Şimdi Ara

««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»» (1214. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.069
Cevap
49
Favori
4.129.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12121213121412151216
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aoe_

3. ve 4. alternatif gayet hoş göründü gözüme. ben doğan sevdiğimden de kaynaklanıyor olabilir.
    şahinlerde yan aynaların buğusunun çözünmesi için ısıtma yok diye biliyorum, doğanlarda bu mevcut. otomatik cam en belirgin fark zaten. birde kullandığım hiçbir şahini viraja yatıramadığımdan doğan gibi kullanamadım. şahin girdiği gibi çıkıyor esneme diye hiçbirşey yok. ancak doğanı viraja yatırabiliyorum buda özellikle dağlık yolda bana kullanım kolaylığı sağlıyor.
    başka ayrıntı var mıdır bilmiyorum, yanlışım varsa arkadaşlar düzeltecektir.

Evet hocam çok sağolun aradığım cevaplardan belkide en önemlisini verdiniz.

Lanet olsun Ankara arabaları pahalıİmkanımda yokki gidip başka şehirden alayım

Adamlar başka şehirlerde bu fiyatlara 93-94 doğan veriyor ben Ankara'da 90 şahin bakıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: KoUg

quote:

3. ve 4. alternatif gayet hoş göründü gözüme. ben doğan sevdiğimden de kaynaklanıyor olabilir.
    şahinlerde yan aynaların buğusunun çözünmesi için ısıtma yok diye biliyorum, doğanlarda bu mevcut. otomatik cam en belirgin fark zaten. birde kullandığım hiçbir şahini viraja yatıramadığımdan doğan gibi kullanamadım. şahin girdiği gibi çıkıyor esneme diye hiçbirşey yok. ancak doğanı viraja yatırabiliyorum buda özellikle dağlık yolda bana kullanım kolaylığı sağlıyor.
    başka ayrıntı var mıdır bilmiyorum, yanlışım varsa arkadaşlar düzeltecektir.

Evet hocam çok sağolun aradığım cevaplardan belkide en önemlisini verdiniz.

Lanet olsun Ankara arabaları pahalıİmkanımda yokki gidip başka şehirden alayım

Adamlar başka şehirlerde bu fiyatlara 93-94 doğan veriyor ben Ankara'da 90 şahin bakıyorum..

benim ikametgah kastamonu, ailem şu anda orada. bizim orada araba alınacaksa karabüğe, kastamonuya ve ankaraya bakılır. sebebi nemden dolayı aracın çürümemesi ve bu şehirlerde arabaların genel olarak sağlamlığındandır. verilen fark inanın hakediyor, bunu ucuza araç alıyorum diye başka yerlerden araba alan arkadaşlarımda gördüm.

92 model doğan l sahibiyim bende. yalıtım şahine göre çok çok iyi ki geçenlerde konuda gördüğüm yalıtımıda yapmayı düşünüyorum. şahine göre doğanların iç kapı döşemeleri daha kaliteli, devir saati mevcut. ön sisler orjinal, far yıkama ve çelik jant mevcut. şahin doğan arası demin beri düşünüyorum başka fark kalmadı sanırım.
    fiyat olarak 500 fazla verin ama temiz alın derim, motoru temiz toplanmış, elektrik aksamı düzgün çalışan, ön takımı sağlam olan tofaş gerçekten üzmüyor. eğer bunlara dikkat etmezseniz sanayidekilerle abi kardeş gibi olmaya başlıyorsunuz.
    aracı almadan önce kullanırsanız çekişine dikkat edin, gaza yüklenip düz ve güvenli bir yerde direksiyonu bırakıp frene basın. ön takım kendini dengesizse belli edecektir. ben araç alırken yağına suyuna bakarım, eksikse adam önem vermiyor bakımsızdır diye soğurum biraz. belki saçma ama aracına dikkat eden adam kendini böyle şeylerden ele veriyor. radyatörde su eksikse conta yanma ihtimali vardır diye şüphelenirim. eğer motorda da rahatsız edecek bir sorun yoksa aracın peşine düşer başlarım pazarlığa. sonrası Allahtan hayırlısı anlaşırsak ne ala der keyfime bakarım.
    benden bu kadar. hayırlı alışverişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: starfacia

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Uzun aramalarım sonunda sayfanızı buldum..Küçüklüğümden beri hasta olduğum kuş serisinden bir araç almak istiyorum.5000TL ye kadar bütcem var ve Ankara'da oturuyorum.Alırken dikkat etmem gereken hususlar nedir?Öncelikle şunlara şunlara bak alırken diyeceğiniz şeyler varmıdır?Ankara araçları biraz pahalı bu fiyata 93 şahin 92 doğan ediyor.

Sizin tecrübelerinizden faydalanmak, önerilerinizi duymak istiyorum..

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

Edit : imla

Araba alım satımından pek fazla anlamam ama sana kendime göre bir tavsiye vereyim;
    arabanın altına bak çürük filan olmamasına dikkat et
    şu kapı direklerinde kenarlarında çürükler var onlarda olmamalı
    lastikleride sağlam olsa fena olmaz yani :))
    motoruna çekişine filan bak. ağırsa bulaşma hiç.
    kaportada yamuk felan varsa git adama bu nerde oldu şu nerde oldu diye hepsini sor.
    ön farların hizasına bak yamuk felan olmasın. tamponlarıda hizasındaysa iyidir.

yada sen bunlara takılmadan al yanına sanayiden bir kaporta ustasını yanına git arabanı seç. :))

Bende bi sahin baktım şimdi yazıyı okuyunca dikkatimi çekti ön far hizasi tampona göre yamuktu bende tampon yamulmuştur diye düşünmüştüm. Neden dolayı hiza bozuk olur kaputa gore düzdü sanki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: clubberh

quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Uzun aramalarım sonunda sayfanızı buldum..Küçüklüğümden beri hasta olduğum kuş serisinden bir araç almak istiyorum.5000TL ye kadar bütcem var ve Ankara'da oturuyorum.Alırken dikkat etmem gereken hususlar nedir?Öncelikle şunlara şunlara bak alırken diyeceğiniz şeyler varmıdır?Ankara araçları biraz pahalı bu fiyata 93 şahin 92 doğan ediyor.

Araba alım satımından pek fazla anlamam ama sana kendime göre bir tavsiye vereyim;
    kaportada yamuk felan varsa git adama bu nerde oldu şu nerde oldu diye hepsini sor.

yada sen bunlara takılmadan al yanına sanayiden bir kaporta ustasını yanına git arabanı seç. :))

Bende bi sahin baktım şimdi yazıyı okuyunca dikkatimi çekti ön far hizasi tampona göre yamuktu bende tampon yamulmuştur diye düşünmüştüm. Neden dolayı hiza bozuk olur kaputa gore düzdü sanki.

şahsen benim arabamdada baya net bir şekilde yamuk duruyor. bigün hususi onu düzeltmek için evin önünde söktüm düzeltmeye çalıştım ama olmadı. 8 yıldır hiç o tip şeylere takılmadım ama artık baya bi takıntım var. biraz inceleyince kaportada yamukluk olduğunu anladım. yan çamurluklardan darbe almasına bağlıyorum ben bunu bakalım. başka sebep varmıdır ki?

• quote:

quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Eyvallah çok sağolasın söylediklerini dikkate alacağım..Elimde birkaç alternatif var bakabilirseniz ve fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim.

Alternatif 1

Alternatif 2

Alternatif 3

Bu da 4 numara

Ne dersiniz??Ben bir numarayı beğendim.Ancak bu konumda doğan almak daha mı mantıklı olur acaba?

sa dostum.

şu sıralar bende bi şahin ya da doğan almayı düşünüyorum. bi iki aydır incelemeler yapıyorum. ustamla beraber araç başlarında görüşüyorum.

sana söyleyeceğim en önemli nokta şudur ki.

asla ve asla dış görünüşüne göre araba alma.

aracın kaportasından fazla anlamıyorsan mutlak seçtiğin aracı bi ustaya göster. bu en önemli husus. çünkü dışı mükemmel olan bi aracı satmak için borcu harcı yok. kmsi şu kadar. lastikler süper diye ballandırıp usta ile aracın başına gittiğimde aracın değerinin onda biri bile etmediğini öğreniyorum. sen sen ol işi bilene danış. dışına aldanıp ustaya göstermeden araç alma.

ve sana bi dost tavsiyesi.

hangi aracı alayım diye sorduğunda forumdakilerin önerdiği aracı almam lazım diye bi duruma girme. çünkü buradaki arkadaşlarda sadece dışına bakarak sana öneri verdikleri için yanılma ihtimalin olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: kimi_kerem

quote:

quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Eyvallah çok sağolasın söylediklerini dikkate alacağım..Elimde birkaç alternatif var bakabilirseniz ve fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim.

Alternatif 1

Alternatif 2

Alternatif 3

Bu da 4 numara

Ne dersiniz??Ben bir numarayı beğendim.Ancak bu konumda doğan almak daha mı mantıklı olur acaba?

sa dostum.

şu sıralar bende bi şahin ya da doğan almayı düşünüyorum. bi iki aydır incelemeler yapıyorum. ustamla beraber araç başlarında görüşüyorum.

aracın kaportasından fazla anlamıyorsan mutlak seçtiğin aracı bi ustaya göster. bu en önemli husus. çünkü dışı mükemmel olan bi aracı satmak için borcu harcı yok. kmsi şu kadar. lastikler süper diye ballandırıp usta ile aracın başına gittiğimde aracın değerinin onda biri bile etmediğini öğreniyorum. sen sen ol işi bilene danış. dışına aldanıp ustaya göstermeden araç alma.

hangi aracı alayım diye sorduğunda forumdakilerin önerdiği aracı almam lazım diye bi duruma girme. çünkü buradaki arkadaşlarda sadece dışına bakarak sana öneri verdikleri için yanılma ihtimalin olur.

Sağolasın kardeşim

Açıkcası bir ustam yok ancak arabayı baktırmak için sppedy denen servise götürmeyi düşünüyorum.Bir arkadaşa alırken oraya götürdük gerçekten neler çıktı neler..Sonra sanayide arkadaşın ustasına götürdük bunda birşey yok dedi.Abi biz speedy e götürdük şu değişcek bu değişcek diyince -haa evet ya olabilir gibi saçma bir cevap verdi o yüzden speedy fazlasıyla gözüme girdi diyebilirim

Dış görünüşe hiç bakmıyorum.Motoru iyi olsun diye düşünüyorum.Zaten 20 küsür yıllık arabalar olduğundan illaki vardır değişeni boyası v.s.

Herkes direklere bakın v.s. diyor..Bu bahsi geçen direkler kapıların kapandığı direklermi acaba?

Off kafayı yiyeceğim 5bin liralık araba için haftalardır evde,işde araba arıyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kimi_kerem

quote:

quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Alternatif 1

Alternatif 2

Alternatif 3

Bu da 4 numara

sa dostum.

Sağolasın kardeşim

Açıkcası bir ustam yok ancak arabayı baktırmak için sppedy denen servise götürmeyi düşünüyorum.Bir arkadaşa alırken oraya götürdük gerçekten neler çıktı neler..Sonra sanayide arkadaşın ustasına götürdük bunda birşey yok dedi.Abi biz speedy e götürdük şu değişcek bu değişcek diyince -haa evet ya olabilir gibi saçma bir cevap verdi o yüzden speedy fazlasıyla gözüme girdi diyebilirim

Dış görünüşe hiç bakmıyorum.Motoru iyi olsun diye düşünüyorum.Zaten 20 küsür yıllık arabalar olduğundan illaki vardır değişeni boyası v.s.

Herkes direklere bakın v.s. diyor..Bu bahsi geçen direkler kapıların kapandığı direklermi acaba?

Off kafayı yiyeceğim 5bin liralık araba için haftalardır evde,işde araba arıyorum

rica ederim. işi bilen bi usta her zaman iyidir. speedy yi tam olarak bilmiyorum ama işten anlıyosa oraya da gösterebilirsin. önemli olan işten anlayan birisinin olması zaten. direkler kapıların kapandığı direkler evet.

araba işi biraz da kısmet meselesi. araştırdıktan sonra alacağın araba seni buluyor derlerdi inanmazdım. doğruymuş. hayırlısıyla sende kısmetine kavuşursun.

• merhaba, 93 model şahinim var.
    bundan 2 ay önce arabamın yağ lambası yandı ve sönmedi.tamircide yağ müşürü filtresi ve yagı değişti.bundan 20 gün sonra yine aynı sorun meydana geldi. bu kezde yağ pompası değişti. dün yine aynı sorunla karşılaştım bu kez motorun rektefe olması gerektiği, krom üreterek yağ pompasının tıkandığı söylendi.yağ aksamını temizleyip tekrar toplattım ama neticede aynı sorunla karşılaşacagımı biliyorum. şuan yağ lambası söndü.
    sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
    bu arada dogu görevindeyim iyi bir usta yok rektefe yapmasına güveneceğim. bu şekilde 3 ay daha yağ aksamı temizlenerek binsem ne olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mussi47

merhaba, 93 model şahinim var.
    bundan 2 ay önce arabamın yağ lambası yandı ve sönmedi.tamircide yağ müşürü filtresi ve yagı değişti.bundan 20 gün sonra yine aynı sorun meydana geldi. bu kezde yağ pompası değişti. dün yine aynı sorunla karşılaştım bu kez motorun rektefe olması gerektiği, krom üreterek yağ pompasının tıkandığı söylendi.yağ aksamını temizleyip tekrar toplattım ama neticede aynı sorunla karşılaşacagımı biliyorum. şuan yağ lambası söndü.
    sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
    bu arada dogu görevindeyim iyi bir usta yok rektefe yapmasına güveneceğim. bu şekilde 3 ay daha yağ aksamı temizlenerek binsem ne olur?

Hocam Aracın motoru hafife alınacak bir durum değildir. Bence biran önce Rektefiyeye sok aracı her geçen gün sana açacağı masraf artacaktır. Ne kadar hızlı hareket edersen masrafı o kadar kısarsın. Eğer Adana'ya yakın yerlerdeysen Sana Rektefiye konusunda yardımcı olabilirim Motor yenilemeci Tanıdıklarım mevcut.

• şuan mardindeyim ama aslen osmaniyeliyim işte 3 ay dayansa yaz tatilinde adanayada getirebilirdim
  • quote:

şuan mardindeyim ama aslen osmaniyeliyim işte 3 ay dayansa yaz tatilinde adanayada getirebilirdim

vay be bende aslen osmaniyeliyim :D bu forumda ilk kez karşılaşıyorum bir osmaniyeliyle hemde tofaş sayfasında :D

arkadaşlar benim 92 şahininde şanzumanın ordan yağ geliyodu,km dirseğindendir dedik değiştirdik kesmedi.daha sonra altını yıkattırıp baktırdım,ustam 5.vites çarkımı keçesimi ne öyle birşey söyledi ordan geliyor yağ dedi onun değişmesi lazımmış.tabi bu işlem için şanzuman incek komple.ortalama 100-150 tl masrafı olur dedi.indirmişken baskı balatayıda yenileriz dedi.kararsız kaldım şiimdi.bu şekilde binsen bişey olmaz ama yağına dikkat et eksiltikçe çok ekleme yapmak lazım dedi.sizce ne yapmam lazım?
  • arkadaşlar sorulara maalesef cevabım yok ancak benim bir sorunum var. küllük ışığım yok gece sigara içerken sıkıntı yaşıyorum arabanın içinde. küllüğün altında takılacak ışık yerinin fotoğrafını çekebilir misiniz? ışık alıp takacağım ancak nasıl olacağı hakkında bir fikir olsun istiyorum.
  • quote:

arkadaşlar sorulara maalesef cevabım yok ancak benim bir sorunum var. küllük ışığım yok gece sigara içerken sıkıntı yaşıyorum arabanın içinde. küllüğün altında takılacak ışık yerinin fotoğrafını çekebilir misiniz? ışık alıp takacağım ancak nasıl olacağı hakkında bir fikir olsun istiyorum.

http://www.baslaroto.com/forum/forum_posts.asp?TID=1420
    2.fotoda yeri görülüyor bende de yok ışık.Söküp baktım elektrik tesisatı da yok kaldı öyle.Şerit led güzel olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: cgty89

quote:

şuan mardindeyim ama aslen osmaniyeliyim işte 3 ay dayansa yaz tatilinde adanayada getirebilirdim

vay be bende aslen osmaniyeliyim :D bu forumda ilk kez karşılaşıyorum bir osmaniyeliyle hemde tofaş sayfasında :D

arkadaşlar benim 92 şahininde şanzumanın ordan yağ geliyodu,km dirseğindendir dedik değiştirdik kesmedi.daha sonra altını yıkattırıp baktırdım,ustam 5.vites çarkımı keçesimi ne öyle birşey söyledi ordan geliyor yağ dedi onun değişmesi lazımmış.tabi bu işlem için şanzuman incek komple.ortalama 100-150 tl masrafı olur dedi.indirmişken baskı balatayıda yenileriz dedi.kararsız kaldım şiimdi.bu şekilde binsen bişey olmaz ama yağına dikkat et eksiltikçe çok ekleme yapmak lazım dedi.sizce ne yapmam lazım?

ne bu şahinden çektiğim alalı 3 ay oldu bıktırdı.6 ya alıdım lastikti oydu buydu derken 7,5 geçti:)
    birde bu rektefe işine girersem 9 a çıkacak yaza kadar dayansın 3e 5e bakmayıp satacam!
    nedir bu Osmaniyelilerin tofaşdan çektiği

• quote:

Orijinalden alıntı: [ QzMéN ]

quote:

arkadaşlar sorulara maalesef cevabım yok ancak benim bir sorunum var. küllük ışığım yok gece sigara içerken sıkıntı yaşıyorum arabanın içinde. küllüğün altında takılacak ışık yerinin fotoğrafını çekebilir misiniz? ışık alıp takacağım ancak nasıl olacağı hakkında bir fikir olsun istiyorum.

2.fotoda yeri görülüyor bende de yok ışık.Söküp baktım elektrik tesisatı da yok kaldı öyle.Şerit led güzel olabilir

hocam ben tesisatı var mı diye bakmadım, küllüğün altındaki kısmı sökmemiz gerekmiyor mu onu görmek için? ampul yeri neresi bir türlü çözemedim elektrikçiye de bunun için gitmek istemedim. eşek gibi yaptırmadık memlekette arabanın elektrik işlerini yaptırırken sıkıntı çektiriyor şimdi bize.

birde bizim aracın yağı 20-50 idi değil mi? motor yağı markası tavsiyesi olan var mıdır birde?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: [ QzMéN ]

quote:

hocam ben tesisatı var mı diye bakmadım, küllüğün altındaki kısmı sökmemiz gerekmiyor mu onu görmek için? ampul yeri neresi bir türlü çözemedim elektrikçiye de bunun için gitmek istemedim. eşek gibi yaptırmadık memlekette arabanın elektrik işlerini yaptırırken sıkıntı çektiriyor şimdi bize.

birde bizim aracın yağı 20-50 idi değil mi? motor yağı markası tavsiyesi olan var mıdır birde?

Evet hocam 20-50
    Bu arada küllük için tesisat var hatta içerisinde ampul dahi var fakat küllügün alt kısmı plastik olduğundan ışığı göstermiyor. Bende bunun üzerine alt plastiğini kesip cam yapıştırdım bu sayede bu sorunu çözdüm.
    Sorunu çözdüm çözmesinede sigara kullanmayan biriyim ve araç ilk el olduğundan hiç sigara içilmedi sırf güzel görünsün diye bu işlemi yaptım :-D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cgty89

quote:

ne bu şahinden çektiğim alalı 3 ay oldu bıktırdı.6 ya alıdım lastikti oydu buydu derken 7,5 geçti:)
    birde bu rektefe işine girersem 9 a çıkacak yaza kadar dayansın 3e 5e bakmayıp satacam!
    nedir bu Osmaniyelilerin tofaşdan çektiği

Ben şimdiye kadar şahinden hiç çekmedim belkide ilk el olmasından dolayıdır.

Birde titiz olunca hiç sorun çıkarmıyor. Şimdiye kadar ne yolda bıraktı nede yakıtından dert yandım. Benim aracım 91 model karbüratörlü bir şahin ve sehir içinde km'ye 290 kuruş yakıyor.

Aracımın resmini aşağıdaki linkten görebilirsiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_58973676/mpage_1/f_/key_//tm.htm

• Peki genel olarak veya belli periyodlarda karşılaştığınız sorunlar nedir?

Hangi parçası belli aralıklarda değiştirilmek ister?Malum 20 yıllık araçlar.
  • quote:

Peki genel olarak veya belli periyodlarda karşılaştığınız sorunlar nedir?

Hangi parçası belli aralıklarda değiştirilmek ister?Malum 20 yıllık araçlar.

Yağı ve suyu devamlı kontrol edilmeli

Fren balataları ve debriyaj baskı balata değiştirilir.

Radyatör belirli bir yıldan sonra değiştirilmeli.

Ben aracı 100000 km de Rektefiyeye soktum bu sebeple aracım çok sorun vermiyor

Rektefiyeden sonra şuanda aracım 80000 km de.

Araca fazla yüklendiğimde conta patlatma olayı çok oldu conta değişimini çok yaptırdım.

Platin Buji belirli bir yıldan sonra değiştirilmelidir.

Yağ ve Hava filtreleri belirli bir aradan sonra değiştirilmelidir. (Ben Genelde 20000 Km de değiştiriyorum tabi yağınıda değiştiriyorum)

Egsoz değişimi yaptırdım.

Bunlar haricinde aracımda çok büyük problemler olmadı...

Tabi bir defada aracın tüp tesisatını değiştirdim. Aslında sadece kazan değişmesi gerekiyordu fakat ben tüm tesistaı yeniledim.

• arkadaşlar benim 89 şahinde 1.ci viteste fazla yüklenip kalmaya çalıştığımızda o gaz teli ile motora bağlanan yerdeki plastik parça takılma yapıyor ve bizim yüklendiğimizin 2 katı yüklenip arabaya pati çektiriyor. kaputu açıp o plastik parçayı yerine sokunca düzeliyor.
    resim aşağıda.
    ««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»»
  • 
Sayfa: önceki 12121213121412151216
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.