Şimdi Ara

[DH] V O L V O for L I F E (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.308
Cevap
40
Favori
903.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar decsan rumuzlu arkadaşımız sayesinde benim de bir S40 kullanma kılavuzum oldu kendisine buradan da teşekkür etmek isterim. Hemen okumaya başlamalı... :)
  • arkadaşlar geçenlerde xenon ile ilgili sorunlar yaşamıştım.Dün bilgi almak için bir servise gittim volvo s40 lara hiç xenon dönüşüm uygulamamışlar.Bu sayede deneme fırsatımız oldu hiç sorunsuz şekilde xenon çalıştı.hayretler içinde kaldım fiyatta anlaştık 1 saat süren montaj ile bağlantı yapıldı şuan aracım garanti kapsamı dışında kaldı ama önemli olan sorunsuz bir şekilde çalışması.volkswagen grubunda kimilerin cam silgeç motoru,aracın beyni gibi problemler yaşanmakta.merak ettiğim konu yetkili servis bakıma yada herhangi bir arızadan dolayı servise gittiğimde ne gibi problemler beni bekler.buna karşılık ne yapmam gerekir.aramızda mutlaka bilgisi olanlar vardır.saygılarımla ileri günlerde musait olduğumda resmini koyarım.
    Bosch 8000 K renk sıcaklığında montaj dahil 1.000 YTL (uyduruk çin malları war texon,cyclone,bac gibi bunlar volvo ya yakışmayan markalar) ayrıca arıza lambası yanıyor çin mallarında




  • Benim bir sorum olacak : Türkiye'de Volvo'lar hangi donanım paketleriyle satılıyor? Volvo'nun Türkiye sitesinde donanımla ya da opsiyonlarla ilgili bir bilgi bulamadım.. Basis, Kinetic, Momentum ve Summum olmak üzere 4 donanım paketi var bildiğim.. Diğer ülkelerin sitelerinde hep bu şekilde belirtilmiş fiyatlar.. Türkiye sitesinde ise, örneğin Volvo S40 1.6D için 31.254 EURO denmiş sadece..Türkiye'deki donanım paketleri ve opsiyonlar hakkında bilgi verebilecek olan var mı? Bu 31.254 EURO olan S40'ın donanımı Basis mi yoksa Kinetic,Momentum vs.. mi? Hangisi?.. Donanım ve opsiyon seçeneklerini fiyatları ile nereden bulabilirim acaba?
  • Volvolar City paket olarak tanılıyor türkiyede 31.200 euro.
    Volvo Dynamik paket olanlar ise 34.100 euro civarında.bunun dışında yurt dışında bilinen Basic,Kinetik,Summum paketleri bizim paketlerimizle çok ayrı.en yakın olarak gördüğüm paket Kinetik.fakat Summum paketinde olan bir kaç özelik bizim türkiye paketlerinde standart sunuluyor.
  • Bilgi için teşekkürler..

    Peki bu bahsi geçen paketteki standart donanım listesini nereden bulabilirim? Volvovars.com.tr'de yok anladığım kadarıyla..

    Bir sorum daha olacak, yurtdışında, tüm opsiyonlar ücreti karşılığında seçilebiliyorken,Türkiye'de çoğu firma böyle bir uygulama yapmıyor..Onlar ne sunarsa onu alıyoruz..Acaba Volvo'da durum ne? Mesela Premium Sound diye bir opsiyon var, bu seçilebiliyor mu? (Ve de bunun fiyatını bilen var mı acaba? )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T K -- 17 Aralık 2006; 13:59:33 >
  • Benim bir ara Volvo Tanyol'dan aldığım S40 standart ve ilave donanım listesi aşağıdaki gibi. Ancak bu 2006 modeller içindi. 2007 modelde bazı değişiklikler olduğunu duymuştum. Volvo yetkili satıcılarına e-posta atarsanız yeni bir liste gönderirler. Ellerindeki araçların rengini, özelliğini ve o anki satış fiyatını da bildiriyorlar.
    Bu ara, yabancı sitelerde gördüğünüz her özelliği almanız mümkün. Ancak bu, özel siparişe giriyor. Araç 8 hafta içinde teslim ediliyor ama fiyatı normalden fazla oluyor. Çünkü bayi hali hazırda elinde bulunan aracı satmak için fiyat kırabiliyor, hatta ilave dynamic pakette indirim yapıyor vs. ama özel sipariş olunca indirim daha zor oluyor. Ben S40 için ön konsolü bej renk istemiştim, elbette olur dediler ama fiyatı onların elindeki ile aynı olmamıştı.
    C30'un donanımları da muhtemelen S40 ile aynı olacaktır.

    STANDART EKİPMANLAR
    GÜVENLİK
    Sürekli yanan kısa farlar
    Sürücü ve yan yolcu hava yastığı
    Immobilizer
    SIPS ve SIPS yan hava yastığı
    Yanlarda ilave sinyal lambası
    Uzaktan kumandalı merkezi kilit/güvenlik aydnlatması dahil
    30.sn gecikmeli ön far aydınlatma
    Shiftlock and keyblock(otomatik vites için)
    Konfor şasi
    Aktif gergili emniyet kemerleri
    Deadlock kapı kilit sistemi
    Far yükseklik ayarı
    ABS&EBA&EBD
    Dış ısı göstergesi
    IC yan hava perdesi
    Ön far yıkama sistemi
    WHIPS ön koltuklar(Kamç Etkisinden Koruma Sistemi)
    AEM (Aksesuar Elektronik Modül Hazırlığı)
    Reflektör ve ilkyardım çantası
    Akıllı Sürücü Bilgi Sistemi(IDIS)
    STC(Denge ve çekiş kontrol sistemi)
    KONFOR VE İÇ ÖZELLİKLER
    Tek CD çalar yüksek performans,4*40W+8 hoparlör
    Polen filtresi
    60/40 katlanabilir arka koltuklar
    Sürücü ve yolcu için aydınlatmalı makyaj aynası
    Orta konsolda küllük,çakmak ve tek bardaklık(145)
    53XX Dala (Tekstil/T-tec) döşeme
    Elektrik kontrollü camlar
    Tekstil paspaslar
    Akü 520 CCA
    Ön konsoldan kumandalı çocuk kilidi
    Yol bilgisayarı
    Arka kol dayamada bardak tutucu ve saklama yeri
    Yükseklik ayarlı mekanik kontrollü ön koltuklar
    Aluminyum iç kaplama
    ECC Elektronic klima
    Direksiyondan kumandalı müzik sistemi

    DIŞ ÖZELLİKLER
    Elektrik kontrollü ve ısıtmalı dış aynalar
    Çeki kancası hazırlığı
    Güçlendirilmiş anten(Diversity aerial system)
    16'' CURSA'' jant
    Renk uyumlu tampon ve aynalar
    Küçük ebatlı yedek lastik 16'' 125/85
    Siyah çerçeveli ön ızgara
    Ön sis farları
    3.fren lambası
    Katlanabilir ve ışıklandırmalı dış aynalar
    15'' fren sistemi
    Yağmur Sensörü
    Park sensörü

    İLAVE AKSESUARLAR-DYNAMIC PAKETİ
    29 Üç kollu deri direksiyon simidi
    227 DSTC (Dinamik Denge ve Çekiş Kontrol)
    333 Deri kaplı vites kolu topuzu
    438 Bı-xenon farlar
    621 Aluminyum jant 7.0*17''STYLLA 205/50R 17 93W XL
    dynamıc paket çıplak fiyatı 2000 €
    deri döşeme çıplak fiyatı:850 €

    ÖTV% 37, KDV% 18

    Tüm araçlar 2 (iki) yıl sınırsız km. garantilidir.
    Bütün araçlarda 2 (iki) yıl süreyle ''Volvo Yol Yardımı'' ücretsiz verilmektedir.




  • Teşekkürler,bu bilgiler yardımcı oldu..

    Yeni yıl ile birlikte, Volvo Türkiye sitesi de biraz değişecekmiş sanırım.. "Car Configurator" özelliği gelecekmiş, ki bu faydalı bir özellik bence.. Neyin ne olduğunu anlamak açısından iyi oluyor..

    C30, mart sonu nisan başı gelmeye başlayacakmış.. Fiyat hakkında henüz net bir bilgi yok.. Ama 23000 avro benzinlilerin, 25000 avro dizellerin baz modellerinin fiyatı olacakmış sanırım..
  • Volvo premium 5 sıfatına sahip üreticilerden birisi olduğu için, arabanı showroom'a gidip zevkine göre spariş edebilirsin.

    örneğin beyaz renk istersin, içini komple simsiyah t-tec istersin veya tamamen deri, dikişler beyaz olur, spor paket alırsın, premium sound ile hafızalı koltuk alırsın, araç telefonu alırsın, 4 farklı dekor tipi var dilediğini seçersin filan..

    tabi bu özel sparişe girer ve fazla indirim yapılmaz, kampanyalardan da faydalanabilirmisin bilmiyorum. direk stock'daki arabalardan da seçebilirsin, genelde herkes öyle yapıyor fiyatı daha uygun olduğu için.
  • Arkadaşlar kullanma kılavuzunun elime geçmesiyle birlikte S40 ım hakkında bilmediğim yeni şeyler öğrenmeye başladım.

    1) arka koltukların oturma minderlerinin düz bir yükleme zemini oluşturabilmek için ön koltuğa doğru katlanabilme özelliği. Bu sanırım bende yok? Arka koltuklara gömülü entegre çocuk koltuklarına sahip olan arkadaşlar varsa aramızda acaba koltuk minderlerinin (oturulan kısım) kalkarak ön koltuklara doğru katlanıp katlanmadığını söyleyebilirler mi?



    2) 0 santigrat derece altındaki dış ortam sıcaklıklarında ön tampondaki hava giriş penceresini kapatan takılıp çıkartılabilen bir kapaktan söz ediliyor ve stepne boşluğunda saklandığı yazılı. Ben böyle bir parçaya rastlamadım, nasıl birşey olduğunu kullananlar yazabilirler mi, işe yarıyor mu, nereden temin edebilirim?





  • arkadaşlar volvo s40 2006 kasa tipi için marşpiyer nerden buluruz,ayrıca fiyatları nedir?
  • RealShark,
    Koltuk katlanma özelliği bende var. Fotoğrafta görüldüğü gibi koltuğun kemeri var; elini araya soktuğunda bulunuyor; kemeri yukarı doğru çekince de koltuk yerinden kalkıyor. Sonra da koltuk başlıklarını düğmeye basıp çıkarmak gerekiyor, arkalığı yatırmadan önce. Zemin yerinden kalkmadan da yatırabilirsin ama o zaman tam düz bir yükleme zemini oluşmuyor.
    Kapak olayı iyiymiş ama hiçbir S40'da görmedim. Bagajımda filan da yoktu. Türkiye donanımında olmayabilir. Aracın kitabı doğrudan yabancı dilden çevriliyor. Ama olsa iyi olurmuş, şık dururdu, ciddi bir boşluk var önde.
  • 1 haftalık ımın ardından tekrar aranızda olmanın mutluluğuyla başlıyorum sözlerime :)

    - RealShark kardeşm; benim araçta çocuk koltuğu gibi birşey sanırım yok ama arka koltuklarda gösterilmiş parça kaldırılabiliyor, ve yüksek bir basamak gibi oluyor ama çocuk koltuğu işlevi görmez..
    - Parça işini daha önce bende araştırmıştım, çünkü ön tarafın kabak gibi açıkta kalması hiç hoşuma gitmiyordu.. Şerefsizin biri radyötörü bir şişlese hiç yoktan masraf çıkar.. (Daha önce amcamın eski aracına yapmışlardı ondan biraz korkuyordum o konuda) Şuan ızgarayla kapalı o boşluk.. Aksesuarcılardan bu tip özel parçaları temin edebilirsin.. Ben servis şirketi olan bir arkadaşdan rica etmiştim bana o ayarlamıştı, şuan gayet şık duruyor..
    - Marşpiyer işine gelince bende bu konuda biraz bilgi almak isterim, benim araç modlu gibi gözüküyor fotoda fakat belirttiğim gibi birazda bilgisayar modifiyeli araç.. Filmler, ön ızgaralar v.b. küçük şeyler var sadece.. Tabi birde jant var fakat resimdeki jant Pc den ekleme, ona çok benzeyen bir jantı az bir zaman önce taktırdım dediğim tekerleride alarak.. Fakat yine çıkartıcam, eski boyuttaki Micheln Alpin leri taktırmak için :)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: WaRToX
    1 haftalık ımın ardından tekrar aranızda olmanın mutluluğuyla başlıyorum sözlerime :)


    Aramıza yeniden hoşgeldin. Hepimizin başına gelebilir. Forumun genel havası ve bazı arkadaşların "bu kadarı da olmaz" dedirten yaklaşımları insanı bazen çileden çıkartabiliyor. Bir an için kızıp yeniden dönmeyeceğini düşünmüştüm ama bizi ve Volvo topiğini unutmadığın için teşekkürler.
  • selamlar artık bende buradayım. böyle bir topic olduğunu inanın bilmiyordum. PM ile öğrenmiş oldum. güzel sohbetler yapacağımıza eminim. saygılarımla .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: R daMaRı CHaTLaK
    selamlar artık bende buradayım. böyle bir topic olduğunu inanın bilmiyordum. PM ile öğrenmiş oldum. güzel sohbetler yapacağımıza eminim. saygılarımla .


    Aramıza hoşgeldin. Aşağıda bir listemiz var, sakıncası yoksa listeye de girmenizi arzu ederiz.

    ...........
    Forumdaki Volvo kullanıcıları:
    colega............ : 2006, S40 1.6D, titanyum gri, Eskişehir
    montsegur...... : 2006, S40 1.6D, metalik gümüş, İzmir
    giriş?.............. : 2006, S40 1.6, metalik gümüş,
    ertert............. : 2006, S40 1.6D, metalik gümüş, Ankara
    sahin_k12345. : 2006, S40 1.6D, metalik gümüş, İstanbul
    VolvoS40........ : 2006, S40 1.6D, metalik kül gri, Denizli
    venividivici..... : 2005, S60 2.4D, siyah, Würzburg
    topgear.......... : 2005, S40 1.6D, gümüş gri, Sofya
    hesheit........... : 2004, S40 Classic 1.6, siyah, İstanbul
    tk261.............. : 2004, S40 Classic 1.6, lacivert, İstanbul
    volvo850GLT... : 2003, S60 2.0T, füme, İstanbul
    evinc19.......... : 2002, V40, 1.6, gri, Bursa
    Wartox........... : 2001, T4, 2.0, gri, Ankara
    poyrasimu...... : 2001, S40, 2.0T, metalik gri, İstanbul
    Hokka ............ : 2001, S40 1.8, metalik gri, İstanbul
    djarume black. : 2000, S40 2.0T, siyah, Antalya
    RealShark........ : 2000, S40, 2.0T, bordo, İzmir-Ankara
    decsan............ : 2000, S40, 1.8, metalik gri, Ankara
    sozen41.......... : 1997, S40 2.0, siyah, İzmit




  • Çok haklısın, ağzımı bozduracak kadar yorumsuz arkadaşlar var malesef.. Ban'dan sonra forum yetkilileriylede konuştum ve kendilerinden gayet olumlu tepki aldım.. Hem yöneticilerin ılımlı tavırlarından dolayı cezama boyun eğdim :) Bundan sonra daha dikkatli olacağım, biz bilgi paylaşımımızı yapalım, isteyen istediği kadar muhalefet olsun, dinlemesin kendi bilecekleri iş..

    quote:

    Orjinalden alıntı: hesheit

    quote:

    Orjinalden alıntı: WaRToX
    1 haftalık ımın ardından tekrar aranızda olmanın mutluluğuyla başlıyorum sözlerime :)


    Aramıza yeniden hoşgeldin. Hepimizin başına gelebilir. Forumun genel havası ve bazı arkadaşların "bu kadarı da olmaz" dedirten yaklaşımları insanı bazen çileden çıkartabiliyor. Bir an için kızıp yeniden dönmeyeceğini düşünmüştüm ama bizi ve Volvo topiğini unutmadığın için teşekkürler.




  • Aramıza hoşgeldin.. Kullanmış olduğun Volvo'yu yazar ve mümkünse birde foto yollayabilirsen hesheit kardeşim listeye alsın Foto şart değil fakat yollayabilirsen iyi olur, ileride yanılmıyorsam Peugeot takımında olduğu gibi araç resimleri ve üye nicklerinden oluşan resimli bir takım sayfası hazırlarız ondan şimdiden fotoda yollarsan sevinirim..

    quote:

    Orjinalden alıntı: R daMaRı CHaTLaK

    selamlar artık bende buradayım. böyle bir topic olduğunu inanın bilmiyordum. PM ile öğrenmiş oldum. güzel sohbetler yapacağımıza eminim. saygılarımla .
  • Merhaba arkadaşlar,

    Uzun zamandır foruma giremiyordum. Bayağı katılım olmuş, liste uzamış ne güzel.

    İki konu aklıma takıldı. Birincisi KW'nin Türkçe karşılığı. KW'yi Kilowatt olarak biliyorum yani 1 KW 1000 Watt eder şeklinde. Fizikteki güç birimi. Elektrik miktarı da aynı birimle ölçülüyor. Ayrı bir tanımı var mı merak ettim.

    İkinci konu, benim S40'ın sol kısa farı sağa göre daha yüksek ayarlanmış. Bunu karanlık ortamda doğrusal olarak duvara karşı durduğumda ışık hüzmelerinin şeklinden de net biçimde görebiliyorum.

    Kullanma kılavuzunda içeriden elektrikli far yükseklik ayarı anlatılmış ama farın üzerinden mekanik ayarlama ile ilgili bilgi yok. Ayarın yanlış olduğunu özellikle bu son sisli günlerde iyice farkettim, far parlama yapıyor bir hayli.

    Farın tam ayarını kendim nasıl yaparım, yardımcı olursanız sevinirim.
  • kW dediğiniz gibi kilowatt'tır. (bir de kuveyt'in internet alan adı uzantısı :) )

    Far ayarı içinse göründüğü kadarıyla bir bakın bakalım şekilden kolay duruyor ama?

    Headlamp height control, adjusting (Volvo S40/V40 (before 2004))

    Adjustment

    Adjusting the headlamps
    Caution! Use a 6 mm allen key to adjust the adjustment mechanism.
    Do not use a Phillips screwdriver.
    First check the adjustment mechanism by carefully turning it to the right and to the left to see whether it has stuck.
    Then lubricate the adjustment mechanism. Use lubricant P/N 1161406.
    If the mechanism is stuck, see: Release the adjustment mechanism for the headlamp .



    Release the adjustment mechanism for the headlamp
    Clean the outside of the adjustment mechanism.
    Apply plenty of grease, P/N 1161412 to the gear and adjustment screw for the mechanism. Wait at least two minutes to give the lubricant time to take effect.
    Turn the adjustment mechanism to the right and left to release the mechanism if it has stuck. Use a 6 mm allen key. If necessary, use the six sided end (A) of the adjustment shaft.
    Continue turning forwards and backwards until there is only slight resistance when turning the entire mechanism.
    Note! Do not turn too quickly or hard. This could damage the mechanism.
    Adjust the headlamps. Lubricate the adjustment mechanism using lubricant, P/N 1161406.



    Tam mesajı gönderirken aracınızın 2005 model olduğunu farkettim neyse üstteki bilgiler de birilerinin işine yarar, silmeyelim :)




    Headlamps, aligning S40/V40 (after 2004)

    Note! The illustrations in this service information are used for different model years and/or models. Some variation may occur. However, the essential information in the illustrations is always correct.
    Caution! Cars equipped with Bi-Xenon lamps or halogen lamps are adjusted in the same way. To ensure that the position sensor for the Bi-Xenon lamps is correctly calibrated calibrate as follows.
    -To calibrate the position sensor for the Bi-Xenon lamps see, VADIS, vehicle communication, function group 3, rear electronic module (REM), Calibrating the Bi-Xenon lamp position sensor.

    Preparatory work

    Information


    Caution! Always adjust the headlamp beam according to the legal requirements of the market.
    Check the battery voltage.
    Check the button that controls the lighting level. Set the button to the 0 position.
    Ignition and low beam on.
    Note! Always adjust the beam with low beam switched on.



    Setting

    Aligning the headlamps

    Adjust the beam vertically (Y) by turning the Allen screw. See the illustration.
    Adjust the beam horizontally (X) by turning the Allen screw. See the illustration.



    İngiltere, ABD ve Japonya Dışı Tüm pazarlarda (1)
    ABD (2)
    İngiltere (3)
    Japonya (4)



    Not: Şu an vaktim yok, ingilizce olmasından doğan bir sıkıntı varsa akşam yardımcı olmaya çalışırım...




  • tabii ki de neden olmasın ?

    listeye nasıl girilir bilmiyorum ama ben buraya yazayim siz halledersiniz.

    R DaMaRı CHaTLaK : 2001 Volvo S60 2.3 T5 metalik gri.


    NOT: bugün servisdeydim işinize yarar belki diye söylüyorum.

    akü ,sis ampülü değiştirdim

    akü :140 YTL
    Ampül : 15 YTL (H1)
    Elektrik işçiliği : 66 YTL

    Toplam 222 YTL ödedim.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.