Şimdi Ara

DH THRASH METAL TURNUVASI (1983-1992) Kazanan: Kill 'em All (33. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.245
Cevap
11
Favori
25.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Giriş
    Arise : 3

Oyum kreatora , aslında ikisine de verebilirdim , epey dinledim ikisini de hatta bazı parçaları bidaha dinledim , nedense oylamak epey zor geldi , sonunda aklıma kreator yattı.

quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

Her ne kadar Anarsizm gibi beklenilmesek de biz de yorum yapalım bari Terrible Certanity'e

Haha... Anarşizm'e sormuş olmamın sebebi kendisi ilk albümlere ısınamıyordu Kreator'un, belki bu albüm farklı gelir diye merak ediyordum yoksa senin yorumlarını daha az merak ediyor değilim pelerinli

son maça yakışan bir geri dönüş ve oylama oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: bobafett

Haydi bakalım biri bozsun şu eşitliği de 1. tur hakkında yorumları alalım !

quote:

Her ne kadar Anarsizm gibi beklenilmesek de biz de yorum yapalım bari Terrible Certanity'e

Haha... Anarşizm'e sormuş olmamın sebebi kendisi ilk albümlere ısınamıyordu Kreator'un, belki bu albüm farklı gelir diye merak ediyordum yoksa senin yorumlarını daha az merak ediyor değilim pelerinli

@bobafett

Death metal aşığı olduk yinede bu dönemlere sevdalanamadık belki bu ağustos ayında canlı versiyonlarını dinleyince geçer

• Kreator dan Terrible Certainty der ve bu eşitliği bozarım.

Terrible Certainty :4
    Arise:3

• @Loner Gun: İyi yetiştin Loner Gun !

Yeni maçı gece koymayı planlıyorum, o zamana kadar turnuvanın gidişatı ile ilgili herhangi olumlu/olumsuz yorumlarınızı, önerilerinizi duymak isterim.

Bunun haricinde taraflı yaklaştığınız oylamalar olduysa (ki illaki vardır) itirafları dinlemek de eğlenceli olacaktır diye düşünüyorum.

Ve ilk turda hangi albümlerin kaybetmesine üzüldünüz/şaşırdınız yazmak isteyebilirsiniz arkadaşlar; aklıma gelenler bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 23 Mayıs 2015; 18:03:37 >

• quote:

@Loner Gun: İyi yetiştin Loner Gun !

Yeni maçı gece koymayı planlıyorum, o zamana kadar turnuvanın gidişatı ile ilgili herhangi olumlu/olumsuz yorumlarınızı, önerilerinizi duymak isterim.

Bunun haricinde taraflı yaklaştığınız oylamalar olduysa (ki illaki vardır) itirafları dinlemek de eğlenceli olacaktır diye düşünüyorum.

Ve ilk turda hangi albümlerin kaybetmesine üzüldünüz/şaşırdınız yazmak isteyebilirsiniz arkadaşlar; aklıma gelenler bunlar

Taze taze yazayım.Arise elendi.Thrash metal kazandı gerçi onu itiraf edeyim ama her ne kadar groove/death tadında kaçamaklarıda olsa elenmemeliydi Ayrıyetten "Feel the fire(Overkill)'ın Bonded by blood(Exodus)'dan hiç puan koparamaması overkill'in şanssızlığı olmuştu aklımda kalmış o.

• Öncelikle şunları sıralayım; bu albümler daha önceden dinlemediğim albümlerdi ve bu yarışmadan sonra hepsi vazgeçilmezim oldu.
    Aşağı yukarı en çok beğendiğimden daha az beğendiğime doğru bir TOP10 gibi

1-Whiplash - Power And Pain (1985)

Bu albümdeki 'Red Bomb' şarkısını bombalar, savaşın etkisi ile ilgili falan sanıyordum meğer kızıl saçlı bir fahişe içinmiş

DH THRASH METAL TURNUVASI (1983-1992) Kazanan: Kill 'em All

2-Rigor Mortis - Rigor Mortis (1988)

Efsane guitar work, baş döndüren girdap şeklindeki solo efektleri ve 'Bodily Dismemberment' şarkısındaki şu sözler

With five easy slices, you're in six lovely pieces
    Bodily dismemberment as passion increases
    So you wanna play games do ya?
    Well just who do you think you're fucking with!

eminim şimdi açıp dinleyeceksiniz

3-Overkill - Taking Over (1987)

Overkill'i biliyordum ama bu albümü dinlememiştim, en iyi albümü buymuş

4-Razor - Evil Invaders (1985)

Bu albümün oylamasında yoktum ama açıp dinledim ve dedim ki yav bu albüm nasıl elenmiş?

5-Artillery - By Inheritance (1990)

Oylamada ilk dinlediğimde pek beğenmemiştim ama sonradan hakkını yediğimi düşündüm. İlk 3 şarkı muazzam.

6-Sabbat - Dreamweaver (1989)

Vokal tarzı beni yakaladı, keşke rigor mortis dışındaki bi grupla kapışsaymış.

7-Sacrifice - Torment In Fire (1985)

Kayıt leş olsa da harika bir albüm

8-Kreator - Terrible Certainty (1987)

Kreator resmen son eşleşmede yakaladı beni bu albümle.

ekleme:

9- Flotsam and Jetsam - No Place For Disgrace (1988)

Çok gaz bir albüm, insanın samurai olup harakiri yapası geliyor. Ayrıca çok geç dinlemişim bu albümü

10- Indestroy - Indestroy (1987)

Tam Thrash albümü mü emin olamadım ama çok hızlı bir albüm, ters yönde 180'le gidiyormuş gibi hissettiriyor.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Üst tura çıkması gerekirdi dediklerim, doğal olarak karşıdakilerin çıkmamış olması gerekiyor:

Razor - Evil Invaders (1985) vs Holy Moses - The New Machine of Liechtenstein (1989)
    Whiplash - Power And Pain (1985) vs Flotsam And Jetsam - No Place For Disgrace (1988) (Aslında ikisi de çok iyi keşke ilk turda eşlememiş olsalarmış)
    Num Skull - Ritually Abused (1988) vs Kreator - Endless Pain (1985)
    Destruction - Release From Agony (1987) vs Toxik - World Circus (1987)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terrible Certainty -- 24 Mayıs 2015; 0:05:07 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 24 Mayıs 2015; 0:51:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Terrible Certainty

Öncelikle şunları sıralayım; bu albümler daha önceden dinlemediğim albümlerdi ve bu yarışmadan sonra hepsi vazgeçilmezim oldu.
    Aşağı yukarı en çok beğendiğimden daha az beğendiğime doğru bir TOP10 gibi

1-Whiplash - Power And Pain (1985)

Bu albümdeki 'Red Bomb' şarkısını bombalar, savaşın etkisi ile ilgili falan sanıyordum meğer kızıl saçlı bir fahişe içinmiş

2-Rigor Mortis - Rigor Mortis (1988)

Efsane guitar work, baş döndüren girdap şeklindeki solo efektleri ve 'Bodily Dismemberment' şarkısındaki şu sözler

With five easy slices, you're in six lovely pieces
    Bodily dismemberment as passion increases
    So you wanna play games do ya?
    Well just who do you think you're fucking with!

eminim şimdi açıp dinleyeceksiniz

3-Overkill - Taking Over (1987)

Overkill'i biliyordum ama bu albümü dinlememiştim, en iyi albümü buymuş

4-Razor - Evil Invaders (1985)

Bu albümün oylamasında yoktum ama açıp dinledim ve dedim ki yav bu albüm nasıl elenmiş?

5-Artillery - By Inheritance (1990)

Oylamada ilk dinlediğimde pek beğenmemiştim ama sonradan hakkını yediğimi düşündüm. İlk 3 şarkı muazzam.

6-Sabbat - Dreamweaver (1989)

Vokal tarzı beni yakaladı, keşke rigor mortis dışındaki bi grupla kapışsaymış.

7-Sacrifice - Torment In Fire (1985)

Kayıt leş olsa da harika bir albüm

8-Kreator - Terrible Certainty (1987)

Kreator resmen son eşleşmede yakaladı beni bu albümle.

ekleme:

9- Flotsam and Jetsam - No Place For Disgrace (1988)

Çok gaz bir albüm, insanın samurai olup harakiri yapası geliyor. Ayrıca çok geç dinlemişim bu albümü

10- Indestroy - Indestroy (1987)

Tam Thrash albümü mü emin olamadım ama çok hızlı bir albüm, ters yönde 180'le gidiyormuş gibi hissettiriyor.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Üst tura çıkması gerekirdi dediklerim, doğal olarak karşıdakilerin çıkmamış olması gerekiyor:

Razor - Evil Invaders (1985) vs Holy Moses - The New Machine of Liechtenstein (1989)
    Whiplash - Power And Pain (1985) vs Flotsam And Jetsam - No Place For Disgrace (1988) (Aslında ikisi de çok iyi keşke ilk turda eşlememiş olsalarmış)
    Num Skull - Ritually Abused (1988) vs Kreator - Endless Pain (1985)
    Destruction - Release From Agony (1987) vs Toxik - World Circus (1987)
    Vazgeçilmez albümler listene albümler katabildiysem ne mutlu bana, özellikle Indestroy albümü hak ettiği ilgiyi görememiş bir thrash metal albümü; büyük ölçüde prodüksiyondan kaybeden bir albüm, oysaki ne kadar orjinal bir müzik icra etmişler 87 yılında.
    Genelde orta tempo çalıyorlar birkaç parça hariç belki bu yüzden saf thrash albümü olarak gelmemiştir ?

Dead Girls (Don't Say No) parçasına özellikle bayılıyorum; lirikleri de enfes

Lived Above A Funeral Home
    Late At Night My Mind Would Roam
    To All The Thing I Could Be Doing

One Night I Went To Stalk My Prey
    The Viewing Was Over There She Lay
    Before I Knew It I Was Screwing

Dead Girls Don't Say No

No More Waiting I'm Doing The Deed
    Fulfilling Every Lustful Need
    Yea It Feels So Very Good

Run My Fingers Through Long Blond Hair
    Put Both Her Legs Up In The Air
    Feels Just Like I Knew It Would

Dead Girls Don't Say No

Feeling Good Letting Loose
    Filling Her With My Hot Juice
    My Fun Is Over It's Time For Me To Go

She Was Good And Very Sweet
    For A Lifeless Piece Of Ice Cold Meat
    Too Bad She'll Never Know

Dead Girls Don't Say Much At All

Cards And Flowers All Around
    But She Didn't Move Or Make A Sound
    Took It All And Never Complained

Some Like 'Em Hot I Like 'Em Dead
    Better In A Coffin Than In A Bed
    I Don't Need Her For Her Brains

Dead Girls Don't Say No

Bu arada Indestroy'un 2 sene sonra çıkartmış olduğu Senseless Theories ep'sini de duymalısın bence.

Ayrıca üst tura çıkması gerekirdi dediğin grupların tamamından yana oy kullanmışım.

Ben de şaşırdığım karşılaşmaları kırmızıyla yazdım konunun 2. mesajında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 24 Mayıs 2015; 0:46:38 >

• Oo 2. tur. Yeni eşleşme oldukça güzel. İlk turda yanlış hatırlamıyor isem oy vermiş olduğum 2 albüm karşılaşıyor. Fakat oyumun hangi yönde olacağı çok bariz. Bana bu yarışmanın kattığı en güzel şeylerden birisi olan HEATHEN'a gidecek. Evildead, Nasty Savage, Armoros gibi güzide albümlerin yanı sıra Heathen'ın bu albümünü de tereddüt etmeden diskografime eklemiştim ve sürekli dinlediğim, asla sıkılmadığım, harikalar harikası bir albüm. Bu eşleşmede de gerek soundunun jiletliği, gerek melodikliği gerekse matkap gibi riffleriyle oyumu alıyor Heathen. Elenirse gerçekten hayal kırıklığı yaşayacağım bir albüm.

Heathen: 1
    Toxik: 0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Cluster -- 24 Mayıs 2015; 1:21:11 >

"...They wear white for me
    Seemingly jaded and lost
    I forge myself into your dreams
    And here I am your life..."
  • quote:

Vazgeçilmez albümler listene albümler katabildiysem ne mutlu bana, özellikle Indestroy albümü hak ettiği ilgiyi görememiş bir thrash metal albümü; büyük ölçüde prodüksiyondan kaybeden bir albüm, oysaki ne kadar orjinal bir müzik icra etmişler 87 yılında.
    Genelde orta tempo çalıyorlar birkaç parça hariç belki bu yüzden saf thrash albümü olarak gelmemiştir ?

Dead Girls (Don't Say No) parçasına özellikle bayılıyorum; lirikleri de enfes

Lived Above A Funeral Home
    Late At Night My Mind Would Roam
    To All The Thing I Could Be Doing

One Night I Went To Stalk My Prey
    The Viewing Was Over There She Lay
    Before I Knew It I Was Screwing

Dead Girls Don't Say No

No More Waiting I'm Doing The Deed
    Fulfilling Every Lustful Need
    Yea It Feels So Very Good

Run My Fingers Through Long Blond Hair
    Put Both Her Legs Up In The Air
    Feels Just Like I Knew It Would

Dead Girls Don't Say No

Feeling Good Letting Loose
    Filling Her With My Hot Juice
    My Fun Is Over It's Time For Me To Go

She Was Good And Very Sweet
    For A Lifeless Piece Of Ice Cold Meat
    Too Bad She'll Never Know

Dead Girls Don't Say Much At All

Cards And Flowers All Around
    But She Didn't Move Or Make A Sound
    Took It All And Never Complained

Some Like 'Em Hot I Like 'Em Dead
    Better In A Coffin Than In A Bed
    I Don't Need Her For Her Brains

Dead Girls Don't Say No

Bu arada Indestroy'un 2 sene sonra çıkartmış olduğu Senseless Theories ep'sini de duymalısın bence.

Ayrıca üst tura çıkması gerekirdi dediğin grupların tamamından yana oy kullanmışım.

Ben de şaşırdığım karşılaşmaları kırmızıyla yazdım konunun 2. mesajında.

Şimdi şu albümleri listeye sen kattıysan sana çok teşekkür ederim öncelikle.

Indestroy'u fazla metal bulmadım ama benim de şarkı sözleri çok dikkatimi çekti ve hani nakaratlarla falan yakaladı beni. Aynı şekilde Whiplash'in Red Bomb da aynı kafayla yazılmış gibi, böyle anti-feminist, seksist tipteki şarkı sözleri çok hoşuma gidiyor thrash'e de yakışıyor

Oylama konusunda da çoğunlukla aynı albümlere oy verdiğimizi fark ettim ben de, bugün şöyle bi nostalji yapıp beğendiğim albümleri bir daha dinliyorum. 2. tur oyunu yarın akşam bunları bir daha dinledikten sonra vereceğim.

Possessed'in hiçbir albümü üst tura çıkamamış sanırım :(

edit:birinin kalın yazma kodu açık kalmış sanırım
    edit2: şu albüm de çok güzel onu unutmuşum listeye eklemeyi ama bilmediğim başka bir Kanadalı grup

Infernäl Mäjesty - None Shall Defy
    Anthology Of Death şarkısındaki riff'ler harika

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terrible Certainty -- 24 Mayıs 2015; 3:50:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Madem bizde yer eden kısımları konuşacağız, o zaman ben ilk başta Flotsam & Jetsam'ın Escape From Within ile başlamak istiyorum. Aga o şarkı bende nasıl bir yer ettiyse bu turnuvadan ilk çalma listeme aldığım parça oldu Valla hiç beklemiyordum, adamlara beş kere helal olsun. Bir de internette falan tabını da bulamadım, galiba tutmamış da bir parça

Onun dışında albümlerden özellikle Artillery - By Inheritance'ı beğendim, klasikleri falan denemiş oldum, bazıları gözümün önünden resmen kayıp gitti, gereksiz yere elendi. Aklımda son kalan ise açıkçası son maçta Arise'ın elenmemesi gerektiği. (aklıma geldikçe ekleyeceğim buraya)

Şimdi de diğer parçaları dinleyelim bakalım

• By Inheritance'ı Papa Emeritus II sayesinde turnuvaya aldığımı belirtmem gerek.

quote:

Madem bizde yer eden kısımları konuşacağız, o zaman ben ilk başta Flotsam & Jetsam'ın Escape From Within ile başlamak istiyorum. Aga o şarkı bende nasıl bir yer ettiyse bu turnuvadan ilk çalma listeme aldığım parça oldu Valla hiç beklemiyordum, adamlara beş kere helal olsun. Bir de internette falan tabını da bulamadım, galiba tutmamış da bir parça

Niyeyse ballad parçalarına karşı hevesim yok gibi bişeydir

quote:

Orijinalden alıntı: qer_1st_k
    Anthology Of Death şarkısındaki riff'ler harika

Gerçekten güzel bir parça

Tüm gün dışarıdaydım yeni geldim, oylar verilmiştir yeni maçı koyarım belki diye ama aynı yerde duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 24 Mayıs 2015; 21:03:29 >

• bobafett kullanıcısına yanıt
    Ben daha ikinci tura baslamadik saniyordum, bence haber et herkesi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biliyorum artık yavaş yavaş eleyici olmamız gerek ama açıkçası bu ikisinde de kendi moral durumumdan mıdır beni harekete geçiren bir şey göremedim. Enstrümanlarda kalite farkı göremediğimden ve Toxik sanki bir adım daha aklımda kalan vokal yaptığından dolayı oyum ona, ancak fırsat olursa bir daha dinlemem lazım sanki.
    Heathen: 1
    Toxik: 1
  • Her iki grubun vokali de ince lakin Toxin'inki türünde klas bir sese sahip ve müziğe uyuyorken Heathen için aynı şeyi düşünmüyorum, dahası katlanılacak bir vokal değil. Enstrumantel olarak Toxin gitaristinin çalış tekniği daha ilham verici buluyorum her ne kadar Heathen'ın da soloları yabana atılacak cinsden olmasa da; World Circus soloları bir başka birşey olmuş.

Victims Of Deception albüm süresi bir thrash metal albümü için aşırı derecede uzun ve tüm albüm boyu neredeyse hep 4/4'lük ritimde gidilmiş, bu da müziğin tekniklikten uzak olduğunu belli ediyor, ama oysa ki teknik thrash/speed albümü olarak geçmekte (?)

Toxik'in World Circus albümünü daha önce bu kadar dikkatle dinleyememiştim Destruction kapışmasında, ama şuan net olarak söyleyebilirim ki sadece Pain And Misery parçası kötü, diğerleri ortalamanın üzerinde parçalar ve albüm buram buram 80'ler kokuyor her ne kadar tüm parçalar thrash kulvarında ilerlemiyor olsalar da bu albümün ilgimi çeken yanı alışılmadık zaman değişimleri ve tempoları olması; Heart Attack, Door To Hell, World Circus, False Prophets, Haunted Earth (nakarat riffi beni benden alıyor) ve Victims parçaları gerçekten etkileyici.

Heathen 1
    Toxik 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 25 Mayıs 2015; 0:03:20 >

• Oy oy oy.Geldi işte benim kutsal albümüm Bu adam sayesinde(evet vokalin adını bilmiyorum heheh)bu tarz vokallere alıştım.Heathen benim için apayrıdır melodik gitar partisyonları özellikle neo classical metali thrashe yedirmeleri.Lee Altus malum.Heathen thrashe farklı bir soluk getirmiş bence.Hem söz tarzları(pek o kısmını sevmesemde hakkını vereyim)hemde teknikal anlamda.

Heathen: 2
    Toxik: 2

edit: şimdi dinlemeye başladım da sorun sürede değil vokalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terrible Certainty -- 25 Mayıs 2015; 1:15:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.