Şimdi Ara

*** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ *** (469. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.785
Cevap
85
Favori
756.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: tedirgin011

quote:

Orijinalden alıntı: hakeerus

Ankara da yağ ve filtre değişimi için suzuki servisi yada ustası var mıdır tavsiye edeceğiniz.
    Bir de yağ ve filtreleri alıp ustaya gitsem ayıp olur mu?

Tavsiye usta bilmiyorum ama yağ filtreleri alıp ustaya gitsen hiç ayıp olmaz.Aksine çok iyi yapmış olursun.Birçok yetkili servis bile petrol ofisinin 10 40 yağını varille alıp kullanıyor.Yağını kendin al bence, castrol magnatek 5 30 yada mobile 1 olabilir.Hem daha ucuza alırsın hem aracına ne yağı kondugunu bilirsin kafan rahat eder.castrol magnatek yağı ben 70 tl gibi bi rakama almıştım 2 3 ay önce n11 den.

aynen...

• Selamlar sayın arkadaslar. Kulübünuzdeki bilgilerden de istifade ederek 2013glx m/t sahibi olduk.. zamanla deneyim ve izlenimlerimi yazarım ins.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yedeğini de sipariş etmişsindir inşallah.Benim sibop kapaklarını çocuklar söküp bisikletine takıyor.Şu an tek kapak kaldı.

maalesef... en kısa zamanda sipariş edeyim....

Lastiklere aldığım 4 adet çelik siboplari 2 günde ucurdular.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: rhbr27

Selamlar sayın arkadaslar. Kulübünuzdeki bilgilerden de istifade ederek 2013glx m/t sahibi olduk.. zamanla deneyim ve izlenimlerimi yazarım ins.

Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız kullanırsınız inşallah.

Ne Mutlu Türküm Diyene
  • Arkadaşlar catrol magnatec 5-30 yerine mobil 5-30 kullansam nasıl olur sizce

Arkadaşlar catrol magnatec 5-30 yerine mobil 5-30 kullansam nasıl olur sizce

problem yok
    10-40 kullansam nasıl olur acaba? Araç 2013 1.6 VVT SX4 GLX Benzin+lpg 30500 km de

Bir sorum daha olacak.
    10-40 kullansam nasıl olur acaba? Araç 2013 1.6 VVT SX4 GLX Benzin+lpg 30500 km de

maestro35 üstadım Sizin araba lpg li sanırım.Siz Castrol 5-30 mu kullanıyorsunuz.yukarıda arkadaşımızın dediği gibi 10-40 kullansak mı?Baktığımda lpg li araçların bir çoğu 10-40 kullanıyor
    Merhaba arkadaşlar bende İstanbul dayım kış lastiğinde bayağı tereddütde kaldım.Güvenlik açısından alayım dedim.Kış belki 3 ay ama önemli. Normalde Michelin energy +saver dört mevsim lastik alacaktım.İnternetden bulduğum Pendik Kaynarcada Lastikçide konuştuk.Adamın Mercedesi var. Git bak benim aracımda hangi kış lastiği var.Gittim baktım Petlas adam dediki sen boşuna 300 tl tanesine verip markalı bir şey almana gerek yok.Al petlası bu dediğim Petlas 205/60 R16 92H Snowmaster W651 Kış Lastiği gerisine karışma.Eğer memnun kalmazsan aynen iade alacağım dedi.Nisana da Michelin energy saver + yı öneriyorum dedi.Bizde gaza geldik 180 tl den 4 tane Petlası taktırdık.Hidrojeni bastırdık çelik sibop taktırdık.Çelik sibop kapaklarıda hediye oldu ama iki günde uçurdular. YAKALARSAM SİBOPLARIMI ÇALANI VAR YA

BU ARADA ADAM TÜM MARKALARIN BAYİSİ ELİNDE HERTÜRLÜ LASTİK VAR.SADECE PETLAS IN DEĞİL ZATEN YAZ İÇİN MİCHELİN ÖNERDİ.

SİZİN GÖRÜŞLERİNİZ NEDİR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim8864 -- 15 Ekim 2014; 22:48:19 >

• ibrahim8864 İ kullanıcısına yanıt
    Petlas fazlasıyla işinizi görür.
    Motor yağı ile ilgili olarak baya bir araştırdım ve ankara şartlarını da düşünerek 5-30 siparişi verdim. Ama siz 10-40 da kullansanız sıkıntı yaşamazsınız diye tahmin ediyorum. Tabi ben önümüzdeki 5 ayda 10bin km yi deviririm. Eğer siz koyacağınız yağ ile yaz sıcaklarınıda geçirirm derseniz 10-40 daha makbul olur. 10W-40 daki 10 rakamı -18 dereceye kadar dayanım sunar. W kış koşullarındaki yağ davranışını gösterir. 10W-40 daki 40 rakamı ise yaz sıcaklarını karşılayabileceğiniz old. anlamına gelir.

Motor yağı ile ilgili olarak baya bir araştırdım ve ankara şartlarını da düşünerek 5-30 siparişi verdim. Ama siz 10-40 da kullansanız sıkıntı yaşamazsınız diye tahmin ediyorum. Tabi ben önümüzdeki 5 ayda 10bin km yi deviririm. Eğer siz koyacağınız yağ ile yaz sıcaklarınıda geçirirm derseniz 10-40 daha makbul olur. 10W-40 daki 10 rakamı -18 dereceye kadar dayanım sunar. W kış koşullarındaki yağ davranışını gösterir. 10W-40 daki 40 rakamı ise yaz sıcaklarını karşılayabileceğiniz old. anlamına gelir.

Cevabınız için çok sağolun N 11 de 5-30 ile 10-40 arasında çok da fiyat farkı yok 10 -15 tlgibi bende herhalde 5-30 alacağım.Benim ama bin iki bin km daha var.

Orijinalden alıntı: ibrahim8864

quote:

Cevabınız için çok sağolun N 11 de 5-30 ile 10-40 arasında çok da fiyat farkı yok 10 -15 tlgibi bende herhalde 5-30 alacağım.Benim ama bin iki bin km daha var.

bu gece saat 12 ye kadar n11 den yeni üyelik açıp alışveriş yaparsan eğer 11 tl indirim kuponu anında yüklenir 11 tl indirimli alırsın.Bende n11 den aldım castrol magnatek 5 30. N11 puanlarla 70 liralık yağı 55 tl gibi bi rakama almıştım.

• İyi dilek ve temennileriniz icin tesekkurler Arkadaslar..

Alti senelik opel corsa deneyiminden sonra hem model yukseltmek hemde kasa büyütmek amaciyla bir seneden fazladır arayış icerisindeydim, hemen hiçbir markaya kafadan hayır demeden incelemeye girismistim. bu surecte her marka ve modelin arti ve eksilerini kullanici deneyimlerini katalog bilgiler ve profesyonel analizlerle mukayase ederek(sx4 icin bu forumdan cok faydalandim tekrar tesekkürler) kendi ekonomik koşullarıma uygun olan birkaç araç belirledim. Bulunduğum şehir (gaziantep) otomotiv sektörünün canlı ve kuvvetli olduğu bir şehir olmasina ragmen seçtiğim araclarin çoğunun tutulmadigini gozlemledim. Babam da dahil yakinlarimin çoğu sanayide esnaf oldukları için piyasasi olan araç tercih etmem yönünde modler onerdiler. Zaten sx4 tercihimi hemen hiçbiri beğenmiş değil. Kimisi yedek parça-servis konusunda kimi ikinci el konusunda zayıf olduğunu öne sürdü. Bu konularda onlara hak vermeme ragmen teknik ozellikler-performans, saglamlik-kalite ve yakıt tüketimi konularinda olumsuz bir şey diyemediler. Benim her olumlu cümleme "ama piyasası yok" repligini duydum. İnsanın bu kadar çok bilgiç akrabalarınin olması, yaşayacağı ilk olumsuzlukta koro halinde "biz demistik" diyeceklerini adı gibi bilmesi trajikomik. onlara gore birkaç yaş büyük olsun birkaç onbin kilometre yüksek olsun birkaç parça boyalı olsun ama "tutulan" bir araba olsun.. ;)

Bakalım zaman kimi haklı çıkaracak..

• quote:

Orijinalden alıntı: rhbr27

İyi dilek ve temennileriniz icin tesekkurler Arkadaslar..

Alti senelik opel corsa deneyiminden sonra hem model yukseltmek hemde kasa büyütmek amaciyla bir seneden fazladır arayış icerisindeydim, hemen hiçbir markaya kafadan hayır demeden incelemeye girismistim. bu surecte her marka ve modelin arti ve eksilerini kullanici deneyimlerini katalog bilgiler ve profesyonel analizlerle mukayase ederek(sx4 icin bu forumdan cok faydalandim tekrar tesekkürler) kendi ekonomik koşullarıma uygun olan birkaç araç belirledim. Bulunduğum şehir (gaziantep) otomotiv sektörünün canlı ve kuvvetli olduğu bir şehir olmasina ragmen seçtiğim araclarin çoğunun tutulmadigini gozlemledim. Babam da dahil yakinlarimin çoğu sanayide esnaf oldukları için piyasasi olan araç tercih etmem yönünde modler onerdiler. Zaten sx4 tercihimi hemen hiçbiri beğenmiş değil. Kimisi yedek parça-servis konusunda kimi ikinci el konusunda zayıf olduğunu öne sürdü. Bu konularda onlara hak vermeme ragmen teknik ozellikler-performans, saglamlik-kalite ve yakıt tüketimi konularinda olumsuz bir şey diyemediler. Benim her olumlu cümleme "ama piyasası yok" repligini duydum. İnsanın bu kadar çok bilgiç akrabalarınin olması, yaşayacağı ilk olumsuzlukta koro halinde "biz demistik" diyeceklerini adı gibi bilmesi trajikomik. onlara gore birkaç yaş büyük olsun birkaç onbin kilometre yüksek olsun birkaç parça boyalı olsun ama "tutulan" bir araba olsun.. ;)

Bakalım zaman kimi haklı çıkaracak..

Öncelikle foruma hoşgeldiniz.Aracınız hayırlı uğurlu olsun.Boşverin .Bu araç inanın o eleştirileri araca bindikçe boşa çıkaracak.

Sürekli hala araçları sahibinden sitesinden takip ediyorum .Özellikle büyükşehirlerde olan araçlar fiyatları makul tutarsa iki üç güne satıyor.Benim aldığım arkadaş ilanı verdikten 3 gün sonra ben aldım.Fava attığım onlarca araç hala peynir ekmek gibi satılıyor.Sadece fazla uçmamak kaydıyla 2. elde de satılmayacağına inanmıyorum.Ayrıca bu arabanın bir hasta kitlesi de var....

• quote:

quote:

Bir sorum daha olacak.

maestro35 üstadım Sizin araba lpg li sanırım.Siz Castrol 5-30 mu kullanıyorsunuz.yukarıda arkadaşımızın dediği gibi 10-40 kullansak mı?Baktığımda lpg li araçların bir çoğu 10-40 kullanıyor

maestro abim bu soruyu görmedi galiba ben cevap verim maestro abinin arabası 2011 model lpg li.Kendisi en son bakımda 0 20 numara yağ koydurdu. Suzuki yeni bildirge ile artık 0 20 numara yağ koyuyor.
    10 40 yağ biraz daha kalın bir yağ oldugundan motor sesi biraz artabilir.Bence hiç 10 40 düşünmeyin en azından şuan için.
    5 30 yağ tavsiye ederim ben, Araç bi 100 150 bini görsün 10 40 ı ondan sonra düşünebilirsiniz.
    Yağ sitelerine girip suzuki sx4 ü yazınca orjinal yağı 0 20 olarak görünüyor zaten.10 40 suzukiye göre bayaa bi uzakta kalıyor. (Bu işin uzmanı deilim tabi naçizane fikrimi sundum sadece,yalnışım varsa düzeltin lütfen)

• Mart 2008 yılında trafiğe çıkan 2008 model Manuel vites benzinli LPG yok suzuki sx 4 sedan 45.250 km de bulunan aracımı satmak istiyorum değeri ne kadar eder acaba ,darbe boya yok orijinal Diyarbakır şartlarında kullandım değişen parça yok ön çamurlukta kuru çekiç ile düzeltme var yakıt konusunda çok ekonomik Diyarbakır'da 9,80 litre benzinle 50 tl lik alıyorum yaklaşık olarak şehir içi kullanımda 160-170 km yapıyorumyukarıda belirtmiş olduğum aracımı en fazla kaça satabilirim. Yardımcı olacak herkese teşekkür şimdiden tşk ediyorum trafik çıkış tarihi 04 Mart 2008

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: arem21

Mart 2008 yılında trafiğe çıkan 2008 model Manuel vites benzinli LPG yok suzuki sx 4 sedan 45.250 km de bulunan aracımı satmak istiyorum değeri ne kadar eder acaba ,darbe boya yok orijinal Diyarbakır şartlarında kullandım değişen parça yok ön çamurlukta kuru çekiç ile düzeltme var yakıt konusunda çok ekonomik Diyarbakır'da 9,80 litre benzinle 50 tl lik alıyorum yaklaşık olarak şehir içi kullanımda 160-170 km yapıyorumyukarıda belirtmiş olduğum aracımı en fazla kaça satabilirim. Yardımcı olacak herkese teşekkür şimdiden tşk ediyorum trafik çıkış tarihi 04 Mart 2008

MERHABALAR BEN 2009 MODEL 45 BİNDE OTOMATİK VERSİYONUNU.KAZASIZ ORJİNAL 30 BİN 500 E ALDIM.BURADAN BİR ÇIKARIM YAPABİLİRSİNİZ KENDİNİZE.BENCE 27- 28 GİBİ OLABİLİR

Orijinalden alıntı: tedirgin011

quote:

quote:

Bir sorum daha olacak.

maestro abim bu soruyu görmedi galiba ben cevap verim maestro abinin arabası 2011 model lpg li.Kendisi en son bakımda 0 20 numara yağ koydurdu. Suzuki yeni bildirge ile artık 0 20 numara yağ koyuyor.
    10 40 yağ biraz daha kalın bir yağ oldugundan motor sesi biraz artabilir.Bence hiç 10 40 düşünmeyin en azından şuan için.
    5 30 yağ tavsiye ederim ben, Araç bi 100 150 bini görsün 10 40 ı ondan sonra düşünebilirsiniz.
    Yağ sitelerine girip suzuki sx4 ü yazınca orjinal yağı 0 20 olarak görünüyor zaten.10 40 suzukiye göre bayaa bi uzakta kalıyor. (Bu işin uzmanı deilim tabi naçizane fikrimi sundum sadece,yalnışım varsa düzeltin lütfen)

Cevabınız için çok teşekkür ederim tedirgin011 kardeş.Ben de 5-30 düşünüyorum ama bu yazdıklarınızdan sonra 0-20 de düşünebilirim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arem21

Mart 2008 yılında trafiğe çıkan 2008 model Manuel vites benzinli LPG yok suzuki sx 4 sedan 45.250 km de bulunan aracımı satmak istiyorum değeri ne kadar eder acaba ,darbe boya yok orijinal Diyarbakır şartlarında kullandım değişen parça yok ön çamurlukta kuru çekiç ile düzeltme var yakıt konusunda çok ekonomik Diyarbakır'da 9,80 litre benzinle 50 tl lik alıyorum yaklaşık olarak şehir içi kullanımda 160-170 km yapıyorumyukarıda belirtmiş olduğum aracımı en fazla kaça satabilirim. Yardımcı olacak herkese teşekkür şimdiden tşk ediyorum trafik çıkış tarihi 04 Mart 2008

MERHABALAR BEN 2009 MODEL 45 BİNDE OTOMATİK VERSİYONUNU.KAZASIZ ORJİNAL 30 BİN 500 E ALDIM.BURADAN BİR ÇIKARIM YAPABİLİRSİNİZ KENDİNİZE.BENCE 27- 28 GİBİ OLABİLİR

aynen 27 28 gibi gidebilir bencede.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.