Şimdi Ara

DH'ye Bedava ALTIN - DÖVİZ Danışmanlığı (2313. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
88.161
Cevap
905
Favori
3.573.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23112312231323142315
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • altın toplatma günlerine giden arkadaşlar 14 22 ayar altınlar kaçtan alınıyor yazabilir mi? çeyrek yarım tam fiyatlarını?

altın bu kadar düşük fiyatken ben olsam altınlarımı bankaya hibe etmezdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zynlby

dün bende kuveyttürke gittim, işin iç yüzünü öğrenmek için. banka müdürünün söylediği bu "çalışanlarımız bile getiriyor, özellikle işçilik masrafı alınan bilezik, set vb. gibi ziynet için çok iyi bir fırsat."
    yaklaşık 2 saat bankadaydım ve banka sürekli altın alımına devam etti. hatta erzurumda 30 kg altın gelmiş bankaya, rekor diyorlardı. diğer şehirlerde henüz oralara ulaşılamamış.
    kuyumcunun verdiği fiyatlara göre gerçekten avantajlıydı bende olaya girdim.
    kuveyt bence olumlu

hocam kaç gr 22 ayar verdin karşılığında kaç gr 24 ayar aldın?

22 ayarı kuyumcu mantığıyla önce bozup sonra 24 ayarın satışından size 24 ayar mı veriliyor?

Yoksa 22 ayarın içindeki 24 ayar saf altın hesaplanıp mı 24 ayara çevriliyor?

Şöyle bişi duydum 100 gr 22 ayar bilezikte 91 gr 24 ayar saf altın varmış.Yani 100 gr 22 ayar verince karşılığında 91 gr saf altın verilir diye okumuştum.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpergndz

quote:

dün bende kuveyttürke gittim, işin iç yüzünü öğrenmek için. banka müdürünün söylediği bu "çalışanlarımız bile getiriyor, özellikle işçilik masrafı alınan bilezik, set vb. gibi ziynet için çok iyi bir fırsat."
    yaklaşık 2 saat bankadaydım ve banka sürekli altın alımına devam etti. hatta erzurumda 30 kg altın gelmiş bankaya, rekor diyorlardı. diğer şehirlerde henüz oralara ulaşılamamış.
    kuveyt bence olumlu

22 ayarı kuyumcu mantığıyla önce bozup sonra 24 ayarın satışından size 24 ayar mı veriliyor?

Şöyle bişi duydum 100 gr 22 ayar bilezikte 91 gr 24 ayar saf altın varmış.Yani 100 gr 22 ayar verince karşılığında 91 gr saf altın verilir diye okumuştum.

bende 14,22 ayar ve çeyrek altınlar vardı. alımı yapan eksper altın borsasından geliyor ve ayarlarına göre tartıyor ardından gram miktarını çıkarıyor. ister işleme devam ediyorsun ister teşekkür edip geri dönüyorsun. eksperin verdiği gramlarla arada hemen hesap yaptık ve işleme devam ettik. tl lafı falan hiç geçmiyor zaten kaç gr altınsa o hesaba geçiyor okadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: odrin34

altın toplatma günlerine giden arkadaşlar 14 22 ayar altınlar kaçtan alınıyor yazabilir mi? çeyrek yarım tam fiyatlarını?

tl bahsi hiç geçmiyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: odrin34

altın toplatma günlerine giden arkadaşlar 14 22 ayar altınlar kaçtan alınıyor yazabilir mi? çeyrek yarım tam fiyatlarını?

tl bahsi hiç geçmiyor

22 ayar 100 gram altının var diyelim, bunu hesaba 24 ayar kaç gr olarak geçiriyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vagojeo

Arkadaşlar ben de eşimle birlikte altınları bankaya bu altın günleri olayına yatırmaya karar verdik. Kuyumcudan daha karlı olacak gibimize geldi. Hem alım satım yaparız. Yalnız Kuveyt Türk ile Bank Asya arasında gidip geliyoruz. Normalde Halk Bankasında altın hesabımız var ama bilemedik işte hangisi daha iyidir. Halk Bankası devletin diye daha cazip gözüküyor. Siz ne dersiniz?

Bankasyaya gunahimi vermem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpergndz

quote:

kuveyt bence olumlu

Altının saflık derecesi olarak milyem kullanılır ve altın yumsaş bir maden olduğu için farklı metaller katılarak sertleştirilir ve içine katılan farklı madenlerden dolayı 24 ayar 22 ayr 18 ayar 14 ayar gibi farklı sınıflandırmaları vardır. Aşağıdaki alıntılar daha net açıklamış;

Altının saflık oranı; ülkemizde “ayar”, birçok ülkede ise “karat” kelimeleriyle ifade edilir. Buna göre; 24 ayar altın % 100 saf altını, 22 ayar altın ise % 91,6 saf altını ifade etmektedir. 22 ayar altının içinde % 8,4 oranında diğer metaller bulunmaktadır. %100 saf altın doğada bulunmamakta olup en saf altın binde 999,9 saflıktadır. 18 ayar altın %75; 14 ayar altın ise %58,3 oranında has altın içerir.

Buradan hareketle; 22 ayar altın, 916 milyem; 18 ayar altın, 750 milyem; 14 ayar altın, 585 milyem; 10 ayar altın; 416 milyem, 9 ayar altın 375 milyem; 8 ayar altın ise 333 milyem olarak ifade edilir.

http://blog.siriuspirlanta.com/konu/22-ayar-altin/

Fiyat hesaplaması hakkında da şöyle bir alıntı paylaşayım;

Altında has (.995)milyem 18 ayar (.750) milyem ve 14 ayar (.585) milyem dir ,birde (.333) milyem vardır ama ulkemizde kullanılmaz.
    işçiliklerde bu milyem üzerinden hesaplanır.
    ÖRNEK :
    14 ayar yani .585 milyem bır malın .250 milyem işçiliği vardır
    yanı dıyelim has altının fıyatı (bu piyasa da külçe altın tabir edilir) 26.980 ytl.

buna göre 26.980*.585=15.7833 ytl 14 ayar altının yani .585 milyemin karşılgıdır. ve gelelim işçilige,işçilik milyemimiz .200 dü 26.980*.200=5.396 ytl yapar sonuc 15.7833(14) + 5.396(işç.) = 21.1793 ytl omalın geliş fiyatı olur yani vitrine koyulup satılacak hale gelmiş altımnın fiyatı atrı pılantası varsa pılantanın fiyatı ve mıhlaması (yanı mote masrafı) yine yukarıda anlattıgm gibi altın olarak hesaplanır mıhlaması örnek dıyelim mıhlama .120 milyem onunda has karşısındaki fiyatı bulunup maliyete eklenerek tam maliyet bulunmuş olur

http://www.galerigold.com/haber.asp?hid=579

• 4 gündür yukarı hareketli altın bugün hafifte olsa gerilemeye başladı 250 karla çıkmadık hadi hayırlısı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangeraus

quote:

Orijinalden alıntı: mehmette

ya arkadaslar ben bu garanti arbitrajı pek anlamadım. alt/usd=53 küsür yazıyor bu gram olarak mı acaba? ons u karsılamıyor bu?

evet 1 GR altın için vereceğin dolar miktarıdır. ons hesabı için 1 ons = 53,*** X 31.1 olarak hesaplamanız lazım.

Teşekkur ederim.
  • Peki arkadaşlar KUVEYTTÜRK nasıldır? Bir de sormak istediğim altın alım ve satım olayını online olarak yapabiliyor muyuz bankalarda? Bankaya gidip gelmek çok zor oluyo.
  • Salınım devam ediyor,163xlu rakamları görürsek alım yapmayı düşünüyorum.(görmezsede canı sağolsun)
    1660ı geçemedi,comex dün 20dolar ani düşüş toparlanma yaptı.
    Bakalım bugün ne olacak
  • Forumun önceki sayfalarını okumaya çalışıyorum ama çok fazla yorucu oluyor. Biri ban lütfen anlayacağım dilde bir açıklama yapabilir mi? Bazıları dolar ile altın almayı daha karlı olarak görüyor. Fakat ufak karlar için bu durum geçerli veya anlık karlar için anladığım kadarıyla. Ben TL ile alma niyetindeyim açıkçası, ne önerirsiniz? Birde Kuveyt Türk hesap işletim ücreti almıyormuş. Sizce bu bankayla çalışmalı mıyım? Birde altının ONS fiyatını mı yoksa gr fiyatını mı takip etmeliyim. Anladığım kadarıyla dolar ile alırsam ONS TL ile alırsam gr fiyatını takip edecem. Ayrıca anlık takip edebileceğim bi site önerir misiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vagojeo -- 12 Nisan 2012; 16:26:12 >
  • quote:

Forumun önceki sayfalarını okumaya çalışıyorum ama çok fazla yorucu oluyor. Biri ban lütfen anlayacağım dilde bir açıklama yapabilir mi? Bazıları dolar ile altın almayı daha karlı olarak görüyor. Fakat ufak karlar için bu durum geçerli veya anlık karlar için anladığım kadarıyla. Ben TL ile alma niyetindeyim açıkçası, ne önerirsiniz? Birde Kuveyt Türk hesap işletim ücreti almıyormuş. Sizce bu bankayla çalışmalı mıyım? Birde altının ONS fiyatını mı yoksa gr fiyatını mı takip etmeliyim. Anladığım kadarıyla dolar ile alırsam ONS TL ile alırsam gr fiyatını takip edecem. Ayrıca anlık takip edebileceğim bi site önerir misiniz.

Türk Lirası ile alım-satım'da bana göre sistemi en iyi işleyen banka Şekerbank'tır.Kuveyttürk Bankası ise emtia konusunda bol çeşit sunuyor.Platin - gümüş ve altın alım-satımı yapılıyor.Yanlış değilsem Kuveytturk'te de dolar bazlı alım yapılabiliyor.Şekerbank'a göre birde fiziki olarak alım-bozum artısı ve hesap işletim ücreti kesilmemesi artısı var.

Altının gram fiyatı için hem dolar kurunu hemde ons fiyatını takip etmeniz gerekiyor. Gram altın hesaplanırken " Dolar kuru X Ons fiyatı / 31,10 " işlemi yapılıyor.

Bilgisayarınıza program kurmanızda bir sakınca yok " İNTEGRAL TRADER " programını tavsiye ederim.
    http://forex.integralmenkul.com.tr/demo.aspx?utm_campaign=metatrader&utm_source=utrader

Web adreslerinden takip etmek isterseniz...

http://www.goldprice.org/spot-gold.html

http://www.forexpros.com/currencies/xau-usd
    http://www.forexpros.com/currencies/usd-try

• quote:

Forumun önceki sayfalarını okumaya çalışıyorum ama çok fazla yorucu oluyor. Biri ban lütfen anlayacağım dilde bir açıklama yapabilir mi? Bazıları dolar ile altın almayı daha karlı olarak görüyor. Fakat ufak karlar için bu durum geçerli veya anlık karlar için anladığım kadarıyla. Ben TL ile alma niyetindeyim açıkçası, ne önerirsiniz? Birde Kuveyt Türk hesap işletim ücreti almıyormuş. Sizce bu bankayla çalışmalı mıyım? Birde altının ONS fiyatını mı yoksa gr fiyatını mı takip etmeliyim. Anladığım kadarıyla dolar ile alırsam ONS TL ile alırsam gr fiyatını takip edecem. Ayrıca anlık takip edebileceğim bi site önerir misiniz.

http://goldprice.org/ sol üstten sırasıyla GOLD TR g seçersen online güncelleniyor

• hayrdır ne oluyor
  • Sarıkız bastı gaza, 1660 üstüne attı kendini sonunda :)
  • Amerika'lılar veri kötü geldi diye altına yüklenmeye başladılar.Biraz önceki mesajı yazarken şöyle bir baktım şekerbank 95.50'ye satıyordu gramı şimdi kafa kafaya geldi:)

Şekerbank Altın Fiyatları
    (Son Güncellenme Tarihi: 12/04/2012 16:50:51)
    Altın Alış Altın Satış
    Altın (XAU) 95.4946 96.1638
  • iyiki dün satmamışım elimdeki altınları:) Risk aldık ama bugün değecek galiba bu riske 1668 an itibariyle :)
  • Destek : 1654, 1648,1639 ve 1630 dolar
    Direnç : 1662, 1668,1676 ve 1682 dolar

1669'u da gördü, eğer ki burada biraz durup ve aşağı vermezse sırada 1676 direnci var.
  • Hadi koçum ayrılda gel :D 1670,6
    Mahçup etme bizi sarı kız bu sefer
  • 
Sayfa: önceki 23112312231323142315
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.