Şimdi Ara

*** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ *** (845. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.742
Cevap
84
Favori
685.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 843844845846847
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maestro35

    Benim yetkili servis LPG li aracimda 0-20 yağ kullanmıştı motor yağı kaynaklı supap problemi oldu zaten ilk problemde supaplari değiştirdim..şimdi memnunum..
    Hocam ben 3. Seferdir eneos 0-20 yağ kullanıyorum, çok memnunum. Hem ivmelenme hem de tüketim daha iyi 5-30 a göre. Sizde neden sorun yaptı subaplarda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar,

    2011 suzuki sx4 otomatik sahibiyim.Bursa da ihtiyaç durumunda yada bakım zamanı arabamı götürebileceğim bir Usta bakıyorum. Özellikle suzuki konusunda. Bursalı SX4 kullanıcılarının tavsiyelerini bekliyorum.

    Bir diğer konuda parça teminini genelde nereden yapıyorsunuz? Özellikle bir yer var mı?
  • 55volkan41 5 kullanıcısına yanıt
    Ben kesin bir şey söyleyemiyorum sadece tahminim bu yönde.. Bende ilk başlarda 0-20 yağ dan çok memnundum. Aklıma başka bir neden gelmiyor.



    Geçen hafta eneos 10-40 kullanıldı. Şimdilik memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine Mutfağa daldım ..



    Yalancı su böreği yapmayı denedim..Eşim her olasılığa karşı 1 kg mantı yi hazırda bekletiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görünüm budur..






    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakeerus H kullanıcısına yanıt
    Hocam ben monroe taktirdim 3 ay önce memnun degilim.Simdi sanayideyim ozel suzuki servisi monroe uyumsuz kyb marka daha iyi diyor bence onu dusunun.Monroe de arabaya yuk binince amortisor islevini yerine getirmiyor kut kut vuruyor arkaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiginiz gibi Geçen hafta arabanın yag vs bakımını yaptırmıştım yukarıdaki muhabbetlerde ayrıntılı olarak yazıyor.. Bakım sonrası yakıt tüketimimde beklemedigim ölçüde bir iyileşme görmüştüm ve takip etmeye karar vermiştim.. en son gözlemimi paylaşayım..


    Bugün ögle gibi Bir arkadaşım Facebook ta paylaşmış , yakın bir iş arkadaşımın annesi vefaat etmiş İkindi namazına müteakip manisada bir cami den kaldırılacak yazıyor.. Hemen hazırlandım evden çıktım.. Camiyi her ihtimale karşı cep telefonunda haritalar a işaretleyip gerekirse GPS ile bulurum dedim..

    Evden çıktım hadi dedim hiç yapmam ya bir arabanın yagını suyunu vs kontrol edeyim ( eski arabalarda her hafta en az 1 defa kontrol ederim ama yeni nesil arabalar yağ yakmaz su eksiltmez.. 2 ayda bir kontrol fazla bile geliyor ) , yagı geçen hafta degişti kaçak sızıntı vs varmı bakmış olurum dedim.. yag seviyesi.. şanzıman yagı , radyatör suyu normal Cam suyu azalmış ona ilave ettim.. Marşa basmadan önce yakıt tüketimini sıfırladım.. acaba MANİSAYA GİDİŞ VE GELİŞ kaç litre gösterecek diye..

    Kullanım tarzım .. az yaksın diye özen göstermedim ama 120 hızı aşmadım , yolda sıkıştıgım yerlerde atraksiyon yaparak sollama yaptım .. ama dedigim gibi sadece 120 yi geçmedim..

    Aydın Otoban dan Bornova manisa ayrımına geldigimde baktım.. 5,1

    Bornova dan manisa tarafına dogru Tünel e girinceye kadar rampa epey yakıtı yükseltti.. Tünel girişi yalan olmasın 6,5 lere kadar çıktı..

    manisa çevre yolunun ortalarında kalan ada dan Manisa içine girdigimde 5,2 ile girdim..

    Manisa içinde Camiden Mezarlıga gidene kadar yogun trafik ve Mezardan İzmir yoluna çıkana kadar yogun trafik.. ana yola çıktıgımda 6,5 litreyi yine gördüm..

    Manisadan dönüşte İzmir yolunda yogun trafikte arada agresif sollamalarım oldu.. Buca otoban gişelere yaklaşırken bir mercedes e gıcık oldugum için sol şeritte hız kesmedim bir ara 140 ları gördüm.. 5000 devir i net gördüm ..

    Eve yakın fırında durup ekmek aldım sonra 500 metre kadar dik yolu çıkarak her zaman park ettigim yerde kontak kapattım..

    Sonuç.. İzmir Manisa gidiş geliş yogun trafik ... yol bilgisayarı 6 LT..

    Fotoları az sonra cep ten atarım..


    Bu arada bu zamana kadar 10-40 yag a karşı çıkıyordum ama bu sonuç beni mahçup etti..

    Ses neredeyse hiç yok.. 120 ile bile giderken sadece kışlık lastiklerimin belli belirsiz sesinı farkedebiliyorum.

    haaa bu yakıt tüketimi birde kışlık lastik ile.. gerçi yazlıkla arasında o kadar da tüketim farkı olmaz olsun olsun 0,1 olsun.

    Motor 100 bin e geldikçe yeni yeni kendini bulmayamı başladı tam çözemedim.




  • Evden Bornova ya geliş..Manisa ayrımı









    Eve varış..toplam yol 102 km.. kullanım tarzını yukarıda paylaştım.






    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Maşallah diyim :)
  • merhaba arkadaşlar, bir tanıdığımızın uzun süredir kullandığı 2011 sx4 gl at (4x2) aracını aldık. 60 k de, yakın zamanda prins marka lpg taktırılmış bir araç.



    İzmir'de aracın tam durumunu öğrenmek için ekspertiz yapabileceğim bir yer arıyorum. düzenli olarak bakımlarını yaptırabileceğim, aracı emanet edebileceğim bir servis de arıyorum.



    araçtan anlaması, kayıt tutabilmesi, aracı bilgisayara bağlayabilmesi ve fahiş fiyatlı olmaması (hakkı neyse ödeyeceğim elbette, amaç ölücülük değil, güvenli anlayışlı makul iş yapabilmek.) kriterlerine göre önerilerinize ihtiyacım var.



    ekspertiz ve servis için farklı yerler de olabilir.



    bir de lastik önerilerinizi isteyeceğim. aracı iş için de kişisel gezi/kamplarım için de kullanacağım. off road parkurlarda gezen biri değilim, ege bölgesindeki illeri iş için belirli periyotlarda dolaşıyorum. asfalt dışında kamp yapılacak alana 3/ km'lik toprak yollarda kullanırım. lastiğin ıslak ve kuru performanslarının iyi olması ve çok çabuk tükenmemesi sanırım en önemli kriter benim kullanımım açısından.



    öneri ve yorumlarınız şimdiden teşekkürler. özel olarak ulaşmak isteyen arkadaşlar ozersurmeli@gmail.com adresinden de yazabilir.

    tekerinize taş değmesin, sevgiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zos82 Z kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun .. Bende de 2011 otomatik var BRC li.. yukarıdaki muhabbetlerde fotolarım vs var.

    Expertiz için önerecek yer bilmiyorum bir çok yer var .. bir iki esnafa sor bir yer tavsiye ederler.

    Bakım konusunda ilk 4 bakımı yetkili servise yaptırmıştım.. Gaziemir Alsancak oto ya.. orası kapandı gerçi bakım için tavsiye etmem..

    Bornova agaçlıklı yol da reno arkasında Otolab var.. en son supapları yaptırmıştım memnun kaldım ama bir çok ustası ayrılmış diye duydugm için bir daha gitmedim.. en son 3. sanayide Ege Suzuki ye bakım için götürdüm birde 5 ay önce falan silgeçlerin pompa motoru arıza yapmıştı onun için gitmiştim.. iş yapış tarzını begendim.. dürüst esnaf güvenilir geldi bana bndan sonra ona gidecegim nasipse.

    Lastik önerisi zor , kişiye göre degişiyor..

    Ben fiyat performans olarak Yazlıklarım Falken Kışlıklarım Petlas.. memnunum..




  • bugün çektigim 2 videom..

    bu arada Tüketimi 5,9 ila 6,1 arasında dengeledim.. genelde şehir içi trafik..

    https://www.youtube.com/watch?v=jV-NjuLEN_w

    https://www.youtube.com/watch?v=BGfcaLcB6DY

    BRC MY11
  • timucin_karaavci T kullanıcısına yanıt
    herkese selamlar,

    Bursa dan kimseler yok mu? Sesimi duyan var mı?
  • zos82 Z kullanıcısına yanıt
    Falken marka yanakları güçlendirilmiş (XL serisi) 205/60/16 lastik almıştım 2017 nisanında memnunum. ıslak zemin performansı çok iyiydi üstelik. olmadık yerlere giren çıkan biriyimdir. taş maş yarmasın diye bu lastiği seçmiştim, memnunum.
  • hakeerus H kullanıcısına yanıt
    XL serisi lastikler Kamyonet tarzi lastiklerdir..Genelde arazi tarzı köy yolları, Şantiye ve ağır şartlar için en iyi tercihtir. Yanaklarda ekstra güçlendirilmiş tel var diye biliyorum. Biraz konfordan çalar o kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün lastiklere hava bastım..yol tutuş vs ciddi manada azaldı.sertlesti..Baska bir benzinlik ten kontrol ettim..45 hava basmış ( ben 34 e ayarlamistim..manuel gostergeliydi ) 34 yaptım..



    Kendine geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • timucin_karaavci T kullanıcısına yanıt
    bende arıyorum :)
  • Merhaba,

    Basit işlemleri normal tamirciler yapabiliyor. O açıdan sorun yok tabi. Amam Suzuki ye özgü birşeyler olduğunda danışılacak birilerine ihtiyaç oluyor. Bursa da Erol oto diye bir honda özel servisi var. Erol Usta. bir arkadaş tavsiye etmişti. Görüştüm herhangi bir durumda yardımcı oluruz dediler. Ama ne kadar suzukiye hakimler orası soru işareti. Ama Bursa da olmaması gerçekten ilginç. Sadece yetkili servis var. Bakalım belki buluruz
  • firat74 F kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ben aynısını kullanıyorum ve çok memnunum. İki yil önce serviste bu paraydı zaten. Tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 843844845846847
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.