Şimdi Ara

:::DH TEMPRA TeAm::: (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
24
Favori
610.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 92 model tempra buldum, 1.6, yarın bakmaya gideceğiz bakalım...
  • teşekkürler..ya birde sinyal bazen çalışmıyo arabayı yıkatınca başlıyo çalışmaya.2-3 sefer denedim.tazdikli suyla yıkanınca geri geliyo..bu önemli değilde hareket halindeyken akü lambası hafif yanıyo bazen bi süre yanıyo sonra sönüyo sonra tekrar yanıyo..v kayışından yaparmı ötmeye başladı bu ara
  • Dün 92 model bir SXA aldık. Umarım hakkımda hayırlısı olur.

Arabada bir kaç ufak sorun var:

- (Bu Allah korusun büyük de olabilir ama) Debriyaj boştayken vitesi sağa sola salladığımda sanki bir demire çarpıyormuş gibi tak tak sesler geliyor. Vites geçişleri de aynı minibüslerdeki gibi çıt çıt ses yaparak geçiyor. Bu ne olabilir?

- Bazen (park ederken filan) direksiyon standart direksiyonlardaki gibi çok ağırlaşıyor, uzun yolda ise çok hafif. Direksiyon neden ağırlaşır?

- İki de ufak şey var, arka camlardan birisine çocuk kilidi koydurmuşlar açılmıyor, o nasıl açtırılır? Bir de check lambalarının tamamı hafif ışıkla yanıyor, bir on dakika sonra sönüyor. Bu nedir?

Araba çok orijinal, fotolarını da eklerim.

• 98 SW 1.6 ie SLK dün aldım.
    4 cam otomatik; Arka camlar düğmelerine bastığın sürece hiç durmadan tam aşağı veya yukarıya çıkıyor, ama: Ön camlar, tam aşağıdan yukarıya veya tersine 4 - 5 hamlede çıkıyor veya iniyor. Sağ cam - sol cam aynı özellikte, demek ki bir düşünceye göre öyle yapmışlar. Ama bu durumu beğenmedim.

Sizlerde de anlatmaya çalıştığım gibi mi?
  • Yaklaşık 100 km. ile giderken, göstergede yazan km. 36 gibi bir değerdeydi, yani AZ GÖSTERİYORDU.

Kilometre müşürünü değiştirdik, problem çözüldü gibi. Fiatı bulunduğum yerde 44 lira.

Kalibrasyonun doğruluğunu yarın navigasyon ile kontrol edeceğim, unutmazsam sonucu burada paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sereye

98 SW 1.6 ie SLK dün aldım.
    4 cam otomatik; Arka camlar düğmelerine bastığın sürece hiç durmadan tam aşağı veya yukarıya çıkıyor, ama: Ön camlar, tam aşağıdan yukarıya veya tersine 4 - 5 hamlede çıkıyor veya iniyor. Sağ cam - sol cam aynı özellikte, demek ki bir düşünceye göre öyle yapmışlar. Ama bu durumu beğenmedim.

Sizlerde de anlatmaya çalıştığım gibi mi?

Aynen

Ön camları kapatmak için cam kapanana kadar basılı tutmanız lazım.

Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: sereye

Yaklaşık 100 km. ile giderken, göstergede yazan km. 36 gibi bir değerdeydi, yani AZ GÖSTERİYORDU.

Kilometre müşürünü değiştirdik, problem çözüldü gibi. Fiatı bulunduğum yerde 44 lira.

Kalibrasyonun doğruluğunu yarın navigasyon ile kontrol edeceğim, unutmazsam sonucu burada paylaşırım.

Navigasyon ile kalibrasyon yaptım:
    Oto 78 ile giderken, tam gerçek olduğuna inandığım navigasyon 77 gösteriyordu. 1 km. fazla göstermesi çok çok iyi.
    120 civarında giderken ne kadar fazlalık var, ölçemedim.
  • Aracım SW.
    Arka bagaj kaputu amortisörleri fonksiyonunu yitirmiş. 30 liraya değiştirdim, çok mutluyum.

ÇÜNKÜ:
    Kumandalarda arka (5. kapı diye geçiyor) kaputu ayrı bir düğme ile açmaya çalışıyordum, 1 sn. olmadan kapanıyordu. O 1 sn. bile olmayan sürede bagaj kapağını açtın açtın, açamadın uğraşıp duruyordum.

Şimdi ise; 5. kapıyı açınca kilit boşanıyor, geriye sadece kaputu zahmetsizce, güç harcamadan kaldırmak kalıyor.
  • Sayın adminler, değerli mod arkadaşlar:
    Ard arda mesajlar gönderiyorum, ama konu flood kapsamında değil, hele ki mesaj kaygısı hiç değil.

Yararlı olduğuna inandığım, yaşadığım tecrübeleri, forum arşivine katkısı olsun diye yazıyorum. Çünkü bu siteden, görüş belirtenlerden, tavsiyede bulunanlardan, ... velhasıl emeklerini esirgemeyenlerden ben olabildiğince istifade ettim, ben de bildiklerimi yazıp bir anlamda diyet ödüyorum.
    Konular farklı olunca mesaj tekrarı (Flood) olarak algılanmamasını istirham ediyorum.

Gelelim soruma:

Siz Tempra, tipo veya unonun far aydınlatmalarından memnun musunuz? Karşıdan geleni rahatsız etmeden yani XENON KULLANMADAN (Yasaklanmış galiba, TÜV.den geçmiyormuş) daha iyi bir görüş için ne çözümler yapıyorsunuz veya başka otolarda gördünüz?
  • Arkadaşlar bende 90 model flaş var fakat aracımı satıp tempra almayı düşünüyorum 7000 civarında sx yada sxa önerirmisiniz? tempranın eksileri varsa nelerdir?
  • Arkadaşlar bende de 1994 Tempra 2.0 i.e sw var. Sol dikiz aynam kırıldı. Hiçbir yerde bulamıyorum. Acaba nereden bulabilrim. Birde lpg'de 40 kr yakın yakıyor. Gerçi en son şubat ayında ölçtüm ve kısa mesafe (5-6km) gidip gelmiştim. LPG ayarında sıkıntı çıkmadı sizce sorun var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarafeyn

Arkadaşlar bende de 1994 Tempra 2.0 i.e sw var. Sol dikiz aynam kırıldı. Hiçbir yerde bulamıyorum. Acaba nereden bulabilrim. Birde lpg'de 40 kr yakın yakıyor. Gerçi en son şubat ayında ölçtüm ve kısa mesafe (5-6km) gidip gelmiştim. LPG ayarında sıkıntı çıkmadı sizce sorun var mıdır?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-fiat-tipo-tempra-mekanik-dis-dikiz-aynasi-78458650/detay

40 lira

• arkadaşlar aranıızda tempra tipo forumuna üye olan var mı?üye olmaya çalışıyorum ama üyelik kapalı yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: robotica

quote:

Arkadaşlar bende de 1994 Tempra 2.0 i.e sw var. Sol dikiz aynam kırıldı. Hiçbir yerde bulamıyorum. Acaba nereden bulabilrim. Birde lpg'de 40 kr yakın yakıyor. Gerçi en son şubat ayında ölçtüm ve kısa mesafe (5-6km) gidip gelmiştim. LPG ayarında sıkıntı çıkmadı sizce sorun var mıdır?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-fiat-tipo-tempra-mekanik-dis-dikiz-aynasi-78458650/detay

40 lira

Üstad gönderdiğiniz linkteki yetkiliyi aradım. Bu ayna elektirikli değil. İlginize teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: robotica

quote:

40 lira

Üstad gönderdiğiniz linkteki yetkiliyi aradım. Bu ayna elektirikli değil. İlginize teşekkür ederim.

Yardımcı olamadığım için üzgünüm.

Dün aracımın sileceklerini kollarıyla beraber komple değiştirdim (kolları ve silen plastiği de dahil) eski silecekler kırılmış, yapıştırıcı ile üstün körü tutturmuşlar, silmiyordu camı.

Ödediğim 30 lira.

• bizdede 2 tane var biri 2000 8 v biride emektarımız 1600 sx 11 yıldır bizde babam yakıtından dolayı çok seviyo 2000 daha yeni aldık motor komple yenilendi ama filitre eksiğimiz var bunların yağ filitresi valfli oluyo dediler basıncı ayarlıyomuş afyonkarahisarda yok nerden bulunur şimdi düz filitre taktık korkuyoruz yatak falan sardırırız diye
  • Merhaba arkadaşlar Bende 1996 1.6 İE SLX var son derece memnumum. Bende bir tempra sever olarak yeni alacak arkadaşlara özellikle Tempra SLX almalarını tavsiye ederim SLX tempranın en full olan bir modelidir ancak
    Her MP motoru olan SLX değildir

1.6 SLX i diğer tempralardan ayıran kilit özellikler

Airbag (Hava Yastığı Şöför)
    Abs Fren Sistemi
    Arka Tekerler Disk Fren
    İmmobilizer (Anahtar Code)
  • quote:

Orijinalden alıntı: newstarnewstar

Merhaba arkadaşlar Bende 1996 1.6 İE SLX var son derece memnumum. Bende bir tempra sever olarak yeni alacak arkadaşlara özellikle Tempra SLX almalarını tavsiye ederim SLX tempranın en full olan bir modelidir ancak
    Her MP motoru olan SLX değildir

1.6 SLX i diğer tempralardan ayıran kilit özellikler

Airbag (Hava Yastığı Şöför)
    Abs Fren Sistemi
    Arka Tekerler Disk Fren
    İmmobilizer (Anahtar Code)

Ruhsatımda 1.6i.e.SLK yazıyor, İmmobilizer dışındakiler yok. Sanırım opsiyon seçenekleri olarak o özellikler sizin otomobilinizde var.
    Sunroof gibi.
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-orjinal-canavar-satista-86386998/detay

arkadaşlar acil bilgi istiyorum sizden ricam... üstteki ilandaki araç alınır mı? tramerden falan sorguladım kaydı yok.. servise falanda gostercem.. sadece yedek parça, yakıt konusunda endişeliyim..
  • Selamun Aleykum arkadaslar forumu bastan asagı hepsını okudum 93 yılında 92 model sx almıstık 1.6 beyaz sora onu 99 satmıstımm arac cok ıyıydı.sora opel seat toledo degıstırdık ve sımdı toledoyu sattım ew ıcın artan paraylada 98 model 2.0 16 v i.e buldum derı koltuk vsvs tek sorunu klıma konsolu calısmıyorr komple sordum cıkması 170 lıra falan baska hıc bı sorunu yok 2 ay once aracın motoru yenılenmıss nasıpse sabah alıcamm kısmet ısı alırsam fotolarını paylasıcam tempra ılk arabamız :) ondan mazızı genıs forumu acana tesekkur ettımm Bu arada Ben Volkan Eskısehırden
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.