peyderpey ALTIN aldığınızda, karınızı hesaplarken ortalamayı mı alıp hesaplıyorsunuz? Örnek 10.000 TL 90 TL den aldınız, 5.000 TL de 100 TL den aldınız? Bugün karınızı nasıl hesaplarsınız?
Ben ortalamasını alarak hesaplıyorum.
Örnek üzerinden gidecek olursak;
10.000/90=111.11gr 5000/100=50gr
15000TL/161.1GR=93.104TL/GR ortalama alış fiyatın gibi..
Satış fiyatın 101TL diyelim. 101-93.104=7.896TL gr başına alış-satış karın.
7.896*161.1=1272TL kardasın.Hayırlı ugurlu olsun güle güle kullan.
İş bankası açtı
830 (1 Gr) Altın 100.650000 101.650000
Şekerbank açtı piyasayı
Alış Satış USD 1.7630 1.7700 EURO 2.5089 2.5173 ALTIN 100.9620 101.36
quote:
Orijinalden alıntı: geoxid
Gece forum gnüdüzkü halinden daha hareketliydi. altın hareketi ile doğru orantılı
Ee usta su uyur altin uyumaz derler :)
ziraattteki bant çok geniş değil mi beyler?
100.4 - 101.6
Şekerbanka bak ya makas sadece 0,40 TL süpermiş!!!
quote:
Orijinalden alıntı: M e t i n
İş bankası açtı
Şekerbankın oranları daha iyiymiş
Günaydın beyler bereketli kazançlar
quote:
Orijinalden alıntı: matrix1979
quote:
Orijinalden alıntı: M e t i n
İş bankası açtı
Şekerbankın oranları daha iyiymiş
Kuveyt Türk
Altın 100.7239 102.0311
ALT 100,3510 102,7540 garanti buda saat 9 u geçti ama farka bak
Garanti kendine gelememiş
Bugün sakin açıldı piyasa
103 görürse satmayı düşünüyorum, şuan usd mi satmak lazım sizce yoksa TL mi ?
10:00 ve 15:00 teki hareketlere dikkat edin
Herkese günaydın arkadaşlar ONS bugün biraz kararsız Dolarda düşüşlerde biraz belirsiz bir gün olacak sanırım.100.cü sayfaya da geldik neredeyse hadi hayırlısı
başlığı açtığım 4 nisanda altın 72 tl 11 ağustosta 100 tl 5 aydaki kar oranı yüzde 33 :D
***Alıntıdır***
evet sarı kızın durumunu tekrar gözden geçirelim,
dünyada çalkalanmamış , aşağı yukarı top gibi fırlatılmamış tek değer kaldı oda altın.
kimi görüşler borsalardaki bu operasyon sonrası, tüm dayak yiyenler, para kaybedenler, stop loss işletenler, mor çatı sığınma evi yada hastane olarak gördükleri Altına sığındılar, hemde tepeden.
şimdi sarı kıza tecavüze yeltenme olacaktır aynı vampirler tarafından.
bunun ilk sortisi fedin altın satacağı muhabbeti dolaştırılarak başlandı , 2. hamleleri ne olacak çıkar kokusu yakında,
ancak bu saldırıların sarı kızın 2 abisinin ekarte edilerek olması lazım,
1-)amerikanın elinde 8 bin ton altın olduğu varsayılıyor, buda yaklaşık yanılmıyorsam 500 milyar dolar ediyor, önceki açıklanan deklare edilen paketlere bakarsak, bu tutar yangının üstüne dökülen 1 bardak su etkisi yapar
2-)tüm dünyanın ihtiyaç duyduğu ve çinin bas bas yeni rezerv para oluşturalım çağrısına (haklı olarak sadece abd hamuduyla götürsün istemiyor, pastadan pay almak istiyor) kimse kulak asmıyor ve doların geleceği hepten belirsizleşiyor, bu durumda sarı kız adı konulmamış rezerv para olarak ortaya çıkıyor.
ancak kaldıraç oranlarının altında kaldırılması ve 1'e getirilmesi , 2 anlam taşıyor bence, skinypupy arkadaşımızın bahsettiği çok hızlı ve seri yükselişe delalet eder, yada ağa para babalarının sarı kıza kaldıraçsız, kimsenin karşı koyamayacağı paralarla saldırıya geçip indirmek olabilir diye düşünüyorum, böylece sarı kızı yere serip alın size gayri resmi rezerv paranız , dolar sürünüyorsa bunu toprağa gömdüm mesajı geçmek isteyebilirler.
olaki bunu yaptılar ve altında operasyon başladı diyelim, altının arkasında asya durmak isteyecektir ama güçleri yetmeyebilir,
bu oyunu tek bozacak şey fiziksel altına yönelmek, istedikleri kadar altın kağıtlarını ucuzlatsınlar (zaten bu altın kağıtlarının karşılıklarının olmadığını bu forumdaki değerli kalemler çok güzel yazdılar geçmiş sayfalarda),
o zaman sanalla reel karşı karşıya gelecek, altın hesabı açmak isteseniz 1200 1400 dolardan açacaklar ancak 1700 dolara fiziksel altın almak isteseniz bulamayacaksınız, sadece altının hamilerinin benim adım tatar ramazan ben bu oyunu bozarım dirayetini göstermeleri yeterli.
çünkü şöyle bir durum var, mesela iş bankasından altın hesabı açıyorsunuz, altın %100 değer kazanıyor, iş bankası bu farkı kendi değil yurt dışındaki baba bankalardan anlaşması gereği alıyor, olaki kriz ağırlaşır, bu teminatı veren büyük kuruluşlardan yada bankalardan 1 yada 1 kaç tanesi cortlarsa ne olacak? sen 100 tl'den açmışsın zamanında altn hesabını, olmuş altın 200 lira, iş bankası bu farkı sana veremeyeceğinden, paranı almak istediğinde ssen bana 100 tl yatırmıştın al sana 100 tl diyecek.
tamamen kendi görüşlerimdir yatırım tavsiyesi değildir.
Bu işi yapmanın daha kibar bir yolu var. Altın diyelim 10 bin doları geçerken, savaşı veya Bin Ladin'i veya UFO'ları bahane ederek fors majör ilan ederler ve altın piyasasının kapısına kilit vururlar. Mudilerin alacağını da 10 bin dolardan nakdi uzlaşmayla kapatırlar. Böylece, kimseyi dolandırmamış olurlar, güya. Diyelim altı ay veya bir yıl boyunca altın piyasası işlemez, fiyatının ne olduğunu kimse bilemez. Dedikodular çıkar, yok altının onsu 10 dolara düşmüş, 5 dolara düşmüş diye, milletin kafasını iyice bulandırırlar. Derken, günlerden bir gün, bir yerlerde, fiziki altın piyasasını yeniden açarlar, onsun fiyatını da ben diyeyim 50 bin dolar, siz deyin 1.5 milyon dolar gibi astronomik bir değer ilan ederler... Piyasa böyle fiyatladı derler... Batılı ülkelerin borç problemi de çözülmüş olur.
***Alıntıdır***
Elindeki fiziki altını satıp bankaya yatırmak isteyenler bunu da göz önüne alabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: ikara1981
103 görürse satmayı düşünüyorum, şuan usd mi satmak lazım sizce yoksa TL mi ?
Şu an hiç 103e çıkacak gibi görünmüyor, belki öğlene olabilir. Dolar düşük şimdi. Daha da düşüyor. Tavsiye değildir.
arkadaşlar doların fiyatı altını direk etkilyo,peki bu doları durumu neye göre değişiyo bilgisi olan var mı?
metumekanik bu olasılığı ben de düşündüm bu kadar şişişrme elbet bir yerde patlayacak ama kime patlar artık bilemem.yarın bir gün herkes altını satmak isteyince bankalar geri alacakmı acaba?