Şimdi Ara

[DH] V O L V O for L I F E (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.308
Cevap
40
Favori
903.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu arac için ne dersiniz?

    http://www.araba.com/299300.html
  • dostum hesheit .

    uzun yola çıktınmı test verilerini bekliyoruz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BMW 528

    arkadaşlar bu arac için ne dersiniz?

    http://www.araba.com/299300.html


    ARABA İYİYE BENZİYOR AMA KM AZ GELDİ BANA SANKİ BİR KERE 999.999 KM GÖRMÜŞ GİBİ 96 MODEL VE SEHİR İÇİ ARABASI DEYİL UZUN YOL İÇİN ALIR ALAN AMA RESİMLERE BAKACAK OLURSAN ÇOOK TEMİZE BENZİYOR
  • evet dostum haklısın ama km işinde bi iş var ama az kulanmışta olabilrir.ama araba geçektende temiz..omodele göre...
  • Çıktım, haftaya izlenimlerimi yazacağım.

    quote:

    Orjinalden alıntı: BMW 528

    dostum hesheit .

    uzun yola çıktınmı test verilerini bekliyoruz
  • Doğrusu çok sayıda satılık V40 yok. Hani S40 olsa neyse. Ülkemizde SW araçlar pek rağbet görmediği için Volvo da çok satmış değil. Şu adreste üç tane var:http://www.ucl.volvocars.com.tr Biri 97, biri 00, biri de 04 model. Takip ettiğim kadarıyla bu 04 model olan (17binde) iki aydır satışta. Neden satılamadığını bilmiyorum ama tahminim fiyatta hiç indirim yapmıyordur sahibi. 30000 ytl biraz fazla çünkü. araba.com'da da şu varhttp://www.araba.com/305392.html T4 motorlu olduğu için bunu da fiyatı biraz yüksek ama pazarlık edilebilir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: masssblue

    merhaba arkadaşlar

    bende bi volvo v40 almayı düşünüyorum aslında almak istiyorum. Ancak fiyatları 13000-18000 arası değişiyor. Aşağıda linkini verdiğim adreste s40 ve V40 lar hakkında bilgiler var. Bunlara dayanarak 2000 modelden sonrası en az masraflı 2. el olarak bakılıyor. Bu arada V40 satan bildiğiniz arkadaşlar ya da yer varsa bildirmenizi rica ederim.

    http://www.otomobilgazetesi.com/karne_volvos40.asp


    Keyifli Sürüşler Herkese




  • Araç 96 model ve araçta yok yok.
    Satıcı km garantisi veriyor, orjinal diyor, sen yine de güvenilir yerlere gösterebilirsin. Maslak oto sanaayiinde Erol 1 ve Erol 2 isimli iki tane özel Volvo servisi var. Ayrıca Volvo yetkili servisi Evo da Maslak sanayiinde. Bunlara etraflıca incelettirebilirsin. Sahibi aracı satmayı kafaya koymuş ciddi birine benziyor.
    Ve son olarak 850 en çok sevdiğim Volvo modellerindendir. Ölmeyen bir kasası var. S70'i doğuran araç
    Aslında derim ki, bu paraya bir de S70lere baksan. Hem model olarak daha da yeni olur Az km yapmış olması önemli değilse aynı paraya gelir.

    Bu da araç hakkında:

    Volvo unveiled an entirely new model series in June 1991, the Volvo 850 GLT. The Volvo 850 GLT was launched under the banner of "A dynamic car with four world-beating breakthroughs".

    The four new features were: transverse 5-cylinder engine driving the front wheels, Delta-link rear axle which combined the dynamics and ride comfort of independent suspension with the security of a live rear axle, the SIPS integrated side-impact protection system, and the self-adjusting front seat belt mechanism.

    The exterior design of the 850 bore a strong Volvo identity, and its 740 and 940 heritage was immediately apparent.

    Volvo 850 GLT received a tumultuous welcome; seldom has a new car reaped so many awards as the 850.

    Over the intervening years, the 850 series has been expanded with additional variants, among them turbocharged petrol versions and a direct-injection turbo-diesel.

    The Volvo 850 was also the first car in the world to offer side-impact airbags, which were introduced in autumn 1994.

    In model year 1997, the S70 replaced the 850 Sedan car.


    quote:

    Orjinalden alıntı: BMW 528

    arkadaşlar bu arac için ne dersiniz?

    http://www.araba.com/299300.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 5 Ağustos 2006; 12:19:08 >




  • İkinci el Volvo bakan arkadaşlara;
    Yukarıda verdiğim adreslere ek olarakwww.dod.com.tr adresine de bakabilirsiniz. Volvo seçeneğini seçer ve aratırsanız, uygun fiyata Volvolar DODlarda da bulunabiliyor.
  • Arkadaşlar yaklaşık 1.5 yılı geckindir volvo S40 kullaniyorum yeni s40larda 1.8 full arti full bir arac cok severek ve begenerek almiştim araci ilk gelen 1.8lerdendi kendisi. Ama bu kadar sorunlu bir arac kullanmadim hayatimda passattan audisine mercedesden toyotasina kadar bir cok araç kullandim ama bu volvodaki sorunlari yasamadim ozellikle motorla ilgili sorunlar basimi agritti surekli yanan motor ariza lambasi ve yolda normal sartlarda seyir halindeyken motordaki enteresan titreme is yerimden daha cok volvo servisine ugruyordum :) hergun bir lamba yaniyor servise gidiyoruz onemli degil bu lamba diyorlar bilgisayara baglayip ariza kaydini silip geri yolluyorlardi. 1.5 senede cozum bulamadilar ve oyalamaya devam ediyorlardi ben tamul edemedim bu adamlara ve tesbit yaptirmak durumda kaldim araca mahkemece yapilan tesbitte aracda gizli ayip oldugu tesbit edildi ve mahkemeye verdim. Konustugum bir kac kiside buna benzer sikayetlerle servisle ugrasip duruyorlar. Firmanin savunmasida butur hatalar normaldir :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalo -- 5 Ağustos 2006; 14:46:28 >




  • catalo,
    Mahkemeye vermekle doğru yapmışsınız. Dilerim tatmin edici bir tazminat alırsınız.
  • Tazminat davasi degil actiğim dava aracin iadesi ve fatura bedelinin yasal faizi ile iadesi icin tabi bu dava sonuclaninca :) tazminat davasi ayrica acilacak. Bu kadar lakait bir dist. gormedim ben ilgisiz ve sorumsuzluka uzerlerine yok :)))
  • Dostum İsveç'te ve ABD'de Volvo sahibi olmakla Türkiye'de olmak gerçekten çok ama çok farklı. Sorun ülkemizde tüketici haklarının gelişmemiş olmasından kaynaklanıyor. Kasdettiğim sadece yasal düzenlemeler de değil, yasa değişse de insanlardaki mantalite değişmiyor. Örneğin size söylenen şu "bunlar normal, her araç da olur" lafı tüm markaların servislerinin klişe lafı haline gelmiş durumda.
    Şimdi benim sizden iki ricam olacak bir de size tavsiyem...
    Daha önce forumda mahkeme prosedürü soruldu, hukukçu arkadaşlar yardımcı oldu ama süreç anlatılmadı. eğer mahkeme sürecini bize anlatırsanız tüm forum faydalanır. Bu birinci ricamdı. İkinci ricam da başınıza gelen can sıkıcı olay dışında aracınız hakkında bizi bilgilendirmeniz.
    Tavsiyeme gelince; başınız sıkıştığında Volvo İsveç'e yazmanızı öneririm. Sizi kesinlikle ciddiye alacaklardır.
  • Arkadaşlar olayi ben basindan anlatayim size oncelikle araci teslim aldikdan 1 ay sonra basladi servisle git gelim surekli yanan motor ariza ikazi ve STC hatalari ile her yandiginda servis gittik yeni yazilimlar felan yuklluycez edecez yapacaz dediler ii dedik arabayida seviyorum oyuzden ses cikarmiyorum ancak iki kere yeni yazilim yuklediler araca ama sorunlar duzelmedi bunun uzerine garantiminde sonuna yaklasiyor olmamdan dolayi servise ya arabayi alin dedim yada ben mahkemeye gidiyorum onlarda arabada sorun yokki dediler peki siz bilirsiniz dedim ve bir kac avukatla gorustum ve tükoder yetkilisi ile gorustum sonra bir avukatla yola cikmaya karar verdim kendisi bir sure tuketici kanunlari uzerine arastirma yapti ve diger dava dosyalarini inceledi ve kendimize bir yol belirledik burda yaptimiz ilk is ise mahkemeye basvurarak bir bilir kisi talep ettik bilg. muh. elektronik muh. ve makine muh. olusan 3 kisilik bir bilir kisi tain etti mahkeme ve bu arkadaslar ve avukatim servise giderek ordaki bilgisayar yardimi ile hata kodlarini incelediler servis raporlarinin orneklerini aldilar ve bir rapor yazdilar mahkemeye bu raporda bariz bir sekilde aracin kusurlu ve gizli ayip olduguda yazili olunca delillerimiz arasina bu raporuda koyduk daha sonra tüketici mahkemesine dava dilekcimizi hazirlayip verdik (tüketici mahkemesinde harc alinmiyor buda bir arti) italatci firma ve satisi yapan servise karsi davayi actik dava dosyasinda butun basimdan gecen olaylari detaylica anlatarak servis kayitlariylada bu olaylari ispatlamis olduk ve ek olarakda bilir kisi raporunu mahkemeye sunduk. ilk durusmasi yapdi ve karsi taraflar itiraz dilekcelerini gonderdiler ve bu suclamalari kabul etmediklerini felan soyleyip durdular ikinci durusma adli tatil dolayisi ile eylul ayinda olucak. Sonucunun ne olacagi bilmiyorum ama umutluyumda salam delillerimiz ve saitlerimiz var bu konuda dava sonuclaninca daha detayli bilgiler verebilirim ama henuz dava bitmedi danismak istediginiz birsey olursa burdan yine yanitlarim. Simdi gelelim isvec olayina isvece mail ve kargo yoluyla ulastim birsayfalik bir raporu gonderdim mahkeme dosyasini kopyasi ve bilirkisi raporlari felan herseyi doldurup ingilizce ve turkce olarak gonderdik isvecin cevabida enteresandi tabi :) mahkemelik olundugu icin birsey yapamayiz gibisinden vede burdaki davanin onlari baglamadigini italatci firmayla iligli felan oldugunu soylediler (cokda umrumda degil zaten dedikleri)

    simdi birazda arabadan bahsedeyim can sıkıcı olaylar haricinde aracin yol tutuşu ve performansi cok ii ve gercekden suruste zevk veren bir araba idi zamaninda fren mesafesi ve yol tutusu simdiye kadar surdugum araclar icerisinde en iyisi tabi bunda 17inch jantlarinda katkisi yuksek fakat suspansiyonu baya sert aracin buda bu yoltusu icin gerekli olan birsey ama heycan veriyor yolu hissettiriyor almayi dusunen varsa S40 tavsiye ederdim bundan 6 ay oncesine kadar ama bu olaylardan sonra kesinlikle tavsiye etmem bukadar artisi olan bir araba ancak bu tür sorunlar yasamama garantiniz yok bu kafayla gittikleri surecede olmaz. burda bizlerdede hata var haklarımızı aramiyoruz bu yuzden boyle istedikleri gibi at kosturabileceklerini saniyorlar. Son bir tavsiyem sizlere araciniz servise girdigi anda hic birsey yapilmadan servis kayit formunuzu actirin ve bu belgeleri kesinlikle saklayin ne kadar servise guveniniz olsada mutlaka her girisinizi ve yapilan islemleri YAZILI olarak belgelendirin. Vede aracinizin basinda bekleyin bekleme salonunda oturmayin :))) hersey olabilir.




  • VOLVO bence dünya otomotiv piyasasının en önemli ve en prestijli markalarından.Bunun aksini iddia edemeyiz. Bir gün ben de volvo sahibi olmayı çok isterim ama kesinlikle s 40 değil. Eğer bir S 60, V 70 , S 80 veya XC 90 alabileceksem alırım. Bunlar harika makinalar. 98 model bir V 70 kullanma şansım oldu. araç 2.0 motor 5 silindir ve 225 beygirdi. İşçilik, iç mekan, her şey kusursuzdu.Halen yepyeni birçok otomobilde göremediğimiz birçok özellik bunda vardı, hatırlatıyorum 98 model. Tek kusuru yakıt tüketimi idi, o da bu motora normal bence. S 40 çok düz bir araç bence. Ama otomobilden çok bir şey beklemeyip, sadece ve sadece güvenlik derseniz, o zaman yerinde bir tercih gibi geliyo bana.
  • selam
    Bende bugün bir volvo sahibi oldum hiç hesapta yokken.

    Volvoyu severdim ama hayranı da değildim.
    2000 model s-40'ı 10-15 km kulanma şansı buldum, ankara şehir içinde. Araba 1.8 otom. kalkışta ivmelenme biraz zayıf gibi geldi. siz nedersiniz?
    bu benim arabanın bakım eksikliğindenmi yoksa bu araç zaten böyle mi?
    selamla ve saygıyla
  • abiler

    herkez volvoda karşılaştıgı kendince eksileri e artıları model bazında yazsa diyorum ..
  • yeni s40 kasasi 1300KG olunca vede 17inch jantlarla ehh az bir kalkista yavasligi var ama genede klasmandaki arabalari opebilirsiniz diye tahmin ediyorum :) birazda eksi yonlere ekleme yapalim ic mazeme iscili A4 gore kotu :) 2000 model A4 var bitane bu sene yipranma basladi arabada benim s40da iç kapı gözlerinde hafifden asinmalar oldu orta krom konsolda yipranma belirtileri basladi ve hala 90la giderken sunroof ar kismi acik haldeyken islik sesini cozememisler :) Birde en guvenli otomobil diyorlar ama hala gosterge panelindeki ariza lambalarinin gercekci olmadigini idda ediyorlar :))) yolda giderken STC devre disi kalmasida ayri bir olay kafasina gore STC devreden cikiyor.
  • Hayırlı olsun, kazasız belasız günlerde zevkle kullan ve aramıza hoşgeldin. Forumda eski S40'ın 1.8 motorlusun binen arkadaşlar var. Motor konusunda onlar yardımcı olabilir. Genel olarak araç hakkında ise üç aylık izlenimlerimi üç vakte kadar sizlere yazacağım.
    Senin aracın bakım eksikliği gerçekten olabilir. Sebebi de şu: Volvo servisleri pahalı olduğu için araçlar sahipleri tarafından düzenli bakıma götürülmüyor. Benim araç da aldığımda 18 aydır yağı değiştirilmemişti. Sen istersen sanayide bir bakımdan geçirt.

    quote:

    Orjinalden alıntı: decsan

    selam
    Bende bugün bir volvo sahibi oldum hiç hesapta yokken.

    Volvoyu severdim ama hayranı da değildim.
    2000 model s-40'ı 10-15 km kulanma şansı buldum, ankara şehir içinde. Araba 1.8 otom. kalkışta ivmelenme biraz zayıf gibi geldi. siz nedersiniz?
    bu benim arabanın bakım eksikliğindenmi yoksa bu araç zaten böyle mi?
    selamla ve saygıyla





  • Yazdıklarına genel olarak katılıyorum. Bizler de büyük motorlu geniş hacimli volvolar binmek isteriz. ancak bunu her markayı binen ister sanırım. 1.6 binen, 1.8 ister, onu binen 2.0 ister, onu binen 3.2 ister filan. Bu işin sonu yok. Bizim S40 binmemizin sebebi ise sadece güvenlik değil. Özellikle de ikinci elde, benzinli araçlar arasında daha iyi bir alternatif yok. Aynı paraya diğer araçlarla arada her açıdan ciddi bir kalite farkı var

    quote:

    Orjinalden alıntı: lawyer23

    VOLVO bence dünya otomotiv piyasasının en önemli ve en prestijli markalarından.Bunun aksini iddia edemeyiz. Bir gün ben de volvo sahibi olmayı çok isterim ama kesinlikle s 40 değil. Eğer bir S 60, V 70 , S 80 veya XC 90 alabileceksem alırım. Bunlar harika makinalar. 98 model bir V 70 kullanma şansım oldu. araç 2.0 motor 5 silindir ve 225 beygirdi. İşçilik, iç mekan, her şey kusursuzdu.Halen yepyeni birçok otomobilde göremediğimiz birçok özellik bunda vardı, hatırlatıyorum 98 model. Tek kusuru yakıt tüketimi idi, o da bu motora normal bence. S 40 çok düz bir araç bence. Ama otomobilden çok bir şey beklemeyip, sadece ve sadece güvenlik derseniz, o zaman yerinde bir tercih gibi geliyo bana.






  • quote:

    Orjinalden alıntı: hesheit

    Hayırlı olsun, kazasız belasız günlerde zevkle kullan ve aramıza hoşgeldin. Forumda eski S40'ın 1.8 motorlusun binen arkadaşlar var. Motor konusunda onlar yardımcı olabilir. Genel olarak araç hakkında ise üç aylık izlenimlerimi üç vakte kadar sizlere yazacağım.
    Senin aracın bakım eksikliği gerçekten olabilir. Sebebi de şu: Volvo servisleri pahalı olduğu için araçlar sahipleri tarafından düzenli bakıma götürülmüyor. Benim araç da aldığımda 18 aydır yağı değiştirilmemişti. Sen istersen sanayide bir bakımdan geçirt.

    quote:

    Orjinalden alıntı: decsan

    selam
    Bende bugün bir volvo sahibi oldum hiç hesapta yokken.

    Volvoyu severdim ama hayranı da değildim.
    2000 model s-40'ı 10-15 km kulanma şansı buldum, ankara şehir içinde. Araba 1.8 otom. kalkışta ivmelenme biraz zayıf gibi geldi. siz nedersiniz?
    bu benim arabanın bakım eksikliğindenmi yoksa bu araç zaten böyle mi?
    selamla ve saygıyla




    Teşekkür ederim
    Sabah işe gelmeden yağına baktırdım benzinlikte yağ bitmiş gibi bişeydi. hava filitresi tozdan görünmüyordu. Tabii bunlar değişince motor kendine geldi.
    Sanayide (Ankara )volovdan anlayan sağlam bir usta varmı bildiğin?




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.