediğinde ssen bana 100 tl yatırmıştın al sana 100 tl diyecek.
tamamen kendi görüşlerimdir yatırım tavsiyesi değildir.
Bu işi yapmanın daha kibar bir yolu var. Altın diyelim 10 bin doları geçerken, savaşı veya Bin Ladin'i veya UFO'ları bahane ederek fors majör ilan ederler ve altın piyasasının kapısına kilit vururlar. Mudilerin alacağını da 10 bin dolardan nakdi uzlaşmayla kapatırlar. Böylece, kimseyi dolandırmamış olurlar, güya. Diyelim altı ay veya bir yıl boyunca altın piyasası işlemez, fiyatının ne olduğunu kimse bilemez. Dedikodular çıkar, yok altının onsu 10 dolara düşmüş, 5 dolara düşmüş diye, milletin kafasını iyice bulandırırlar. Derken, günlerden bir gün, bir yerlerde, fiziki altın piyasasını yeniden açarlar, onsun fiyatını da ben diyeyim 50 bin dolar, siz deyin 1.5 milyon dolar gibi astronomik bir değer ilan ederler... Piyasa böyle fiyatladı derler... Batılı ülkelerin borç problemi de çözülmüş olur.
***Alıntıdır***
Elindeki fiziki altını satıp bankaya yatırmak isteyenler bunu da göz önüne alabilir.
Şu verileri görünce dediklerin hiç de uzak değil
Bir ay önce 77.00 TLcivarında 80 gr almıstım. 03.08.2011 günü inişe geçtiği zamana denk geldi sattım. Arabamı da satmıştım. O paraları götürdüm Astraya yattırdım aksam sahibindene ilan verdim, pişmanım kesinlikle tavsiye değildir. 1 hafta şoförlü araba kiralasam zarar etmezdim
Bugün buralar çok sessiz. Nerelerdesiniz arkadaşlar. Öngörülerinizi alalım.
Arkadaşım 54 000 tl vadeli hesaptan yüzde 9 vade alıyordu. Aklına girip bugün o paranın vadesini bozdurtup altına girmeye teşvik ettim. Altının kesinlikle beni yüzüstü bırakmaması lazım.
Cari işlemler hesabı, bu yılın ilk yarısında bir önceki yılın ilk yarısına göre 24 milyar 761 milyon dolar artarak, 45 milyar 8 milyon dolar açık verdi.
Türkiye`nin cari işlemler hesabı açığı, yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 122,9 artarak, 45 milyar 8 milyon dolar oldu.
Merkez Bankası tarafından açıklanan 2011 yılı Haziran ayına ilişkin ödemeler dengesi verilerine göre, cari açık 2011 yılı Ocak-Haziran döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre 24 milyar 761 milyon dolar artış gösterdi. Geçen yılın ilk 6 ayında, cari açık 20 milyar 247 milyon dolar düzeyindeydi.
Geçen yıl Haziran`da 3 milyar 409 milyon dolar açık veren cari işlemler hesabında, bu yılın aynı ayında 7 milyar 548 milyon dolar açık meydana geldi.
Cari işlemler açığının artmasında dış ticaret açığının 25 milyar 436 milyon dolar tutarında artarak 46 milyar 431 milyon dolara ulaşması etkili oldu.
2 gün önce yapılan Ekonomi değerlendirme toplantısında Ekonomik istikrar ve cari açık için gerekli yasal düzenlemeler kısa zaman içerisinde meclise sunulacak açıklaması gelmişti.Sanırım Ötv ile bir şeyler karşılanmaya çalışılacak.Baksanıza açıldıkça açılıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: octavarium
Arkadaşım 54 000 tl vadeli hesaptan yüzde 9 vade alıyordu. Aklına girip bugün o paranın vadesini bozdurtup altına girmeye teşvik ettim. Altının kesinlikle beni yüzüstü bırakmaması lazım.
uzun vadede bırakmaz merak etme. ama aldıktan sonra biraz düşerse sabır diyeceksin arkadaşına
su an giris yapmak icin bekliyorum duser mi sizce arkadaslar?
100 liranin altini gorur mu
quote:
Orijinalden alıntı: owin
su an giris yapmak icin bekliyorum duser mi sizce arkadaslar?
100 liranin altini gorur mu
bence gorse de gormese de siz bir an önce girin...
Şu an beklenen olmadı. Gün içerisinde hareketlenmeler; Altın direnç 1792 / Destek 1776 gibi görünmekte.
Dolar Direnç 1.766 Destek 1.754 gibi görünmekte.
arkadaşlar bugün 103 lira olur mu olduğunda satışa geçip bi süre fonda beklesek ne dersiniz, bu altın balonu bi gün patlayack ama ne zaman?
ooo canlanıyor 101.1330 101.8710 1789,9ons
altın silkelenip yavaş yavaş kendine gelmeye başladı
quote:
Orijinalden alıntı: ikara1981
kardeş hangi bankayı kullanıyorsun halkbank şu an 100.96, 101,99
quote:
Orijinalden alıntı: cruel_crazy
beyler nöbetten çıktım. kar satışları gelir derseniz, satıp 10a kadar bekleyip tekrar girmeyi düşünüyorum. gözlemleriniz nedir?
satma bekle
quote:
Orijinalden alıntı: korsansss
quote:
Orijinalden alıntı: ikara1981
kardeş hangi bankayı kullanıyorsun halkbank şu an 100.96, 101,99
garanti
direnc kirildi sanlrlm
1766 a kadar yolu var ml simdi(insallah vardlr)
arkadaşlar müsaadenizle birşeyler sormak istiyorum.elimde biraz para var.bu parayı birşeylere yatırıp kazanç sağlamak istiyorum.ING bank'ın b tipi likit fon dediği olay var.bir de bu sizin yaptığınız gibi altın işi..anladığım kadarıyla garanti bankasında veya başka bir bankada hesabınız var.bu hesaptaki paranızlada altın düştüğünde alıyorsunuz ve yükselmesini bekliyorsunuz.ve sizin için en yüksek olduğu zamanda satıp kar ediyosunuz.sonra yine altın alıp yine işlemi tekrarlıyosunuz.peki bu işten kazanç sağlayanlar şu ana kadar ne kadar kazandılar ?
Altın(Gr/TL) 102,130000 101,120000(halkbank 101'i geçti) halkbank'da ki makası son günlerde artırdılar, önceden 75 kuruş falandı