Beyler merhaba araniza ve altina hucuma yeni katildim:) Forumu uc dort gundur takip ediyorum bilgi paylasiminda olan herkeze tesekkur ederim. gittim garantiden hesap actirdim. bugun 98de iken alacaktim dolar dususte diye biraz bekledim baktim cikisa gecti ons 100,2den vira bismillah diyip daldim:) Kisa boylu insanlar da altin derlerse sabaha rahat 103-4 ile uyanacagiz gibi. Peki soru tepki satisi gelir mi sizce kar amacli al-sat yapilmali midir sabahin ilk saatlerinde?
Hayırlı olsun arkadaşım genelde kimseye tavsiye verilmiyor burda sonra 2 gram düşünce problem oluyor çünkü Fikirlerimizi yazıyoruz zaten sıksık ordan bişeyler kapmaya bak.
Evet o tartismalara sahit oldum
Hosbulduk sekoya. Hk acilinca gorecegiz ama bence 1800lerin uzerinde tutunmaya baslayacak. Piyasalarda belirsizlik cok buyuk. Kim yukleniyorsa simdi fransaya yuklenmeye basladi. Arada italya kaynayacak bu da bizim altinlari cil cil yapacak:)
Sabah kar satislari bekliyorum ama durum cok belirsiz belki cok ciliz olur. Avrupa futurelari negatifte bu da altina arzi arttirabilir. Acizane acemi yorumlarimdir
yarın 103-105 falan görürse çıkmalı mı sizce ?
quote:
Orijinalden alıntı: sekoya81
quote:
Orijinalden alıntı: Mahi Mahi
sekoya sen Foça taraflarında kalıyorsun galiba,balıktan da anlıyorsun galiba.Foça tarafları Kofana yapıyor mu?
yapar ama kışın, kasım,ocak gibi tekne vasa orak adasının açıklarında kaşık ile tutarsın.O sırada oltana iri mahi mahide gelebilir.
Ben zıpkınla avlanıyorum da,Foça taraflarında pek olmuyor diye duymuştum doğruluğunu merak ettim.Haziran'da Urla'da 5kg'a yakın bir tane almıştım İzmir'de pek avlanmadım bölgeleri merak ediyorum yakında İzmir'e yerleşme gibi planlarım var.Foça tarafları olma ihtimali yüksek
quote:
Orijinalden alıntı: noveche
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: noveche
Altında TL bazında düne göre % 2.81 artış varken, Garanti Bankası'nın altın fonunda % 1.5 civarı düşüş mevcut. Bu neye bağlı olabilir, fikri olan var mı?
hocam niyee şu fonlara giriyorsunuz ,garanti ordan felaket sömürüyor insaları,geçen gün banada yalvardı gişedeki kız alın fon diye yok güzelim dedim,direk açın altın hesabı grama yatırın paranızı.
Düne kadar altındaki artışla orantılı giderken bu eksiye gidişin sebebini merak ettim doğrusu.. Fon böyle gidecekse ilk fırsatta fondan çıkıp uygun zaman denk gelirse altın hesabına geçerim..
Ben de ilk olarak altın fonundaydım ama anlık alış-satış yapamadığım için grama döndüm. Fonun günlük getirisinin hesabını ben de anlamadım ama 2-3 günlük veya daha uzun süreli getiride oranlar birbirine yakın.
quote:
quote:
quote:
sekoya sen Foça taraflarında kalıyorsun galiba,balıktan da anlıyorsun galiba.Foça tarafları Kofana yapıyor mu?
yapar ama kışın, kasım,ocak gibi tekne vasa orak adasının açıklarında kaşık ile tutarsın.O sırada oltana iri mahi mahide gelebilir.
Ben zıpkınla avlanıyorum da,Foça taraflarında pek olmuyor diye duymuştum doğruluğunu merak ettim.Haziran'da Urla'da 5kg'a yakın bir tane almıştım İzmir'de pek avlanmadım bölgeleri merak ediyorum yakında İzmir'e yerleşme gibi planlarım var.Foça tarafları olma ihtimali yüksek
Ben foçada 20 -25 gün kalıyorum,genelde istanbuldayım kafam esince oralara gidiyorum,mesela bugün bayramoğlunda felaket mezgit tuttum ellerim kesildi hala tuşlara basarken elim acıyor,baya çinekopta vardı oltaları kopardı zaten onun için sabah forumda yoktum Foçada zıpkınla zor vurursun lüferi genelde açıkta olur , zıpkınla avlanma için genelde orfoz olur foçada,bende 8 kg lik vurmuştum bir keresinde.Çok taşlık ve derin bir yer foça.
neyse konumuza dönelim ons 1795
Evet 95'i buldu...
Amatör sualtıavcılığı yapıyorum.Orfoz avlamak yasak sirkülerde,biraz da çevrecilik olunca hassas oluyorum bu konuda.Yıllardır yaptığım bir spor sualtı avcılığı,30m'ye kadar heryerde avlanabilirim.Orası dert değil,meralarının ani derinleşen meralar olduğunu duydum.Sanırım sarp kayalardan oluşan bir kıyı yapısı var.Sinarit,Akya,Liça gibi balıklara davetiye çıkarak bir yapı.O kayaların kovuklarında da Züber,Orfoz gibi kayacı familyaların olması kuvvetle muhtemel.İlgin için teşekkürler,bakacağız artık.
Bu sabah 98tl den girecektim, okula gitmem gerekti gün boyunca takip edemedim. Umudum yine 97-98 lerde bir dalga yakalayabilmek. Gerçi okul da sağolsun 1 günde 350 lira civarında bonus kazandırdı(!) ya, neyse
Bölümdeki ilk mesajım olup, ytd.
Bayadır forumu takip ediyorum.Şunu öğrendim ki ne zaman olursa olsun al altını.Sonra unut gitsin.Yok düşecek düzeltecekler hep zarar ettiriyor böyle düşünceler.
quote:
Orijinalden alıntı: tetova16
quote:
Orijinalden alıntı: burak12398
iş bankasından ve ziraatten 2 hesabım var. 2sindede online islemlere girdigimde.müsteri no soruyor kartın arkasında yazan o musterı no yu dogru giriyorum.altında cep tel. soruyo onuda dogru giriyorum sistemde de kayıtlı yani kredi kartı ekstresi vs telıme msj gelıyor cunku ıs bankasından. sonuc olarak hesap numaramda tel numaramda dogru oldugu halde bılgılerınızı kontrol edınız dıe mesaj veriyor 2 bankadan da hesabıma ulasamıyorum. bankamatikten de denedim internet bankaclıgı sıfre al diye suan ıslemınızı yapamıyoruz dedi.
ziraat bankası hakkında bir fikrim yok ama iş bankasında interaktif bankacılık talimatı vermediyseniz şubeden dilekçe doldurarak başvuru yapmanız gerekiyor. interaktif bankacılığınız açıkmıydı hiç denemişmiydiniz önceden ?
hmm anladım tesekkurler . yarın o zaman gidip bi dilekçe vereyim ben bilgileri dogru gırdıgım halde musterı no mu kabul etmıyoru cunku. İş bankasından al-sat yapanlar varmı peki diğer bankalar gibi makas 1 tl mi alıyor al -sat ta ona göre iş bankasından acayım altın hesabı
goldprice gecmı guncellıyo acaba kıtco nun lınk verirmisiniz ....
quote:
Orijinalden alıntı: hbsc
Ben de ilk olarak altın fonundaydım ama anlık alış-satış yapamadığım için grama döndüm. Fonun günlük getirisinin hesabını ben de anlamadım ama 2-3 günlük veya daha uzun süreli getiride oranlar birbirine yakın.
Altın fonu, yılbaşından bu yana artışın % 40 civarında olması , bu aralarda günlük getirisinin de % 3-4 lerde seyretmesi ile kısa vade için de tercih edilebilir duruyordu. Bir de altın hesabında gün içinde işten fırsat bulup takip ederek anlık alış satış pek yapamayacağımdan ikisi arasında benim için pek fark olmaz gibi düşünmüştüm. Grama dönücem ama bu gidişle, tabii dönebilirsem...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: tetova16
quote:
iş bankasından ve ziraatten 2 hesabım var. 2sindede online islemlere girdigimde.müsteri no soruyor kartın arkasında yazan o musterı no yu dogru giriyorum.altında cep tel. soruyo onuda dogru giriyorum sistemde de kayıtlı yani kredi kartı ekstresi vs telıme msj gelıyor cunku ıs bankasından. sonuc olarak hesap numaramda tel numaramda dogru oldugu halde bılgılerınızı kontrol edınız dıe mesaj veriyor 2 bankadan da hesabıma ulasamıyorum. bankamatikten de denedim internet bankaclıgı sıfre al diye suan ıslemınızı yapamıyoruz dedi.
ziraat bankası hakkında bir fikrim yok ama iş bankasında interaktif bankacılık talimatı vermediyseniz şubeden dilekçe doldurarak başvuru yapmanız gerekiyor. interaktif bankacılığınız açıkmıydı hiç denemişmiydiniz önceden ?
hmm anladım tesekkurler . yarın o zaman gidip bi dilekçe vereyim ben bilgileri dogru gırdıgım halde musterı no mu kabul etmıyoru cunku. İş bankasından al-sat yapanlar varmı peki diğer bankalar gibi makas 1 tl mi alıyor al -sat ta ona göre iş bankasından acayım altın hesabı
evet makas 1 lira civarında oluyor. İnternet bankacılığından altın hesabı açmam 20 saniye sürmedi, pek hoş :)
konuyu rastlantı gördüm. Bayağı bir önce elimize geçen ve uzun zaman kullanmayacağımız bir parayı 67 TLden altın hesabına cevirmiştik. Şimdi 100 tlyi geçti. tabii çok iyi bir kar oldu. Parayı bayağı bir süre daha başka bir işe kullanmayacağımız için gramda kalmasını yeğliyoruz. kısa düşüşler yapması önemli değil ama orta vadede şu anki pozisyonunun altına düşmemesi ve yavaşta olsa çıkış seyrini devam ettirmesini bekliyorum.2012 baharına kadar tut pozisyonunda kalmayı yeğleyeceğim galiba.
2400tl ye altın aldım ama altın beni cok korkutuyor, 1haftalık süreçte yükselik devam edicek gibi, 2-3yıldada kaybettirmez ama bu kadar hızlı yükseliş pek hayır değil, ani bir inişte olabilir gibi geliyor korkuyorum o yüzden
beyler ben çok yorgunum yatıyorumi1800 olsun diye bekledim ama olmadı gerisini size bırakıyorum,asyalarla beraber 1820 leri görüceğimizi umuyroum umarım istediklerimiz gerçekleşir ,herkese iyi akşamlar.
quote:
beyler ben çok yorgunum yatıyorumi1800 olsun diye bekledim ama olmadı gerisini size bırakıyorum,asyalarla beraber 1820 leri görüceğimizi umuyroum umarım istediklerimiz gerçekleşir ,herkese iyi akşamlar.
Hadi iyi uykular.Yarın sabah inşallah TL bazında 105'lerle uyanacağız..
1797
yahu herkes 1800 olmasını bekliyorum ama olmadı falan yazıyor ama bugün 1801 $ ı gördü zaten arkadaşlar.
uzun süre bozdurmicam diyorum da yarın akşama 104 105 falan olursa kesin dayanamam bozarım.
fiyatı en güncel olarak nereden takip ediyorsunuz?