Şimdi Ara

DH'ye Bedava ALTIN - DÖVİZ Danışmanlığı (2148. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
88.161
Cevap
903
Favori
3.577.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21462147214821492150
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: termal1

quote:

Orijinalden alıntı: kofmaniac

ben %10 daha dolara kaydım
    nerede o eski dalgalar

bende %3

bu şema iyi bişeye benziyor

%3 mü
    kaça böldün naptın hacı

aslında kademe giriş çıkış noktalarını destek noktalarına göre belirleyip
    ortalarda %20 ile girip çıkarak
    sınırlara yaklaştıkça %5e doğru azalan giriş çıkış oranları belirleyerek
    vs...
    optimizasyona gidilebilir
    gayet amatör benim tablo
    tamamen kafadan uydurdum
    daha yeni yaptım zaten
    zamanla geliştiririm
    güncelledikçe paylaşırım

yoksa bu onsun belirlediğim sınırların iksine de gidip gelmesi uzun hikaye
    kaç gündür orta dediğim aralıkta dolanıyor
    merkezde %yi yüksek tutarsak daha çok kazandıracaktır
    tamamen matematiksel ve istatistiksel yaklaşıyorum
    gündemi takip etmek bana göre değil
    gazete bile okumam
    evimde tv bile yok
    spekülasyon çok fazla zaten

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LorD_KeNNy

ben almadım gencler. hedef fiyatınız ne ki dolara giriyonuz bakam :)

onsun her 20$ çıkışına %3 dolara

onsun her 20$ inişine %3 altına giriyorum

bakalım ne olacak

eğer birinden diğerine geçiyorsan
    %100 altından %100 dolara geçmen 100/3*20=666 dolarlık bir ons düşüşü gerektiriyor hacı naptın sen

tabii TLden giriyorsan sorun yok da o da uzun sürecek gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kofmaniac -- 15 Şubat 2012; 17:34:48 >

• garanti

USD 1,7600TL 1,7700TL
    ALT 97,9660TL 98,7200tl
  • bugun ons & dolar degişimi arbitrajda da birşey kazandırmadı kaybettirmedi gibi birşey ben beklemedeyim bakalım hayırlısı
  • *FED/FİSHER, "3. PARASAL GENİŞLEME OLMAYACAK, İHTİYAÇ YOK, PARASAL GENİŞLEMEYİ BUNU DESTEKLEMEYECEĞİM"
    *FED/FİSHER, "ABD DEFLASYONA GİRMEDİĞİ VEYA BEKLENMEDİK ŞOKLA KARŞILAŞMADIĞI SÜRECE 3. PARASAL GENİŞLEMEYE İHTİYAÇ YOK"
    *FED/FİSHER, "3. PARASAL GENİŞLEME WALL STREET'İN FANTAZİSİ"
    *FED/FİSHER, "GEVŞEK PARA POLİTİKASINI BENZİN DEPOSU DOLU, BENİM GÖRÜŞÜME GÖRE AŞIRI DOLU"

*Yunanistan'dan AB'ye: Ateşle oynuyorsunuz
    AB'nin Yunanistan'ın 2. kurtarma paketini beklemeye aldığı haberi ve 'ülkeyi euro'dan atalım' çağrılarının artmasına Yunanistan "Ateşle oynuyorsunuz" diyerek tepki verdi

*AB KOMİSYONU, "AB, İRAN'IN PETROL ARZINI KESMESİNİN HEMEN BİR SORUN YARATMASINI BEKLEMİYOR, 120 GÜNLÜK STOĞU VAR"
    *İRAN, 6 AVRUPA ÜLKESİNE PETROL İHRACATINI DURDURDUĞU HABERİNİ YALANLADI-CNBCE
    *AB DIŞ POLİTİKA SÖZCÜSÜ, "İRAN'IN GÖNDERDİĞİ MEKTUBU ABD, ÇİN, RUSYA VE DİĞER ORTAKLARIMIZLA DEĞERLENDİRİYORUZ"
    *PAPANDREU VE SAMARAS'IN YAZILI TAAHHÜTLERİ AVRO GRUBUNA GÖNDERİLDİ
    *ALMAN MALİYE BAKANI: YUNANİSTAN İÇİN REFORMLAR YAPAMAYIZ BU YUNANİSTAN'IN ELİNDE
    *EUROGROUP YARDIMI ERTELESE DE TEMERRÜDÜ ENGELLEMEYİ DÜŞÜNÜYOR-CNBCE

Haberler bayağı kafa karıştırıyor...

Uzmanlara göre; 1,75 seviyelerine gerileyerek 200 günlük hareketli ortalamasında tutunmaya çalışan dolar/TL, bu desteğin gücü ile yeniden yükseliş yönünde bir hamleye hazırlanıyor.

1.75’in altına gelemeyen dolar/TL’nin geçtiğimiz Cuma günü başlayan yükseliş hareketini 1,78’e doğru sürdürmesi muhtemel görünüyor.

1.78’lerin geçilmesi ise, 1,82 seviyesini gündeme getirecek. Ancak 1,82 geçilmedikçe dolar/TL’de başlayan düşüş trendinin tersine döndüğüne dair teknik bir sinyal gelmeyeceğinden 1,82 seviyesi önemle izlenmesi gereken direnç bölgesi olarak öne çıkıyor.

Altın fiyatları 1712 seviyesini dün taban yaptı. Bu seviyeyi 3 kez denedi kıramayınca yukarı yükselişler gözlemlendi. Altında çok dar alanda sert hareketlerin yaşanması altında güçlü bir hareket oluşumu yaptığını göstermekte. Altın uzun vadeli bir trend başlatma hareketi yapmakta. Bu trendin yukarısı olduğunu düşünüyoruz ve bu seviyeleri dip yaptığı kanaatindeyiz. Yinede altında tablo tam netleşmeden teknik seviyelere göre işlem yapılmasını uygun buluyoruz.

Günlük bazda baktığımızda ise 1733 seviyesi kırıldığında 1742 seviyesine doğru yukarı yükselişler göreceğiz. 1742 ‘nin üstünde ise sert yukarı hareketler görmemiz gerekir. Aşağıda ise 1723 seviyesi kırıldığında 1715 seviyesine kadar düşüşler göreceğiz. Bu seviyenin altında tutunduğumuzda ise satışlar 1700 seviyesine kadar sürebilir.

Destekler : 1723-1715-1707
    Dirençler : 1731-1740-1750

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samilto -- 15 Şubat 2012; 19:50:00 >

• USD ne olacak?

USD/TRL içi çok önemli iki destek var, bunlar 1,76 ve 1.73.

1.73 desteği Kasım 2010 tarihinden bu yana süregelen yükselen trendin alt bandı yani son desteği. 1.73 kırılırsa USD/TRL için yükselen trend bitiyor diyebiliriz.

Pekiyi biter mi, nasıl pozisyon almalıyım?

Bence bu ortamda bu pek mümkün görünmüyor. Dolayısıyla 1,76 - 1,73 aralığından USD/TRL alınmalı görüşündeyim.

1.73 altında stop gerekebilir, Ancak en azından 1.73 orta vadede kazandıracaktır düşüncesindeyim.

https://twitter.com/#!/UmutGumulcineli

• samilto kardesim acıkcası benim düşündüklerim de direkt olarak bunlardı. biraz garanti magduru oldum ben bugun dolara girmeyi planlıyordum. Amerikadan boyle q3 olacak yonunde birşeylerin cıkmayacagına da emindim ki oyle oldu. keske 1.75 leri gorsem de girsem. ayrıca iranın petrolu kesmesi petrol fiyatlarına bir süre sonra yansır, bu emtiada da artışa neden olaabilir. doların hareketi için ise biraz sabır gerekir fakat bu gibi durumlar dünyanı parası olan doların fiyatını düşürmekten daha cok yine yatırım aracı pozisyonuna sokar. altın onsunda da artıs oldugu durumda TL bazında altının kazandıracagını düşünüyorum. 100 TL üzerini görebiliriz ki zira farkederseniz bugun ONS ve dolar genelde hareketleri düşüşte de yükselişte de birliktelerdi.

altında ben 97 seviyelerinden her türlü girerim belki 98 lerden de girebilirim. dolar için 1,759 bekledim ama garanti 1,762 den asagı inemedi saolsun ben de almadım. tabi arbitraj yapmayanlar için dolar degil altın daha cazip gibi geliyor. düşük dolar almak arbitraj tarafında ons hareketlerine göre avantaj saglayacaktır.
    kendi fikirlerimdir, yatırım tavsiyesi değildir, bakmayın oyle ben hala zarardayım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kofmaniac

quote:

quote:

ben almadım gencler. hedef fiyatınız ne ki dolara giriyonuz bakam :)

onsun her 20$ çıkışına %3 dolara

onsun her 20$ inişine %3 altına giriyorum

bakalım ne olacak

eğer birinden diğerine geçiyorsan
    %100 altından %100 dolara geçmen 100/3*20=666 dolarlık bir ons düşüşü gerektiriyor hacı naptın sen

tabii TLden giriyorsan sorun yok da o da uzun sürecek gibi

yok hocam şimdi şoyle soyliyim

1600-1800 arası bir tablo çizdim ve her 20 onsta yuzde 3 hareket kaydettim

buda bakiyemin yuzde 30 unu altına yatırım yapmış olacam ama tam dip yaparsa

ikincisi euro dolar paritesini de 1,200---1,400 arası tablo çizdim
    bu sefer bakiyenin yuzde 20 sini buna ayırdım her seferinde yuzde 2 girip çıkmak için

diğer yuzde 50 sini dolar olarak bıraktım ki şuanda zaten dolar düşük olup yukselme eğilimindedir
    bu 50 zaten tl karşısında değer kazanacak ayrıyeten ons ve eurodaki çıkışlarda dolara yatırım olacak haliyle

tl mi ? o nedir bilmiyorum.

• birde en azından boyle kafa daha rahat ediyor hemde riski çok az

işe yarar bir optimazson bulursan haber ver..
  • Ons da 94-96 satin alma fiati ihi degerler
    97 satis en fazla 2 tl kar getirir.
    Hizli hareketi yakalamak gerek.
    Su an en uygunu fon. Atbitraj doviz.
    ons girisi ot yoldurur..
  • gunaydın arkadaslar. dedigim gibi dolar 1.77 seviyesini zorluyor. benim hedef degerimi bulmus durumda. altın gercekten düşmüyor :) ons 1720 lerde takıldı kaldı resmen. acıkcası düşüşünü bekliyordum. bugun ve yarın onemli dikkat edelim
  • altına %10 geri döndüm
    dün sattıığımdan 10$ aşağı oynamış
    alış-satış fiyatı üzerinden konuşuyorum
    aslında makas da dahil 16$ oynamış oluyor
  • Yanarım yanarım doları 1.7450 den almadığıma yanarım
  • bi giremedim gitti :) kafama yatmıyor piyasa bu kadar hareketli iken ama hareket hep dar bir aralıkta. bugun bu aralıgın degişmesini beklerken nedense ons ve dolar birlikte hareket edecekmiş gibi geliyor ki oyle olursa ve artıs yonunde olursa gr/Lt de kazandırır

ekleyeyim :) aynı anda düşüş de cok kaybettirir. YTD

mesele dun dolar almıs olsaydım şimdi cıkmıstım geri TL ye. dikkat edin altına arbitraj degil. altın da sapıttı guvenilir degil o yuzden TL artırmıs olurdum beklerdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LorD_KeNNy -- 16 Şubat 2012; 9:53:37 >
  • Evet dolarda haftalardır bekediğim an geliyor gibi, parite 1.3 altına inerse tutmayın doları, YTD
  • Arkadaslar yorum alanı olusturdum. yorumlarımı bu alan üzerinden ben yapacagım. zaten buraya ilgi kalmadı sitem üzerinden hiçbirşey yapmıyordum bari kendi kendime kalıyorsam sitemde kalırım biraz

http://www.firsatonline.com/yorum-alani/
  • quote:

Orijinalden alıntı: M1A4

Yanarım yanarım doları 1.7450 den almadığıma yanarım

Bence yanma. Çünkü ben o seviyede iken 1.74 den 4000 $ sattım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mor Külhani

quote:

Orijinalden alıntı: M1A4

Yanarım yanarım doları 1.7450 den almadığıma yanarım

Bence yanma. Çünkü ben o seviyede iken 1.74 den 4000 $ sattım.

Nasıl yanmayayım sen 4.000 dolar satmışsın ben 19.000 dolar almaktan son anda vazgeçtim
  • ee ben öleyim ozaman o kadar soyledigim arkadaslarım aldı kazndılar ben alamadım inat yaptım almadım hatta ben de seyrediyorum :)
  • quote:

Arkadaslar yorum alanı olusturdum. yorumlarımı bu alan üzerinden ben yapacagım. zaten buraya ilgi kalmadı sitem üzerinden hiçbirşey yapmıyordum bari kendi kendime kalıyorsam sitemde kalırım biraz

http://www.firsatonline.com/yorum-alani/

Hocam eline sağlık güzel bir site yapmışsın
  • 
Sayfa: önceki 21462147214821492150
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.