Şimdi Ara

DH THRASH METAL TURNUVASI (1983-1992) Kazanan: Kill 'em All (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.245
Cevap
11
Favori
25.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Giriş
    Forbidden Evil Full Album : 0

İkisini de beğendim ama Annihilation Principle deki vokal daha çok hoşuma gitti.
    (Geçen karşılaşmaya oy verememin nedeni vizelerdi )

Bir de Feel No Pain hiç dinleyicisi olmadığım halde bende Rage Against The Machine'i hatırlattı
    aynısı aklıma geldi de yazmadan eskiden ne yazmışım diye bakınca farkettim aslında hep aynı şeyleri düşündüğümü O yüzden hepsini tekrar yazmıyorum, albüm hakkında düşündüklerim aynen geçerli, eskisini okuyabilirsiniz ama artık thrash olayına daha ağırlık vermem gerektiği için oylarken albümü biraz daha eksik kalmış olarak düşünüyorum thrash ruhu açısından.

Lääz Rockit dinlerken ise zamanında da neden 8,5 verdiğimi tekrar anladım. O zaman gitarlara vurgu yapmışım ama şimdi duyuyorum ki asıl bass bu güzelliği oluşturmuş. Albümü dinlerken kulağınızı doldurduğunuzu hissediyorsunuz. Üstelik bassların bu kadar etkin olması (ya da duyulabilir olması diyeyim) thrash metalde çiğlik yaratabilen o "aaa distortion varmış amfide, açayım bi hele" durumundan da kurtarmış parçaları. Albümün başından beri belki forbidden kadar size zengin bir ton yelpazesi sunmuyor ama kesinlikle eksikliğini de hissetmezsiniz. Zaten albüm ağır, sert bir albüm olduğunu da size hissettiriyor.

Oyum hem dinlemesi zevkli hem de daha thrash gibi gelen Annihilation Principle'a:

Forbidden: 0
    Lääz Rockit: 2

• Forbidden'ın vokaline daha önceden katlanamadığımı söylemiştim, tıpkı Heathen vokali gibi rahatsız edici gelmekte. Vokal yönden Lääz Rockit'in vokali thrashten beklediğim vokal tipine yakın olmasa da gideri var. Parçalar biraz daha dengeli gelmekte baştan sona dinlediğim zaman ve daha eğlenceli diyebilirim. Prodüksiyon dengesiz olmuş, miksaja resmen gitarlar tecavüz etmiş olacak ki davulcunun double bass'lar ve ziller neredeyse hiç yok gibi, dolayısıyla marifetini biraz fazla perdelemekte. Olumlu yönü ise kulaklarınız gitara doyuyor resmen, yoğun bir gitar sound'una sahip bir albüm olmuş Annihilation Principle.

Mob Justice, Chain Of Fools ve Bad Blood parçaları favorim, nakarat riffleri hem akılda kalıcı hem de acayyip gaz rifflere sahip.

Dead Kennedy'nin "Holiday In Cambodia" parçası da gayet güzel bir thrash coverı olmuş.

Her ne kadar her iki albüm de favorim olmaktan uzak olsa da; Lääz Rockit, bu albümüyle tam bir thrash metal moduna girmiş önceki heavy metal köklerini bir yana bırakıp, ve bence en iyi materyalleri bu albümde toplanmış diyebilirim.

Forbidden 0
    Lääz Rockit 3

Not: Yeni maçı birazdan koycağım...

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 31 Mayıs 2015; 22:00:13 >

• bobafett kullanıcısına yanıt
    Prodüksiyon harbiden çok kötümüş yav o albümde, şöyle yüksek sesle dinlenmiyor baş ağrıtıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Overkill: 1
    Testament: 0

Gece oyumu atarım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

İğneleme bir yana; The New Order'a Into the Pit gibi en az 3-4 parça daha gerekirdi benim oyumu alabilmesi için;

Overkill 2
    Testament 0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 1 Haziran 2015; 22:24:29 >

Overkill 3
    Testament 0

Overkill'e 1. tur kıyak geçtim bu sefer de oyumu The New Order'dan yana kullanıcam. Testament'in en sevdiğim albümü, bari bu albüm ezilmesin

Testament:1
    Overkill:3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 2 Haziran 2015; 21:08:36 >

Orijinalden alıntı: bobafett

Haydi arkadaşlar, bunlar birçoğunuz daha önce dinlemiş olduğu albümler ?

Attık işte oyu

• Görmemiştim yeni maçı, dediğin gibi zaten dinlediğim albümler o yüzden tekrar dinleme ihtiyacı duymadım. Bence The Years Of Decay Overkill in en iyi albümüdür. Önceki iki albüme göre daha olmuş bence bu şarkılar. Gitar ve vokaller gayet iyi bu albümde. Testament'in bu albümü beni bir türlü içine çekemedi. Sanki bir şeyler eksik gibiydi. İyi şarkılar barındırıyor ancak bazı şarkılar sönük kalmış şahsen. The Years of Decay ın karşısında the legacy olsaydı durum farklı olabilirdi ancak the new order olunca oyum The Years of decay'e gidiyor. Bi aralar az mı bağırdım elimination diye :)

The Years Of Decay:4
    The New Order:1

Edit: Oyu yazmayı unutmuşum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loner Gun -- 2 Haziran 2015; 22:17:08 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 3 Haziran 2015; 8:53:38 >

• Rust In Peace'i bence bu linkten dinleyinhttps://www.youtube.com/watch?v=VHNR_ACYP7o
    Diğer linkteki ses çok cilalı, bu hali daha güzel bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: qer_1st_k

Rust In Peace'i bence bu linkten dinleyinhttps://www.youtube.com/watch?v=VHNR_ACYP7o
    Diğer linkteki ses çok cilalı, bu hali daha güzel bence

Remaster olduğunu farketmemiştim, zorunlu kalmadıkça remasterlardan kaçınıyorum. Sağol linki seninkiyle değiştirdim.

Coroner dinliyordum ara ara bu albümle daha çok sevdim ama rust in peace benim müzik anlayışımı şekillendirmiş bir albüm onun üstünde çok az albüm tutarım thrash dalgasında.Her ne kadar salt thrash olmasada.

@bobafett Dinlerken aklıma geldi.Atrophy'den bir albüm var mı yarışmada ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anarsizm -- 3 Haziran 2015; 12:37:45 >
    No More Color: 1

Küçük bir boşluk buldum. RIP zaten çok iyi bildiğim bir albümdü fakat Coroner'ı tekrar dinleyince güzel bir tat aldım ve RIP'in önünde gördüm kendimce.

"...They wear white for me
    Seemingly jaded and lost
    I forge myself into your dreams
    And here I am your life..."
  • Valla benim için kolay bir eşleşme bence, Coroner'e şans verdim ama beni pek tatmin etmedi. Sanki birçok türün içine katılmış olduğu bir albüm ancak Thrash diye geçmesi ilginç.

Rust In Peace en bilinen ve en sevilen Thrash albümlerinden biri. Klişe gibi de olsa bence pek üstüne çıkılabilmiş değil 1990'dan bugüne. Özellikle içinde hitler de olsa arada boş şarkıya yer yok. Coroner farklı duruşundan saygıyı hak etse de yanına yaklaşamaz benim için

Rust In Peace:2
    Coroner:1

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.