Şimdi Ara

DH'ye Bedava ALTIN - DÖVİZ Danışmanlığı (2346. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88.161
Cevap
903
Favori
3.577.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23442345234623472348
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    globex 1.seans belki yol gosterici olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogunmas

Comex kapanisini alimda birakti.
    globex 1.seans belki yol gosterici olabilir.

+++++++++++++++++++
  • bu anlık grafikleri nerden takip ediyorsunuzz arkadaşlar ? ben goldprice.org dışında site bilmiyorumda
  • kitco.com var,bi baksan ise yararmi ?
  • 24 ayar külçe altın bu fiyattan alınırmı sizce görüşlerinize ihtiyacım var, ciddi sekilde yatırım yapma düşüncemiz var ama altının sürekli düşme eğiliminde olması biraz korkutuyor miktar büyük olunca daha doğrusu cekiniyoruz , 85 tl gibi rakamlara düşeceği söyleniyor ama .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savascoker -- 4 Mayıs 2012; 4:32:42 >
  • Gunaydin.

Asya kardes etliyesutluye karismamis.

Globex 1.seans belirsiz.
    Sydney alinmda kapatmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogunmas -- 4 Mayıs 2012; 6:56:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangeraus

quote:

Orijinalden alıntı: By.Kerem.86
    ben kuveyttürkle misal bugün para yatırsam ve hesabıma altın olarak işlettirsem. ileride hesabımdan para çekeceğim zaman altının o günkü fiyatından verirler mi ? yoksa herangi bi kesinti oluyo mu ?

kuveyttürk te altın hesabım var.

oraya mı yatırmalıyım yoksa evimde mi saklamalıyım ?

ev tekin değil.

bi de altınları gram olarak istediğim zaman veremiyolarmış.

Altın hesabının amacı o zaten hocam. bugün 10.000 TL ile Gramı 93 TL.den 107,5 Gr altın aldınız diyelim haftaya altın 96TL olunca hesabınızın TL. karşılığı 10,320 TL olur. Tabi bunda altın 90 TL olunca hesabınız 9,675 TL olma riskide var.

Ayrıca kuvveyttürkte altına katılım payıda veriyor, 100 Gr altınınız 101 veya 102 Gr.da oluyor.

Altını fiziki olarak her zaman alamama ile ilgili olarak, ben şubede sorduğumda kasada altın olmaya bilir onun için 1 gün önceden haber verin biz temin ederiz dediler. Reklamları gördüyseniz 14 farklı ürünüyle dünyanın ilk altın veren ATM'si bizde diye bilgi veriyorlar.

hocam bilgilendirme için saolun ama reklamlarda evet öyle diyorlar. ama gittim hesap açtırırken elden altın olarak ödeme yapacaklarında şu kadar şu kadar kesinti diye ibraz ettiler. o neyin kesintisi onu anlayamadım.

• gunaydın, 92,45 fiyat. alıcazda daha düşer gibime geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: odrin34

gunaydın, 92,45 fiyat. alıcazda daha düşer gibime geliyor.

Zararı çıkarmak için maliyet düşürecez, başka yolu yok malesef
  • HALKBANK Altın 92,17 92,94
  • USD 1.7520 1.7590
    EURO 2.3049 2.3132
    ALTIN 91.4289 92.1115

Günaydın arkadaşlar.Bugün kritik birgün, gelişmeler inşallah altına yaracak şekilde gelirde.2 aydır yukarı taşımayanlar boylarının ölçüsünü alırlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_XenoN

USD 1.7520 1.7590
    EURO 2.3049 2.3132
    ALTIN 91.4289 92.1115

Günaydın arkadaşlar.Bugün kritik birgün, gelişmeler inşallah altına yaracak şekilde gelirde.2 aydır yukarı taşımayanlar boylarının ölçüsünü alırlar...

Hocam hala Amerikan verilerini bekliyorsun alım için 92.11 iyi rakammı ben vadeliye yatırdım ama aklım hala altında :)
  • quote:

TARIM DIŞI İÇİN ÖNCÜ GÖSTERGELER NE DİYOR...

04.05.2012 09:52:36 / Ulaş Akıncılar

Abd Tarım dışı istihdam artışı datası yaklaştıkça beklentiler de açıklanan diğer datalarla netleşmeye başladı. Hafta başında 170 bin ortalamasında olan tahminler hafta içinde açıklanan datalarla 160 bin seviyesine çekildi.

Data öncesi öne çıkan başlıklara ve beklentileri oluşturacak gelişmelere bir bakalım ;

*Ortalama beklenti 160 bin seviyesinde, analist tahminleri 89 bin – 210 bin arasında değişiyor.

*Geçen ay 200 bin civarı beklenen data 120 bin ile beklentinin çok altında açıklanmıştı.

*Datanın 6 aylık ortalaması 165 bin oldu.

*Adp yani özel sektör istihdam artışı datası 201 bin beklentisinin yerine 119 bin açıklanarak hayal kırıklığı yarattı, bu data aynı zamanda geçtiğimiz Eylül’den beri en düşük Adp oldu.

* Geçtiğimiz ay 369 bin olan 4 haftalık işsizlik başvuruları ortalaması bu sefer 383 bin’de.

*Ism hizmet sektörü pmi’ın istihdam bileşeni 56.7’den 54.2’ye geriledi. (6 aylık ortalamasına çok yakın)

*Ism imalat pmi’ın istihdam bileşeni 56.1’den 57.3’e çıktı (6 aylık ortalaması 54.7). Ama hizmet sektörünün imalat sektöründen kat kat büyük olduğunun altını çizelim.

*Challenger iş kesintileri Nisan’da 37.9 bin’den 40.6 bin’e çıktı.

*Son 6 tarım-dışı datasının 3’ü beklentileri geçerken 3’ü beklenti altı kaldı. Beklentilerden farklılaşma ortalama 47 bin oldu yani data beklentilerinden oldukça ayrışıyor genel olarak.

Data için öncü olabilecek datalar içinde bir tek imalat sektörü endeksinin istihdam bileşeni önceki aya göre yükseliş göstermiş durumda, bu da genel olarak beklentileri biraz aşağı çekmiş durumda. Yine de özellikle sezonsal düzeltmeler etkin olduğu için tarım dışının şaşırtmayı seven bir data olduğunun altını çizelim.

Kaynak: Vennusdanismanlik.com

• 10:03 MERKEZ BANKASI, BUGÜNÜ İSTİSNAİ GÜN İLAN ETTİ, MİKTAR BAZLI REPO İHALESİ AÇMADI
    10:03 MB:NİSAN ENFLASYONUNDAKİ YÜKSELİŞTE ELEKTRİK VE DOĞALGAZ TARİFELERİNDEKİ ARTIŞ ETKİLİ OLDU
    10:02 MB: ENFLASYONUN MAYIS AYINDA SERGİLEYECEĞİ DÜŞÜŞÜN MİKTARI KRİTİK ÖNEM TAŞIMAKTADIR
    10:02 MB, REPO İHALESİ AÇMADI
    10:01 MB BUGÜNÜ İSTİSNAİ GÜN İLAN ETTİ
  • quote:

YUVARLAK MASANIN KONUSU TARIMDIŞI
    04.05.2012 09:58:25 / Venn

GELDİK KRİTİK GÜNE...

Artık önümüzde kritik tarımdışı var.Neler demek gerekir...

Ayşe Mumcuoğulları:Hoşgeldin tarımdışı diyelim öncelikle.Çünkü gerçekten son dönemlerin yatay hareketlerinin çözülmesine yardımcı oluyor Mayıs ayı.Tarımdışı bir anlamda bütün bunları çözecek ve net bir trend izleyeceğiz.Geçen ayın hayalkırıklığından başlayayım ben,geçen ay çok kötü bir tarımdışı gelmesine rağmen işsizlik oranının inmiş olması önemli idi.Beklenmiyordu.Bu kez de acaba yukarı revize edilen büyüme ve aşağı revize edilen işsizlik oranına paralel bir haber alıp işsizlik oranını 8.1 görür müyüz diye düşünmek gerek.

O halde şöyle devam edelim..İyi mi kötü mü tarım dışı beklenmeli...

Ayşe Mumcuoğulları:Bu konuda çeşitli olumlu ve olumsuz ipuçları var.Genel kanı olarak geçen aydan iyi bir tarımdışı geleceği bekleniyor.Bu tabi ucu açık bir açıklama.Geçen ayın 120 bini hayalkırıklığı idi.Hayalkırıklığının üstüne geçiş başarılı ise evet iyi tarımdışı gelecek.Zaten Bloombergde araştırmaya katılan uzmanların % 95 i geçen aydan daha iyi bir tarımdışı bekliyorlar.Fakat ADP verisinin kötü gelmesi ve son haftalık işsizlik başvurularının yukarıda seyretmesi başta gözüken 175 -180 bin beklentinin aşağı çekilmesine de sebep oluyor.Kritik seviye 150 bin olarak düşünülmeli.150 bin üstü rakam kötü değil,175 bin ise hem ilk beklentinin karşılanması hem de geçen aya göre ciddi değişim sebebi ile çok çok iyi datadır.Detaylı raporumuz da sitemizde olacak bu konu ile ilgili neden iyi tarımdışı gelebilir ya da kötü gelme ihtimalini yaratan veriler nelerdir diye..Okunmalı.

Geldik emtialara...Tarımdışı sonrası sene dibi beklenmeli mi?

Uluç Şıkyıldız:1613 büyülü bir nokta.Gerek Çin in gümrük vergilerinde indirime gitme ihtimali,gerekse Japonyadaki santrallerin yaz sonuna dek kapalı kalma ihtimali ile Japonyanın artacak enerji talebi ile fiyatların yüksek kalma eğilimi çok çok iyi data gelmezse her ne kadar iyi data da olsa bu büyülü seviyeyi alım noktası olarak koruyabilir.Bildiğimiz gibi sene seviyesi 1600 ün altı.Bu yüzden evet altın ve emtialar iyi tarımdışında düşer ama gerisinin gelmesi için euronun da 1.30 altına inişinin ve bandının da ters etkisi önemli.Hindistan Merkez Bankasının rupi için müdahalesi izlenmeli,Çin in belki de munzam indirimi için düğmeye basışı yaşanacak.Bunlar hep ihtimal dahilinde.Bu ikisi de altına yarar.Fakat tarımdışı bazından değil de qe3 bazında bakarsak,sonuçta aslında altın nasıl gider sert şekilde bunu tartışıyoruz;işsizlik oranının yükselmesi gerekli qe3 e ciddi bakmak için.Yoksa 119 bin tarımdışı..Rezalet..Altın 1800 e dek gider demek rasyonel değil.

Pariteler bazında baktığımızda..İyi tarımdışı kötü tarımdışı...

Kemal Dişçi:İyi bir tarımdışının ardından artık Mayıs ayı içinde yeni faiz indirimine gitmiş Avustralya Dolarını parite..Yani 1 seviyesinde görmek zorlaşır.Euro konusunda seçim belirsizliğini de satarlar bugün.Pazartesi İngiltere tatil.Seçim beklentisinin Hollande üzerinde olduğunu düşünürsek,daha fazla satarlar.Güzel ve yönü belli bir tarımdışı sonucu doğurur bugün gelebilecek iyi veri.O yüzden aslında istediğimiz şey tarımdışının ortada kalmaması.İyi gelsin.Net şekilde işlem imkanı doğsun.Hatta ralli uzasın.Tamam qe3 ü ortadan kaldıracak söylemleri daha çok duyarız ve altın ne zaman yükselecek sorusu bize çok geliyor ama biz nerdeyse birbuçuk aydır altına dokunma diyeniz.Bunun dışında kötü İngiltere verileri sonrasında Boe üyesi Bean in açıklamaları var ki bugün VennUS içinde de verdik,poundun diri kaldığı dönemde belki de 1.60 ın altına iniş yaşayacağımız sert hareket olur.Kötü tarımdışının etkisini ise yenli paritelerde daha çok hissederiz.Tamam kötü tarımdışı ama seçim var haftasonu ne yapacağız.Audjpy olumsuz etkilenecektir,altın da olumlu etkilenecektir kötü tarımdışından.

Dün iddialı bir eurusd raporu yazdınız ve euro bandı terkeder görüşü vurgulandı.Tarımdışı hızlandıracak mı bu görüşü?

Ulaş Akıncılar:Elbette hızlandıracak.6 başbakan yedi euro krizi.Bu haftasonu Almanya eyalet seçimlerini de hesaplarsak 4 seçimin Avrupa gündeminde olacağını,Macaristan sıkıntısını ve Portekizin yeni kurtarma paketini hep gündemde tutacağız.İspanya faizleri bir kere daha sıkıntı yaşayabilir.ECB de park edilen para aşırı.Bu LTRO sonrası yatırıma gitmemiş para anlamına geliyor.Yeni LTRO olur olmaz tartışmasına hep bu gözle de baktık.Bir 500 daha mı..Niye..Dedik..

Şimdi pazartesinden itibaren bazı üstü örtülmüş sorunların yeniden hortlaması yaşanabilir.İtalyan bankaları ile ilgili not indirimleri gündeme gelebilir ve İspanyol bankaları ile ilgili açıklamaları duyabiliriz.Kısacası 1.30 un altını görmek ve daha da öteye gitmek olası.Bunu sadece bu raporda yazmadık.Pazartesi tv den de hem altın hem euro dikkat dedik.

O konuya da gelelim.Dün gelen bazı mailler ve abone olmak isteyenlerin telefonlarında bu konu soruldu.Siz böyle dediniz ve böyle oldu diye?

Uluç Şıkyıldız:Şimdi altında o gün dikkat edersek gi-de-me-di..Dedik..Gitmesi gerekene gidemedi dedik yani.Abd büyümesi,FOMC sonrası Bernanke’nin qe3 masada demesi ile.O programdan sonra da iki Çin verisi iyi,ADP kötü geldi.Gidemedi.Altın şu anda Bernanke nin qe3 masada dediği anlara çok yakın.Dün raporumuzdan sonraki yerden ise aşağıda.Gi-de-me-di..Budur.O gün euroyu keskin satışla önerdik dedik.Dün 1.31 in altı test edildi mesela.Düşünce bant devam ediyor halinde.Bant devam ediyorsa iyi tarımdışı kurtarır euroyu.Ama siz bu düşüncede olmayın.Hele iyi tarımdışından sonra.

Peki inen tahminlere rağmen bugünkü beklentilerimiz nelerdir?

Ulaş Akıncılar: İşsizlik oranı sabit..Yukarı revize yok..134 bin..Bakalım benden kötümser var m��..

Ayşe Mumcuğulları:125 bin gelir.Bende herhalde en düşük beklenti.Adp çok kötü geldi.Yukarı revize bende beklemiyorum.

Kemal Dişçi:İşsizlik oranından korkuyorum.Ona bakmak gerek.Yukarı revize var geçen aydan.Beklentim ise çok çok iyi tarımdışı.190-200 bin.

Uluç Şıkyıldız:İşsizlik oranında 0.1 lik düşüş bekliyorum.Yukarı revize var.Tarımdışı 153 bin.

Peki kendi tahminleriniz doğrultusunda bir tarımdışı geldi..Ne işlemi önerirsiniz tam turnayı gözünden vurdunuz tahminde diyelim ki..

Ulaş Akıncılar: 134 bin ..İşler iyi değil..Ee seçim de var.Audusd Mayıs ayında inişine devam eder nzdusd ile.

Ayşe Mumcuğulları:Yenli pariteler sıkıntı yaşar.Audjpy dünkü raporumuza paralelel gider

Kemal Dişçi:Eurusd satış.

Uluç Şıkyıldız:Altın ve euro düşüşü..

Evet..Kritik günde tarımdışını konuştuk.Bakalım haftaya gündem ne olacak.Dolar endeksi ve emtialar nasıl hareket etmiş olacak..

Kaynak: Vennusdanismanlik.com

• quote:

Orijinalden alıntı: By.Kerem.86
    hocam bilgilendirme için saolun ama reklamlarda evet öyle diyorlar. ama gittim hesap açtırırken elden altın olarak ödeme yapacaklarında şu kadar şu kadar kesinti diye ibraz ettiler. o neyin kesintisi onu anlayamadım.

Hocam verdiğim bilgiler teoriktir, pratikte uygulamasını yapmadım. Ama elimdeki fiziki altınları Kuvveyttürk'e yatırmaya karar vermeden 2 farklı şubeye gidip bilgi aldım. Anladıklarım şöyle;

Altın toplama günlerinde elinizdeki her türlü altını 24 ayar olarak Gram bazında hesabınıza yatırabiliyorsunuz. ( 22 ayar altının normalde 0,916 olarak hesaplanması lazımken ben yatırırken 0,910 olarak hesap yapıldı)

Hesaba yatırdığınız altınlara 1 hafta bloke koyuyorlar.

Fiziki altını almak isterseniz bir gün önceden haber verseniz iyi olur, çünkü her zaman kasada altın bulunamayabilir haber verirseniz temin ederiz dediler.
    Fiziki olarak altın almak istediğiniz de 0,70 TL işcilik bedeli ödemeniz lazım dediler, Gram başımı yada adet başımı bilmiyorum .

Dediğim gibi sadece fiziki altını bankaya yatırdım, daha alım yapmadığım için net bilgi veremem ama bana söylenenleri yukarda yazdım.

• bankasya
    ALTIN
    91.42716 92.13145

dibi nerde bunun
  • bgun amerikadan gelecek veriler onemli arkadslar ve dün de almamamın sebebi buydu ki şu anda dünkü degerlerinden de daha düşük seviyede.
    takip etmeye devam edelim acele etmeyelim kar etmek ise amac kardan 1 tl zarar sorun değil yeter ki sermayeden zarar yazmayın
  • eskiden gitti gidiyor derdikk :)
    şimdi düştü düşüyorrr :)
    tutanacak bir dal arıyor sanırım
  • Yandık ki ne yandık !!!

George Soros'un numarasını bilen var mı?

Bu saatten sonra bizi ancak o kurtarır..
  • 
Sayfa: önceki 23442345234623472348
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.