Şimdi Ara

DH'ye Bedava ALTIN - DÖVİZ Danışmanlığı (2143. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
88.161
Cevap
903
Favori
3.577.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21412142214321442145
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ons yine Düşüşe başladı. Geçen cuma 1704'a kadar düşmüştü. Gramda ise 96.70'leri görmüştü en düşük.Bugün ise satış rakamı olarak en yüksek 97.06'yı gördü. Kaç zamandır dikkat ediyorum 97'nin altından alınan altın en geç 2 gün içerisinde kar bırakıyor. Bakalım aynı senaryo tekrarlanacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: odrin34

piyasa açılmadan bankanın alışı olmasın o gördüğün.

Patrona 100 gr aldık o fiyattan, kendim almadım.

02/01/2012 100 gr almışız 93,80 den.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 13 Şubat 2012; 16:48:40 >
  • dolar artmasaydı cok guzel olurdu altın için fakat dolar arttı. 1709-1705 seviyelerine kadar düşüş bekliyorum.
    eger bu seviyeyi desteği kıramazsa tekrar yukarı dogru hareketlenecektir fakat kırarsa 1680-1690 lara dönüş olur.

dolar hakkında pek fikrim yok guvenemiyorum bu nedenle dolara da girmedim ama doların düşmesi altında güzel alım fırsatı yaratacak. pusudayız :)
  • Ne oldu öyle ya çarşı karıştı yine :)
  • abi oha diyorum dolara bak ya :( laaaaaaaaaaaaan sabahki şifre magduriyetimi istiyorum

ama dolar oluyor mu boyle ya insanın gozune gozune sokuyorsun :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LorD_KeNNy -- 13 Şubat 2012; 17:01:05 >
  • 9 10 şubat comex harekerine bak.
    Birde şimdikine alakaya perhiz :)
  • dolarda 1,74-1,75 dip duruyor. buradan alan 1,5 ayda %5 kazanır diyorum. ytd değildir tabiki batırım tavsiyesidir...
  • Dolar buralardan şaha kalkacak, yakındır. Desteği kuvvetli ancak ne zaman şahlanacağını kestirip ona göre yatırımı Dolar'a geçirmek gerek. YTD diyelim biz de =)
  • altn ons da 1720 altına düşmedi. sabah alanlar aksam karda.
    hep derim hiçbir sabah hareketimden zarar etmedim. ortalama her aksam hareketimden zarar ettim :)
    yarın sabah ola hayrola hareket lazım bizlere
  • sevdim ben bu kademe olayını
    sürekli takip etmeye gerek yok
    belirlediğiniz noktalardan anlık dönüşler yapmadığı sürece pek birşey kacırmıyorsunuz
    bu noktaların ötesine geçtiyse zaten daha çok kâr ediyorsunuz
    inse de çıksa da kâr edeceğim kesin
    hangisi ne tarafa gidecekmiş önemli değil
    yeter ki dalga olsun, eninde sonunda geri dönecek o yollardan
    tabii geniş aralığı doğru belirlemek lazım
    ben 1650-1800 arası dedim, 15 dolarlık 10 parçaya böldüm %10 girip çıkıyorum
    ons 1800 olduğunda %100 dolarda olmuş oluyorum
    1650 olduğunda ise %100 altına geçmiş oluyorum
    bu aralığı daraltıp daha çok kâr etmek de mümkün
    YT
  • quote:

Orijinalden alıntı: odrin34

dolarda 1,74-1,75 dip duruyor. buradan alan 1,5 ayda %5 kazanır diyorum. ytd değildir tabiki batırım tavsiyesidir...

1.7250 beklentisi ve günlük işlemleri düşünmem yüzünden o fiyat aralığında alım yapmadım. Birde geçen hafta kendi çizdiğim grafikte düşüş kanalının içerisinde hareket ediyordu.Şu an düşüş kanalından çıktı ama yükseliş kanalına giremedi hala:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_XenoN -- 13 Şubat 2012; 17:38:43 >
  • USD 1.7595 1.7665
    EURO 2.3262 2.3343
    ALTIN 96.8203 97.5003

Altında 45krş'luk makas kapandı bile.Az daha yükselirse biraz önce alım yapanlar kara geçecekler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_XenoN

USD 1.7595 1.7665
    EURO 2.3262 2.3343
    ALTIN 96.8203 97.5003

Altında 45krş'luk makas kapandı bile.Az daha yükselirse biraz önce alım yapanlar kara geçecekler...

Ne 45 kuruşu ?
    68 kuruşluk makas var.
  • Bu hangi banka acaba 68kr. makas?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karizmatik Hoca

quote:

Orijinalden alıntı: By_XenoN

USD 1.7595 1.7665
    EURO 2.3262 2.3343
    ALTIN 96.8203 97.5003

Ne 45 kuruşu ?
    68 kuruşluk makas var.

Hocam niye banlıyon:) Ben 45 krş'u alış fiyatı 97.06'ya düşmüştü ona istinaden söyledim.Yani o fiyattan alım yapan varsa 45'luk makası kapattı geriye 25krş kaldı şeklinde:)

Ayrıca fiyatlar Şekerbank'a aiittir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_XenoN -- 13 Şubat 2012; 18:57:29 >

• Gümüş fiyatlarının geçmiş hareketlerini ve bundan sonraki olası hareketlerinin neler olabileceğini inceleyelim.

Altın gibi ziynet eşyası olarak kullanılan gümüşün özellikle 2009 yılından sonra yatırım amaçlı kullanılmaya başlandığı görülüyor.
    Geçtiğimiz 3 yıllık süreçe bakıldığında gümüşe yatırım yapanlarıın altından bile iyi getiri kazandıkları görülmekte.

Gümüşün özellikle 2010 yılındaki sert çıkışının ardından düzeltme içerisinde olduğu görülüyor.
    Gümüşün bugünkü (06 Aralık 2011) işlem gördüğü fiyat 32 $ Gümüş fiyatlarını aşağıdaki grafiğimiz aracılığı ile analiz edelim. (06 Aralık 2011 Salı)

Grafikte görüldüğü üzere grafiğimiz 2004 yılından bugüne kadar uzanıyor. Buradan (2004) uzanan yeşil bir çizgimiz var bu çizgi gümüşün yükselişlerini 2006-2008-2011 yıllarında sonlandırıdığı seviyeleri gösteriyor. Yanlız 2011 yılında bir istisna olmuş ve buradan ilk önce satış yedikten sonra burayı hızla geçmiş. Bu hızlı yükseliş ile üst bollingeri taşmış, RSI 90'na kadar yükselmiş ve 2 ay boyunca bu rallisine devam etmiş. Tabi bu AŞIRI ALIM 2 no (50 $) ile gösterilen zirvemizi oluşturmuş. Bu 2 nolu aşırı alımın dönüşü 3 nolu dalga bu dalga orta bollingerde tutunarak yükselmiş ve 4 nolu yükselen bu dalgada 2 nolu zirveye yaklaşamadan gevşemiş ve 5 nolu sert satış dalgasını oluşturmuş.

Bu tarz dalgalanmaları uzun vadeli yükselen trendlerin düzeltmesinde görüyoruz.
    6 nolu yükselen dalgada çok zayıf kalarak orta bollingerine bile yükselememiş ve 7 nolu satışa dönmüş.

Büyük dalgalanma yaşayan gümüşün 6 ve 7 nolu dalgaları küçülmüş.
    Ancak 2004 yılından beri gelen yeşil çizgimizin hala biraz üzerindeyiz.

İçinde bulunduğumuz 7 nolu düşen dalganın işi kolay değil.
    Yukarıdan düşerek gelen bollingeri durdurup yukarı kıracak güçü bu fiyatlarda bulması son derece güç olduğunu düşünüyoruz. Bugün 32 $ 'dan işlem gören gümüşün en yakın yatay trend desteği 26 $ seviyesinde ve burada dip oluşumunu başarmasınında bir süreç olduğunu düşüncek olursak en erken Şubat sonu bu süreçin tamamlanması olası. Peki Gümüş'de bundan sonraki süreç ne olabilir? Bunu incelemeye çalışalım.
    Yukarıdaki bilgiler ışığında iki senaryo uygulayalım: 1) Gümüş 7 nolu düşen dalgasına devam eder ve yatay trend desteği olan olan 26 $ seviyelerine kadar iner. Bu seviyede dip oluşumunu gerçekleştirir. Bu hareketin süresi 3 ile 5 ay kadar olabilir. 2) Gümüş 7 nolu düşen dalgasına bu ay son verir ve 8 nolu yükselen dalgasına başlar ama bu yükselen dalga cılız olur ve hemen satışla karşılaşarak yatay trend desteği olan olan 26 $ seviyelerine kadar iner. Bu seviyede dip oluşumunu gerçekleştirir. Bu hareketin süresi 3 ile 5 ay kadar olabilir.

Aşağıda ise Gümüşün yanı sıra Altın, Bakır,Platinin karşılıklı trend ve hareketleri tek bir grafikte gösterilmiş ve benzer hareketleri incelenmiştir.
    Emtia endekslerinde Orta vadeli düşen trend oluşumları görülüyor. (uzun vadeli yükselişin düzeltmesi) Emtia endekslerindeki önemli dört madenin 2008 yılında Lehman krizinden sonra dip seviyelerini ve dipten sonraki gördükleri zirveleri inceleyelim. Bu dört madeninde trend hareketlerinin hemen hemen aynı olduğu görülüyor.

Yine bu dört madenin dip ve zirveleri grafikte dikey çizgi ile gösterildi. (17 Ekim 2008 - 02 Eylül 2011)
    Dip ve zirveleri 3-4 bar (hafta) farklılık göstermekle birlikte ortalama olarak biz dikey çizgilerle bu seviyeleri işaretledik.

En sol taraftaki fiyatlar Altın ve platin en sağ taraftaki fiyatlar ise gümüş değerlerini göstermekte. Bakırın fiyatı düşük olduğu için bu değerlerde gösterilememekte.
    Aşağıdaki grafiğimizde Gümüş-Altın-Platın-Bakır madenlerinin 2002 yılından günümüze kadar ki fiyat hareketleri haftalık kapanış bazında gösterilmektedir.

Yukarıdaki grafikde görüldüğü üzere yaklaşık üç yılda;
    Gümüş 17.10.2008 kapanışı 10 $ olarak gerçekleşmiş 02.09.2011 kapanışı ise 43 $ idi. Yüzdesel olarak yatırımcılarına % 430 kazandırmış. Altın 17.10.2008 kapanışı 783 $ olarak gerçekleşmiş 02.09.2011 kapanışı ise 1882 $ idi. Yüzdesel olarak yatırımcılarına % 240 kazandırmış. Platin 17.10.2008 kapanışı 865 $ olarak gerçekleşmiş 02.09.2011 kapanışı ise 1883 $ idi. Yüzdesel olarak yatırımcılarına % 218 kazandırmış. Bakır 17.10.2008 kapanışı 2,21 $ olarak gerçekleşmiş 02.09.2011 kapanışı ise 4,12 $ idi.Yüzdesel olarak yatırımcılarına % 86 kazandırmış. 02 Eylül 2011 tarihinden sonra dört emtiada yukarı aşağı dalgalanmalar olmuş yükselişler yaşansada arkasından düşüşler gelmiş ve güçsüzlük işaretleri görülmeye başlanmıştır. Bu güçsüzlük bir düzeltme başlangıçı mı yoksa kısa süreli bir kar satışımı onu inceleyelim.

Grafiğimiz 2002 yılından başlıyor krizden önce Bakır ve Platin yatırımcısını en çok sevindiren,değerlenen madenlerken krizden sonra işlerin değiştiği görülüyor.
    Altın ve Gümüşe oranla Platin ve Bakır reel sektörün daha ağırlıklı kullandıkları madenler. Krizin etkilerinin Platin ve Bakıra sekte vurması süpriz değil.

Genel resmin şampiyonu ise Gümüş. Gümüş kriz öncesi altından az olmamak kaydıyla paralel yükselirken krizden sonra altından 2 kat daha fazla getiri elde etmiş. Son düzeltme dalgasında altından sonra enaz satış yiyen emtia olmuştur.
    Altın reel sektörde özellikle takı, mücevharatta kullanılmasına rağmen esas misyonu paranın karşılığı olması sebebi ile ekonomik krize giren dünyanın bu emtiaya yönelmesine sebeb olmuştur ve içinde bulunduğu seviye global ekonomik krizin yarattığı endişeyi göstermekte..

Kriz zamanında diğer emtialardan çok az düşen altınnın krizden sonrada devamlı yükseldiği görülmekte ve son düzeltme dalgasında da yine en az satış yiyen emtia.
    Yukarıdaki tüm emtiaların ortak özelliği Ekim ayında gördükleri zirveden sonra gelen alımların zayıf kalarak alçalan tepelerin oluşması. Ekimden sonraki satışların göreceli sert olması ve tepkilerin alçalan dalgalar halinde olması bir dip arayışı ihtiyacını göstermekte.

Bu emtialara tekrar güçlü bir alım gelme ihtimalini zayıf görüyoruz. Bu durumda düşen dalgaların sonlanmasının O.D.1-O.D.2. ve O.D.3 trendleri şeklinde olmasını beklemek daha mantıklı gözüküyor. Bu Orta vadeli düşen trendlerin süre olarak en erken 2012 Mart ayı içinde sonlanması beklenebilir. Engeç ise 2012 Eylül ayını not edebiliriz.
    Kısacası Emtialar Uzun vadeli yükselen trendlerindeler ancak bu trendler grafiktede görüldüğü üzere çok iyi yükseldiler ve bu Uzun vadeli yükselişlerin düzeltmesi başladı..

Satışların şekline bağlı olarak Uzun vadeli yükselen trendler tamamiyle sonlanabilirde bu iihtimal Altın ve gümüş dışındaki emtialarda daha kuvvetli bir ihtimal.
    Gözümüz dolar endeksi ve ABD bonolarında..

Sitemizde yapılan tüm yorumlarda faydanılan üç ana unsur var;

* Piyasa gerçekleşmeleri. (ham veri)
    * Piyasa oyuncularının açıklamaları, beklentileri, vermek istedikleri yön ve bunun için neler yaptıkları.

* Teknik analiz marifeti ile bu olasılıkların neler olabileceğine dair denemelerin, çalışmaların sizlere aktarılması.

Emtia yorumları, al sat amaçlı yazılmayıp, diğer makalelerimize olduğu gibi bilgilendirme amaçlıdır.

saygılarımızla
    piyasayorum

• quote:

Orijinalden alıntı: samilto

Gümüş fiyatlarının geçmiş hareketlerini ve bundan sonraki olası hareketlerinin neler olabileceğini inceleyelim.

Altın gibi ziynet eşyası olarak kullanılan gümüşün özellikle 2009 yılından sonra yatırım amaçlı kullanılmaya başlandığı görülüyor.
    Geçtiğimiz 3 yıllık süreçe bakıldığında gümüşe yatırım yapanlarıın altından bile iyi getiri kazandıkları görülmekte.

Gümüşün özellikle 2010 yılındaki sert çıkışının ardından düzeltme içerisinde olduğu görülüyor.
    Gümüşün bugünkü (06 Aralık 2011) işlem gördüğü fiyat 32 $ Gümüş fiyatlarını aşağıdaki grafiğimiz aracılığı ile analiz edelim. (06 Aralık 2011 Salı)

Grafikte görüldüğü üzere grafiğimiz 2004 yılından bugüne kadar uzanıyor. Buradan (2004) uzanan yeşil bir çizgimiz var bu çizgi gümüşün yükselişlerini 2006-2008-2011 yıllarında sonlandırıdığı seviyeleri gösteriyor. Yanlız 2011 yılında bir istisna olmuş ve buradan ilk önce satış yedikten sonra burayı hızla geçmiş. Bu hızlı yükseliş ile üst bollingeri taşmış, RSI 90'na kadar yükselmiş ve 2 ay boyunca bu rallisine devam etmiş. Tabi bu AŞIRI ALIM 2 no (50 $) ile gösterilen zirvemizi oluşturmuş. Bu 2 nolu aşırı alımın dönüşü 3 nolu dalga bu dalga orta bollingerde tutunarak yükselmiş ve 4 nolu yükselen bu dalgada 2 nolu zirveye yaklaşamadan gevşemiş ve 5 nolu sert satış dalgasını oluşturmuş.

Bu tarz dalgalanmaları uzun vadeli yükselen trendlerin düzeltmesinde görüyoruz.
    6 nolu yükselen dalgada çok zayıf kalarak orta bollingerine bile yükselememiş ve 7 nolu satışa dönmüş.

Büyük dalgalanma yaşayan gümüşün 6 ve 7 nolu dalgaları küçülmüş.
    Ancak 2004 yılından beri gelen yeşil çizgimizin hala biraz üzerindeyiz.

İçinde bulunduğumuz 7 nolu düşen dalganın işi kolay değil.
    Yukarıdan düşerek gelen bollingeri durdurup yukarı kıracak güçü bu fiyatlarda bulması son derece güç olduğunu düşünüyoruz. Bugün 32 $ 'dan işlem gören gümüşün en yakın yatay trend desteği 26 $ seviyesinde ve burada dip oluşumunu başarmasınında bir süreç olduğunu düşüncek olursak en erken Şubat sonu bu süreçin tamamlanması olası. Peki Gümüş'de bundan sonraki süreç ne olabilir? Bunu incelemeye çalışalım.
    Yukarıdaki bilgiler ışığında iki senaryo uygulayalım: 1) Gümüş 7 nolu düşen dalgasına devam eder ve yatay trend desteği olan olan 26 $ seviyelerine kadar iner. Bu seviyede dip oluşumunu gerçekleştirir. Bu hareketin süresi 3 ile 5 ay kadar olabilir. 2) Gümüş 7 nolu düşen dalgasına bu ay son verir ve 8 nolu yükselen dalgasına başlar ama bu yükselen dalga cılız olur ve hemen satışla karşılaşarak yatay trend desteği olan olan 26 $ seviyelerine kadar iner. Bu seviyede dip oluşumunu gerçekleştirir. Bu hareketin süresi 3 ile 5 ay kadar olabilir.

Aşağıda ise Gümüşün yanı sıra Altın, Bakır,Platinin karşılıklı trend ve hareketleri tek bir grafikte gösterilmiş ve benzer hareketleri incelenmiştir.
    Emtia endekslerinde Orta vadeli düşen trend oluşumları görülüyor. (uzun vadeli yükselişin düzeltmesi) Emtia endekslerindeki önemli dört madenin 2008 yılında Lehman krizinden sonra dip seviyelerini ve dipten sonraki gördükleri zirveleri inceleyelim. Bu dört madeninde trend hareketlerinin hemen hemen aynı olduğu görülüyor.

Yine bu dört madenin dip ve zirveleri grafikte dikey çizgi ile gösterildi. (17 Ekim 2008 - 02 Eylül 2011)
    Dip ve zirveleri 3-4 bar (hafta) farklılık göstermekle birlikte ortalama olarak biz dikey çizgilerle bu seviyeleri işaretledik.

En sol taraftaki fiyatlar Altın ve platin en sağ taraftaki fiyatlar ise gümüş değerlerini göstermekte. Bakırın fiyatı düşük olduğu için bu değerlerde gösterilememekte.
    Aşağıdaki grafiğimizde Gümüş-Altın-Platın-Bakır madenlerinin 2002 yılından günümüze kadar ki fiyat hareketleri haftalık kapanış bazında gösterilmektedir.

Yukarıdaki grafikde görüldüğü üzere yaklaşık üç yılda;
    Gümüş 17.10.2008 kapanışı 10 $ olarak gerçekleşmiş 02.09.2011 kapanışı ise 43 $ idi. Yüzdesel olarak yatırımcılarına % 430 kazandırmış. Altın 17.10.2008 kapanışı 783 $ olarak gerçekleşmiş 02.09.2011 kapanışı ise 1882 $ idi. Yüzdesel olarak yatırımcılarına % 240 kazandırmış. Platin 17.10.2008 kapanışı 865 $ olarak gerçekleşmiş 02.09.2011 kapanışı ise 1883 $ idi. Yüzdesel olarak yatırımcılarına % 218 kazandırmış. Bakır 17.10.2008 kapanışı 2,21 $ olarak gerçekleşmiş 02.09.2011 kapanışı ise 4,12 $ idi.Yüzdesel olarak yatırımcılarına % 86 kazandırmış. 02 Eylül 2011 tarihinden sonra dört emtiada yukarı aşağı dalgalanmalar olmuş yükselişler yaşansada arkasından düşüşler gelmiş ve güçsüzlük işaretleri görülmeye başlanmıştır. Bu güçsüzlük bir düzeltme başlangıçı mı yoksa kısa süreli bir kar satışımı onu inceleyelim.

Grafiğimiz 2002 yılından başlıyor krizden önce Bakır ve Platin yatırımcısını en çok sevindiren,değerlenen madenlerken krizden sonra işlerin değiştiği görülüyor.
    Altın ve Gümüşe oranla Platin ve Bakır reel sektörün daha ağırlıklı kullandıkları madenler. Krizin etkilerinin Platin ve Bakıra sekte vurması süpriz değil.

Genel resmin şampiyonu ise Gümüş. Gümüş kriz öncesi altından az olmamak kaydıyla paralel yükselirken krizden sonra altından 2 kat daha fazla getiri elde etmiş. Son düzeltme dalgasında altından sonra enaz satış yiyen emtia olmuştur.
    Altın reel sektörde özellikle takı, mücevharatta kullanılmasına rağmen esas misyonu paranın karşılığı olması sebebi ile ekonomik krize giren dünyanın bu emtiaya yönelmesine sebeb olmuştur ve içinde bulunduğu seviye global ekonomik krizin yarattığı endişeyi göstermekte..

Kriz zamanında diğer emtialardan çok az düşen altınnın krizden sonrada devamlı yükseldiği görülmekte ve son düzeltme dalgasında da yine en az satış yiyen emtia.
    Yukarıdaki tüm emtiaların ortak özelliği Ekim ayında gördükleri zirveden sonra gelen alımların zayıf kalarak alçalan tepelerin oluşması. Ekimden sonraki satışların göreceli sert olması ve tepkilerin alçalan dalgalar halinde olması bir dip arayışı ihtiyacını göstermekte.

Bu emtialara tekrar güçlü bir alım gelme ihtimalini zayıf görüyoruz. Bu durumda düşen dalgaların sonlanmasının O.D.1-O.D.2. ve O.D.3 trendleri şeklinde olmasını beklemek daha mantıklı gözüküyor. Bu Orta vadeli düşen trendlerin süre olarak en erken 2012 Mart ayı içinde sonlanması beklenebilir. Engeç ise 2012 Eylül ayını not edebiliriz.
    Kısacası Emtialar Uzun vadeli yükselen trendlerindeler ancak bu trendler grafiktede görüldüğü üzere çok iyi yükseldiler ve bu Uzun vadeli yükselişlerin düzeltmesi başladı..

Satışların şekline bağlı olarak Uzun vadeli yükselen trendler tamamiyle sonlanabilirde bu iihtimal Altın ve gümüş dışındaki emtialarda daha kuvvetli bir ihtimal.
    Gözümüz dolar endeksi ve ABD bonolarında..

Sitemizde yapılan tüm yorumlarda faydanılan üç ana unsur var;

* Piyasa gerçekleşmeleri. (ham veri)
    * Piyasa oyuncularının açıklamaları, beklentileri, vermek istedikleri yön ve bunun için neler yaptıkları.

* Teknik analiz marifeti ile bu olasılıkların neler olabileceğine dair denemelerin, çalışmaların sizlere aktarılması.

Emtia yorumları, al sat amaçlı yazılmayıp, diğer makalelerimize olduğu gibi bilgilendirme amaçlıdır.

saygılarımızla
    piyasayorum

/>

2.graf

/>

• alıntıdır firemandan
    "Dolarda 1,7480 desteği çalışıyor üstünde kaldığı sürece hedef olarak ilk 1,7880 seviyesi arkasından 1,8050 seviyelerine kadar yükselmesini bekliyorum kısa vadede bundan ötesi süpriz olur çok zor diyorum tamamen avrupa ve diğer haberler doları destekleyecektir diye düşünüyorum..

altında 1705 destek seviyelerine kadar çekilme bekliyorum tersi bir durum olursa seviye 1750 dir gümüşte 31 seviyeleri alttaki rakam yukarıda 35 seviyeleri petrol için 101dolar seviyeleri altında 1705 altı kırılırısa ve haftalık 1680 altında kapanış olursa şuan öyle birdurum gözüküyor durum vahim çünkü deniz bitti kara göründü yunanistan falan da kalmadı piyasa neyisatın alacak merakediyorumelde avuçta qe 3 kaldı aylardır masada
  • HSBC Yatırım Bankası analistleri, Batı Dünyası’yla İran arasında arasındaki artan gerginlik ve tansiyonun, altın fiyatları için olumlu olabileceğini belirtiyor.
    Ülkede, 2 Mart tarihinde 2009’dan beri ilk defa tekrarlanacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri gerçekleşecek. Üç sene önce, Mahmut Ahmedinejat’ın tekrar seçilmesi, aylar süren isyanlara sebep olmuş ve altın fiyatları, söz konusu dönemde oldukça büyük artışlar kaydetmişti.
    Yabancı basından edinilen bilgilere göre, batılı ülkelerin İran’a uygulamaya başladıkları ambargonun etkileri, ülkede görülmeye başlanıyor. Kaynaklar, ülkenin döviz eksikliğinden dolayı yakın tarihli bir tahıl alımını iptal ettiğini belirtmekte. Medya, İran’ın yiyecek maddeleri alımında altın veya petrol teklif ettiğini belirtmekte.
    ABD’nin İran’daki en büyük özel deniz taşıma şirketi Ulusal İran Tanker Şirketi veya kamuya ait Ulusal İran Petrol Şriketi’ni hedef alması durumunda daha ciddi sonuçlar oluşabileceği de konuşulmakta. HSBC, petrol arzında fiziksel bir fark olmaması durumunda bile, İran’la Batı dünyası arasında oluşan gerginlikten dolayı petrol fiyatlarının ve dolayısıyla kıymetli metallerin yükselişe geçebileceğini belirtiyor.

• Günaydın arkadaşlar.Sabah sabah notlar inmeye başladı ons 1700 e doğru gidiyor bakalım nerden dönecek....
    bu kurtlar sofrasında İKİ KERE ZARAR ETMEMİZE NEDEN OLAN şey ZARARINA SATIP,
    daha düşükten alma aldatmacasıdır.
    Bu konu, son derece dikkatli olmayı gerektirir.
    Sizler, büyük bir sabırla 3 ay beklersiniz, daha da düşer zannı ile satarsınız (1.zarar),
    Sonra da yukselir (2.zarar).

Altının (okuduğum ve takip ettiğim gerek hoca bazında gerek ekonomist bazında kişiler) 95 TL nin asağısının görülme olasılığının çok düşük olduğunu gösteriyor.
    Şu an GR/TL 98 lira civarında, 98 den satıp, 95 ten almak (eger alabilirseniz) 3 lira kar.(Bence buyuk risk)
    Satmayıp, yatırmınızın arkasında durursanız, değil 98 bu yılki hedef 115-120 TL aralığıdır, yıl sonu kapanış fiyatı (Buyul olasılık), TEPE olarak da en az 136 TL bu yıl ki muhtemel hedeftir.NASIL:

TEPE noktaları yıl yıl incelendiğinde,en az %25 yukselerek gelmiş.
    Mesela gram altın yıl yıl (özellikle KRİZLE birlikte son yıllar) TEPE fiyatları:
    2007 de ----30 lira
    2008---------40 lira
    2009---------54 lira
    2010---------67 lira
    2011--------109 lira
    2012 de de bu durumda 109x%25=27 lira eklersek: 109+27= 136 TL nin en kötü İHTİMALLE TEPE olacağı açıktır.
    Olmaz etmez canım, 109 bi kere oldu, bir daha olmaz canım demek, biraz KAHVE muhabbetidir. OLABİLECEĞİ ve OLDUĞU (en az %25 arttığı son yıllar itibari ile ortadadır)

136 TL yi görme İHTİMALİ varken, 3 lira KAR edicem deyip, 136-98=38 TL lik bir KARdan vazgecmek ne kadar doğrudur.

Bence mümin sıfatı ile hareket edip, SABIRla beklenmeli, 3 liralık kar etcem deyip buyuk zararlara girilmemeli.

Sabır içinde 1 saat otobus beklersiniz, VAZGECİP duraktan ayrılırsınız, siz ayrılırsınız OTOBUS peşiiz sıra gelir. Bu ve örenk hergun hayatımızda VARKEN bile bile ladese ne gerek VAR.Acele etmemek gerek.

ONS düşerken HEP DÜŞECEK sanılır. YUKSELEİRKEN DE hep yukselicek.
    Altın 108 olunca, tum TVler 120 tl muhabbeti ile SAF insanımızı kandırdılar. Bir arkadasım "oğlum bak 120 olacakmış, alalım işte demişti" ben de alacaksan SABRET daha güzel alım fırsatları doğar dedim.
    Dinlemedi. 1-2 ay O düşüş sırasında KAFAYI yyecekti. Dedim ki 103'den SAT bari. istersen daha sonra daha aşagıdan alabilirsin..Sattı AMA bir daha ALTIN almam dedi.
    Stopl-loss budur 103-95=8 TL iyi bir kardır. Riski göze almaya DEGER.
    Ya şimdi, 95 TL olucak deyip, 3 LİRALIK kar etcem deyip, ELDEKİ BULGURDAN OLMA İHTİMALİ VARDIR. Altın DİP noktasına yakındır. Bu seviyeden Stop-loss ACEMİLERİN işi değildir.

Hele hele FORUM sayfalarından AKIL yapılarak yapılacak bir iş HİÇ degildir.

Burada bazı arkadaslar, ONSun düşmesi için çeşitli sebepler öne sürüyorlar(bunun cevabı uzun), ama bu yıl ve gelecek 3 yıl, MUTHİŞ yukselişler olucak.Şu an düzeltme hareketi sergileyen ALTIN YUKSELMEYE BAŞLAYINCA, maalesef bu sefer de PEŞİNDEN koşmaya başlıcaz, AYNI gecen Ağustosta olduğu gibi.
    Altın BU KADAR KRİZ VARKEN DÜŞME VAADİNDE BULUNMAZ, bilakis BİZE yeni zirveler vadedecektir. Sadece SABIR

• 
Sayfa: önceki 21412142214321442145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.