Şimdi Ara

*** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ *** (471. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.785
Cevap
85
Favori
756.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: ibrahim8864

quote:

Orijinalden alıntı: tedirgin011

ses sistemini bağladım,Yarın da kapıları söküp bitümlü malzeme ile izolasyon yapacağım,Ha birde istetmeyi söküp orayıda izalasyon yapacağım.

Güle güle kullan kardeş.Sonuçlar nasıl kullandın mı Ses iyi mi?

sonuç beklentilerimin üzerinde,Anfi için aküden bagaja kadar serçe parmak kalınlıgında kablo çektim.bu biraz zor oldu,60 amper sigorta koydum hemen akünün yanına,Bass için jbl in 20 cm lik gto 804 modelini kullandım.,orjinal kabini gözüme biraz büyük gözüktü hemen aldım elime dekopajı matkabı kabini küçülterek bagajda yer kaplamamasıını sağladım.Tabi port deliğini de o oranda kısalttım.4 kapıya jbl in 16 cm lik kolonlarını kullandım,bunları orjinal teyp ile besledim.Bagaja da bi çift kompenant bağladım.Kompenant la wooferi de anfi ile besledim.
    El freninin sağında 4 tane boş düğme için yer var.Onların bi tanesine düğme takarak onu da anfiye bağladım.10 numara işçilik oldu.Çıkan ses oldukça tatminkar.Sesi 10 lara getirince dikiz aynası ayarı bozuluyo,güzel yani içime sindi ve uğraşlarıma değdi diyebilirim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fourseason

quote:

Orijinalden alıntı: maestro35

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: scelbis

Bu arada; herkesin Kurban Bayramını kutluyorum...
    Forumda bir durgunluk olduğu da gözümden kaçmadı, sanırım Maestro uzuuuun bir tatile çıktı. Eskiden günde 20-25 mesaj olurdu, şimdi neredeyse 1 ayda o kadar oluyor.

Maestrooo, nerelerdesin? Yazılarını özledik...

Öncelikle Tüm Forum Camiasına hayırlı Bayramlar ,

işlerim nedeni bu aralar biraz moraller bozuk , ayrıca çok yoğun çalışıyorum.. genelde forumları okuyorum ama bir şeyler karalamak içimden gelmiyor , sanırım bütün bir yazı yoğun çalışmak beni epey yıprattı , en kısa zamanda eski formumu yakalamayı hedefliyorum .

Merhabalar işlerinizi en kısa zamanda düzeltmeniz dileğiyle.Foruma yaptığınız katkıları bir çok sayfada gördüm.Yazdıklarınızdan çok istifade ettim.Sizleri tekrar aramızda görmek isteriz.Ayrıca daha önce foruma daha ciddi katkılarda bulunmuş arkadaşlarıda tekrar aramızda görmek isteriz

Fourseason da yok oldu gitti... arada sesini çıkarır umarım .

Evet forumu çok ihmal ettim. Yaz boyunca işler çok yoğundu. Büyüklerimizin sağlık sorunları da buna eklenince ister istemez forumdan koptum. Çok şükür şu an daha rahat bir dönemdeyim. Hastalarımız da allaha şükür daha iyiler. Bütün bu koşuşturma içinde geçen ay tatilimizi de yaptık. Orada çektiğim fotoğraflardan bir iki tanesini ekleyeyim de forum biraz renklensin.
    Bu arada sx4 alan arakadaşların araçları hayırlı uğurlu olsun.
    Herkese sevgi ve saygılar,

Geçmiş olsun dileklerimizle tekrar hoşgeldiniz.Daha önceki konularınızdan çok yararlandık.Tekrar aramınıza katılmanızdan çok memnun oldum.Sizin ve maestro üstadın tecrübelerinden daha fazla yararlanmak isteriz.

abim herşeyden önce geçmiş olsun,Allah acil şifalar versin. Hoşgeldin,Senin kafayı görünce iki satır yazmak zorunda hissettim kendimi.Yazın iyiydi de kurbana hazırlık olsun diye arefe günü bende sıfıra vurdum saçları ama pişman oldum,sebebini soracak olursan kafam üşüyo.:D:D yaza kadar sıfıra vurmama kararı aldım.Tatil yaramış bu arada.

• quote:

quote:

quote:

ses sistemini bağladım,Yarın da kapıları söküp bitümlü malzeme ile izolasyon yapacağım,Ha birde istetmeyi söküp orayıda izalasyon yapacağım.

Güle güle kullan kardeş.Sonuçlar nasıl kullandın mı Ses iyi mi?

sonuç beklentilerimin üzerinde,Anfi için aküden bagaja kadar serçe parmak kalınlıgında kablo çektim.bu biraz zor oldu,60 amper sigorta koydum hemen akünün yanına,Bass için jbl in 20 cm lik gto 804 modelini kullandım.,orjinal kabini gözüme biraz büyük gözüktü hemen aldım elime dekopajı matkabı kabini küçülterek bagajda yer kaplamamasıını sağladım.Tabi port deliğini de o oranda kısalttım.4 kapıya jbl in 16 cm lik kolonlarını kullandım,bunları orjinal teyp ile besledim.Bagaja da bi çift kompenant bağladım.Kompenant la wooferi de anfi ile besledim.
    El freninin sağında 4 tane boş düğme için yer var.Onların bi tanesine düğme takarak onu da anfiye bağladım.10 numara işçilik oldu.Çıkan ses oldukça tatminkar.Sesi 10 lara getirince dikiz aynası ayarı bozuluyo,güzel yani içime sindi ve uğraşlarıma değdi diyebilirim.

Abi helal olsun bu anlattıklarını benim diyen adam yapamaz ben hiçbirini yapamam.Güle güle kullan seçimler yaklaşıyor kiralarsın artık arabayı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Litminov

2013 suzuki sx4 aracımın teybinde ne aux ne başka bir bağlantı yeri var. CD'lerin de kapasitesi az ve çizildiğinde takıldığı için ben telefonu müzik dinlemek için nasıl bağlayabilirim? Çakmak girişli aux kabloları işe yarar mı?

Daha önceki sayfalarda bahsettiğiniz aparatdan alan ve resimleri koyan bir arkadaş var dı ama bulamadım .Ama böyle bir parça olduğunu biliyorum.İnternetde de vardı

daha önceki satfalarda bahsettiğin arkadaş benim zannedersem. Çakmak girişli aux kablosu dediğin çakmakgirişli usb kablosu galiba.Onunla sadece telefonu şarz edebilirsin.5 10 lira bişey benim aracımda sürekli takılı.Telefon şarz etmek için çok harika bi ürün.

Orjinal teybe takılan cd changer diyorsunuz,Ben aldım kullandım.sd kart yada usb belek takıp 10 klasör açıp her klasöre 100 er tane mp3 atarak yada aux bağlayarak kullanabilirsiniz.Fiyatı şuan 150 tl civarında.Ama auz tan verim alamazsın.Çünkü aux a bağladıgın telefonu aynı anda şarza takınca hoparlolerden çok sinir bozucu bi bızırtı geliyor.(telefon,tablet,multimedyalı navigasyon) hepsinde cızırtı oluyor.150 tl ona verene kadar 150 daha ver teybi değiştir bence.

Bu ses konusunda çok gereksiz masraf ve uğraşlar verdim.Önce bahsettiğiniz cd changer aldım 150 tl ye,Hoşuma gitmedi gittim teyp çerçevesi ile sony teyp aldım 160 tl ye.Teyp değişti hoparlolerde değişsin dedim gittim 4 tanede sony hoparlor aldım dört kapıya 160 tl.sony hoparloler patladı gittim 4 tane kompenant aldım taktım 120 tl.Kompenant lar hoşuma gitmedi gittim 4 tane alpine hoparlo aldım,Birde multimedya sistemi aldım toplam 450 tl ye. Bir yıl kullandım bu haftada 4 tane jbl hoparlor ile 1 tane jbl subwoofer,Birde jameson anfi aldım bağladım ama şuan on numara oldu.

karar sizin tabi ama ben teybi değiştirmenizi tavsiye ederim.Sx4 multimedya yönünden malesef en altında alt seviyelerde kalmış.

• tedirgin011 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Tedirgin. Benim hanım benim kel halimi seviyor. :) Vuruyorum ben de benim Alman Moser'le kafayı sıfır numaraya püfür püfür dolanıyorum işte böyle. Kışın ise şapkasız çıkmam abi durumları. :)

Tatil iyidi valla. Bu sene moruklar azdı etrafta. Gözümüz gönlümüz açıldı haliyle de, hanım çok fırsat vermedi. :(
    Bu arada forumu iyi götürmüşsün. 110. sayfalarda ben bırakmıştım. Dört beş ayda 150 lilere getrimişsin. Ne olmuş ne bitmiş bu arada daha okumadım. Bir ara bakacağım.

Sana bir sorum var. Evdeki Bosh buzdolabın sesinden çok rahatsızım. Servis bunun sesi böyle, normal yani diyor. Zaten sebzeleri de iyi muhafaza edemiyor. Yiyeceklerin kokularının da birbirine karışması cabası. Çok da yakıyor melet. Yani bunu değiştirmek farz oldu. Aklımda 3 marka var.
    1- Servis sorunu yaşatmayacak olan arçeliğin 2476 CEI modeli. 44 DB ses beni düşündürüyor. Kombi olması (buzluk altta) bizim için artı özellik. Malum boy uzun. Sebzeler için eğil kalk durumu hanımı da beni de yormayacak yani. A++ Fiyat 2.700 TL
    2- Sharp. Japon malı. Japoncuyuz hep beraber ya. :) Ses 39 DB:) SC 480 VSL model. Buzluk üstte. :( A+ Fiyat 2.900 TL
    3- Liebeherr. Alman malı. (Japon'un karşısında her malda bir Alman vardır zaten.) Ses 40 DB :) CNesp 4613. Kombi model. :) A++ Fiyat 3.000 TL civarı.
    Ya da senin başka tavsiyen var mı?
    Bu soruyu ilgi duyacak herkese de sorayım aynı zamanda...

Teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fourseason -- 18 Ekim 2014; 0:27:29 >

• maestro35 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun maestro. Dediğin gibi maalesef oluyo böyle vakalar. Bu sefer piyango sana çıkmış. :(

Teşekkürler Tedirgin. Benim hanım benim kel halimi seviyor. :) Vuruyorum ben de benim Alman Moser'le kafayı sıfır numaraya püfür püfür dolanıyorum işte böyle. Kışın ise şapkasız çıkmam abi durumları. :)

Tatil iyidi valla. Bu sene moruklar azdı etrafta. Gözümüz gönlümüz açıldı haliyle de, hanım çok fırsat vermedi. :(
    Bu arada forumu iyi götürmüşsün. 110. sayfalarda ben bırakmıştım. Dört beş ayda 150 lilere getrimişsin. Ne olmuş ne bitmiş bu arada daha okumadım. Bir ara bakacağım.

Sana bir sorum var. Evdeki Bosh buzdolabın sesinden çok rahatsızım. Servis bunun sesi böyle, normal yani diyor. Zaten sebzeleri de iyi muhafaza edemiyor. Yiyeceklerin kokularının da birbirine karışması cabası. Çok da yakıyor melet. Yani bunu değiştirmek farz oldu. Aklımda 3 marka var.
    1- Servis sorunu yaşatmayacak olan arçeliğin 2476 CEI modeli. 44 DB ses beni düşündürüyor. Kombi olması (buzluk altta) bizim için artı özellik. Malum boy uzun. Sebzeler için eğil kalk durumu hanımı da beni de yormayacak yani. A++ Fiyat 2.700 TL
    2- Sharp. Japon malı. Japoncuyuz hep beraber ya. :) Ses 39 DB:) SC 480 VSL model. Buzluk üstte. :( A+ Fiyat 2.900 TL
    3- Liebeherr. Alman malı. (Japon'un karşısında her malda bir Alman vardır zaten.) Ses 40 DB :) CNesp 4613. Kombi model. :) A++ Fiyat 3.000 TL civarı.

Teşekkürler,

Vala abi benim evimde arçelik nofost var nişanlıyken almıştım 14 yıl önce.İçim gitmişti 550 tl ozaman full aksesuar 124 alınıyodu dolaba verdiğim paraya acımıştım.Neyse arçelik halen çalışıyo fakat lastikleri falan eskimiş değişmesi gerek.çok fazla bi bilgim yok ama ben olsam samsung alırım.Samsunglar sessiz.Hatta başka bi öneride bulunabilirim.pahalı dolap alana kadar ucuz küçük bi dolap al,Bide ugur derin dondurucu al.Derin dondurucu dolabın yarısını hafifletir,hem sessiz hemde az yakar
    Ben de dolap arayışına grdim ve 210 litrelik ugur derin dondurucu aldım 900 tl ye. Dolabı da küçük hesaplı bişeler almayı düşünüyorum.Derin dondurucu çok sessiz olmakla birlikte harcadığı elektrik ayda 5 tl bile değil.
    Yani sayın abim ben büyük bi dolap almaktansa bi derin dondurucu+ daha küçük ve ucuz bi dolap almayı tercih ettim,Çokta memnunum.Tabi daha dolabı almadım ama alacam en kısa zaman da onuda samsung düşünüyorum.

• en son çektiğim Foto...

quote:

Teşekkürler,

Vala abi benim evimde arçelik nofost var nişanlıyken almıştım 14 yıl önce.İçim gitmişti 550 tl ozaman full aksesuar 124 alınıyodu dolaba verdiğim paraya acımıştım.Neyse arçelik halen çalışıyo fakat lastikleri falan eskimiş değişmesi gerek.çok fazla bi bilgim yok ama ben olsam samsung alırım.Samsunglar sessiz.Hatta başka bi öneride bulunabilirim.pahalı dolap alana kadar ucuz küçük bi dolap al,Bide ugur derin dondurucu al.Derin dondurucu dolabın yarısını hafifletir,hem sessiz hemde az yakar
    Ben de dolap arayışına grdim ve 210 litrelik ugur derin dondurucu aldım 900 tl ye. Dolabı da küçük hesaplı bişeler almayı düşünüyorum.Derin dondurucu çok sessiz olmakla birlikte harcadığı elektrik ayda 5 tl bile değil.
    Yani sayın abim ben büyük bi dolap almaktansa bi derin dondurucu+ daha küçük ve ucuz bi dolap almayı tercih ettim,Çokta memnunum.Tabi daha dolabı almadım ama alacam en kısa zaman da onuda samsung düşünüyorum.

Arkadaşım Samsung aldı iyi güzel ama Servisi ile papaz oldu !!

Ugur - Derin - Dondurucu bende düşünüyorum , üstten kapaklıları öneriyorlar...

Buzdolabım Vestel GTP 465 A , nedenmi Vestel.. vallahi Kipada en uygun kampanyalı denk gelmişti.. gerçi bu aralar yetmiyor ama dolaptanda bir şikayetim yok , derin dondurucu alarak biraz rahatlatayım diyorum.. Bilmiyorum.

• en son aldığım çakı...

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler,

Arkadaşım Samsung aldı iyi güzel ama Servisi ile papaz oldu !!

Ugur - Derin - Dondurucu bende düşünüyorum , üstten kapaklıları öneriyorlar...

Buzdolabım Vestel GTP 465 A , nedenmi Vestel.. vallahi Kipada en uygun kampanyalı denk gelmişti.. gerçi bu aralar yetmiyor ama dolaptanda bir şikayetim yok , derin dondurucu alarak biraz rahatlatayım diyorum.. Bilmiyorum.

üstten kapaklı evet abi benim aldıgımda a++ ugur ucf 810 http://www.n11.com/ugur-ucf-210-ssl-sandik-tipi-derin-dondurucu-P26373577
    15 20 gün önce aldım,899 tl idi n11 den kupun kart kampanyası falan 800 e geldi bana,Kızımın odasına koyduk sesi duyulmuyo bile,memnunum

• ön iki kapıyı bugün izolasyon yaptım,kullandıgım malzeme ince bi yapışkanlı zift malzemesi üstü aliminyum kaplı,Kapıları kapatma sesi bile değişti,Daha tok bi ses ile kapanıyor kapılar.Tabi ben kapı hoporleri bas vurunca çıkan lap lup takırtı sesleri için yaptım bu uygulamayı,Sonuç basarılı.En ufak bi haşırtı tıkırtı kalmadı.
    Uygulamayı yaptığım yerde fabrikasyon bim poşeti var Resmini de koyim.poşeti söküp linkteki ürünü alıp uyguladım.
    http://www.n11.com/btm-bituself-oto-ses-yalitim-banti-20-cm-x-10-metre-aluminyum-P28952430

• samsung malları kaliteli ama yetkili servis kalitesi sıfır o konuda haklısın.Sırf yetkili servis için arçelik alınır abi.Arçelik bu konuda uzun ara önde diğer markalardan.Servis kalitesi 10 numara.Çakı hayırlı olsun abi,Bende bu çakılardan çeşit çeşit en az 50 tane vardı,Hepsini dağıttım eşe dosta:D

Merhaba arkadaşlar bende İstanbul dayım kış lastiğinde bayağı tereddütde kaldım.Güvenlik açısından alayım dedim.Kış belki 3 ay ama önemli. Normalde Michelin energy +saver dört mevsim lastik alacaktım.İnternetden bulduğum Pendik Kaynarcada Lastikçide konuştuk.Adamın Mercedesi var. Git bak benim aracımda hangi kış lastiği var.Gittim baktım Petlas adam dediki sen boşuna 300 tl tanesine verip markalı bir şey almana gerek yok.Al petlası bu dediğim Petlas 205/60 R16 92H Snowmaster W651 Kış Lastiği gerisine karışma.Eğer memnun kalmazsan aynen iade alacağım dedi.Nisana da Michelin energy saver + yı öneriyorum dedi.Bizde gaza geldik 180 tl den 4 tane Petlası taktırdık.Hidrojeni bastırdık çelik sibop taktırdık.Çelik sibop kapaklarıda hediye oldu ama iki günde uçurdular. YAKALARSAM SİBOPLARIMI ÇALANI VAR YA

BU ARADA ADAM TÜM MARKALARIN BAYİSİ ELİNDE HERTÜRLÜ LASTİK VAR.SADECE PETLAS IN DEĞİL ZATEN YAZ İÇİN MİCHELİN ÖNERDİ.

SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ NEDİR.

erzurumun en doğusunda görev yaptım alayı petlas kış lastiği kullanıyordu (çok az oranda lassa kullananda vardı). zaten bazı testlerde petlasın kış lastiği üst sıralarda yer alıyor. ancak dört mevsim lastiği olarak kesinlikle tavsiye etmem
    Intel 5820K CPU | ATERMİTER X99 MBoard| 16Gb Kingston Hyperx Ddr4 2666 Mhz Ram | ASUS Rx 570 4Gb GPU | Crucial MX300 750GB SSD - WD Sata3 2TB HDD | Acer XF240Hbmjdpr 24" Monitör | Logitech G710 Blue KBoard | TP-Link TL-WDN4800 N900 WLAN Dual Band PCI-E | Logitech G402 - G300S Mouse | Zalman Z9 Neo Tower USB 3.0 Case | SteelSeries Siberia v3 Headset | SteelSeries Qck+ XLarge Mousepad | XIGMATEK AURORA 240 SIVI SOĞUTUCU| High Power 850W 80+ Gold Modüler | DeepCool Fan Control Usb 3.0 | Creative 2+1 |POCOPHONE F1 6-128GB | Invicta 'Vintage' Automatic Model: 22568 - Seiko SKS485P Watch | SJ4000 Action Camera

• Dediğin gibi hiç düşünmedim... Ama yer sorun olur... Hanımı da ikna edebilir miyim bilmiyorum... Samsung, LG gibi Kore mallarını da (hoş genelde Tayvan'da, Çin'de üretiliyorlar) öneriyorlar. Dediğin gibi DB (ses) sorununu aşmışlar. Serviste Arçeliğin eline su dökemez.
    Muhtemelen bir Arçelik alıp işin içinden çıkacağım. 42 DB lik bir iki modeli varmış. Eskiyi getir yeniyi al kampanyası da var. Biraz da peşin indirim pazarlığı ile daha makul bir fiyata alabilirim herhalde. Bakalım bu hafta sonu bir kaç bayi gezeceğiz...
    sizin 7. araç benimse ilk aracım Allah nasip etti aldık (2 sene forumda yazdım sordum araştırdım sonra nasip oldu aldık),
    ilerde gerekir de aracı değiştirirsem s-cross olacak seçimim,
  • Mahallemin Azmanlarını tanıtayım...

1 numara... Sessiz sakin - ılımlı

2 numara... sağı solu belli olmayan diş gösteren... kafasına taş geçirdikten sonra benden kıllanan ve ters bakmaya devam eden.. fırsatını bulsa dişleyecek olan..

3 numara... Fotoğraf makinasından kıllanıp az önce araziye ayak uyduran. Her devrin köpeği..

4 numara.. henüz bir kaç aylık iken bir arabanın altında ön ayakları kırılan.. veteriner çare bulamadı... en iri ve en aklıbaşında olan..

Not; Bunlar sadece Mahallemizin kadroluları olup 7*24 saat günde 3 öğün Fatma teyzemiz tarafından beslenilenler... biraz vakit harcasam 30 numaraya kadar rahat çıkarım..

ayrıca... geçen akşam iş dönüşü saat 01 gibi elimdeki ekmek poşetine takılan apartmanın bahçesine kadar beni takip eden ve kendimi Vicdanımın sesine dayanamayarak bir dilim ekmeği kaldırım kenarına koymak mecburiyetinde hissettiren ve o güzelim ekmeği koklayıp beğenmeyerek arkasını dönüp uzaklaşan o Şerefsiz 3 numara...alışmış tabi Fatma teyze nin et haşlama etli ekmeklerine ... esefle kınıyorum..

• Buzdolabı için samsung öneririm yıllıkelektrik tüketimi 345 kw olandan aldık 1yıl önce her hangi bir sorun yaşamadık elek faturasını düşürdü buzdolabı olarak samsung markasını öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arem21 -- 18 Ekim 2014; 23:54:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar, arabaya yavas yavas alisiyorum. Araba beni gaza basmaya resmen tahrik ediyor,gucu hissetmek icin.. Gaz pedali kisa tutulmasina ragmen devrini bulmasi zaman almiyor, aslinda 3000 devrin ustune cikinca kaputun altinda bir canavar gizli oldugunu anliyorsunuz ama malum sebebler bu keyfi torpuluyor.
    Arabayi kisa bir sure once aldigim icin yakit olcumu yapmaya calisiyorum. (Manuel vites benzinli 17 binde) 100tl benzinle 240 km civari genelde sakin kullanimla. bu degere manuel kullanan arkadaslar ne der,tamami sehirici, (sehir antep biraz engebesi bol lakin yolumun yarisi cevre yolu gibi trafiksiz) .. Aslinda ben size yol bilgisayarini soracaktim ama konu yine yakit tuketimine donecegi icin boyle bir girizgah yaptim. Yol bilgisayarina gore yakit ortalamam 7lt nin altinda gozukuyor( 6.7-6.8 gibi) makul hatta iyi bir oran benim icin ama gercek olcum sonucu yukarda belirttigim gibi 8,5 lt gibi gozukuyor. Yol bilgisayarinda mi sapma var bende mi? ;))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.