Şimdi Ara

[DH] V O L V O for L I F E (69. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.307
Cevap
40
Favori
903.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • xc 60 diyorum
    youtube'da videoları var ve bence olay yaratacak bu otomobil
    uygun olursa almayı düşünebilirim valla
  • Devam devam bu volvo aşkı olduktan sonra


  • sTC kapalı iken Daha mı Az yakıo??
    Ne alaka?
    Valla o sorunlardan dolayı uzuldum arkadaslarım ama benım arabam sımdılık 1600m oldu herhangı bır gıcırtı veya debrıyajla ilgili bır sorunum olmadı,Acaba bunlar sonradan cıkıo yoksa aldıgınızda varmıydı?
    Bır de ben sureklı muzık dınledığımden duymuo da olabilirim.Neyse SOrularımın cevaplarını beklıyorum..Ozellikle DSTC Kapalı iken daha mı az yakıo?SAgılarımla
  • bir de STC ile DSTC'nin farkı nedir?
  • STC, Stability and Traction Control. ASR nin volvo karşılığıdır. Eski adı DSA idi. Güç ileten tekerleklerin torkunu ayarlayarak kaymaları önler.
    DSTC, Dynamic Stability and Traction Control, ESP nin volvo karşılığıdır. Hem patinajı tork azaltarak önler hem de understeering ve oversteering durumlarında tekerleklerin bağımsız frenlenmesi + güç ileten tekerleklerin torkunun ayarlanması ile savrulmayı önler. Yakıt azaltmayla hiçbir ilgisi yoktur.
  • Realshark dostum, DSA'da frenleri bağımsız olarak frenleyebiliyor diye biliyorum.. Başka şekilde stabilite sağlayamaz sanırım? Eğer frenlemeden sağlıyorsa, detaylı olarak anlatabilirsen sevinirim..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: weicell

    sTC kapalı iken Daha mı Az yakıo??
    Ne alaka?
    Valla o sorunlardan dolayı uzuldum arkadaslarım ama benım arabam sımdılık 1600m oldu herhangı bır gıcırtı veya debrıyajla ilgili bır sorunum olmadı,Acaba bunlar sonradan cıkıo yoksa aldıgınızda varmıydı?
    Bır de ben sureklı muzık dınledığımden duymuo da olabilirim.Neyse SOrularımın cevaplarını beklıyorum..Ozellikle DSTC Kapalı iken daha mı az yakıo?SAgılarımla

    umarım sende yapmaz dicem ama hep beraber görücez işte, ilerleyen zamanlarda yazarsın
    2007 mi aldın sen arabanı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RealShark
    STC, Stability and Traction Control. ASR nin volvo karşılığıdır. Eski adı DSA idi. Güç ileten tekerleklerin torkunu ayarlayarak kaymaları önler.
    DSTC, Dynamic Stability and Traction Control, ESP nin volvo karşılığıdır. Hem patinajı tork azaltarak önler hem de understeering ve oversteering durumlarında tekerleklerin bağımsız frenlenmesi + güç ileten tekerleklerin torkunun ayarlanması ile savrulmayı önler. Yakıt azaltmayla hiçbir ilgisi yoktur.



    quote:

    Orijinalden alıntı: WaRToX
    Realshark dostum, DSA'da frenleri bağımsız olarak frenleyebiliyor diye biliyorum.. Başka şekilde stabilite sağlayamaz sanırım? Eğer frenlemeden sağlıyorsa, detaylı olarak anlatabilirsen sevinirim..


    Ne yazık ki hayır... Ben de arabamı alırken DSA yı ESP işlevi görüyor sanarak almıştım, sonra frenleme yapmadığını sadece tork kontrolü yaptığını öğrendim. Linkteki pdf'i incelersen bilginin sadece abs sensörlerinden kontrol ünitesine geldiğini, çıkışın (yeşil oklar) ise motora ve dolayısıyla dönmekte olan çeken tekerleklere etki ettiğini göreceksin. DSA sadece enjektörlerin silindire püskürttüğü yakıtı gaz pedalından verilen emre aldırmadan ayarlayıp (azaltarak) tutunma sağlıyor. Savrulma önlemiyor maalesef. ESP sistemlerini incelerseniz onlarda aracın gidiş doğrultusuna göre gövdesinin dönmesini anlayabilen açı sensörü (yaw angle) bulunur, artı direksiyonda da gidilmek istenen yönü algılayan açı sensörü (over/under steer durumları için) bulunur. Ve fren hidrolik devresi her tekerleğe ayrı fren kuvveti uygulayabilecek şekilde tasarlanmıştır. Bunlar DSA da yok. Alttaki ingilizce metinde de STC ve DSTC sistemlerinin detayları anlatılmış. Ben STC = DSA nın gelişmişi diye biliyordum, STC = TRACS + DSA imiş.



    Stability and Traction Control (STC) is a combination of two existing Volvo systems, the low-speed, brake-activating TRACS (TRAction Control System) and the speed-independent, torque-limiting DSA (Dynamic Stability Assistance) system. STC is designed to prevent the driving wheels from spinning when starting and accelerating, as well as counteracting wheel spin if the driving wheels hit slippery patches when driving. The traction function works at lower speeds, up to 25 mph, by transferring the engine power to the wheel with the best grip from the one with the least grip. This is done using the ABS sensors and the brake system.

    The stability function reduces engine torque, by cutting down on the fuel supply, if one of the driving wheels starts to lose its grip on the road, both during acceleration and when driving on a slippery road. This minimizes wheel spin and helps bring the car back to full stability.

    The system reacts and is activated within milliseconds. An indicator lamp on the dashboard flashes when STC is engaged.

    Dynamic Stability and Traction Control (DSTC) is an even more sophisticated stability system to improve active safety by also intervening and counteracting any tendency to skid. If the car makes a sudden movement and loses its directional line, or enters a corner too fast and the rear end starts to turn the car around, DSTC gently returns it to the right line by applying the brakes on one or more wheels.

    DSTC works through the ABS system which has been further developed. In addition to more relief valves and a more powerful microprocessor, a brake reinforcement unit with electronic activation, sensors for side acceleration, yaw rate and steering wheel angle has been added.

    The DSTC processor receives the signals and compares the actual behavior of the car with the desired behavior. Any deviation from the norm, such as the rear wheels starting to break away, and the system intervenes and makes corrections, activating the brakes on the wheel that will bring the car back in line. If necessary, the system also reduces engine torque, like STC.

    DSTC is able to partially compensate for the driver's mistakes up to a certain point, as it counteracts and prevents skidding when the driver has already started to lose control. The system is particularly effective if the driver has to brake hard and steer away at the same time. The system counteracts any tendencies to skid and returns the car to its original course.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealShark -- 16 Mayıs 2007; 9:59:14 >




  • almanyada volvo'yu aldigim galeriden iyibir kazik yedim,arabadan sogudum.aldigim servisin sahibide Türk.ne demisler Türk Türk'ü gurbette ........
    arabayi aldim bir zaman sonra kapi dösemesi ve arka koltugun alt kismi atti.elle biraz vurup taktilar sanki ben vuramiyomusum gibi.ertesi gün gene atti gene gittim,yolda 25 km. bir hafta sonraya randevu verdiler,gene gittim kapi dösemesi degisti,koltugun alt mandali degisti.aracin vitesler zor geciyordu,özellikle geri vites sabahlari hic gecmiyordu,1,2,3, yapip öyle takiyordum.onuda söyledim normal dediler.bir zaman sonra kapi aynalari bozuldu,ayarlarken takintili hareket ediyordu aynalar.gene götürdüm,gene randevu aldim,gene gittim aynanin motor degisti.baktim hala bozuk,adam dedi normal bu,motoru degisti baska birsey yapamam dedi.baska bir s60 gösterdi oda aynisi dedi.vites normal calisiyormus,debriyaji iki üc defa pompala,olmadi arabayi az bucuk ileri geri salla dediler,ozaman geri vites gecermis ,ya havle.

    6 aydir servise gitmiyordum garanti bitimine bir ay kala gene gideyim su vitesi aynalari söylüyüm yapsinlar dedim,gittik gene baktilar ,randevu verdiler gelin yapalim dediler.randevu günü gittik adamlar dedi hersey normal ben bir sey yapamam dedi.mübarek adam bir hafta önce gel yapalim diye randevu verdi gittik inat etti yapmam diye.hersey normalmis,düzgün calisan seyi tamir etmezmis,volvo ödemiyormus.gene 2.el bir s60 gösterdi ,bunun aynalarda ayni dedi.dedim bana eski araba gösterme yeni göster dedim.adam yeni s60 yok dedi.s40 göster c30 göster dedim,yok onlarin aynalar baskaymis,s60 ile kiyaslanmazmis.s60in aynalar hep böyle calisiyormus.

    kafam atti bir 35 km daha gittim baska volvo servisine .adamlar 10 dakikada aynalari yapti,ötekilerin dediklerini anlattim kiclariyla güldüler.önümüzdeki pazarteside vitesi yapacaklar.adam bilgisayardan aracin kayitlarina bakti arac kiralik arabamiydi daha önce dedi.dedik yok degil.gene bakti arac AVIS'e kayitliymis.ilk sahibi yani.bizim sözlesmedede arac taxi ve kiralik olarak kullanilmamisdir yaziyor.bugün avukata verdim bakalim ne sonuc cikacak.bu adamlar yüzünden volvodan sogudum,hatta volvodan degil arabadan sogudum.problem cikmasin diye okadar para verip 1 yasindan az araba aldim,eger arabayi geri verirde parami geri alirsam 10 yasinda araba alacam.birsey oldumu icim acimaz bari.

    gurbette Türk'den kazik yemekde baska koyuyor insana.kiralik kullanilmis arabayi satti bize,kimin nasil kullandigi belli degil.insallah mahkemeyi kazanirim.

    vitesdeki probleme gelince belli bir parti s60'a yanlis sanziman yagi koymuslar.yag sogukken katilasip yapisma yapiyormus.pazartesi bakacaklar eger öyleyse yagi bosaltip vites kutusunu temizleyip yeni yag koyacaklar.eger sorun yag degilse yeni randevu verilecek ve vites kutusu komple degisecek.




  • Umarım sorunların çözülür, geçmiş olsun diyeyim artık ne denir başka? Ve inşallah mahkemeyi kazanırsın en azından TR sınırları dışında köylü kurnazlığıyla adam kazıklamaya kalkmanın nelere mâl olabileceğini bi öğrensin şu uyanık servis sahibi.
  • Dün itibariyle artık bende bir Volvo sahibiyim.
    2007 model - S40 benzinli - Dinamic paketli - Aqua Mavi
  • Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız bininiz inşallah. (Aqua mavi favori rengimdir bilhassa S60 ta bayılıyorum.) Resim isteriz. Artı grubumuza katılmak ister misiniz?
  • Emre77, hayırlı olsun yeni araban. Kazasız belasız güle güle kullan.

    Venividivici..

    Ben de yurtdışında yaşıyorum. Maalesef burada o kadar yabancıyla iş yapıyorum hiç problem yok, bir Türk'le iş yapayım dedim. Adi herif borç taktı, yok meydanda.

    Sen Volvo'dan soğuma. Yeni serviste halletsinler problemlerini 10 sene sorunsuz binersin.

    Selamlar

    Emre



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrei -- 16 Mayıs 2007; 11:42:16 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RealShark

    Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız bininiz inşallah. (Aqua mavi favori rengimdir bilhassa S60 ta bayılıyorum.) Resim isteriz. Artı grubumuza katılmak ister misiniz?



    Teşekkür ederim tabi ki gruba katılmak isterim. Bir aya yakındır bu foruma üyeyim buralardaki yorumları takip ederek bu arabayı almaya karar verdim sağolun. En kısa zamanda resmini koyucam.
  • Aramıza yeni katılan arkadaşlar: HOŞGELDİNİZ. Yeni arkadaşların araçları da hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler dilerim. Gruba katılmak için ne yapmanız gerektiği yukarıdaki listenin altında var.

    Ey11, çalışmaların çok güzel. Bunları ilk sayfaya aktarmaya çalışacağım. Sadece şu aynlamasına olan fotolarda jipi kesmeden sonuç alabilirsen çok daha süper olur.

    S40larda debriyaj gıcırtısı 1. Nesil S40lardan kalma mirasvari bir sorun. Benim aracımda yok ama olan çok kişiye rastladım. İşin özeti çok dert etmemeniz gerekiyor. Çözüm olarak ya yağlama yapılıyor ya da parça değşimine gidiliyor ama kimi zaman bunlar bile sorunu tam çözemeyebiliyor. Bir arkadaşım 2000 model bir V40 aldı. Onda da aynı sorun vardı. Geçen hafta sonu Yiğit Volvo'ya gittik. Paşa Usta ilgilendi. Yağlandı vs. hem pedal yumuşadı hem de gıcırtı gitti. Artık sorun yaşar mı bilemem ama en azından şimdilik sorun çözüldü. Bu ara Yiğit Volvo'da çok ilgi gördük. Ustalar işini bilen insanlar.








  • Arkadaşlar topic inceledim gerçekten arabalarınız muhteşem bizde düşünüyoruzda S40.

    ama genel olarak hiç bir bilgimiz yok 1.6 D yani dizel olmayı düşünüyoz. tavsiye edermisiniz?

    birde bu aracın max hızı nedir? hızlanması nasıl?

    sevgiler saygılar
  • Volvo seven herkese saygılar , selamlar ,,,

    Bende bir volvo hayranıyım . 2008 model s60 d5 almayı düşünüoruz ağustos gibi 2008ler gelince.

    S60 d5 hakkında düşüncelerinizi , kullanan varsa yorumlarınızı merakla bekliyorum...
  • volvo s70 t5imin 1998 model tek cd girisli aracin cd playeri calismiyo aracin cd kartu arizali dediler onun cikmasi olur mu olrsa nereden bula bilirim
  • Bu arada benim S40 da 6'lı CD changer var acaba mp3 çalabiliyormu bu alet bilyomusunuz.
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.